Opdateret januar 2024

Reiseseng test – beste reiseseng 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne reiseseng testen har vi plukket ut de 5 beste reisesengene og funnet frem til den beste av dem alle. Her kan du lese det du trenger å vite om størrelse, brukervennlighet og kvalitet, samt at vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver reiseseng. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger den rette reisesengen for dine behov.

KinderKraft Joy

Best i test

Fordele
 • pros-icon.svg Solid konstruksjon med robust stålramme
 • pros-icon.svg Enkel å sette opp og slå sammen
 • pros-icon.svg Dobbelt låsesystem
 • pros-icon.svg Leveres med 10 års garanti
 • pros-icon.svg Enkel rengjøring

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge KinderKraft Joy

Kinderkraft Joy er en reiseseng som du kan ta med deg overalt, er enkel å brette sammen til en svært kompakt størrelse og transporteres i egen reiseveske. I tillegg har tre av sidene netting slik at barnet får bedre luftsirkulasjon rundt seg.

Når barnet skal legge seg kan man enten løfte barnet over kanten, eller man kan åpne en sideinngang med glidelås slik at de små kan krype inn og ut av sengen selv. En myk sengebunn i størrelse 120 x 60 cm gir en god natt søvn.

Hauck Dream'n Play Plus

Beste billige reiseseng

Fordele
 • pros-icon.svg Myk og komfortabel madrass
 • pros-icon.svg Reiseseng av høy kvalitet
 • pros-icon.svg Luftig design gir innsyn til sovende barn
 • pros-icon.svg Ingen øvre vektgrense
 • pros-icon.svg Sengen har kontakt med gulvet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Hauck Dream’n Play Plus

En praktisk reiseseng som egner seg for en overnatting her og der, men også for flere netter hjemme. Reisesengen har god kvalitet, ganske lav vekt og settes relativt raskt opp ved hjelp av klikksystem, samt at det medfølger underlag for madrass.

Sengen er enkel å bruke, og Dream’n Play Plus fra Hauck tar lite plass sammenslått. Du kan enkelt frakte den raskt med deg på reise ved hjelp av en transportveske.

BabyBjörn Light

Beste premium reiseseng

Fordele
 • pros-icon.svg Myk og komfortabel madrass
 • pros-icon.svg Reiseseng av høy kvalitet
 • pros-icon.svg Luftig design gir innsyn til sovende barn
 • pros-icon.svg Ingen øvre vektgrense
 • pros-icon.svg Sengen har kontakt med gulvet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge BabyBjörn Light

Denne sengen får du enkelt på plass ved å løfte sengen ut av den medfølgende bagen, og hele reisesengen settes opp ved en bevegelse.  Etter at sengen er automatisk utfoldet trenger du bare legge på plass en medfølgende madrass.

Det hele er veldig lett og sengen har en utrolig lav vekt på bare 6 kg, noe som gjør det lett å ta den med på tur. Alle stoff er testet og godkjent i henhold til Øko-Tex standard 100. I tillegg kan man ta av og vaske trekk både på madrass og seng.

Deryan Baby Luxe

Beste reiseng og UV telt

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Inkluderer også oppblåsbar madrass
 • pros-icon.svg Reiseseng og uv telt i ett
 • pros-icon.svg Måler 120 x 75 x 46 cm oppslått
 • pros-icon.svg Pop up funksjon gjør den enkel å slå opp

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Deryan Baby Luxe

Deryan Baby Luxe er både uv telt og reiseseng for de små. Alt kommer pakket og klar i en oppbevaringspose som du enkelt pakker ut av ved hjelp av funksjonen pop-up. Du bare tar sengen ut og den står ferdig av seg selv.

Deryan reisesengen kommer med UV-filter 50+, og kan derfor også brukes som et telt hvor babyen kan oppbevare seg for å få beskyttelse mot stråler.  Lav vekt gjør den lett å bære, og egner seg for tur på stranden, eller som reiseseng til minstemann når dere skal overnatte hos andre.

Guide

Slik velger du den riktig reiseseng

Når familien skal overnatte andre steder hjemme, er reisesenger et ypperlig valg for de minste. Det er mange reisesenger på markedet og før du velger er det noen områder du bør tenke over.

Vekt

Sjekk hvor mye reisesengen veier, og tenk over hvor langt du trenger å frakte den. Skal den kun bæres direkte mellom bil og overnattingssteder ikke vekt viktig, men skal du bære en sengen lenger har dette betydning. Da vil du ha en reiseseng som er lett å bære med seg.

Hvor enkel er den å legge sammen

Det finnes stort sett to forskjellige måter, enten med klikk funksjon på sidene eller med pop up funksjon. Klikk funksjonen gir ekstra stabilitet og er en praktisk måte for å få sengen opp.

Pop up funksjon gjør at du kan pakke sammen og slå opp sengen svært raskt, men gjør sengen mindre stabil.

Størrelse

Husk at barnet vokser fort, og en reiseseng er noe du kan ha behov frem til barnet gjerne er 3 år. Derimot er enkelte modeller er gjerne bare beregnet for babyer.

FAQ

Hvilke reiseng til baby er best i test?

I vår reiseseng test kom vi frem til at KinderKaft Joy reiseseng er best for små barn. En reiseseng av høy kvalitet som er enkel å ta med, lett å slå opp og opptar lite plass når den skal oppbevares.

Følger det med madrass til reiseseng?

Det er inkludert en tynnere madass som fungerer som underlag på de fleste modellene. Derfor trengs det gjerne en ekstra god madrass som de små kan sove på.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×