Opdateret september 2023

Riskoker test (2022) → Din guide til markedets beste riskoker

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Hamilton Beach 37541
TESTVINDER

Hamilton Beach 37541

Hamilton Beach er et av USAs største merkevarer for kjøkkenapparater, og de er kjent for å ha fokus på kvalitet, funksjonalitet og innovative løsninger. Hamilton Beach 37541 er intet unntak, og det er også nettopp…

Hamilton Beach 37541 1
riskoker best i test

Hamilton Beach 37541

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Det finnes ikke noe mer irriterende enn å brenne fast risen, og hvis det skjer ofte for deg så bør du vurdere å skaffe deg en riskoker. Riskokere kan lage ris helt perfekt, og uten at du må jobbe særlig mye for det.

I denne artikkelen har vi samlet noen av de beste og mest populære riskokere på markedet, i en riskoker test, hvor alle er av beste kvalitet. Vår testvinner er Hamilton Beach 37541, da dette er en utrolig effektiv og god modell. I tillegg har mange riskokere i vår test flere funksjoner enn å bare koke ris. Så uansett om du leter etter en enkel og god riskoker, eller multifunksjonell modell, kan du lese om dem i vår riskoker test. Til slutt i artikkelen kan du også lese om hvilke ting du skal være oppmerksom på når du skal kjøpe din nye riskoker.

Hamilton Beach 37541

riskoker best i test

Hamilton Beach 37541

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lager mellom 2 og 10 dl utilberedt ris
 • pros-icon.svg Program til både hvit ris og fullkornsris
 • pros-icon.svg Timer-funksjon så du kan sette den til å starte om opp til 15 timer

Detaljeret gennemgang

Hamilton Beach er et av USAs største merkevarer for kjøkkenapparater, og de er kjent for å ha fokus på kvalitet, funksjonalitet og innovative løsninger. Hamilton Beach 37541 er intet unntak, og det er også nettopp derfor denne riskokeren er vår testvinner i denne testen.

Derfor skal du velge Hamilton Beach 37541

Dette er vår testvinner, og det er nettopp fordi denne kokeren er høyfunksjonell og av beste kvalitet. Med dens kapasitet på opptil 4,75 l kan du enkelt tilberede mellom 2 og 10 dl med utilberedt ris – noe som er nok til selv den helt store familien. Den kommer med en rekke forskjellige programmer og muligheter. Blant annet har den egne programmer for både hvit ris og fullkornsris, og den har også oppvarmings- og kokefunksjon for rasta, bønner, supper og ferdigmat. 

Noe av det smarteste med denne riskokeren er dens timer-funksjon. Det betyr at du kan stille den inn til å starte om opptil 15 timer, noe som gjør planleggingen i hverdagen veldig enkel. Den holder maten varm frem til du skal spise den, og det følger med en smart målekopp og skje. 

Produktdetaljer

 • Nonstick belegg
 • Volum: 4,75 l
 • Timer-funksjon
 • Skje og målekopp medfølger

Tefal Classic 2 RK1011

en brukervennlig riskoker

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk gryte som kan gå rett på middagsbordet
 • pros-icon.svg Automatisk varmefunksjon for enkel matlaging
 • pros-icon.svg Også veldig god på grønnsaksdamping

Detaljeret gennemgang

Tefal er også et merke som har gjort seg bemerket i jungelen av kjøkkenmaskiner og kjøkkenutstyr. Med Tefal Classic 2 RK1011 får du en modell av beste kvalitet, og som gjør at du veldig enkelt kan få perfekt ris hver eneste gang.

Derfor skal du velge Tefal Classic 2 RK1011

Har du lyst på en riskoker som har til formål å gjøre matlagingen så enkel som mulig? Da bør du for alvor vurdere å kjøpe Tefal Classic 2 RK1011. Denne kokeren er veldig brukervennlig. Den har en kapasitet på 3,2 l – noe som for de aller fleste familier er mer enn nok. Den koker risen effektivt, og når risen er ferdig går den automatisk over på en varmefunksjon. Dette er veldig bra da du slipper å stresse over at risen skal bli ferdig samtidig som resten av maten. 

Når risen er ferdig Tefal Classic 2 RK1011 kan du enkelt bare løfte opp gryten i riskokeren og sette den rett på middagsbordet. I tillegg fungerer den veldig bra til å dampkoke grønnsaker og pasta. Tefal Classic 2 RK1011 har dessuten føtter og håndtak på lokket, og utsiden av riskokeren er av plast, sånn at du slipper å brenne deg. 

Produktdetaljer

 • Nonstick belegg
 • Farge: Metallisk sølv
 • Volum: 3,2 l
 • Medfølger: Glasslokk, målekopp, skje

Wilfa RC-5S

en liten og kompakt riskoker

Fordele
 • pros-icon.svg Tar ikke så mye plass på kjøkkenet
 • pros-icon.svg Få opptil 14 porsjoner med god ris på en koking
 • pros-icon.svg Digital indikator som varsler om når risen er ferdig

Detaljeret gennemgang

I denne testen finner du en rekke anerkjente merker av god kvalitet, og Wilfa er i stor grad en av de. De har en rekke testvinnende kjøkkenmaskiner, og med denne riskokeren fra Wilfa får du en liten og kompakt modell som er perfekt for deg som trenger en riskoker som ikke tar så mye plass på kjøkkenet. 

Derfor skal du velge Tefal Classic 2 RK1011

Tefal Classic 2 RK1011 er den perfekte riskokeren for deg som trenger en riskoker, men ikke ønsker en som tar så mye plass på kjøkkenet. Denne kokeren er nemlig en liten og kompakt modell – men som på ingen måte har liten plass innvendig. Du kan nemlig få opptil 14 porsjoner med god ris på én koking med Tefal Classic 2 RK1011, og du kan i tillegg gjøre damping av grønnsaker og andre ting med denne riskokeren. 

Tefal Classic 2 RK1011 kommer med tilbehør som for eksempel en rist til grønsaker, og flere av delene kan vaskes i oppvaskmaskinen – så Tefal Classic 2 RK1011 er veldig enkel å rengjøre. Den har dessuten en digital indikator som varsler deg om når du har ferdig ris. 

Produktdetaljer

 • Nonstick belegg
 • Varmefunksjon
 • Materiale: Stål
 • Volum: 1 l
 • Medfølger: Målekopp, risøse, rist
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk varmefunksjon som holder på varmen
 • pros-icon.svg Kan lage 8-10 porsjoner ris
 • pros-icon.svg Enkel å rengjøre

Detaljeret gennemgang

Med denne riskokeren får du en praktisk og brukervennlig modell som I tillegg har en veldig rimelig pris. Dette er med andre ord en veldig god modell for deg som ønsker deg en enkel riskoker som kan koke ris der hjemme. 

Derfor skal du velge OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox

OBH er kjent for å lage kjøkkenmaskiner og kjøkkenutstyr som alltid er brukervennlig, har god kvalitet og som samtidig er rimelig for lommeboken. Og det gjelder i stor grad også for denne riskokeren. Her får du et produkt som er billigere enn de fleste riskokere på markedet men som fortsatt fungerer akkurat som den skal. 

Med denne riskokeren kan du lage opptil 8 til 10 porsjoner med ris på en gang, og den har en kapasitet på 1,8 liter. Den er laget med et nonstick belegg, noe som sikrer en veldig enkel rengjøring. Denne riskokeren har dessuten en automatisk varmefunksjon, noes om betyr at når risen er ferdigkokt, så fortsetter maskinen å holde risen din varm – så du slipper å stresse med matlagingen. 

Produktdetaljer

 • Volum: 1,8 liter
 • Farge: Rustfritt stål
 • Mål: 24 x 24 x 21,5 cm
 • Effekt: 400 watt

Cuisinart CRC-800

en multifunksjonell riskoker

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lager alt fra ris til kjøtt
 • pros-icon.svg Finnes i to forskjellige størrelser
 • pros-icon.svg Flere forskjellige funksjoner for best mulig tilberedning

Detaljeret gennemgang

Ønsker du deg en riskoker som kan det aller meste – også mer enn å koke ris? Da bør du vurdere denne eksklusive riskokeren Cuisinart CRC-800. Denne kokeren har nemlig en rekke smarte muligheter, og som i tillegg er veldig enkel å bruke. 

Derfor skal du velge Cuisinart CRC-800

Cuisinart CRC-800 er for deg som ønsker en modell som kan mye mer enn å bare koke ris. For selv om dette er en riskoker, så vil man nok heller kalle denne kokeren en dampkoker. Dette er rett og slett fordi den lar deg lage alt fra ris til grønnsaker til risotto til fisk og kjøtt med Cuisinart CRC-800 – lett som bare det. Den finnes dessuten i to forskjellige størrelser; en med en kapasitet på 0,95 l som tilsvarer 6 porsjoner ris, eller med 1,4 l kapasitet, som tilsvarer 12 porsjoner ris.

Cuisinart CRC-800 har dessuten en rekke smarte funksjoner. Du kan for eksempel velge mellom manuell eller automatisk oppvarming. På den måten kan du selv bestemme om riskokeren skal fortsette å varme opp risen etter den er ferdig, eller om den skal hvile og avkjøle seg. Cuisinart CRC-800 er også veldig enkel å gjøre ren, og er laget av aluminium og nonstick belegg.  

Produktdetaljer

 • Volum: 0,95 eller 1,4 l
 • Effekt: 650 watt
 • Materiale: Aluminium
 • Farge: Rustfritt stål

Guide

Hvordan fungerer en riskoker?

Du har helt sikkert prøvd å lage ris i en gryte med vann. Det fungerer ofte helt fint, men det er en stor frustrasjon for mange at risen veldig lett kan brenne seg fast i gryten – noe som gjør rengjøringen til et mas. I tillegg er det lett å koke risen for mye eller for lite i vann. En riskoker kan derfor være redningen.

Kokeren fungerer stort sett på akkurat samme måte som å koke ris i en gryte. Men en riskoker er spesielt laget for å koke ris, noe som gjør at den har den rette varmen og har innstillinger og er laget av materialer som gjør at det både går raskere, og at du alltid lager risen helt riktig og får best mulig smak. Mange riskokere har også et nonstick belegg som gjør at risen ikke vil brenne seg fast.

I tillegg kan du få riskokere med en rekke funksjoner som for eksempel varmefunksjon, som fortsetter å holde risen din varm uten at den fortsetter å koke risen, og den lar deg ha riktig mengde vann. Det betyr at du ikke trenger i time å få ferdig risen akkurat samtidig som resten av maten for et godt resultat.

Hvilke funksjoner skal min riskoker ha?

For å hjelpe deg på vei har vi samlet sammen noen av de funksjonene du bør være mest mulig oppmerksom på når du ser på riskokerne i vår artikkel. Som du har lest kan en riskoker være mer enn bare en maskin som koker risen, da mange har flere funksjoner. Nedenfor kan du derfor få en miniguide på hva du bør være oppmerksom på og tenke over hva du ønsker for din riskoker.

Kapasitet – liten riskoker eller stor riskoker:

Vi anbefaler alltid å se på kapasiteten, da det er avgjørende for hvor mye ris du kan lage på en gang. Noen riskokere har kapasitet på 1 liter, og andre har helt opp til 4 liter. Når du velger din modell er det viktig at du undersøker hvor mye ris den kan lage – 3 liter betyr nemlig ikke 3 liter ris, men det sier noe om hva slags volum riskokeren har.

Pris:

Normalt henger pris og kvalitet sammen, og det gjelder naturligvis også for riskokere. Men i dag har flere produsenter valg å tilføye flere funksjoner til riskokeren for å gjøre den mer allsidig, og det kan også ha en innvirkning på prisen. Du bør derfor vurdere hva det er du ønsker å betale for.

Non-stick belegg:

Det er viktig at gryten i riskokeren har et non-stick belegg, da man kan risikere at risen brenner seg fast. Et non-stick belegg gjør riskokeren også enkel å rengjøre. De fleste riskokere i vår test har også deler som kan gå i oppvaskmaskinen, noe som gjør den ekstra enkel å rengjøre.

Varmefunksjon:

Dette er en funksjon som for de fleste er veldig praktisk. Noen riskokere har nemlig muligheten til å holde risen varm etter de er ferdigkokt, så du slipper å stresse med resten av maten. Det varierer fra modell til modell hvor lenge de kan holde risen varm, i noen tilfeller er det helt opp til 12 timer.

Medfølgende tilbehør:

Du bør alltid notere deg hvilket tilbehør som medfølger i de ulike modellene – her er det nemlig store forskjeller. Typisk følger det med en målekopp og skje, og andre modeller har også en damprist eller innsats, noe som gjør at du kan dampe grønnsakene.

Forskjellige typer ris:

Det finnes flere forskjellige typer ris. Når man skal investere i en ny riskoker så anbefaler vi deg å velge en modell som kan koke flere forskjellige typer ris. Det er nemlig veldig kjedelig om du kjøper en modell som er begrenset til å kun kunne bruke den til en type ris.

Funksjoner for å koke ris:

Riskokere har fått flere og flere funksjoner noe som gjør de mer allsidige, så når du skal ut å velge din neste riskoker, så bør du vurdere hvilke funksjoner du har bruk for. Skal den også kunne dampe grønnsaker og fisk? Skal den kunne lage supper eller ha egne programmer til å lage grøt? Hver modell kan forskjellige ting.

Fordeler og ulemper med riskoker

Ettersom du leser vår artikkel har du helt sikkert tenkt tanken på at du trenger en riskoker. Men har du overveid fordelene og ulempene med en riskoker? Det er ingen tvil om at det er flest fordeler ved å ha en riskoker. Faktisk vil vi si at eneste ulempen med en riskoker er at den tar plass på kjøkkenet. Noen riskokere kan ta en del plass, og for et apparat som hovedsakelig kun koker ris, så er det for mange en avgjørende faktor – spesielt hvis man ikke veldig ofte koker ris.

Men fordelene er også mange. For det første får du alltid perfekt ris hvor både smak og konsistens er akkurat som den skal. I tillegg er den veldig enkel å bruke. Man skal nemlig kun tilsette vann, ris og eventuelt litt salt, så gjør riskokeren resten – den sier dessuten ofte akkurat hvor mye vann du trenger. Når du bruker en riskoker vil heller ikke risen svi seg fast i gryten, det vil dermed gjøre rengjøringen etter bruk veldig mye enklere enn når man koker ris i en gryte.

Når man skal kjøpe en riskoker er det derfor viktig at man vurderer fordeler og ulemper. Det er ingen tvil om at hvis man ofte lager ris så er en riskoker en god investering.

FAQ:

Hvilken riskoker er best i test?

I vår test er Hamilton Beach 37541 den testvinneren, da den gjør riskokingen enda enklere og har flere smarte funksjoner. Vi anbefaler deg likevel å lese hele artikkelen for å finne den beste riskoker til deg, da du kan være trygg på at alle er av god kvalitet.

Hvordan bruke riskoker?

En riskoker fungerer på mange måter på samme måte som å koke ris i en gryte, men en riskoker er spesielt laget for perfekt koking av risen. Materiale, varmen og innstillingene gjør at resultat og smak blir bra hver eneste gang.

Bør jeg velge en riskoker med dampefunksjon?

Dette vil gi deg en mulighet for å bruke den til mer enn bare å koke ris, og grønnsakenes næringsstoffer og vitaminer blir også ivaretatt. Du kan også bruke dampfunksjonen når du for eksempel lager laks.

Bør jeg velge en multifunksjonell riskoker?

Det kommer helt an på hva du ønsker å bruke riskokeren til. Med en multifunksjonell riskoker kan du bruke den når du lager andre type mat som for eksempel fisk, risotto, kjøtt og grønnsaker. Du bør derfor vurdere hva som passer best til deg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×