Sikkerhetsgrind – Beste sikkerhetsgrind 2023

1
BabyDan Flex L

Derfor skal du velge BabyDan Flex L Denne grinden fra BabyDan er veggmontert, og er et godt valg for deg som vil barnesikre en bred eller irregulær døråpning, rundt en vedovn eller annet område i hjemmet ditt. Den er enkel å montere, samt at du kan forlenge grinden med så mange seksjoner du vil. Her kan voksne enkelt komme seg forbi porten, siden du kan åpne opp ved hjelp av bare én hånd. Den enkle…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
BabyDan Flex L849 kr.Adlibris
Hauck Close'n Stop518 kr.Jollyroom
Lascal Avan1.299 kr.Jollyroom
BabyDan Guard Me369 kr.Staypro
Safety 1st Easy Close510 kr.CoolShop

I denne sikkerhetsgrind testen har vi funnet frem til de 5 beste grindene på markedet. Les hvem som er vinneren og alt du trenger å vite om brukervennlighet, kvalitet og sikkerhet for hver enkelt grind. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger den rette sikkerhetsgrinden for ditt hjem.

BabyDan Flex L – Best i test

BabyDan Flex L

Derfor skal du velge BabyDan Flex L

Denne grinden fra BabyDan er veggmontert, og er et godt valg for deg som vil barnesikre en bred eller irregulær døråpning, rundt en vedovn eller annet område i hjemmet ditt. Den er enkel å montere, samt at du kan forlenge grinden med så mange seksjoner du vil.

Her kan voksne enkelt komme seg forbi porten, siden du kan åpne opp ved hjelp av bare én hånd. Den enkle designet gjør at grinden ikke vil ta for mye oppmerksomhet i et hjem, samtidig som man oppnår høy sikkerhet.

Hauck Close’n Stop – Beste billige sikkerhetsgrind

Hauck Close'n Stop

Derfor skal du velge Hauck Close’n Stop

Trenger du en enkel trappegrind eller å stenge av mellom to vegger, vil du bli svært fornøyd med grinden Close’n Stop. Modellen er en sikkerhetsgrind uten skruer, slik at du ikke trenger å bore eller å skru noe som helst. Grinden spennes ganske enkelt opp mellom veggene.

Voksne som trenger å passerer Hauck sikkerhetsgrind, kan enkelt både åpne og stenge den med én hånd. Låsemekanisme finner man på begge sider og dermed kan du holde barnet ditt eller annet du ønsker å ta med deg uten at du må sette det fra deg for å åpne grinden.

 • Dobbelt sikret lukkemekanisme
 • Passer dører og trapper med bredde 75-89 centimeter
 • Svært egnet som dørgrind eller grind til trapp
 • Etterlater ingen bruksmerker på vegger
 • Egner seg kun mellom åpninger
 • Kan ikke stenge større områder for barn

Lascal Avan – Beste premium sikkerhetsgrind

Lascal Avan

Derfor skal du velge Lascal Avant

Vil du ha en mer moderne løsning på sikkerheten i hjemmet ditt, vil nok Lascal Avant være en god løsning for deg. Her får du en babygrind som er lett å sette opp, og ikke minst kan åpnes og lukkes med én hånd.

Det elegante designet gjør at grinden passer i alle hjem, og systemet med rullegardin gjør at denne modellen klart skiller seg fra de andre. Her får du en uttrekkbar trappegrind som blir mye mindre synlig i stuen eller foran trappen.

BabyDan Guard Me – beste trappegrind foldbar

BabyDan Guard Me

Derfor skal du velge BabyDan Guard Me

Guard Me™ BabyDan fungerer mer som en sideveis rullegardin og folder seg automatisk sammen når porten blir åpnet. Ved å kjøpe standardpakken kan du stenge igjen en dør eller en trapp, samtidig som du har mulighet for å kjøpe forlengelser senere.

Grinden kan fastmonteres på både innsiden og utsiden av dørkarmen. På samme måte kan den anvendes både på toppen eller bunnen av trappen, og åpnes svært lett når man vil passere.

 • Blir nærmest usynlig sammenfoldet
 • En fleksibel løsning
 • Ideell for mindre åpninger
 • Forlengelser trykkes enkelt på plass
 • Kan bli litt skranglete etter en tid

Safety 1st Easy Close – Beste sikkerhetsgrind i metall

Safety 1st Easy Close

Derfor skal du velge Safety 1st Easy Close

Safety 1st Easy Close er en stabil metallgrind som gjør at du kan føle deg trygg på at barnet ditt ikke kommer seg til steder som utgjør en fare. Grinden kan monteres blant annet i trapper og døråpninger.

Grinden spennes fast på 4 punkter i dørrammen, og det krever at du har noe verktøy tilgjengelig. Easy close er et smart system som holder døren åpen i tilfelle du trenger å springe fram og tilbake flere ganger.

Slik velger du den rette sikkerhetsgrinden

Sikkerhetsgrinder vil øke sikkerheten for barn og kan være til god hjelp for foreldre. Vi vet alle hvor vanskelig det er å ha øynene med på de små hvert eneste minutt. Før du velger en av de mange grindene som finnes på markedet er det noen ting du først bør vurdere.

Materiale

En barnegrind kan være produsert i både plast, tre og metall. Hva som er det beste valget for deg vil være avhengig av dine behov. Ønsker du å ta med deg en barnegrind ut i hagen, kan det være en fordel at den tåler litt mer sammenlignet om du kun skal bruke den innendørs.

Skal du derimot ha den i nærheten av en peis, er kanskje tre det best ealterntaivet, siden metall gjerne kan bli svært varmt. Samtidig er det viktig å huske på at du setter opp grinden langt nok vekk fra varmekilden, helst 75-80 cm.

Bruksområde

Noen av modellene er kun ment for å stenge mellom en dør eller som trappesikring. Andre kan skjerme barn mot for eksempel peisen, ved at de er u-formet og mye lengre. I tillegg finner du også barnegrind som du kan kjøpe separate utvidelser til, og dermed bygge på sikkehetsgrinden nærmest så mye du vil.

FAQ

Hvilke sikkerhetsgrind er best?

I vår test av grinder ble BabyDan Flex L vinneren. Her får du garantert økt sikkerhet, samt at du kan tilpasse modellen akkurat til de vinklene og buene du selv ønsker.

Hvorfor anbefales sikkerhetsgrinder?

Barnegrinder er til god hjelp for foreldre, fordi det holder barnet innesperret eller holder det atskilt fra farlige områder i huset. Vi vet alle at små barn er svært raske og de kan fort snike seg til steder man ikke ønsker.