Sitteklipper – Beste sitteklipper

1
Stiga E-Ride C300

Siga e-Ride C300 er en brukervennlig og robust traktor for å klippe gresset som kommer i fargene svart og gul. Her får du med en mange nyttige funksjoner, en pålitelig motor og i tillegg er den miljøvennlig side den er batteridrevet. Stiga sin modell har en vekt på 249 kg og er produsert med et kraftig batteri fra Stiga som er svært holdbart. Brukstiden er på hele 45 minutter, eller 1800 m2, før du trenger…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Stiga E-Ride C300Ikke på lager
Stiga Estate 384 M26.999 kr.Jula
Ryobi ZTR480ex54.995 kr.Bauhaus
Cub Cadet LR1 NS7622.685 kr.MKnorth

Her i vår sitteklipper test undersøker vi fire av det vi anser som de beste sittegressklippere på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som energikilde, klippebredde og brukervennlighet vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Denne type maskin har gjerne flere navn, og kalles blant annet også for hagetraktor. En slik maskin gjør arbeidet mye lettere når man skal klippe gresset. Det er også mer effektivt da man kan komme opp i en fart på 11 km/t under arbeidet, og enkelte maskiner klipper også når man kjører i revers.

Når man skal gå til innkjøp av en slik traktorgressklipper er det er stor investering som man bør bruke litt tid på. En god plentraktor skal rekke over de områdene du ønsker, uten at du må lade opp batteriet eller fylle på bensin flere ganger. I tillegg bør det være smarte løsninger for hva som skjer med gresset som blir klippet. Den bør også kunne leveres med tilbehør som gjør at du kan bruke den til det du ønsker.

Er du på utkikk etter en ny traktor gressklipper anbefaler vi at du leser videre i vår test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste modellene i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle fire sitteklippere i vår plentraktor test.

Stiga E-Ride C300 – best i test

Stiga E-Ride C300

Siga e-Ride C300 er en brukervennlig og robust traktor for å klippe gresset som kommer i fargene svart og gul. Her får du med en mange nyttige funksjoner, en pålitelig motor og i tillegg er den miljøvennlig side den er batteridrevet.

Stiga sin modell har en vekt på 249 kg og er produsert med et kraftig batteri fra Stiga som er svært holdbart. Brukstiden er på hele 45 minutter, eller 1800 m2, før du trenger å lade det på nytt. Her får du med STIGA sin nyeste teknologi, e-Ride, når det kommer til kjørestyringssystem. Sikkerhetssignaler og brukerkommunikasjon som den mottar, bestemmer trekkraften og motorens drift. Er batterinivået lavt, slås knivene av og gir deg nok strøm til å kjøre tilbake.

Når du skal klippe kan du ved hjelp av det brukervennlige kontrollpanelet starte gressklipperen enkelt, samt holde oversikt over statusen for batteriet. Det følger med en stor oppsamler på hele 240 liter slik at du slipper å rake sammen gresset etterpå. Du kan heller bare enkelt tømme beholderen etterhvert som den blir full.

Med Stiga sitteklipper kommer du deg opp i hastighet på 9 km/t, noe som holder for de fleste når det gjelder gressklipping. På klippeaggregatet finner man to kniver på totalt 3 kW. Klippebredden er på 122 cm, samt at du kan justere selv om gresset skal klippes maksimum til 3 cm, eller minimum til 9 cm.

 • Har en robust Stiga-motor på 1,2 kW
 • Leveres med bioplugg for å spre gjødsel
 • Enkel å stoppe ved hjelp av girpedal
 • Batteriet er utviklet og testet av STIGA i Italia
 • Klippehøyde kan justeres i 7 ulike lengder
 • Hurtiglader må kjøpes separat

Stiga Estate 384 M – beste billige

Stiga Estate 384 M

Denne modellen fra Stiga kommer til en rimeligere pris enn de fleste, men er en robust gressklipper traktor med en vekt på 163 kg, som lar deg klippe store områder. Modellen lar deg velge mellom både mulching og oppsamling, har flere gir og frontlys slik at du kan klippe i mørket.

Vi anbefaler:  Snøfreser test → Bli vinterklar med vår best i test

Ved hjelp av Stiga Estate 384M kan du skaffe deg en stressfri måte å klippet gresset på. Her får du en kraftig motor som lar deg klippe betydelige gressområder på opptil 6000 m2. Til tross for at Stiga er bensindrevet har motoren et forholdsvis lavt støynivå. Motoren startes ved hjelp av nøkkel, samt at den har seks gir og lar deg komme opp i en hastighet på 9 km/t.

Du kan velge mellom to ulike alternativer når det gjelder klipping, mulching eller oppsamling. Det store klippeaggregatet på 84 cm kan heves og senkes gjennom syv trinn for at du kan finne den perfekte klippehøyde for deg. Her vil du oppnå et perfekt klippet gress, men du selv sitter behagelig på STIGA som kommer med svært god komfort.

På Stiga Estate er det flere andre funksjoner som er svært nyttige. Modellen har blant annet kraftige halogenlykter, som gjør det mulig å fortsette å klippe, slepe eller brøyte når mørket kommer frem, samt en sikkerhetsfunksjon som stopper maskinen om den merker at du stiger av. Rengjøringen går lett ved hjelp av egen dyse for å vaske klippeaggregatet som du finner under klipperen.

 • Leveres med en svært pålitelig motor
 • Har et imponerende effektivt bruk av drivstoff
 • Redusert klippetid fordi den klipper i revers
 • Er svært komfortabel å kjøre
 • Sett for mulching, tilhengerfeste og batterilader må kjøpes separat
 • Bruker bensin, og bråker mer enn en batteridrevet

Ryobi ZTR480ex – beste premium

Ryobi ZTR480ex

Er du på jakt etter det beste når det gjelder en traktorklipper er denne modellen fra Ryobi noe for deg. Ryobi har en vekt på 355 kg, kommer til overalt, er lett å manøvrere, rekker over store områder før den må lades på nytt og har høy komfort for føreren.

Ryobi sin klipper har et stilig design og styres ved hjelp av spaker, og kommer med funksjonen zero-turn. Dermed kan du komme til nær sagt hvor som helst, og samtidig snu på en effektiv måte. Ryobi plenklippertraktor har en klippebredde på hele 106 cm, og er perfekt for deg som skal klippe områder opptil 12 000 m2. Noe som skulle være mer enn nok for de aller fleste.

Klippehøyde kan justeres mellom 3,5-11,5 cm, og det er enkelt å stille inn høyden underveis fra kontrollpanelet. På denne hagetraktoren er det LED-lykter i fronten slik at du kan fortsette å klippe gresset etter at det har blitt mørkt. Du kan velge mellom bioklipp slik at gresset blir strødd over plenen til gjødsel, eller om gresset skal kastes ut på siden som du senere raker sammen.

Komforten står høyt på Ryobi sin sittegressklipper. Styrespakene er belagt med gummi slik at de føles behagelig mot hendene, selv om du skal klippe over lengre tid. Setet er justerbart i fire posisjoner og det er god plass til beina, og i tillegg er lydnivået lavt. I førerhuset er det dessuten en USB-lader, koppholder samt godt med oppbevaringsmuligheter. Her ligger det meste til rette for at du skal kunne nyte å klippe gresset!

Cub Cadet LR1 NS76 – beste kompakte

Cub Cadet LR1 NS76

Club Cadet er en kompakt klipper som opptar liten plass, har mange nyttige funksjoner og klipper med gode resultater. Motoren er kraftig og vil håndtere de fleste områder på en ypperlig måte.

Har du liten plass til oppbevaring av klipperen når den ikke er i bruk, kan Cub Cadet LR1 NS76 være en modell du bør se nærmere på. Maskinen har et plassbesparende design og vil trolig ikke oppta mer plass en enn vanlig gressklipper, og den letteste vekt blant våre testmodeller med sine 127 kg.

Bensintanken har plass til 4,9 l og det er enkelt å fylle opp tanken, samt at det gjør at du rekker over store områder før du må fylle på nytt. Dekkene er store, men samt skånsomme mot plenen din. En kraftig og pålitelig 420cc Cub Cadet-motor har det meste, blant annet ventilteknologi, støpejernssylinder, kulelager på veivakselen og elektronisk tenning. Dermed vil motoren håndtere de fleste situasjoner som oppstår når du klipper gresset uten problemer.

Klippeaggregatet er på 76 cm og lar deg klippe området opptil 1200 kvadratmeter, samt at klippehøyde kan stilles inn på fem posisjoner, fra 3,8 til 9,5 cm. Dette gjør du enkelt ved hjelp av spakene ved siden av rattet. Denne er ideell for deg som er lang i beina. Her får du all den plassen du trenger, siden det ikke er noe vegger i fronten slik at du faktisk kan strekke beina helt under.

 • Leveres med nyeste teknologi for å gi motoren lang levetid
 • 3 års garanti fra produsent
 • Behagelig fotpedaler og sekstrinns gir
 • Enkel å kjøre, effektiv snuradius på 46 cm
 • Passer for skog og mark, samt fjellturer
 • Fungerer ikke så godt i krevende terreng
 • Knivbladene egner seg kun for å klippe gress
Stiga E-Ride C300 Stiga Estate 384 M Ryobi ZTR480ex Cub Cadet LR1 NS76
Energikilde Batteridrevet Bensindrevet Batteridrevet Bensindrevet
Kapasitet 1800 m2 6000 m2 12000 m2 1200 m2
Hastighet 9 km/t 9 km/t 11 km/t Ikke oppgitt
Klippebredde 122 cm 84 cm 106 cm 76 cm
Klippehøyde 3-9 cm 2,5 – 8,0 cm 3.5 – 11.5 cm 3.8 – 9.5 cm
Oppsamler Ja, 240 liter Ja, 200 l Nei Nei
Funksjoner Multiklipp Multiklipp Multiklipp Multiklipp
Produktvekt 249 kg 163 kg 355 kg 127 kg

Slik velger du den kjøregressklipper

Kjørende gressklippere produseres med ulike funksjoner, og det finnes flere modeller på markedet. Derfor er det noen ting du bør tenke gjennom før du velger den rette for deg, samt at du bør sjekke om tilbehør må kjøpes separat eller er inkludert i pris.

Ulike modeller

I vår test finner du kun modeller som blir klassifisert som hagetraktorer, fordi klippeaggregatet er montert midt på konstruksjonen. På markedet finnes det også tradisjonelle kjøregressklippere.
Fordelene med hagetraktorer er at de er beregnet til å brukes på flere områder. I tillegg til å klippe gresset kan de også med fordel brukes til å slepe fordi de ofte kommer med hengerfeste. Du kan også brøyte snø eller pløye med disse modellene, samt at de som oftest har en lavere pris enn de andre modellene. Ulempene er at det kan være vanskelig å komme til alle steder for å klippe, siden selve klippemaskinene befinner seg under traktoren.

En tradisjonell kjøregressklipper, også kalt frontklipper, har et frontmontert klippeaggregat som gjør at du enklere får tilgang til å klippe på de stedene du ønsker. I tillegg er denne type gressklipper produsert kun for å klippe gress, og dermed klipper den med litt mer perfeksjon enn en hagetraktor.

Et nytt begrep som har dukket opp på markedet er zero-turn-klipper som betyr at klipperen har en individuell hydraulisk hjuldrift som gir presisjonsmanøvrering og lar klipperen rotere rundt sin egen akse, uten at svingradiusen og uklippede områder står igjen.

Vi anbefaler:  Dampvasker test (2022) → 5 gode dampvaskere til et rent hjem

Bensin- eller batteridrevet 

Fordelene med en en bensindrevet kjøregressklipper er at du kan klippe akkurat når du hadde tenkt til det, og ikke minst så lenge du ønsker. Det eneste du trenger er bensin, da disse er drevet av en firetaktsmotor. Ulempene er at de lager mer støy under arbeidet, og ikke er så miljøvennlige.
Investerer du i en batteridreven kjøregressklipper slipper du at påvirker miljøet ved å slippe ut gasse, mindre støy og kostnadene med drivstoff. Ulempen er gressklipperen må lades opp før bruk, og det kan være kjedelig å gå tom før strøm rett før man har klippet alt man ønsker. En annen ting ved de batteridrevne er at de foreløpig er litt dyrere enn de som går på bensin.

Andre funksjoner

I tillegg er det flere mindre funksjoner ved sitteklippere som du bør tenke over, som kan være like så viktig når det kommer til brukervennlighet.

Om du ønsker en maskin du styrer med spaker eller ratt er noe av det viktigste du må tenke over. Det kan ta litt tid å venne seg til spaker, men når du har fått teknikken vil det gå lekende lett. Vil du bare starte klippingen med en gang bør du velge en med ratt.

Hva skal du gjøre med gresset som du klipper? Har du mulighet for å samle det sammen på en smart måte, eller det bedre at du kjøper en gressklipper som samler det opp for deg underveis? Da må du i tillegg tenke over hvor stor beholderen skal være, slik at du ikke må tømme den veldig ofte før du har fått klippet alt gresset du ønsker.

En annen funksjon du kan tenke over om du ønsker mulching, også kalt bioclip. Dersom du kjøper en hagetraktor med denne funksjonen betyr det at den finklipper gresset slik at det raskere brytes ned til næring i plenen. Dermed trenger du ikke å tenke på å samle opp alt gresset.

Et tredje alternativ for hva du skal gjøre med gresset er en modell som har sideutkast, og dermed sender alt gresset ut på siden av traktoren.

Bruksområder

Skal du klippe store områder eller plener må du sjekke rekkevidde dersom du skal velge en batteridrevet. Noe som er like viktig er hvor stor klippebredde hagetraktoren har, og har du en stor plen bør du velge en med bred klippebredde slik at klippingen blir effektiv.

Har du et kupert terreng må du finne informasjon om hvilke kjøreegenskaper en hagetraktor har, og spesielt legge merke til om fjæringen i klippeaggregatet demper ujevne bevegelser og gir et jevnt resultat på klippingen din. Har du derimot mange busker du skal klippe rundt bør du skaffe deg en traktor som er lett å manøvrere og med god svingradius.

Er du interessert i å bruke maskinen til andre formål som å brøyte snø, frakte eller pløye må du finne ut om dette er tilbehør som kan skaffes til akkurat den hagetraktoren du ser på.

Skal du klippe i svært krevende terreng anbefaler vi at du tar en titt på Husqvarna gressklipper 4×4. Dette er en modell som er beregnet for det tøffeste terreng og har firehjulstrekk slik at den kommer til nærmest overalt. Samtidig kommer Husqvarna sitteklipper med svært god komfort og mange nyttige funksjoner.

FAQ

Hvilke av sitteklipperene er best i test?

I vår test kåret vi Siga e-Ride C300 til best i test, fordi den er brukervennlig, robust traktor, miljøvennlig og kommer med mange nyttige funksjoner. Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Hvem kan kjøre sitteklippere?

Alle som har fylt 16 år kan kjøre denne type maskiner (i henhold til førerkortforskriften).