Opdateret september 2023

Skjeggtrimmer best i test – Se de 9 beste skjeggtrimmerne i test 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Braun skjeggtrimmer BT3344 2
beste billige

Braun skjeggtrimmer BT3344

Braun BT5070 5
beste skjeggtrimmer med kort ladetid

Braun BT5070

Remington Style Series B5 MB5000 6
beste skjeggtrimmer med avtakbare og vaskbare blader

Braun BT5360

Panasonic ER-GB37 7
Beste reisetrimmer

Panasonic ER-GB37

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Les vår skjeggtrimmer test og se årets 10 beste skjeggtrimmere. Vi har gjort jobben for deg og samlet de 10 beste skjeggtrimmerne på markedet akkurat nå, slik at du kan lene deg tilbake og ta et informert valg når du skal klippe skjegg eller trimme skjegg med høy presisjon. I denne test av skjeggtrimmer lærer du ikke bare om skjeggtrimmere, men også hvordan trimme skjegg enten du har lite skjegg eller mye. 

Uansett om du er ute etter en allroundtrimmer eller en trimmer kun for skjegg, skal en funksjonell skjeggtrimmer gi deg helt skarpe kanter og trimme skjegget med presisjon uten å skjære seg inn i huden! Og enda bedre er det om den ligger godt i hånden, slik at barberingen er enkel, praktisk og rask.

Alt det og mye mer kan du lese om i vår fullstendig informative kjøpsguide, hvor vi ser på selvslipende blader, våt- og tørrbarbering, innstillinger for ulike lengder og hvilken teknologi som løfter hårene slik at klippet blir helt perfekt.

Du kan også velge å gå direkte til vår praktiske sammenligningstabell akkurat her, hvor du får en god oversikt over de 10 trimmerne i vår skjeggtrimmer test og hvilke som gir deg mye for pengene.

Fordele
 • pros-icon.svg Selvslipende kniver
 • pros-icon.svg Lift & Trim system
 • pros-icon.svg Enkelt vedlikehold
 • pros-icon.svg Kan brukes med eller uten ledning
 • pros-icon.svg Minimal rengjøring: innebygd sugefunksjon tar opp 90 % av hårene
 • pros-icon.svg Mye for pengene

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Philips Series 5000 BT5515

Få en millimeternøyaktig trimming og full kontroll over skjeggveksten din med denne skjeggtrimmeren med oppsamler fra Philips og selvslipende kniver. Det smarte lift & trim-systemet sikrer at hvert enkelt hår løftes til den optimale klippeposisjonen. Perfekt for hjemmebruk eller å ta med seg. Med denne maskinen får du lang batteritid!

Brukervennlig

Philips-trimmeren passer for kort og langt hår. Med den korte trimmerkammen kan du trimme håret ned til 0,4 mm. Den lange trimmerkammen klarer en lengde fra 10 mm og helt opp til 20 millimeter! Takket være det innovative lift & trim-systemet løfter trimmeren hårene slik at de er i optimal klippeposisjon. Du kan velge mellom 40 forskjellige lengdeinnstillinger, noe som gir deg en ekstremt presis barbering. Drei det lille hjulet foran på trimmeren for å velge ønsket trimmelengde.

Praktisk

På full opplading kan den allsidige skjeggtrimmeren fungere i opptil 90 minutter, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å gå tom for batteri. I tillegg lader den på bare 60 minutter. Trenger du ekstra tid kan du også bruke hurtigladefunksjonen som gir deg ekstra driftstid på 5 minutter. Du trenger ikke bytte knivene eller smøre dem med olje, da trimmeren har selvslipende og skarpe kniver. Under bruk børstes de mot hverandre, slik at de slipes. Det er en batteriindikator på selve trimmeren, slik at du vet når det er på tide å lade. Den kan også brukes både med og uten ledning, noe som gir deg ekstra fleksibilitet. Etter bruk, bare skyll den under springen for å rengjøre den. Enkelt og praktisk!

Tilbehør

En praktisk liten koffert følger med, slik at du enkelt kan ta trimmeren med deg. Du får også en laderholder som gjør det enkelt å lade trimmeren. Har du langt skjegg? Ikke noe problem! Du får også en kam for langt skjegg.

Spesifikasjoner:

 • Driftstid: 90 minutter
 • Ladetid: 60 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 40 innstillinger
 • Batteritype: Li-lon (lithium)

Braun skjeggtrimmer BT3344

beste billige

Braun skjeggtrimmer BT3344

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 39 høydeinnstillinger
 • pros-icon.svg Ladeindikator
 • pros-icon.svg Kan brukes uten ledning
 • pros-icon.svg Egnet for tett barbering
 • pros-icon.svg Oppladbart batteri
 • pros-icon.svg Mye for pengene

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Braun BT3344

Trenger du en svært god presis, rask og effektiv trimmer til hverdagsbruk, så er denne Braun-trimmeren med sitt brede trimmeområde et opplagt valg.

Praktisk

Sammenlignet med tidligere trimmere fra Braun har denne trådløse og rimelige skjeggtrimmeren et større og bredere klippeområde som fanger opp flere hår på en gang. Dette betyr at du kan trimme alle hår i et enkelt strøk. Du kan velge mellom 3 presisjonsinnstillinger, slik at du får akkurat den barberingen du ønsker. I tillegg kan du velge mellom hele 39 forskjellige lengdeinnstillinger. Og du kan derfor bruke trimmeren til både kort og langt hår. Den kan klippe hår så kort som 0,5 mm og langt hår opptil 20 mm. Bladene er skarpe og holdbare, slik at du kan bruke trimmeren i mange år fremover.

Lang driftstid og holdbarhet

Etter bruk setter du bare trimmeren til å lade ved hjelp av smartpluggladeren, som bare må plugges inn i stikkontakten. Så du kan lade trimmeren hvor du vil. Den er utstyrt med et spesielt slitesterkt NiHM-batteri, kjent for sin lange holdbarhet. Du kan derfor enkelt lade trimmeren mange ganger uten å frykte at det sliter på batteriet. Ladetiden er litt lang og tar cirka 8 timer, men du får også en lang driftstid der batteriet varer 80 minutter, slik at du enkelt kan trimme hele skjegget med mer.

Tilbehør

Det følger med en praktisk liten rensebørste som du raskt kan børste bort små avklippede hår med. Selve trimmerhodet kan for enkelhets skyld skylles under rennende vann, slik at du blir kvitt alle små hår. De to presisjonskammene følger selvfølgelig også med. Trimmeren brukes også uten ledning, noe som gir deg god bevegelsesfrihet og fleksibilitet til å barbere akkurat der det passer deg best.

Spesifikasjoner:

 • Driftstid: 80 minutter
 • Ladetid: 480 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 39 innstillinger
 • Batteritype: NiHM-batteri

Wella Contura

beste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Lav minimumslengde på 0,1 mm
 • pros-icon.svg Inkludert rensebørste
 • pros-icon.svg Rask og enkel utskifting av diverse tilbehør
 • pros-icon.svg Kraftig motor
 • pros-icon.svg Blader i rustfritt stål
 • pros-icon.svg Kun 110 gram
 • pros-icon.svg Klippebredde 25 mm

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Wella Contura

En svært god trådløs og profesjonell skjeggtrimmer for deg som gjerne vil kunne bruke den til både skjegg og kroppshår samt lage detaljerte konturer i håret. En profesjonell trimmer for hjemmet!

Praktisk

Denne Wella skjeggtrimmeren har en klippebredde på 25 mm, noe som gir deg en mer detaljert og presis barbering for både sparsom og tung hårvekst. Bladene er laget av slitesterkt rustfritt stål. Et ergonomisk design som ligger godt i hånden, slik at du alltid har full kontroll over trimmerens bevegelser over det gitte området. I tillegg veier trimmeren med sin kraftige motor kun 110 gram, og du slipper derfor å bli sliten i armen eller få vondt i håndleddet når du bruker den. Den har et lavt lydnivå på 60 desibel, slik at du ikke forstyrrer andre i hjemmet. Den har en total driftstid på hele 120 minutter, mens den lades helt opp på bare 80 minutter.

Mange alternativer

Takket være trimmerens forbedrede berøringsteknologi er den egnet for barbering av ulike områder. Så du kan trimme håret på baksiden av nakken, trimme kinnskjegg og selvfølgelig også skjegget. Du kan imidlertid også lage lave detaljerte konturer i håret, som om du var hos frisøren! Hvis du bruker trimmeren uten avstandsstykke, kan du barbere hår helt ned til 0,1 mm. Når du fester avstandsstykket kan du justere klippelengden fra 3 til 6 mm, noe som er perfekt for barbering og trimming av skjegget.

Tilbehør

Avstandskammen følger naturligvis med. Du får også en praktisk ladestasjon med innebygget LED-display. En praktisk liten rensebørste følger også med, slik at du kan børste trimmeren fri for hår på et blunk. Som en ekstra bonus får du i tillegg til bruksanvisningen også en flaske deilig olje for å ta vare på trimmeren! Den ultimate skjeggtrimmeren for en tett barbering og for trimming av skjegget på en profesjonell måte!

Spesifikasjoner:

 • Driftstid: 120 minutter
 • Ladetid: 80 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 5 innstillinger
 • Batteritype: NiHM

Philips OneBlade Face & Body QP2830/20

beste trimmer for våt og tørr barbering

Fordele
 • pros-icon.svg Våt og tørr barbering
 • pros-icon.svg OneBlade-teknologi
 • pros-icon.svg Passer for skjegg, hår og kropp
 • pros-icon.svg Kan brukes uten barberskum
 • pros-icon.svg 360-skive

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Philips OneBlade Face & Body QP2830/20

Philips OneBlade gir deg en skånsom barbering som ikke går for nært huden slik at den blir skadet. Den revolusjonerende OneBlade-teknologien er designet spesielt for ansiktet, men passer for alle hårlengder. Den er utstyrt med et spesielt raskt bevegelig blad som beveger seg 12 000 ganger i minuttet, noe som gir en spesielt effektiv barbering selv på lengre hårstrå. Den følger ansiktets konturer og det dobbeltsidige bladet er ideelt for å skape en detaljert barbering og skape konturer. Det sørger også for at linjer tegnes helt skarpe, da bladet kan bevege seg i alle retninger.

5-i-1 kammen er justerbar slik at du kan stille inn ønsket hårlengde om du ønsker litt lengde på skjegget. Takket være det praktiske huddekselet beskytter det de kroppsdelene som er spesielt følsomme. En spesiell egenskap er imidlertid at du kan bruke trimmeren både til våtbarbering og til barbering under dusjen. Og du trenger ikke engang å bruke barberkrem! Barberbladet er utformet på en helt spesiell måte, slik at det dukker opp et lite trekantikon når det er på tide å bytte ut barberbladet. I gjennomsnitt må den skiftes ut hver fjerde måned for å opprettholde nøyaktig presisjon. En lett modell som lader på fire timer og har en driftstid på 60 minutter på full lading.

Spesifikasjoner:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Ladetid: 240 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 5 innstillinger
 • Batteritype: Li-ion (lithium)

Braun BT5070

beste skjeggtrimmer med kort ladetid

Braun BT5070

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 25 lengdeinnstillinger
 • pros-icon.svg LED-ladeindikator
 • pros-icon.svg 2 trimmerhoder
 • pros-icon.svg Trådløs
 • pros-icon.svg Reisepose inkludert

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Braun BT5070

Hvis du er ute etter en trimmer som gir deg rask og effektiv styling med høy presisjon, er denne Braun BT5070 skjeggtrimmeren et godt valg. 2 trimmerhoder følger med, som du enkelt og raskt kan feste på selve trimmeren. Du kan trimme håret ned til en lengde på 0,5 mm og opp til 20 mm, så det er også mulig å bruke den til hodet. Du kan velge mellom så mange som 25 forskjellige lengdeinnstillinger. Dette betyr at barberingen din alltid er super presis og detaljert, og å lage skarpe linjer og konturer blir en lek.

Trimmeren er utstyrt med en praktisk LED-ladeindikator, slik at du alltid vet når det er på tide å lade den. På full lading kan den fungere i opptil 50 minutter mens den lades på bare 1 time. Har du det travelt kan du også benytte deg av en 5-minutters hurtiglading! Med sine 440 gram er trimmeren litt tung, men den er derimot trådløs, så du kan bruke den hvor du vil. Som en ekstra bonus får du også en liten rensebørste og en praktisk reiseveske, slik at du kan ta den med deg uten problemer.

Spesifikasjoner:

 • Driftstid: 50 minutter
 • Ladetid: 60 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 25 innstillinger
 • Batteritype: NiHM

Braun BT5360

beste skjeggtrimmer med avtakbare og vaskbare blader

Remington Style Series B5 MB5000

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 17 lengdeinnstillinger
 • pros-icon.svg Kan trimmes ned til 0,4 mm
 • pros-icon.svg Anti-skli grep
 • pros-icon.svg 55 % mer kontroll over barberingen
 • pros-icon.svg Enkel rengjøring takket være avtagbart blad

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Braun BT5360

Enten det er for å trimme eller style skjegget eller få kroppshår under kontroll, er Braun BT5360 et godt valg! En alt-i-ett-trimmer som håndterer hverdagsbarbering og trimming på et blunk. På trimmeren er det et presisjonshjul som du kan justere etter ønske, slik at du får mest mulig presis barbering. Du kan velge mellom 39 innstillinger. Trimmeren klarer derfor både jevn barbering, trimming av skjegget og presis styling for en fin og velstelt finish! To trimmerhoder for forskjellige lengder er inkludert: ett for en hårlengde på 1 til 10 mm og ett for en lengde på 11 til 20 mm, så du er godt dekket. Du kan velge å bruke den uten trimmerhodene og dermed oppnå en enda tettere barbering.

Trimmeren har en driftstid på 60 minutter og lader på under en time! Du kan imidlertid også velge å bruke hurtigladingen på bare 5 minutter. Spesielt praktisk på dager du har det travelt. Når du er ferdig med å bruke trimmeren, setter du den bare til å lade med den medfølgende laderen. Den beste skjeggtrimmeren er utstyrt med oppladbare batterier, slik at du kan ha glede av trimmeren din lenge!

Spesifikasjoner:

 • Driftstid: 100 minutter
 • Ladetid: 50 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 39 innstillinger
 • Batteritype: Li-ion (lithium)

Panasonic ER-GB37

Beste reisetrimmer

Panasonic ER-GB37

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Våt og tørr barbering
 • pros-icon.svg 20 lengdeinnstillinger
 • pros-icon.svg Presisjonsinnstilling
 • pros-icon.svg Liten ladestasjon i praktisk størrelse

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Panasonic ER-GB37

Hvis du leter etter den perfekte trimmeren for reise, er denne trådløse Panasonic skjeggtrimmeren et godt bud. Du kan velge om du vil bruke den til tørrbarbering eller under dusjen til våtbarbering. Hvis det siste er tilfelle, påfører du bare barberkrem og du er klar. Den har også en fin lang driftstid på 40 minutter. Perfekt for bare å administrere nødvendig barbering og trimming før du går ut døren. Den lille ladestasjonen har også en praktisk størrelse slik at den ikke tar mye plass i vesken. Selve trimmeren veier kun 160 gram, så du trenger ikke bekymre deg for at den tar for mye plass eller vekt i bagasjen.

Du kan velge mellom så mange som 20 forskjellige lengdealternativer. Foran på trimmeren er den utstyrt med et praktisk og lett tilgjengelig presisjonshjul, som du raskt kan justere ved å dreie på det. Det gir deg rask og full kontroll over lengde og presisjon. Trimmeren kan håndtere hår så korte som 0,5 millimeter og opptil 10 millimeter. Perfekt for å holde styr på skjegget og håret når du er på farten. Den eneste ulempen er at ladetiden på 8 timer er relativt lang.

Spesifikasjoner:

 • Batteritid: 40 minutter
 • Ladetid: 480 minutter
 • Antall lengdeinnstillinger: 20 innstillinger
 • Batteritype: Litiumbatteri

Philips Series 1000 S1131

beste skånsomme barbermaskin

Fordele
 • pros-icon.svg PowerCut selvslipende blader
 • pros-icon.svg Skyll rent
 • pros-icon.svg Fleksible 4D-hoder
 • pros-icon.svg Kan brukes med eller uten ledning
 • pros-icon.svg Batteriindikator

Detaljeret gennemgang

Derfor bør du velge Philips Series 1000 S1131

Med sine roterende selvslipende blader er Philips Series 1000 S1131 barbermaskin en god og stabil skjeggtrimmer for sensitiv hud som gir et jevnt resultat. Philips trimmer har en behagelig ergonomisk design som er fin å holde. Dette er en klar fordel, da du kan barbere deg uten at hånden får vondt av å holde den. Den er utstyrt med smarte PowerCut selvslipende blader, slik at den holder seg skarp lenge. De fleksible 4D-hodene følger ansiktets konturer og gir deg en fin, tett barbering som er skånsom mot huden.

Du velger også om du vil bruke den med eller uten ledning og har dermed god bevegelsesfrihet. Når du er ferdig med barberingen etter noen minutters bruk, kan du åpne barberhodet med et enkelt trykk. Så skyller du den ganske enkelt ren under rennende kran. Enkelt og raskt. Batteriindikatoren forteller deg når den må lades hvis du bruker den uten ledning, slik at du ikke går uventet tom for strøm. Med sine 480 minutter er ladetiden litt lang, men med en batteritid på 40 minutter har du nok tid til å klare en presis hårklipp og komme deg rundt alle hårstråene. En skikkelig god og billig skjeggtrimmer med selvslipende blader.

Spesifikasjoner:

 • Batteritid: 40 minutter
 • Ladetid: 480 minutter
 • Antall innstillinger av lengden: – innstillinger
 • Batteritype: NiHM

Guide

Hvordan velge den beste skjeggtrimmeren

Skjegg er mote igjen, og et pent og velstelt skjegg ser bra ut på de fleste! Og har du valgt å la skjegget gro, er en skjeggtrimmer med gode funksjoner et absolutt must fremfor en barbermaskin.

Du kan selvfølgelig også velge å gå til frisøren, men det kan fort bli en veldig dyr affære. Derfor kan det være både en tids- og økonomisk besparelse å gå til frisøren en gang i blant og deretter klare det daglige vedlikeholdet av ditt vakre skjegg med en god skjeggtrimmer.

Det finnes mange skjeggtrimmere på markedet. I vår skjeggtrimmertest så vi på de beste skjeggtrimmerne på markedet akkurat nå. Og når du vil være sikker på å få en skarp trim hver gang, er det verdt å gjøre deg kjent med deres funksjoner og egenskaper på en ny skjeggtrimmer. Da kan du finne den rette skjeggtrimmeren (eller hårklipperen på moderne norsk) for dine behov.

Hva skal en god skjeggtrimmer kunne?

Så hva må en god trimmer kunne for at den skal bli din? Det avhenger vanligvis av dine behov, selvfølgelig. Det er imidlertid noen generelle ting du bør tenke på og se etter når du kjøper en god skjeggtrimmer.

Her får du en oversiktlig liste over tingene, hva de tingene er, slik at du er best mulig forberedt når du skal ut og finne skjeggtrimmeren din.

 • Den må ha skarpe kanter slik at den kan trimme skjegget uten å rive det i stykker. Det er viktig at den generelt er skånsom mot huden, slik at du ikke går rundt og har vondt etterpå, samtidig som den er enkel å bruke.
 • Den må passe til skjegget ditt – uansett om du har kort eller langt skjegg, den må gi et jevnt resultat.
 • Det er lurt om den kan settes i forskjellige lengder, slik at du kan få en fin og profesjonell finish.
 • Den skal være enkelt og raskt å rengjøre.
 • Det skal helst ikke bli for skittent når du har brukt den – ​​det blir både du og andre i husstanden glade for.
 • Den må ha passe lang batterilevetid hvis du velger en trådløs skjeggtrimmer

Det er mange funksjoner å holde styr på, men det viktigste er at den rette skjeggtrimmeren passer til deg og dine skjeggbehov.

Batteri og ladetid – Hvor mye bør du barbere deg?

En trimmer er vanligvis oppladbar da den er utstyrt med et batteri. Du kan oppleve å ende opp med å bruke ganske mye batteri, spesielt hvis du har lengre skjegg. Det er skikkelig irriterende å ikke bli helt ferdig før du går tom for batteri.

I den forbindelse er det derfor også lurt å se på hva slags batteri som er i skjeggtrimmeren, da det gir deg litt mer innsidekunnskap om skjeggtrimmerens driftstid, holdbarhet og ladetid.

Type batteri

Mange tror at oppladbare batterier vanligvis er mer eller mindre like og bare kan lades i det uendelige. Dette er imidlertid ikke tilfelle.

Driftstiden og ladetiden avhenger også av typen batterier du bruker. I vår skjeggtrimmertest finner du skjeggtrimmere med to typer batterier: Li-ion batteri og NiMH batteri.

Hvis du ikke har mye kunnskap om batterier, er det bare å være helt rolig. Vi fokuserer her på de to typene av mest brukte batterityper.

Litium-Ion (Li-Ion)

Et Li-ion-batteri er en mer miljøvennlig batteritype enn mange andre typer. Det har lang driftstid. I tillegg er det også en lett type batteri. Og siden det ikke veier så veldig mye, brukes denne typen også ofte til nettopp bærbart utstyr. Det betyr at det er en god grunn til at denne typen brukes i skjeggtrimmere, som vi ikke ønsker skal være for tunge, da de ellers blir uhensiktsmessige å jobbe med over lengre tid.

Du kan regne med at et slikt batteri kan lades mellom 500 og 1000 ganger, avhengig av om og hvordan det vedlikeholdes og brukes. Etter det vil den miste styrke og kan med fordel erstattes.

NiMH batteri

Et NiMH-batteri er et hybridbatteri som består av en helt ny teknologi. Denne teknologien kombinerer det beste av oppladbare batterityper med det beste fra alkaliske batterier. I motsetning til et Li-ion-batteri, kan et NiMH-batteri lades opptil 2000 ganger – igjen avhengig av vedlikehold og bruk. Det sier seg selv at det selvfølgelig er en fordel og bedre for både din økonomi og miljøet!

Dette betyr at et Li-lon-batteri vil vare i rundt 3-4 år hvis du lader det daglig. Et NiMH-batteri kan derimot holde i 4-5 år med daglig lading.

Men hvis du tenker på at du sannsynligvis ikke lader skjeggtrimmeren hver eneste dag, kan en skjeggtrimmer vare i virkelig mange år.

Hvis du vil være sikker på at du kan bruke skjeggtrimmeren din selv etter at du har ladet den mange ganger, er det derfor lurt å se etter en skjeggtrimmer som kan bytte batterier, slik at du slipper å kjøpe en ny skjeggtrimmer.

Lengdeinnstillinger – Hvor langt er skjegget ditt?

Når du skal trimme skjegget kan det være vanskelig å få skjegget til å være like langt over alt. Det er her lengdeinnstillingen kommer inn i bildet og blir din redning.

En lengdeinnstilling betyr at du setter skjeggtrimmeren til den lengden du ønsker å oppnå. Når du så setter trimmeren mot ansiktet, klipper den håret ned til den forhåndsinnstilte lengden, slik at du er sikker på at trimmen blir jevn og du får litt lengde på skjegget om du ønsker det.

Blant de ulike skjeggtrimmerne kan du få varierende innstillinger og lengder. Derfor er det også viktig å ta en ekstra titt på spesifikasjonene, slik at du er sikker på at den valgte trimmeren passer for dine behov og ditt skjegg!

Det er mulig å få en skjeggtrimmer som kan trimme skjegget helt ned til 0,1 mm. Se for eksempel Wella Contura i vår skjeggtrimmertest. Du bør imidlertid regne med at mange skjeggtrimmere er satt til en minimumsinnstilling på rundt 0,5 millimeter, men dette avhenger selvfølgelig av skjeggtrimmeren. På samme måte må du også regne med at høyeste innstilling er rundt 20 millimeter.

En god trimmer har imidlertid også et godt og skarpt blad. Bladene er selvsagt viktige, da du dermed oppnår en bedre, mer presis og effektiv barbering enten du har mye eller litt skjegg.

Ønsker du å bruke skjeggtrimmeren din til å style skjegget med skarpe linjer og for å lage skarpe kanter eller for en jevn barbering, bør du sjekke om skjeggtrimmeren egner seg til det.

Men én ting er sikkert: Mange innstillinger for ulike hårlengder gir deg også flere muligheter. Vanligvis vil ikke et skjegg nødvendigvis være like langt over alt, noe som også er en grunn til å velge en skjeggtrimmer med mange innstillinger.

Skjeggtrimmer for det korte skjegget

Har du kort skjegg er en skjeggtrimmer faktisk et av de viktigste verktøyene – altså sammen med ulike hud- og hårpleieprodukter! Et kort skjegg er nok litt lettere å vedlikeholde og raskere å trimme, da det er mer eller mindre like langt over alt.

Hvis du ikke har tålmodighet til å stå lenge og trimme, er et kort skjegg et opplagt valg for deg. Vil du at det skal gå ekstra raskt, kan du velge en skjeggtrimmer med flere funksjoner. Det kan for eksempel være en vanntett skjeggtrimmer, da du da kan klare trimmingen mens du er i dusjen. Det er helt klart også en fordel å ha en samler, da du ikke trenger å bruke evigheter på å rydde opp etter deg. Bruker du skjeggtrimmeren i dusjen er det også en risiko for at du etter hvert tetter til avløpet.

Det kan godt lønne seg å investere gode penger i en skjeggtrimmer, spesielt hvis du bruker den ofte. Har du kort skjegg vil du typisk også trimme det noe oftere enn menn med helskjegg eller langt skjegg.

Husk å rengjøre den godt etter hver bruk, slik at du unngår at hårene setter seg fast i skjeggtrimmeren. Det reduserer funksjonaliteten og ytelsen.

Skjeggtrimmer for det lange skjegget

Mange tror at man bare kan la helskjegget gro uten å måtte bruke mye tid på trimming. Ingenting er lengre fra sannheten. For å få et pent og velstelt utseende er det essensielt å trimme helskjegget regelmessig. Det kan hende du må trimme det litt sjeldnere enn om du har kort skjegg, men på den annen side tar det tid å trimme det skikkelig.

Skal du holde helskjegget sunt og friskt, må du trimme det med jevne mellomrom. Det er også viktig hvis du ønsker å gro det enda lenger. For det første vokser det bedre ut når du trimmer regelmessig, men den vokser faktisk også raskere.

Det virker motstridende, men det er ikke desto mindre sant. Jo oftere du klipper, jo mer vokser det – akkurat på samme måte som håret på hodet vårt. Dette krever imidlertid at du kun trimmer det ytterste laget og ikke klipper det helt ned, selvfølgelig.

Ta sikte på å trimme det ca to ganger i måneden.

Det er derfor ikke så viktig å ha mange funksjoner når du skal velge skjeggtrimmer til helskjegg. Her er det essensielt å ha en skjeggtrimmer som kan justeres i mange forskjellige lengder. Det gir deg mer kontroll over stylingen, og du kan være sikker på at du ikke klipper av for mye.

Skjeggtrimmer for barten

Barten er, i aller beste Freddie Mercury-stil, veldig tilbake på moten. Og vi skjønner det!

Du kan bruke skjeggtrimmeren til å bare klippe hårene ned så de ikke blir for lange, men du må bruke barbermaskin eller barberhøvel for resten. En skjeggtrimmer gir ikke en super tett barbering, slik for eksempel en barberhøvel gjør. Med mindre den selvfølgelig har en spesiell funksjon som gjør den egnet til det.

Har du litt problemer med å klare trimmingen av barten, kan du alltids avslutte med saks.

Dette gjelder også alle typer skjegg. Det kan være vanskelig å være 100 % presis med en trimmer og oppnå akkurat det utseendet du ønsker. Husk at øvelse gjør mester! Du kan alltid bruke en liten saks til å klippe skjegget. Det er spesielt lurt å gjøre dette når du er nybegynner.

Oppsamler – er det viktig?

Når du trimmer skjegget, vil det avklippede håret vanligvis havne i vasken på badet (eller der du barberer deg). Med mindre skjeggtrimmeren har et oppsamlingskammer for de avklippede hårene.

Hvis den har det, forsvinner håret direkte inn i en liten beholder på skjeggtrimmeren. Litt på samme måte som på en støvsuger. Når denne oppsamleren er full, må du tømme den, ellers reduserer du ytelsen til skjeggtrimmeren.

Klipper du hele skjegget blir det selvsagt ganske store mengder hår. Hvis du vil unngå å måtte tømme oppsamleren flere ganger under en barbering, bør du velge en skjeggtrimmer med relativt stort kammer.

Det er vanligvis lett å bare tømme den. Du åpner den bare og deretter kan du helle innholdet direkte i søppelbøtta. Når du er helt ferdig, bør du rengjøre den. Husk alltid å sjekke spesifikasjonene og brukermanualen for å sikre at skjeggtrimmeren tåler vann. Dette gjelder også samlekammeret. Tåler den ikke vann, følger det som regel med en liten rensebørste som du kan bruke til å børste både skjeggtrimmeren og oppsamleren fri for hår.

Med eller uten ledning?

De fleste produktene i vår test er utstyrt med et oppladbart batteri noe som gjør den enkel å bruke. Noen skjeggtrimmere fungerer imidlertid også både trådløst og med ledning, så du har valget.

Hvis det tar deg lang tid, vil du også bruke mye strøm. I prinsippet kan du derfor risikere å gå tom for strøm hvis du har en skjeggtrimmer uten ledning. Så fordelen med å velge en skjeggtrimmer med ledning er at du ikke har presset til å bli ferdig før batteriet går tomt.

Trådløse skjeggtrimmere gir deg derimot også større bevegelsesfrihet. Med skjeggtrimmere uten ledning er du ikke så avhengig av å måtte stå rett ved en stikkontakt når du skal trimme det fine skjegget ditt.

Nå trenger du imidlertid ikke bekymre deg for at trådløse skjeggtrimmere ikke kan holde til en runde med trimming. Batteritiden er vanligvis nok til at du kan fullføre skjeggtrimmingen uten at skjeggtrimmeren går tom for batteri.

Mange skjeggtrimmere har også en såkalt lynlading. Det betyr at du kan stille inn skjeggtrimmeren til å lade en kort stund, deretter vil den igjen lades nok til at du kan fortsette å trimme. Denne funksjonen er også ganske smart hvis du reiser mye og gjerne vil kunne ta med deg skjeggtrimmeren.

Våt eller tørrbarbering?

Om du foretrekker våt eller tørr barbering er et spørsmål om preferanse og hudtype. Hvis du har veldig sensitiv hud, er det sannsynligvis bedre å barbere seg på tørr hud. Skal du oppnå en jevn barbering og silkemyk hud, må du benytte deg av våtbarbering.

Forskjellen er at ved våtbarbering bruker du barberskum og kremer som du smører på huden og deretter barberer. Denne prosedyren får hårene til å reise seg. Du kommer derfor nærmere huden og håret klippes så nærme huden som mulig.

Ulempen er at du også skraper huden. Det kan irritere huden din, spesielt hvis du allerede har sensitiv hud. De forskjellige barberskummene kan også bidra til å irritere huden.

Hvis dette er tilfellet for deg er tørrbarbering en bedre løsning, da du ikke utsetter huden på samme måte, da bladene ikke kommer i direkte kontakt med huden.

Fint å ha funksjoner

Vi har nå dekket alt du bør vite om skjeggtrimmere. Men finnes det noe mer? Vi har her samlet noen av de smarte funksjonene som en skjeggtrimmer kan ha. Da vet du garantert alt!

Lynlading

En hurtigladefunksjon er veldig nyttig hvis du reiser mye eller har det travelt. Med denne funksjonen kan du stille inn skjeggtrimmeren til å lade i noen minutter. Smart hvis du ofte glemmer å sette den til å lade eller om skjeggtrimmeren din ikke har ladeindikator.

Ladeindikator

En ladeindikator lyser når trimmeren har lite batteri og i noen tilfeller også når den er fulladet. Det gir deg bedre oversikt over når det er på tide å sette den til lading, slik at du ikke risikerer å sitte igjen med en tom skjeggtrimmer.

Ladedokk

Du kan få en god skjeggtrimmer med en lader som er veldig lik de laderne vi også bruker til andre elektroniske verktøy. Noen skjeggtrimmere har imidlertid en ladedokk som du bare kan koble den til.

Det er smart fordi den da står oppreist og klar til å ta ut av holderen når den skal brukes. På den måten kan du ha den stående foran hele tiden.

Enkel betjening og innstilling

Når du er ute etter å finne den rette skjeggtrimmeren for deg, bør du også ta en titt på hvordan den er satt. Det skal være enkelt og greit å bytte fra en innstilling til en annen, gjerne mens du bruker den. På noen skjeggtrimmere kan du endre innstillingene ved å vri på et hjul. Dette gjør det veldig enkelt, siden du kan endre innstillingene med bare én finger og deretter fortsette å jobbe.

Utskiftbare hoder

Noen skjeggtrimmere har utskiftbare hoder. Det betyr at du setter på et nytt hode når du vil bytte fra en innstilling til en annen.

Slik vedlikeholder du skjeggtrimmeren

Det er synd å investere i en dyr trimmer eller hårklipper hvis du ikke vedlikeholder det skikkelig etterpå. Hvis du vil at den skal vare lenge, krever den i hvert fall minimalt med vedlikehold. Følg rådene nedenfor for å rengjøre og vedlikeholde skjeggtrimmeren.

1. Rengjøring under rennende vann?

Noen deler av skjeggtrimmeren kan bestå av rustfritt stål. Uansett hvilket materiale skjeggtrimmeren er laget av, bør du først sjekke om den kan rengjøres ved å skylles under springen. Har den rustfritt stål, plastikk eller lignende  trenger du bare å skru på kranen og holde skjeggtrimmeren under vannet fra springen

2. Bruk den lille rengjøringsbørsten.

Uansett om den tåler vann eller ikke, så følger det gjerne med en liten rensebørste som du kan bruke til å fjerne hår. Dette bør du gjøre etter hver eneste bruk slik at skjeggtrimmeren alltid er ren.

3. Husk tannbørsten!

Hvis skjeggtrimmeren har blitt litt tett av hår, kan du bruke en (ren!) tannbørste for å fjerne dem. En tannbørste er litt hardere enn den medfølgende rengjøringsbørsten og er derfor godt egnet til formålet.

4. Pensle bladene med olje.

En liten beholder med olje følger ofte med. Denne oljen er ikke ment for skjegget ditt, men er faktisk ment å påføres på bladene. Det holder dem rett og slett skarpe lenger. Her bruker du en ren tannbørste for å fordele oljen på bladene. Det er også lurt å bare slå på trimmeren og la den gå en stund. Dette hjelper oljen å komme helt ned og rundt alle deler av bladene.

Ikke bruk toalettpapir eller lignende for å fjerne overflødig olje, da risikerer du at papiret setter seg fast i trimmeren. Bruk i stedet hånden til å bare fjerne den.

Skjeggtrimmer eller hårtrimmer?

I prinsippet kan du bruke en hårtrimmer til skjegget, men vi vil likevel si at en stabil skjeggtrimmer er en bedre løsning for skjegget ditt.

En hårtrimmer har ikke samme lengde og presisjonsinnstillinger som skjeggtrimmeren, og du risikerer derfor å ødelegge skjegget.

Hvordan trimme skjegget?

Når du trimmer skjegget regelmessig, får du et sunnere og mer velstelt skjegg. Dette gjelder også hvis du prøver å vokse skjegg og vokse det langt. Skjegghår er akkurat som håret på hodet vårt. Jo mer det kuttes, jo raskere vokser det. Så hvis du vil ha et langt vakkert skjegg, er det bare å trimme det regelmessig.

Og hvis du vil ha det profesjonelle og vakkert utseendet, er det viktig at du vet hvordan du trimmer skjegget riktig. Se hvordan du gjør det.

1. Vask skjegget først.

Det er en fordel å vaske skjegget før du trimmer det, da det tar vare på både huden og skjegget, samtidig som det myker opp skjegget. Det er imidlertid best når det er tørt. Tørk det så grundig og vent kanskje litt før du starter. Bruk en sjampo spesielt egnet for skjegg for å oppnå best resultat. Du kan få både skjeggsjampo og skjeggbalsam.

2. Forbered skjegget med en kam.

Bruk en kam eller børste til å gre gjennom skjegget. Grunnen til at du bør gjøre dette er at hårene da vil vende samme retning. Sørg alltid for å gre skjegget fra topp til bunn i retning av hårvekst. Du bør forresten bare trimme tørt skjegg. Så unngå helst å gjøre det umiddelbart etter at du har dusjet, da lengden på håret kan variere når det er vått.

3. Still trimmeren til riktig størrelse.

Det er alltid litt angstfylt de første gangene, da du er redd for å trimme for mye. Så inntil du kjenner din perfekte innstilling, kan du velge en litt lengre innstilling. Bedre å trimme for lite enn for mye. Du kan alltid trimme litt mer senere.

4. Trim litt om gangen.

Gå sakte fremover. Spesielt hvis du fortsatt er ny på å trimme skjegget. Tar du litt om gangen, har du også mer kontroll over det endelige resultatet og får den lengde på skjegget som du ønsker.

5. Lag klare konturer.

Det ser ikke rent og velstelt ut hvis du ikke gir kinnene og nakken en runde. Ellers risikerer du bare at det ser rufsete ut. Så sørg for at du får en fin, skarp kant. Hold fast i huden slik at den er stram. På denne måten unngår du at trimmeren river i huden.

6. Trim barten.

Igjen, bruk en kam eller børste til å gre barten ned over leppen før du trimmer. Sjekk også trimmerens innstilling for sikkerhets skyld. Har du trimmet håret kan du bruke en saks til å ta med deg de siste småhårene slik at kanten blir helt rett.

7. Avslutt med en nærende olje.

Når du er ferdig bør du smøre skjegget med en pleiende skjeggolje. Arbeid den inn med faste strøk slik at den kommer rett inn i huden og pleier den også. Det får skjegget til å se sunt ut og motvirker også tørrhet og kløe og gir deg en skånsom trim.

Og husk, den aller første gangen du må trimme skjegget er alltid den vanskeligste. Når du har definert skjeggets konturer blir det enklere.

Hvordan ta vare på skjegget ditt

Det ville vært synd å kjøpe en dyr trimmer og så ikke ta vare på skjegget skikkelig. Skal du ha et velstelt og riktig lengde på skjegget, må du også investere litt tid i å først trimme det skikkelig, men også på å stelle det.

Vi vil til og med gå så langt som å si at jo lengre skjegget er, desto mer trenger du å stelle det for å holde det velstelt! Og så er det også huden din. Selv om du foretrekker en tett barbering, kan de skarpe bladene skade huden din fordi når du skraper, fjerner du det øverste beskyttende hudlaget. Derfor bør du alltid ta vare på både skjegget og huden din, slik at du unngår røde nupper og tørr hud som blir irritert.

Følg de fire tipsene nedenfor for hvordan du tar vare på det vakre skjegget ditt slik at det holder seg vakkert og skinnende.

1. Vask skjegget.

Å vaske skjegget regelmessig er helt nødvendig. Matrester og smuler kan lett sette seg fast i lange og sterke skjegg. Så sørg alltid for å bare vaske den.

2. Barber eller trim regelmessig.

Å trimme eller barbere skjegget regelmessig gir skjegget en sunn glans. Og da slipper du også hulemann-looken!

3. Redd skjegget!

Bare gre det med en kam eller en børste før du løper ut døren om morgenen. Da kan du være sikker på at det alltid ser flott ut. Du kan eventuelt ha med deg en liten kam i lommen slik at du kan stelle det utpå dagen. Vi anbefaler også at du gjør dette hver gang du har spist, slik at du unngår matrester som blir liggende i skjegget hele dagen. Ikke så deilig, ikke sant?

4. Stell skjegget ditt.

Ta vare på ditt vakre og nyklippede skjegg med en nærende og pleiende olje spesialdesignet for skjegg. Du kan kjøpe slik olje både på nett eller hos mange frisører og barberere. Når du først har prøvd det, vil du aldri kunne klare deg uten det igjen!

FAQ

Hvilken skjeggtrimmer er best i test?

Den beste skjeggtrimmeren i testen er Philips Series 5000 BT5515. Den er allsidig og kan brukes til trimming, styling, barbering samt til hår på hodet og resten av kroppen. Den kan håndtere lengder ned til 0,4 millimeter og opptil 20 millimeter. Rett og slett den beste skjeggtrimmeren!

Passer alle skjeggtrimmere også for kropp og hode?

Ønsker du en trimmer som passer til ulike formål bør du se etter hårlengdene den klarer. Noen skjeggtrimmere kan klippe hår ned til 0,1 millimeter, mens andre bare kan klippe litt lengre hår. Sjekk derfor alltid spesifikasjonene nøye før du kjøper.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×