Opdateret oktober 2023

skotørker test – Beste skotørker 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne skotørker testen undersøker vi tre av det vi anser som de beste skotørkerne på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, effekt og kapasitet, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

En skotørker er genialt å ha tilgjengelig og gjør det lett å få våte sko tørre på kort tid. Den krever liten plass og er svært lett å bruke. En god skotørker kan brukes til mer enn et par sko og kommer med smarte funksjoner som justerbar termostat og timer.
Er du på leit etter en skotørker anbefaler vi at du leser videre i vår skotørker test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste skotørkere i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle tre skotørkere i vår test.

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel betjening og montering
 • pros-icon.svg Unikt norsk design, og nærmest usynlig på veggen
 • pros-icon.svg Energieffektive varmeelementet leverer en god og rask tørking av våte sko
 • pros-icon.svg Kan mer enn å bare tørke sko
 • pros-icon.svg Klissvåte sko er tørre på 2,5 timer

Detaljeret gennemgang

Adax ST3D Neo skotørker har et stilfullt og slankt design, og faktisk et av de beste designene når det kommer til skotørkere på markedet. Du kan derfor fint ha den i yttergangen uten at det er sjenerende. Vil du unngå å lytte til støyet kan du heller plassere skotørkeren på balkongen eller i en bod.

Adax ST3D Neo skotørker har plass til to par sko om gangen og sørger for effektiv og rask tørking av alle typer fottøy. Den varme luften som strømmer ut gir skoene en skånsom tørking. Adax er svært lett å henge opp på veggen og alt du trenger for å montere den er to skruer. Det følger med instruksjon som viser at man skal henge skotørkeren 70 cm fra gulvet. Etterpå er det bare å plugge den i stikkontakten og dermed er den klar for å tørke sko.

Det er fire silikonslanger montert på skotørkeren som gir deg plass for å tørke to par sko av gangen, samt at slangene er mer fleksible og enklere å plassere. Her kan du tørke både fotballsko etter en regnfull treningsøkt, eller hanskene etter en skitur.

Ved hjelp av et digitalt display kan du enkelt stille inn ønsket tørketid for skoene og Adax stopper automatisk etter tiden du stiller inn, eller du kan slå den av selv om du merker at skoene tørker raskere enn du trodde. Makstiden er på 180 minutter. Denne modellen er en effektiv skotørker som kan brukes for å tørke sko raskt, slik at barna kan bruke skoene eller støvlene sine neste dag. Skotørkeren kan også benyttes på tøfler, støvler, sokker og hansker, og leveres med 2 års garanti.

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk skotørker som er enkel å betjene
 • pros-icon.svg Er stillegående og lager ikke sjenerende bråk
 • pros-icon.svg Slangene kan henges opp når skotørkeren ikke er i bruk
 • pros-icon.svg Leveres med to års garanti

Detaljeret gennemgang

Adax ST12T Basic skotørker vil effektivt varme opp våte sko og tørke dem for deg. Skotørkeren fungerer ypperlig for både sko, støvler og hansker, og vil garantert bli mye brukt av deg som ofte er ute i regnvær eller på skiturer slik at sko og annet blir vått. Denne modellen er ypperlig både for hjemmet og hytta.

Adax ST12T Basic skotørker er meget effektiv i bruk og lar deg tørke selv klissvåte cherrox når barna nærmest har badet i sølepyttene. Med Adax kan du være trygg på at du har alt klart og tørt igjen for barna neste dag når de skal til barnehagen eller skolen. 

Adax skotørker sørger for effektiv oppvarming av alle fottøy, og ved hjelp av den varme luften blir skoene tørket skånsomt. En klar fordel du oppnår ved kjøp av skotørker er at skoene ikke får samme dårlige lukt i seg som når de tørker over lengre tid. 

På denne modellen er det montert fire slanger som er enkle å få på plass i skoene, og gir deg mulighet for at du kan sette to par sko til tørk om gangen.  Den gode effekten gjør at sko tørker raskt ved hjelp av varm luft som strømmer ned i dem. 

Skotørkeren har et mekanisk tidsur som du enkelt skru til ønsket tid, og du kan stille inn tørkeren på opp til 120 minutter. Dette bør holde for de fleste tilfeller, men skulle det ikke være nok kan du slå klart ta en ny runde. 

Modellen har en innebygd sikkerhetsfunksjon slik at du kan være trygg på at den slår seg av om det er fare for overoppheting. Sikkerhetsfunksjonen fungerer slik at skotørkeren starter opp igjen av seg selv, og er en klar fordel med denne modellene.

Hedgehog Dryer Hanger

beste premium

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk skotørker med tidsur
 • pros-icon.svg Passer for alle typer skotøy
 • pros-icon.svg Ekstremt effektiv og gir uante muligheter for tørking
 • pros-icon.svg Gir opptil fem ganger mer varm luft enn vanlige skotørkere

Detaljeret gennemgang

For deg som er på jakt etter siste nytt inn skotørkeren anbefaler vi at du sjekker ut Hedgehog Dryer Hanger. Her får du et nytt og unikt norsk design innen tørking av sko, hansker, luer og annet du har behov for å tørke raskt.

Hedgehog Dryer Hanger er en revolusjon når det handler om å få skoene tørre, men er ogs genial for andre plagg. Det stilige designet gjør det også til et blikkfang og du kan enkelt montere det i yttergangen eller andre steder du måtte ønske.

Hedgehog er enkel å betjene og du forstår raskt hvordan den fungerer. Øverst på hengeren finner du et oversiktlig panel med ulike knapper hvor du stiller inn modellen til å tørke akkurat slik du ønsker.

Du kan velge mellom fem ulike innstillinger for varme. Her finner du også to moduser som kan være svært nyttige. Slår du på moduset Tornado gir skotørkeren svært effektiv varme for skikkelig våte hansker eller sko. Ønsker du at skotørkeren skal tørke skoene stille kan du stille den inn på moduset SIlent, men husk at den da bruker litt lengre tid. Her er det også mulig å justere varme underveis, stille inn timer for opp til 10 timer, og at du kan slå av delene som ikke er i bruk. Med hele 650 watt kan du være helt trygg på at skoene, men også hansker, luer og votter er klare for nye aktiviteter når du ønsker det.

Investerer du i en Hedgehog Dryer Hanger vil hele familien alltid være klar, uansett om det gjelder å tørke skoene eller hanskene helt tørre, og kan raskt være klare for nye turer, fotballtreninger og eller annet.

Guide

Slik velger du den rette skotørker

Når du skal velge en skotørker som du skal bli fornøyd med og føle at gjør den jobben du forventer, er det noen ting du bør ha tenkt gjennom på forhånd. Her kan du lese våre viktige punkter før du drar i butikken eller klikker hjem en skotørker du skal ha i hjemmet eller på hytta.

Bruksområder

De aller fleste skotørkere er produsert for å festes på veggen. Tenk over hvor du har planer om å montere skotørkeren slik at du vet at det er plass til den på veggen, sjekk derfor mål for bredde og høyde på forhånd.

Kapasitet

Her må du vurdere hvor mange par sko har du behov for å tørke om gangen. De fleste modeller har en kapasitet til å tørke to par sko om gangen. På hytta der kanskje flere i familien samles kan det egne seg best med stor kapasitet, eller man kan eventuelt kjøpe to skotørkere.

Sikkerhet

I likhet med alle typer elektriske produkter bør du alltid tenke over sikkerheten, og det samme gjelder for skotørkere. En skotørker bør aldri brukes om natten, selv om skotørkene i dag er svært sikre å bruke.

En funksjon du kan se etter for å føle deg helt sikker på at ingenting skal begynne å brenne er tidsur og vern mot overoppheting. Et tidsur gjør at apparatet slår seg av automatisk etter at minuttene du har stilt inn har gått. Et overopphetingsvern gjør at apparatet kobler ut dersom noe blir for varmt underveis.

Pris

Det er store forskjeller på hva de ulike modellene koster, og det er nødvendigvis ikke slik at den høyeste pris gir den beste kvaliteten. Man kan faktisk være like fornøyd med en billig modell, så lenge den gjør jobben vi ønsker ut av den.

Sjekk alle funksjonene som følger med og hvilke kapasitet en skotørker har, ikke se først på pris. Vårt viktigste tips er at man foretar et kjøp der skotørkeren både passer dine behov og din lommeboken.

FAQ

Hvilke trådløs skotørker er best i test?

I vår test kåret vi Adax ST3D til best i test fordi den har Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Hvorfor trenger man en skotørker?

En skotørker kommer godt med når man ofte blir våt på beina og trenger skoene raskt tørre. Samtidig unngår man den sure lukten som ofte oppstår når skoene bruker lang tid på å tørke.

Kan en skotørker stå i en utebod?

Ja, en skotørker kan fint monteres og brukes i en utebod. Den bør derimot ha oppsyn med jevne mellomrom og ikke brukes om natten.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×