solkrem barn – beste solkrem for barn 2023

1
Avène Sun Spray Kids

Derfor skal du velge Avène Sun Spray Kids Avène Sun Spray Kids er produsert i en praktisk sprayflaske som gjør det veldig lett å smøre barna inn med solkremen, noe som gjør det enklere å gi god beskyttelse mot solens stråler. Kremen er utviklet med tanke på små barn sin sensitive hud. Avène solkrem er fremstilt uten parfyme, og er i tillegg vannresistent. Dermed kan barna bade uten at man risikerer at de ikke er…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Avène Sun Spray Kids475 kr.Lyko
Evy Technology Sunscreen161 kr.Blush
La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin SPF50+286 kr.Apotekhjem
Green People Organic Children Sun Lotion288 kr.Altshop.no
Cosmica Sun Kids Active171 kr.Apotekhjem

I denne testen av solkrem til barn har vi funnet frem til de 5 beste solkremene på markedet. Les hvilke solkrem som ble best i test, samt alt du trenger å vite om konsistens, solfaktor og innhold for hver enkelt krem. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver solkrem. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger den rette solkremen for de små.

Avène Sun Spray Kids – Best i test

Avène Sun Spray Kids

Derfor skal du velge Avène Sun Spray Kids

Avène Sun Spray Kids er produsert i en praktisk sprayflaske som gjør det veldig lett å smøre barna inn med solkremen, noe som gjør det enklere å gi god beskyttelse mot solens stråler. Kremen er utviklet med tanke på små barn sin sensitive hud.

Avène solkrem er fremstilt uten parfyme, og er i tillegg vannresistent. Dermed kan barna bade uten at man risikerer at de ikke er beskyttet. Her får du en solkrem som alle kan bruke, men som er spesielt god for de med parfymeallergi og lys hud.

Evy Technology Sunscreen – Beste billige solkrem

Evy Technology Sunscreen

Derfor skal du velge Evy Technology Sunscreen

Solkremen fra Evy har en formula som fordeles i hele det øverste hudlaget i stedet for å bare legge seg på overflaten. Dette gjør at solkremen fortsatt gir effektiv beskyttelse selv når barna vil bade og når man tørker seg i håndkle.

Solkremen er en luftig mousse man påfører enkelt, og egner seg for barn og spesielt deres følsomme ansiktshud, samt at kremen er fettfri og tetter ikke til porene. Forsterker hudens naturlige beskyttende barriere og bidrar til å beholde hudens fuktighet og motstå irritasjoner.

 • Effektiv beskyttelse i opptil 6 timer
 • Drøy i bruk
 • Lar huden puste
 • Egnet for alle hudtyper
 • SPF 50 blokkerer ca. 98 % av UV-strålene
 • Kan svi litt i øynene
 • Kan klebe litt

La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin SPF50+ – Beste premium solkrem

La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin SPF50+

Derfor skal du velge La Roche-Posay

La Roche-Posay er et eget produkt for barn med meget høy beskyttelse, som kan brukes på både kropp og ansikt siden den er så mild. Kremen trekker svært raskt inn i huden ved påføring.

Vi anbefaler:  Beste vippeserum 2022 – Få fyldige vipper med 10 favoritter i vår vippeserum test

I tillegg er den ekstra vannresistent og perfekt for barn som trives med å bade på varme sommerdager. En fordel er at solkremen kan påføres både tørt og våt hud, og kjennes behagelig fordi huden ikke blir fet av kremen.

 • Spesielt egnet for sensitiv hud
 • Produsert uten parfyme
 • Testet under dermatologisk og pediatrisk kontroll
 • Etterlater ingen hvite merker.
 • Meget høy fotostabil og bredspektret beskyttelse
 • Vask deg raskt i hendene, ellers setter solkremen seg fast

Green People Organic Children Sun Lotion – beste organiske solkrem

Green People Organic Children Sun Lotion

Derfor skal du velge Green People Sun Lotion

Green People Sun Lotion er en vannavisende solkrem som er velegnet til personer som plages av eksem og psoriasis, både yngre og eldre. Kremen inneholder også kakao- og sheasmør som mykgjør og tilfører fuktighet.

Kremen er ikke klissete, noe som gjør den lett å påføre og den trekker inn i huden på sekunder. Det kan være en fordel å vente med å kle på seg opptil 20 minutter slik at kremen ikke etterlater flekker på klær.

 • Effektivt solfilter
 • Inneholder 73% sertifisert organiske ingredienser
 • Ikke parfymert
 • Skånsom mot sensitiv hud
 • Må påføres 30 minutter for huden utsettes for sol
 • Krever at du påfører flere ganger daglig

Cosmica Sun Kids Active – Beste solkrem med spf 30

Cosmica Sun Kids Active

Derfor skal du velge Cosmica Sun Kids Active

Cosmica solkrem kommer med høy beskyttelse, og er spesielt utviklet med tanke på barn. Gir umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler, og kremen trekker raskt inn i huden uten å være klissete.

I tillegg er den produsert for å være ekstra vann- og sandresistent, er fremstilt uten alkohol og fargestoffer, samt dermatologisk testet. Derfor et godt og trygt valg med tanke på barns sensitive hud.

Slik velger du den riktige solkrem for barn

Når du skal velge en solkrem for barn må du huske på at de fleste barn ha en følsom og sart hud, og derfor trenger ekstra beskyttelse mot strålingen som solen gir.

Barn under 1 år bør ikke oppholde seg i direkte sollys, og bør helst dekkes til med klær siden huden deres er såpass tynn. Spesielt viktig er det at barnet befinner seg innendørs midt på dagen når solen står på sitt høyeste, og dermed på sitt sterkeste. For de deler av kroppen som ikke kan dekkes med klær, er solkremer derfor nødvendig.

Er barnet over ett år anbefales solkremer med solfaktor (SPF) på minst 30, men helst bør du kanskje bruke SPF 50 for mest mulig beskyttelse. SPF er forkortelse for Sun Protection Factor, og viser til hvor mye lenger du kan være i solen påført solkrem enn om du hadde vært i solen uten beskyttelse. SPF 30–50 gir høy, mens og 50+ gir svært høy beskyttelse.

Når du har valgt en av solkremene må du passe på at du bruker nok av produktet når du skal påføre. Prøv å tenke at et barn på omtrent 8-9 år vil kreve ca. 30 ml med krem for å få godt nok dekke. I tillegg må du ta på nytt lag etter noen timer, og spesielt etter bading. Dermed kan du tenke at en flaske ikke nødvendigvis skal vare for en hel sommer.

FAQ

Hva er beste solkrem for barn?

I vår test av solkrem for barn ble Avène Sun Spray Kids best i test. En solkrem barn uten parabener til rimelig pris som er lett å påføre og gir effektivt vern mot solen.

Hva er best av spray, mousse eller krem?

Det vil være en smakssak. Mange syns at sprayflasker er praktiske, mens andre syns det fort blir litt søl med dem, og velger derfor heller mousse eller krem.