Sparkesykkel barn – Beste sparkesykkel barn 2022

1
Stiga Sports Air Scooter 12

Stiga sparkesykkel er tøff og sporty, og gir mye fart og spenning. Air Scooter har to litt større og store hjul som gjør at man kan sparke seg avgårde på flere typer underlag. Skulle det være litt lite luft i dekkene er det en enkel å ordne. Styret på denne sparkesykkelen er justerbart og kan stilles mellom 77 til 90 cm, samt at sykkelen tåler en vekt på hele 100 kg. Dette gjør at sparkesykkelen…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Stiga Sports Air Scooter 12978 kr.Jollyroom
Stiga Kick Scooter CRUISE 145-S459 kr.Babyland
Micro Scooter Maxi Micro Deluxe1.349 kr.Jollyroom
Globber Ultimum1.039 kr.Jollyroom
Globber Primo Foldable Lights608 kr.Jollyroom

I denne sparkesykkel for barn test har vi funnet frem til de beste modellene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, kvalitet og funksjoner, vil vi også fremheve andre fordeler og ulemper ved hver modell. Les også vår kjøpsguide for å velge den rette modellene for deg og ditt lille fartsvidunder.

Stiga Sports Air Scooter 12″ – Beste i test

Stiga Sports Air Scooter 12"

Stiga sparkesykkel er tøff og sporty, og gir mye fart og spenning. Air Scooter har to litt større og store hjul som gjør at man kan sparke seg avgårde på flere typer underlag. Skulle det være litt lite luft i dekkene er det en enkel å ordne.

Styret på denne sparkesykkelen er justerbart og kan stilles mellom 77 til 90 cm, samt at sykkelen tåler en vekt på hele 100 kg. Dette gjør at sparkesykkelen passe for barn i alle aldre.

Stiga Kick Scooter CRUISE 145-S – Beste billige sparkesykkel

Stiga Kick Scooter CRUISE 145-S

Stiga Cruise er en litt mindre, men like kul sparkesykkel som også er sammenleggbar. Sparkesykkelen er utstyrt med dobbel låsefunksjon, og her får du også med Stiga sitt eget spesialutviklede doble stabilitetssystem.

Styret på Stiga Cruise fungerer utmerket og sammen med myke PU-hjul får man en jevn, stabil og komfortabel tur. Håndtakene svært slitesterke og gode å holde på under kjøringen. En sparkesykkel med et robust og sporty design, og stilige detaljer på sykkelen og felgene som barnet vil elske.

 • Tilgjengelig i mange farger
 • Stilig og moderne design
 • Utmerket stabilitet gir en gøy og trygg tur
 • Tåler en vekt på 100 kg
 • Egnet fra alder 7 år
 • Sykkelen er ikke laget for kjøring på grus

Micro Scooter Maxi Micro Deluxe – Beste premium

Micro Scooter Maxi Micro Deluxe

For de minste barna anbefaler vi sparkesykkelen med tre hjul fra Micro Scooter. De to dekkene foran gjør sykkelen mer stabil og bedre for aller yngste når de skal sparke seg avgårde.

Vi anbefaler:  Trehjulssykkel - Beste trehjulssykkel 2022

Her styrer man sykkelen ved å lene seg til siden, og bremse ved hjelp av en fotbrems på bakhjulet. Dette er også en god måte for å trene seg på både balanse, koordinasjon og motorikk, før man skal lære seg å sykle på vanlig sykkel.

 • Gripevennlig håndtak for små hender
 • Avtakbart styre er plassbesparende
 • Solid ramme av stålrør og forsterket plast
 • Ingen skarpe kanter som kan skade barnet
 • Egnet fra ca. 4 år
 • Mindre hjul som kun egner seg på asfalt

Globber Ultimum – beste trehjuls sparkesykkel

Globber Ultimum

Globber Ultimum vil skape fart og spenning for barn. Her får du en sparkesykkel som kan kjøre på steinete underlag og tåler en maksvekt på hele 100 kg. Sykkelen kan legges sammen ved hjelp av en knapp for transport og oppbevaring.

Globber sitt styre skiller seg fra andre modeller, for her kan du også stille inn svingradius slik at sykkel optimaliseres akkurat din kjørestil. Man styrer enkelt sykkelen ved å lene seg mot høyre eller venstre, samt at styret er godt å holde rundt.

 • God brems på bakhjul gir høy sikkerhet
 • Sklisikkert og bredt ståbrett
 • Seks ulike høyder på styret, mellom 76–101 cm
 • Tre hjul for ekstra stabilitet
 • Egnet for barn fra 5 år
 • Kan ikke brukes når det regner mye
 • Litt ustabil i svingene

Globber Primo Foldable Lights – Beste sprakesykkel med lys

Globber Primo Foldable Lights

Denne sparkesykkelen vil barna elske! La de sparke seg avgårde mens hjulene lyser opp i alle regnbuens farger. Sparkesykkelen egner seg supert for de mindre barna med sine ekstra store og brede bremser, som gir maksimal komfort og sikkerhet.

Globber Primo er sammenleggbar og er produsert med det nye patenterte foldesystemet til Primo, som gjør at sykkelen slår seg sammen med et trykk. Dette gjør det enkelt å transportere eller pakke den vekk for vinteren. Dekkene er stabil og gir optimal kontroll ved hjelp av forsterket med nylon.

Slik velger du rett sparkesykkel til barnet

Når du skal velge den rette sparkesykkelen bør du ha tenkt igjennom en del punkter, slik at du er sikker på at du ender opp med den rette modellen. Nedenfor finner du områder du bør ha tenkt gjennom på forhånd.

Egnet alder

Vær sikker på at du finner en av modellene som er beregnet for rett alder. En for stor sykkelen vil ikke barnet klare å kjøre på en god og trygg måte. En for liten sparkesykkel vil derimot vekten av barnet gjøre at det ikke går fremover, eller at styret ikke kan stilles høyt nok.

Riktige sparkesykkel for underlaget

Pass på at hjulene på sparkesykkelen er egnet for underlaget den skal brukes på. Noen modeller vil kun fungere på asfalt, mens andre modeller også kan brukes fint på underlag som grus, og har større hjul.

Antall hjul

Om du skal velge en modell som har to eller tre vil være avhengig av alder og hvor stødig barnet er. Det er bedre for de aller minste med en trehjuls sykkel, mens de fleste litt eldre barn fint vil håndtere to hjul utmerket med litt trening.

Pris

En billig sparkesykkel kan glede like mye som en dyr, og spesielt for de minste smårollingene. Ofte er det utseende og den rette fargen som er viktigst, og ikke hvor høy pris er.

FAQ

Hvilket sparkesykkel er best i test?

I vår sparkesykkel test ble Stiga AIr Scooter vinneren. En tøff og sporty sparkesykkel med to solide dekk for alle underlag, samt justerbart styre og en maksvekt på 100 kg.

Er det bremser på alle sparkesykler?

Ja, på de aller fleste er det en brems på bakhjulet. En modell beregnet for svært lav fart har gjerne ikke bremser.