Stekepanne test –> Se markedets 11 best i test stekepanner her

1
Scanpan CTX

Scanpan CTX er etter vår mening den beste stekepannen på markedet akkurat nå, og dermed også kåret til best i test i denne testen, og den har dessuten vunnet flere andre tester i Skandinavia. Dette er nemlig en imponerende all-round stekepanne som leverer bra resultater hver gang.  Derfor skal du velge Scanpan CTX Scanpan er et kvalitetsmerke fra Danmark – og med Scanpan CTX har de klart å lage en stekepanne som kan brukes av…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Scanpan CTX1.139 kr.Christiania Glasmagasin
Tefal Jamie Oliver Everyday499 kr.Power
Tefal Start Easy stekepanne388 kr.RoyalDesign
de Buyer Mineral B Element595 kr.Cervera
Fiskars Hard Face Optiheat999 kr.Christiania Glasmagasin
Lodge Støpejern Stekepanne687 kr.Cervera
Scanpan Fusion 5809 kr.Christiania Glasmagasin
GreenPan Barcelona479 kr.Christiania Glasmagasin
Satake Stekepanne548 kr.KitchenTime
GreenPan Craft Traktørpanne1.029 kr.Bakeren og Kokken
Staub GrillstekepanneIkke på lager

I vår store stekepanne test har vi gjennomgått 11 av de beste stekepanner på markedet av forskjellige materialer. Vi har håret Scanpan CTX som best i test og dermed vinneren av denne testen, fordi den generelt er en god stekepanne som passer for til fleste og til å lage det meste av mat. Men les artikkelen og testen vår, og finn den stekepannen som passer godt til deg og ditt kjøkken.

En god panne er et av de viktigste redskapene på kjøkkenet, og spesielt hvis du elsker å lage god mat. I denne artikkelen kan du lese om forskjellige typer stekepanner, som egner seg til forskjellige former for matlaging. I tillegg kan du lære mer om rengjøring og vedlikehold av din stekepanne.

Scanpan CTX – best i test stekepanne

Scanpan CTX er etter vår mening den beste stekepannen på markedet akkurat nå, og dermed også kåret til best i test i denne testen, og den har dessuten vunnet flere andre tester i Skandinavia. Dette er nemlig en imponerende all-round stekepanne som leverer bra resultater hver gang. 

Derfor skal du velge Scanpan CTX

Scanpan er et kvalitetsmerke fra Danmark – og med Scanpan CTX har de klart å lage en stekepanne som kan brukes av alle. Stekepannen har fått mye ros og kommet godt ut i flere tester grunnet at den scorer bra på alle faktorer, noe som også er grunnen til at den har kommet øverst i vår stekepanne test. Pannen ser flott ut, og gir mye glede for den kvalitetsbevisste kjøkkenentusiasten. 

Scanpan CTX fordeler varmen jevnt, og gir en flott stekeskorpe. Dessuten er den enkel å rengjøre når du har laget mat. Håndtaket er formet for et behagelig grep. Varmen fordeler det raskt på denne stekepannen, og du kan også ha den i ovnen. 

Det betyr for eksempel at du kan brune kjøtt på pannen for å deretter stille pannen i ovnen og tilberede det ferdig. Du skal ikke bekymre deg om hvilket materiale du bruker på pannen, pannen har nemlig et non-stick belegg og er veldig robust, noe som betyr at du kan bruke kjøkkenredskaper både av metall og stål på stekepannen. 

Produktdetaljer

 • Velg mellom 20, 24, 26, 28 eller 32 cm
 • Velegnet til induksjon
 • Rustfritt stål, kjerne av aluminium og keramisk belegg
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Finnes i flere forskjellige størrelser
 • Den er enkel å rengjøre
 • Kan brukes sammen med kjøkkenredskaper av metall

Tefal Jamie Oliver Everyday – den beste billige stekepannen

Som navnet sier er dette en stekepanne designet for å gi deg god mat i hverdagen din. Denne pannen er blitt til grunnet godt samarbeid mellom Tefal og den verdenskjente kokken Jamie Oliver. Den har dessuten en veldig god pris.

Derfor skal du velge Tefal Jamie Oliver Everyday

Det er ikke alltid man trenger å bruke en avansert stekepanne med en høy pris for å få god mat. Tefal Jamie Oliver Everyday er nemlig laget for hverdagsbruk og har også en veldig rimelig pris. Denne kan steke det du trenger av mat, uten å være for avansert eller fancy. 

Den har en ThermoSpot-teknologi som sikrer god varmefordeling og bevarer både smak og næringsstoffene i maten. Belegget i pannen er laget av titanium non-stick som gjør at det er enkelt å lage mat i denne pannen, uten at det setter seg fast. Her får du altså mye og god kvalitet for en lav pris.

Produktdetaljer

 • Velg mellom 24, 26 og 28 cm
 • Velegnet til induksjon
 • Rustfritt stål + titanium non-stick belegg
 • Kan ikke vaskes oppvaskmaskin
 • En stekepanne som er laget for hverdagsbruk
 • ThermoSpot-teknologi som bevarer smak og næring i maten
 • Titanium non-stick

Tefal Start Easy stekepanne – den beste, brukervennlige stekepannen

Tefal Start Easy er enda en stekepanne av høy kvalitet fra det kjente merket Tefal, som er kjent for å lage panner som er enkle og gode i bruk, til en fornuftig pris. Dette er en stekepanne som gir signal når pannen er klar til å stele eller lage mat på. 

Derfor skal du velge Tefal Start Easy stekepanne

Er du på jakt etter en stekepanne som er veldig lett å bruke, og som kan være et fast redskap i hverdagen. Den kommer med en slitesterk non-stick belegning som har en lang holdbarhet. Med andre ord får du mye kvalitet til en billig pris dersom du går for denne modellen. Den passer til alle energikilder som glasskeramisk plate og induksjon. 

Det som er det mest unike med dette produktet er at den kommer med Thermo-Signal, som er en rød logo i midten av pannen. Når pannen er kald er strekene synlige, men de forsvinner når den er varm – på den måten vet du når den er klar til å brukes. 

Produktdetaljer

 • Velg mellom 24 og 28 cm
 • Velegnet til induksjon
 • Aluminium + titanium non-stick belegg
 • Skal vaskes for hånd

de Buyer Mineral B Element – den beste stekepannen av karbonstål

Hvis du er på jakt etter en skikkelig kvalitetspanne, så kan du trygt investere i denne pannen av det beste karbonstål fra de Buyer. Dette er en panne som bare blir bedre jo mer du bruker den, og er et kjøkkenredskap du vil få glede av i lang tid fremover. 

Derfor skal du velge de Buyer Mineral B Element

de Buyer Mineral B Element er en panne som kommer til å gi deg utrolig mye glede på kjøkkenet. Dette er nemlig en panne av den beste kvalitet og som kommer til å vare i lang tid fremover. Den er laget av karbonstål, og er forbehandlet med naturlig bivoks for å sikre at ikke maten setter seg fast når du skal steke. 

Materialet karbonstål fungerer også sånn at pannen blir mørkere jo mer du bruker den, og da vil også non-stick egenskapene bli bedre. Dette er med andre ord en stekepanne som bare blir bedre med tiden. 

Produktdetaljer

 • Velg mellom 20, 24, 26 og 28 cm
 • Velegnet til induksjon
 • Karbonstål
 • Vaskes med grovt salt og smøres med olje
 • Høy kvalitet av den beste karbonstål
 • Forbehandlet med naturlig bivoks
 • Stekepannen blir bedre og bedre når du bruker den mer

Fiskars Hard Face Optiheat – den beste stekepanne med temperaturstyring

Denne stekepannen fra Fiskars er en veldig god stekepanne som er et godt hjelpemiddel når du lager mat. Fiskars er kjente for å lage redskaper til kjøkkenet av høyeste kvalitet, og det gjelder også med dette produktet. 

Derfor skal du velge Fiskars Hard Face Optiheat

Har du en tendens til å bli litt stressa på kjøkkenet, og at ting går litt over stokk og stein? Når man har mange ting å gjøre på en gang, så er det lett at ting brenner seg når de kommer opp i en høyere temperatur under bruk enn de skal. 

Med OptiHeat fra Fiskars Hard Face Optiheat unngår du dette, denne pannen kan nemlig ikke bli varmere enn 230 grader under bruk, samtidig som at non-stick Hardtec-belegget sikrer en jevn varmefordeling på pannen. Pannen kan dessuten vaskes i oppvaskmaskinen. Med andre ord gjør denne pannen maten mye lettere å lage.

Produktdetaljer

 • Velg mellom 24 og 28 cm
 • Velegnet til induksjon
 • Aluminium
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Kan ikke bli for varm
 • Hardtec-belegg for lett laging av maten
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin

Lodge Støpejern Stekepanne – den beste støpejernspannen

Denne støpejernspannen kommer det amerikanske merket Logde, som er en av verdens største produsenter av støpejernsprodukter. Dette er en solid og robust panne som kan holde gjennom flere generasjoner og blir bare bedre jo mer den blir brukt.

Derfor skal du velge Lodge Støpejern Stekepanne

En støpejernspanne har en helt naturlig evne til jevn varmefordeling, og holder seg også varm lenge. Du kan bruke en støpejernspanne i ovnen da den godt klarer mye varme. Lodge Støpejernspanne har dessuten en helletut på hver side, samt et håndtak for praktisk bruk av pannen. 

Dette er en tung panne og har en størrelse på 30 cm, men den finnes også i mindre størrelser. Det er dog kun denne som har den praktiske hanken på siden. Lodge Støpejernspannekan også brukes på alle varmekilder, selv induksjon, da støpejern er et magnetisk materiale. 

Produktdetaljer

 • 30 cm (finnes i andre modeller i andre størrelser)
 • Velegnet til induksjon
 • Støpejernspanne
 • Kan godt vaskes i oppvaskmaskin
 • Støpejernspanne som har en naturlig evne til å fordele varmen
 • Klarer ekstremt høy varme og kan settes i ovnen
 • Har en helletut på hver side og en hank på motsatt side av håndtaket

Scanpan Fusion 5 – den beste stekepanne av rustfritt stål

Scanpan Fusion 5 er en kvalitetsstekepanne laget av rustfritt stål med en aluminiumskjerne. Dette er en praktisk stekepanne på 28 cm, noe som gjør den ideell til medium retter. Pannen finnes også andre størrelser, så du kan også finne en annen dersom det passer deg bedre.

Derfor skal du velge Scanpan Fusion 5

Dette er en stekepanne som varer lenge, da det ikke er noe belegg som kan bli skadet og den kun krever vanlig pleie og vedlikeholdelse. Dette er den typen stekepanne som ofte brukes på restauranter. Denne stekepannen krever en del fettstoff og at man vet hvordan man bruker den, men med riktig teknikk er dette virkelig et godt redskap. 

Denne pannen har noen buede sider som gjør at det er enkelt å komme til når du lager mat, og fordeler varmen jevnt opp på sidene. Den har i tillegg en aluminiumskjerne med hele 3 lag aluminium. Dette gir en veldig effektiv og jevn varmefordeling. Den kan også brukes i ovnen på opp til 260 grader. 

Produktdetaljer

 • Finnes i 20, 24 og 28 cm. 
 • Velegnet til induksjon
 • Rustfritt stål
 • Kan godt vaskes i oppvaskmaskin
 • Panne med buede sider så det er lett å komme til
 • Aluminiumskjerne som skaper jevn varmefordeling
 • Profesjonell kvalitet

GreenPan Barcelona – den beste stekepannen med keramisk belegg

Dette er en testvinnende stekepanne som blant annet har vunnet best i test hos Forbrugerrådet Tænk i Danmark, og den har fått gode anmeldelser fra forbrukere. Den har blant annet fått skryt for dens gode belegg og lange holdbarhet. Den er egnet til deg som bruker litt fettstoff når du lager maten.

Derfor skal du velge GreenPan Barcelona

Kjøper du GreenPan Barcelona får du en holdbar stekepanne med et keramisk non-stick belegg for rask og enkel matlaging, uten at maten setter seg fast. Den egner seg til induksjon, gass og el med en bra varmefordeling. Stekepannen går også i ovnen, og håndtaket er laget av et flott design i rustfritt stål. Du kan også bruke metallredskaper i denne pannen når du steker maten. 

Vi anbefaler:  Håndmikser test

Stekepannen er ikke helt flat, men er noe høyere på midten enn i sidene, sånn at fettstoffet fordeler seg utover. Dette er en fordel dersom du bruker litt fettstoff på maten – men man skal passe på å ikke bruke mye fettstoff i denne pannen. GreenPan Barcelona finnes dessuten i flere størrelser. 

Produktdetaljer

 • Finnes i 20, 24, 26, 28 og 30 cm. 
 • Velegnet til induksjon
 • Keramisk non-stick belegg
 • Håndvask anbefales
 • Bunnen er høyere på midten og lavere på siden så fettstoffet samles i kantene
 • Kan brukes i ovnen
 • Keramisk non-stick belegg så du kan bruke metallredskaper

Satake Stekepanne – den beste stekepannen uten PFOA og ftalater

Denne stekepannen fra Satake er en lettvekts støpejernspanne som har lavere vekt enn vanlige støpejernspanner, men har fortsatt mange av de samme egenskapene. I tillegg er denne pannen helt fri for stoffer som PFOA, PFA og ftalater. 

Derfor skal du velge Satake Stekepanne

Har du lyst på en stekepanne som kan alt? Da kan Satake Stekepanne være en bra investering. Dette er nemlig en lettvekts støpejernspanne som har mange av de samme egenskapene som en støpejernspanne uten en tung vekt. I tillegg er denne belagt med et innovativt HomeyComb-belegg som er veldig effektivt og sikrer at ingenting setter seg fast og gir en jevn varmefordeling. Satake Stekepanne er dessuten fri for PFOA, PFA og ftalater. 

Produktdetaljer

 • 32 cm. 
 • Velegnet til induksjon
 • Lettvekts støpejern
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Har et smart HoneyComb-belegning
 • Helt fri for PFOA, PFA og ftalater
 • Er en lettvekts-støpejernspanne

GreenPan Craft Traktørpanne – den beste stekepannen med lokk

Med GreenPan Craft Traktørpanne er det ingen grenser for hva du kan lage av mat. Du kan nemlig med denne både steke, varme, og lage flotte retter som simrer i pannen. Den kommer med lokk og tåler høye temperaturer, både på komfyr og i ovnen.

Derfor skal du velge GreenPan Craft Traktørpanne

GreenPan Craft Traktørpanne er en traktørpanne med lokk, og som også er dyp, noe som gjør at du kan lage alt fra gryteretter til å steke en bra biff med dette produktet. Den kommer med lokk, og har en praktisk utforming som gjør at du får hele 25 % mer stekeflate, samt at du slipper å irritere deg over ujevn varmefordeling. Denne pannen tåler høye temperaturer, og kan brukes i ovnen. Det keramiske non-stick belegget er dessuten også forsterket med diamanter som sikrer en veldig holdbarhet på overflaten, som motstår riper og skader i overflaten, i tillegg til at den er lett å rengjøre. 

Produktdetaljer

 • 30 cm. 
 • Velegnet til induksjon
 • Aluminium og keramisk non stick
 • Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
 • En praktisk utforming som gjør at du får mer stekeflate
 • En keramisk belegning forsterket med diamanter
 • En traktørpanne med lokk

Staub Grillstekepanne – den beste grillpannen

Denne grillpannen fra Staub er det perfekte redskapet når du ønsker å steke inne på kjøkkenet, men få resultatene man normalt går på grillen. Med en grillpanne som denne er nemlig mulighetene mange, da den også kan brukes i ovn og på alle komfyrer – og den har en bra pris.

Derfor skal du velge Staub Grillstekepanne

Staub Grillstekepanne er grillpannen som gjør at maten din får den perfekte stekeskorpen. Med denne grillpannen får du en livstidsgaranti, noe som betyr at denne har en veldig lang holdbarhet. Pannen tåler høye temperaturer og kan brukes i ovn på opp til 260 grader. I tillegg er det lett å få en jevn varmefordeling under bruk. Den har dessuten en fornuftig pris hvor du får godt kvalitet. Staub Grillstekepanne kommer i tillegg med en non-stick belegning som gjør at maten ikke setter seg fast, og den er lett å rengjøre. 

Produktdetaljer

 • 24 x 24 cm
 • Velegnet til induksjon
 • Støpejern
 • Tåler å vaskes i oppvaskmaskin (men anbefales ikke)
 • Tåler svært høye temperaturer
 • Lett å rengjøre pga non-stick belegget
 • Gir et perfekt steke-resultat

Guide til å velge beste stekepanne

Vi håper du har blitt litt klokere av å lese vår stekepanne test. Vi har valgt ut en rekke forskjellige stekepanner, alt fra non-stick panner til andre materialer av høy kvalitet. Her finner du også stor variasjon i pris og bruksområder.

Vi vet at det kan være vanskelig å vite hvilken stekepanne man burde velge når man skal ut å kjøpe en ny panne. Hva slags pris skal det være, hvilke bruksområder og hvilket materiale skal den være i? Alle disse tingene gjør at det lett kan være litt forvirrende, og med vår stekepanne test håper vi at du har fått litt bedre oversikt over hva som passer til deg.

Nedenfor har vi dessuten samlet sammen en miniguide til deg, sånn at du kan vite hva du bør se etter når du skal ut å kjøpe en ny stekepanne.

Viktig å vite om stekepanner

Det er en rekke faktorer man burde overveie når du skal kjøpe stekepanne. Alt fra pris, til vekt til hvor ofte du skal bruke den har noe å si for hva som vil passe deg. Vi går derfor nedenfor gjennom faktorer som materialer, belegning, pris og rengjøring – så vet du forhåpentligvis litt bedre hva som er viktig for deg, og hva slags stekepanne som vil passe deg og kjøkkenet ditt.

Belegg

Det finnes ulike typer belegg da alle produsenter gjerne lager sin egen teknologi, for å forhindre ujevn varmefordeling på best mulig måte under bruk. I tillegg finnes det panner i rustfritt stål og støpejern som ikke har belegg. Du kan lese mer om de ulike typene lenger ned.

Materiale

Stekepanner blir typisk laget av aluminium, titanium eller rustfritt stål. Du får også støpejernspanner og grillpanner. Noen har en lett vekt, mens andre er tyngre. Alle materialer har med andre ord sine egenskaper, og valg av hva slags materiale du skal ha har derfor noe å si i forhold til hva du skal bruke stekepannen din til. Er det en stekepanne til hverdagslig bruk som for eksempel fredagstacoen og litt egg og bacon i helgene, så holder det med en lett panne til hverdagsbruk. Mens ser du etter en panne som virkelig skal kunne steke kjøkkenet til perfeksjon, skal du overveie om du kanskje skal investere i en grillpanne eller noe som egner seg til dette.

Vi anbefaler:  Kjøkkenvekt test (2022) → Topp 10 beste kjøkkenvekter

Pannens kjerne

Du bør se etter en panne med en solid aluminiumskjerne da det sikrer en jevn varmefordeling. Det er typisk flere lag, og en panne med 3 lag er det beste.

Stekepanne til induksjon eller gass?

Før du kjøper en stekepanne skal du vite hvilken komfyr du har hjemme – da det er veldig irriterende å komme hjem også fungerer ikke pannen på ovnen din. I dag finnes det gass, glasskeramisk, tradisjonell og induksjonskomfyr.

Ovnfast panne

Ønsker du en allsidig panne bør du velge en som tåler høy varme så du også kan ha den i ovnen. Stekepanne med belegg tåler generelt mindre varme, men teknologien her utvikler seg – derfor ser vi nå at det er flere panner med non-stick belegg som kan gå i ovnen. Panner med en form for gummi på håndtaket skal aldri i ovnen. Men med en panne som går i ovnen har du flere muligheter til å lage mat effektivt.

Oppvaskmaskin

Hvis du ikke gidder å bruke tid på å vaske opp stekepannen for hånd, så kan flere og flere stekepanner kan gå i oppvaskmaskinen. Men produsentene anbefaler som regel av du ikke gjør dette.

Hvilken type stekepanne skal jeg velge?

Det finnes flere typer stekepanner på markedet med ulike funksjoner og kvalitet. Det er viktig å tenke over hva slags panne man trenger, og man kanskje skal vurdere å kjøpe flere panner til hjemmet som passer ulike formål.

Panne med non-stick belegg

Stekepanner med non-stick belegg er nok de mest populære pannene på markedet, da de veier lite, er enkle å bruke og å rengjøre. Det eneste problemet med disse er at belegget kan bli skadet for eksempel ved bruk av metallredskaper. Utviklingen av disse pannene blir bedre og bedre, men for nå er det viktig å huske at disse pannene ikke varer evig og skal gjerne skiftes ut etter et par år.

Panne med keramisk belegg

En stekepanne med keramisk belegg har nesten helt samme effekt som et non-stick belegg, men den tåler gjerne høyere temperaturer, da de bare blir mer og mer harføre og solide. Noen panner med keramisk belegg tåler også bruk av metallredskaper.

Panne av rustfritt stål eller stål

En panne av stål er en blanding mellom støpejern og teflon fordi en stekepanne av stol har et non-stick belegg og en høy varmefordeling. Sett deg godt inn i hvordan du best vedlikeholder og rengjør denne typen stekepanne, da dette er litt anderledes enn andre typer panner. Den skal tørkes grundig av for å unngå at den ruster. Du skal heller ikke bruke oppvaskmiddel på pannen. Jo lenger du bruker denne pannen, jo mer fettstoff krever den, da belegget sakte blir mindre.

En stekepanne av rustfritt stål har typisk ikke belegg, og krever derfor noe mer tålmodighet når du f.eks. skal steke kjøtt, da du ikke kan snu og vende kjøttet. Du kan først snu kjøttet når det har fått en bra stekeskorpe, og dermed selv slipper pannen. Dette krever teknikk, og er typisk en panne man bruker på restauranter.

Støpejernspanne

En støpejernspanne gir fantastiske resultater som ikke kan lages i andre panner. Dette er fordi denne typen panner tåler så høy temperatur. Når du skal steke en perfekt biff anbefales det at din støpejernspanne får stå å bli varm i 10 min først.

Støpejern er et holdbart materiale, og derfor går ofte denne typen panner gjennom flere generasjoner da de bare blir bedre og bedre. Noen produsenter har begynt å lage stekepanner som ligner på støpejern, men som ikke er det. Derfor er det viktig at du sjekker at materialet faktisk er støpejern.

Rengjøring av en støpejernspanne er enkel, da du bare skal bruke varmt vann – unngå bruk av såpe da dette kan ødelegge belegget. Hvis det fortsatt sitter matrester fast, kan du bruke grovt salt som såpe. Det er også viktig at pannen ikke står i vann over lengre tid, og at den tørkes godt sånn at den ikke ruster.

Sånn skal du vaske din stekepanne

Det er mange som ikke vet hvordan man skal vaske og vedlikeholde sin stekepanne, noe som forkorter levetiden til stekepannen. Derfor er det veldig viktig å rengjøre stekepannen riktig. Det er dog veldig mange forskjellige måter å rengjøre stekepanner på. Noen kan fint gå i oppvaskmaskinen og noen kan rengjøres med såpe for hånd. Men så har du også noen stekepanner, som for eksempel en støpejernspanne, som ikke tåler såpe i det hele tatt, og skal heller rengjøres med grovt salt.

Som hovedregel anbefaler ingen produsenter å vaske stekepannen i oppvaskmaskinen, da det kan slite på belegg osv. Over tid. Men uansett hva slags panne du har, bør du lese bruksanvisningen nøye fra produsenten for å vite hvordan du best mulig rengjør stekepannen.

Sånn er vår stekepanne test utført

Vår stekepanne test er utført på bakgrunn av research, og jakten etter å finne noen av de beste stekepanner på markedet til deg, sånn at du kan finne den som passer best til ditt behov. Vi har undersøkt en rekke produsenter, sjekket testresultater fra en rekke best i test-tester både i Norge og i utlandet og vi har lest gjennom anmeldelser og omtaler fra forbrukere, for å lage den beste stekepanne test – alt for å gi deg det beste vurderingsgrunnlaget i valget av en ny stekepanne.

FAQ

Hvilken stekepanne skal jeg velge?

Vinneren av denne testen er stekepannen Scanpan CTX da dette er en flott all-roundpanne som passer bra for de fleste. Men les hele artikkelen for å finne den stekepannen som passer best til ditt kjøkken.

Hvordan rengjøre stekepanne?

Når du har kjøpt en ny panne skal du alltid sjekke hvordan den skal rengjøres, da panner skal vaskes forskjellig. Noen tåler oppvaskmaskin, eller å bli vasket opp med hånd og oppvaskmiddel, mens andre tåler ikke såpe og skal vaskes med salt. Les mer om det i artikkelen.

Skal jeg velge en stekepanne med non-stick belegg?

Det kommer helt an på hvilken mat du skal lage med din stekepanne, men som utgangspunkt er en stekepanne med non-stick belegg en bra panne med stor frigjørelsesevne.

Passer alle stekepanner til induksjon og gass?

Det korte svaret er nei. Det finnes flere forskjellige energikilder som induksjon, gass, el eller glasskeramisk. Ikke alle panner passer til alle energikilder. Sjekk derfor alltid at en stekepanne går til det du har på kjøkkenet.