Opdateret januar 2024

Steketermometer test (2022) → 7 av de beste steketermometer

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Weber Connect Smart Grillassistent 2
Beste assistent for grilling

Weber Connect Smart Grillassistent

ETI SuperFast Thermapen One 4
Beste profesjonelle steketermometer

Thermapen Gourmet

OBH Nordica trådløs steketermometer 5
Beste billige digitale steketermometer

OBH Nordica trådløs steketermometer

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Det er ikke noe kjedeligere enn tørt kjøtt, derfor trenger du et steketermometer som måler temperaturen nøyaktig, og kanskje til og med kan hjelpe deg litt på vei. Denne steketermometer testen går gjennom syv forskjellige modeller – både steketermometre med den aller nyeste teknologien, men også helt tradisjonelle steketermometre.

Finn det steketermometeret som passer best til ditt kjøkken, slik at du kan servere deilige og saftige biffer. I vår kjøpsguide nederst i artikkelen kan du også lese en veiledning som hjelper deg med å velge det rette termometeret for deg.

Fordele
 • pros-icon.svg Utstyrt med doble sensorer, så den måler både temperaturen på kjøttet og omgivelsene
 • pros-icon.svg Følg instruksjonene fra Guided Cook System og tilbereder kjøttet akkurat slik du ønsker
 • pros-icon.svg Kjøp flere termometre slik at du kan overvåke flere kjøttstykker samtidig

Detaljeret gennemgang

Du får ikke en bedre hjelper til matlagingen enn Meater+, og du har muligheten til å ta matlagingen til et høyere nivå fordi den tar hensyn til kjøttet og kjøttets omgivelser, og veileder deg hvert steg på veien for å oppnå et perfekt resultat.

Derfor skal du velge Meater+:

Meater+ brukes sammen med smarttelefonen din og den kobles til via Bluetooth eller WiFi, og så styres alt fra Meater sin app, som er gratis.

Steketermometeret har doble sensorer, så det kan måle både temperaturen på omgivelsene og kjøttet. Dette er en stor fordel, fordi det gjør steketermometeret enda mer nøyaktig.

Her kan du tilberede kjøttet ditt ved hjelp av appen sitt Guided Cook System, hvor du kan velge hvilken type kjøtt, hvilket snitt og hvordan det skal stekes. Stikk steketermometeret inn i kjøttet og en strek på termometeret viser hvor langt inn i kjøttet det skal. Etter det er det bare å følge instruksjonene fra appen.

Appen beregner til og med når kjøttet er klart basert på omgivelsestemperaturen. Den tar også hensyn til hviletider, da de fleste kjøttstykker trenger å hvile en stund etter steking. De fleste ganger vil kjøttet heve en grad eller to i løpet av hviletiden, og dette steketermometeret tar hensyn til dette. Termometeret forteller deg derfor når kjøttet må tas av varmen for å få optimal hviletid, og faktisk også når det er ferdig med hviletiden.

Du trenger ikke bruke den innebygde guiden hvis du for eksempel ønsker en annen temperatur eller snittet ikke er tilgjengelig i appen. Steketermometeret vil fortsatt lede deg gjennom hele prosessen.

Ledningsfritt steketermometer

Steketermometeret kommer i en fin treboks, som også fungerer som en ladestasjon, så det er viktig å ta vare på det. Oppbevar termometeret i trekassen når du ikke bruker det og etter at du har vasket det grundig, så vet du alltid hvor steketermometeret er. Det er ikke veldig stort, men det er et fantastisk verktøy.

Termometeret egner seg kun som steketermometer. Det betyr at du ikke kan bruke den til å temperere sjokolade, måle temperaturen på kaken eller bolledeigen. Det er et steketermometer som er laget for å gi deg et perfekt resultat hver gang, for det er ikke noe verre enn å spise eller servere tørt kjøtt.

Meater+ er et trådløst steketermometer, og noe som kan være et typisk svakhet med termometere er at kabelen kommer i klem og slites ut. Det problemet har du ikke med dette smarte steketermometeret, som måler temperaturen nøyaktig.

Det er også mulig å kjøpe flere nåler til termometeret, slik at du kan holde øye med flere kjøttstykker på en gang. Den er laget for å kunne følge med på tid og temperatur, samt veilede deg med steking på opptil 4 temperaturnåler totalt.

Weber Connect Smart Grillassistent

Beste assistent for grilling

Weber Connect Smart Grillassistent

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Steg-for-steg grillassistent, som til og med gir deg beskjed når du skal snu maten
 • pros-icon.svg Smart steketermometer som styres fra smarttelefonen din
 • pros-icon.svg Du kan “overvåke” to forskjellige kjøttstykker som krever forskjellige temperaturer

Detaljeret gennemgang

Hvis du elsker å grille om sommeren kjenner du garantert til Weber sine produkter, som de fleste nordmenn sverger til når de leter etter sin nye grill. Et av deres nyeste produkter innen grilltilbehør er Weber Connect Smart Grill Assistant. Dette steketermometeret hjelper deg med nesten alt, slik at du oppnår perfekt stekt kjøtt.

Derfor skal du velge Weber Connect Smart Grillassistent:

Weber Connect Smart Grill Assistant er et steketermometer som forteller deg trinn for trinn hva du skal gjøre slik at du får perfekt stekt kjøtt.

Designet er lekkert, og hvert steketermometer har sin egen farge, slik at du enkelt kan se forskjell på dem. Husk alltid å vaske dem godt etter bruk. Den lille sorte boksen viser deg alltid hvor mange grader kjøttet er, og hvis du har flere forskjellige tilberedningsprosesser på gang, så du bruker flere steketermometre, og du kan enkelt bytte mellom de to fargene (eller flere) for å sjekke temperaturen på forskjellige kjøttstykker. Den sorte boksen må lades en gang i blant, men dette gjøres enkelt med den medfølgende laderen.

På telefonen, via Weber sin app, kan du se alle de andre smarte funksjonene, som å bli fortalt når det er på tide å spise osv. som du kan lese mer om i neste avsnitt.

Med dette smarte steketermometeret kan du grille hva som helst – uten problemer, så lenge du følger instruksjonene.

Dette er definitivt en oppgradert versjon av Webers iGrill steketermometer, så hvis du er en ekte grillentusiast og elsker smarte ting, så er dette steketermometeret for deg.

Intelligent grilling

Steketermometeret kobles til smarttelefonen din via Wi-Fi og Weber sin app, slik at du alltid kan holde øye med ferdighetsgraden og når maten er klar. I tillegg er det også gjennom telefonen du mottar varsler om snu og servering av maten. Steketermometeret teller ned temperatur og tid på kjøttet, noe som gir deg lettere oversikt over når kjøttet er klart – nøyaktig.

Du kan også bare sette ferdighetsgraden på maten til medium-rare biff, og så får du en melding når den er ferdig. Inne i appen kan du til og med velge hva slags kjøtt du skal steke og hva slags kjøttdel det er – så å lage grillmat kunne egentlig ikke vært enklere.

Weber iGrill 2

Beste klassiske steketermometer

Fordele
 • pros-icon.svg Digital skjerm
 • pros-icon.svg Temperaturområde mellom –40 og 200 grader
 • pros-icon.svg Enkelt alternativ å henge den opp slik at du har den i nærheten hele tiden

Detaljeret gennemgang

Dette er Webers generasjon av steketermometer før Grillassistenten kom, og det er også lagt vekt på detaljene ved utviklingen av dette steketermometeret. Det skal selvfølgelig også være i kjøttet gjennom hele stekingen, slik at du kan følge kjøttets utvikling på smarttelefonen.

Derfor skal du velge Weber iGrill 2:

Weber ønsker å gjøre det lettere for deg å tilberede perfekt tilberedt kjøtt, fordi det egentlig ikke er noe verre enn å ha brukt lang tid på å steke litt kjøtt, som deretter er over- eller understekt. Med Webers smarte app kobler du enkelt grilltermometeret til mobilen og holder øye med både temperaturen på kjøttet og temperaturen på grillen.

IGrill er kompatibel med både iPhone som har iOS 9 eller nyere og Android 6.0 eller nyere, som de fleste i Danmark har. Den har en bluetooth-rekkevidde på 45 meter, og temperaturmålingene vises i sanntid, selv når du er langt unna grillen (naturligvis innenfor 45 meter).

Displayet gir deg god oversikt over temperaturen i kjøttet og temperaturen i grillen, og du kan også grille i mørket uten problemer, da displayet er opplyst. Steketermometeret har også innebygget magnet, som gjør at du kan plassere det på grillen og dermed alltid ha lett tilgang til det.  

To temperaturnåler gir deg mange muligheter

Temperaturnålene er designet for å kunne måle temperaturer med stor nøyaktighet, slik at du oppnår ønsket resultat. De skal sitte i kjøttet under hele stekingen.

Når du kjøper Weber iGrill 2 følger det med to temperaturnåler som du kan bruke til å måle temperaturen på to forskjellige kjøttstykker som krever to forskjellige temperaturer. Det gir deg derfor flere muligheter enn om du bare har et enkelt steketermometer. For du kan nå overvåke prosessen på de to forskjellige kjøttstykkene. Weber iGrill 2 kommer med forhåndsinnstilte temperaturer og tider som du enkelt kan følge, men du har også muligheten til å gjøre dine egne spesialinnstillinger, som grilltermometeret da husker. Alt dette gjøres gjennom gratisappen fra Weber hvor du også enkelt kan se temperaturer mm.

I tillegg er det også mulig å kjøpe flere temperaturnåler om du trenger det. Steketermometeret kan måle opptil fire temperaturer samtidig dersom du kjøper to nåler til. Du har selvfølgelig god oversikt over alle de fire temperaturnålene i appen, men på selve displayet kan du også bytte mellom de fire enhetene, slik at du alltid kan holde øye med dem.

Thermapen Gourmet

Beste profesjonelle steketermometer

ETI SuperFast Thermapen One

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Temperaturområde fra -49,99 til 299,9 grader
 • pros-icon.svg 360 graders roterende skjerm
 • pros-icon.svg Batterilevetid på 3000 timer ved normal bruk

Detaljeret gennemgang

Dette er et tysk merke som leverer kvalitetsprodukter til kjøkkenet. Alt fra gryter, panner og griller. De har et bredt sortiment, og deres fokus er å skape solide og gode produkter med et lekkert design. Her har de laget et flott og enkelt steketermometer i rustfritt stål.

Derfor skal du velge Rosle Gourmet-termometer:

Du kan enkelt måle temperaturen med dette steketermometeret, og det krever ingen smarttelefon i nærheten. Den har heller ingen fancy funksjoner, men på den annen side gjør den det den skal. Den er laget av rustfritt stål og har en lengde på 21,5 cm. De har også designet den slik at den kan henge på en krok slik at du alltid har den i nærheten. Du kan selvfølgelig også legge den i en skuff.

Steketermometer med digital display og stor rekkevidde for temperatur

Rösle er produsert med et lekkert design med digitalt display slik at du enkelt og raskt kan lese av temperaturen. Du kan også velge mellom å måle i Celsius, som vi vanligvis gjør i Norge, men du kan også stille det inn på Fahrenheit. Den har ganske stort temperaturområde, noe som gjør at du kan bruke den til flere ting på kjøkkenet. Temperaturområdet er fra -40 til 200 grader, og du kan se nøyaktig grad på det digitale displayet. Dette gjør at du også kan bruke den til temperering av sjokolade, samt også når du trenger å finne ut temperatur på tilberedning av karamell eller smultringer, som ikke overstiger 200 grader. Et termometer for smultringer måler vanligvis opptil 300 grader.

OBH Nordica trådløs steketermometer

Beste billige digitale steketermometer

OBH Nordica trådløs steketermometer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rekkevidde opp til 30 meter
 • pros-icon.svg Tråd og spyd tåler opptil 380 grader
 • pros-icon.svg Billig pris og rimelig kvalitet

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica er kjent i norske kjøkken for å produsere kjøkkenmaskiner til en fornuftig pris, og det har de også gjort i dette tilfellet. De har også lykkes med å produsere et digitalt steketermometer som koster det samme som et vanlig steketermometer.

Derfor skal du velge OBH Nordica trådløst steketermometer:

Dette er et funksjonelt og trådløst steketermometer, som har både separat sender og mottaker. Selve senderen har et stort display og noen knapper som hjelper deg å bruke steketermometeret optimalt. På displayet kan de se hva slags kjøtt du har valgt, hvor mange grader kjøttet skal være og hva det er nå. Senderen har også en rekkevidde på opptil 30 meter, så har du en stor hage eller lignende og griller kjøtt, kan du ta den med deg om du står på kjøkkenet og holder øye med temperaturen på kjøttet.

Ikke alle ovnstermometre tåler å stå i ovnen, selv for lenge og spesielt hvis de ikke tåler høye temperaturer. Dette steketermometeret – eller i det minste nålen og tråden tåler opptil 380 grader.

Velg type av kjøtt og tilberedningsgraden

OBH Nordica har også forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig for deg, derfor kan du velge mellom flere ulike kjøttsorter, hvoretter det antyder temperaturen avhengig av om du ønsker gjennomstekt, middels, rødt eller veldig rødt. Så selv om du er totalt uvitende om kjøttstykket du skal steke, vil det gi deg de riktige temperaturene. OBH Nordica har laget forslag til temperaturer for biff, svin, kalv, lam, kylling og kalkun, så det er mange muligheter for å teste styrken med nye typer kjøtt, da det hjelper deg med temperaturene.

Eva Solo Cook N Time

Beste digitale steketermometer

Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 verktøy med steketermometer, timer og digital klokke
 • pros-icon.svg Lekkert og stilig design
 • pros-icon.svg Egner seg svært godt for bruk i ovnen

Detaljeret gennemgang

Eva Solo er et dansk designmerke innen kjøkkenutstyr, og er spesielt kjent innen det skandinaviske kjøkkenet. Dette er deres svar på et godt steketermometer, som er et 3-i-1 kjøkkenredskap og prisen er også riktig.

Derfor skal du velge Eva Solo Cook N Time:

Med dette steketermometeret fra Eva Solo får du både steketermometer, timer og digital klokke, slik at du enkelt kan få oversikt over stekingen din, når den er ferdig og hva klokken er.

Eva Solo Cook N TIME har et deilig design, som er laget av rustfritt stål, aluminium og silikon. Den skandinaviske stilen sees i dette steketermometeret, da det er veldig minimalistisk. Selve termometeret er ikke veldig stort, da det har en høyde på 6,6 cm og en diameter på 8,52 cm. Den har flere ulike innstillinger avhengig av hva du steker, og på displayet kan du se valgt innstilling, samt aktuell temperatur på kjøttet og slutttemperatur. Du kan derfor planlegge mye mer presist når du vil ha maten klar og når kjøttet har fått riktig temperatur.

Den innebygde timeren kan stilles inn ved å vri på hjulet.

Forprogrammerte temperaturer

De forhåndsprogrammerte temperaturene er laget med stor omhu, da det er det danske kokkelandslaget som har anbefalt temperaturer for fem typer kjøtt og fjærkre, samt temperering av sjokolade. Det gir deg en enkel måte å få perfekt stekt kjøtt ved riktig temperatur og en hjelpende hånd ved din side. Så du kan fort bli en mesterkokk ved hjelp av dette steketermometeret. Er det noe som kan ødelegge en god stemning, er det dårlig tilberedt kjøtt, så unngå det og følg termometerets instruksjoner.

Når kjøttet har fått riktig temperatur, gir termometeret en lyd, så du vet at det er ferdig. Eva Solo Cook N Time egner seg best til matlaging i ovn og ikke til grilling. Steketermometeret trenger 4 x AAA-batterier, som ikke følger med i pakken, så du må huske å kjøpe dem før du bruker det.

Guide

Slik velger du rett steketermometer

 • Skal steketermometeret være smart? På grunn av den smarte teknologien som vi har i dag, er det mulig å koble steketermometeret til smarttelefonen din enkelt, og intelligent grilling kan hjelpe deg på vei, slik at du alltid har en hjelpende hånd i nærheten som forteller deg hva du skal gjøre. Grillentusiaster og mannen som ikke får nok smarte ting inn i huset vil definitivt gå for et steketermometer som dette – for det er bare smart. Griller du bare en gang i blant og bare vil ha et klassisk steketermometer, så trenger du ikke gå for et smart steketermometer, som koster ganske mye mer enn et klassisk steketermometer.
 • Temperaturområdet: Selve temperaturområdet er veldig ulik mellom de forskjellige modellene, og det handler også om hva du trenger på kjøkkenet ditt. Trenger du et steketermometer kun for kjøtt, så er maks 100 grader nok. Ønsker du å bruke steketermometeret til flere forskjellige ting, for eksempel temperering av sjokolade, karamell og drops, kan et steketermometer som kan måle opptil 200 grader være nok. Men termometre for å lage godteri går vanligvis opp til 300 grader, fordi det som oftest vil kreve veldig høye temperaturer.
 • Pris: Prisen på steketermometeret er selvfølgelig opp til budsjettet ditt, men tenk på hvor mye du bruker det i hverdagen. Hvis du vet at du kommer til å ta det ofte i bruk og trenger et som skal brukes fast til hverdags, så bør du velge et steketermometer av god kvalitet. Pris og kvalitet henger vanligvis sammen. Jo flere smarte funksjoner og jo høyere kvalitet, jo høyere er prisen typisk. Hvis du bare bruker steketermometeret ditt en gang i blant, kan du vurdere å kjøpe et litt billigere, og så oppgradere det senere hvis du begynner å bruke det oftere.
 • Design: Utformingen av steketermometeret er en smakssak. For noen er det viktig og for andre ikke. I prinsippet kan du kun se steketermometeret når det er i bruk, så viktigheten av designet er begrenset. De digitale og smarte steketermometerene blir mindre og mindre siden det hele styres fra telefonen.
 • Steketermometer med ledning:Ledningen, som sitter fra nålen og inn i senderen, er en av de mest sårbare delene av et ovnstermometer. Dette er fordi det lett setter seg fast mellom ovnen eller lokket på grilllen, og det sliter på ledningen. I denne steketermometer testen har vi kåret Meater+ til testens beste steketermometer, og det steketermometeret er helt trådløst, så du trenger ikke bekymre deg for det. Steketermometre med ledning er selvfølgelig også veldig bra, og dette er det mest normale, men du må ta hensyn til ledningen. Sjekk også alltid hvor høye temperaturer kabelen tåler før du tar den i bruk.
 • Ekstra tips: Når du setter steketermometeret inn i kjøttet, må du være oppmerksom på at du gjør det i den tykke enden eller tykkeste delen av kjøttet. Skal du steke flere biffer, men bare har en nål, vil vi også anbefale at du setter nålen t inn i den største biffen. Du må også sørge for at nålen er i midten, ellers oppnår du ikke en perfekt steking.

Trenger du et steketermometer til ovn eller grill?

Før du kjøper steketermometeret ditt, må du vurdere om du skal bruke termometeret mest til steking i ovn eller grilling. Noen steketermometre er mer egnet til grilling enn ovner og omvendt. Webers steketermometer er designet og laget med forutsetning om at det skal brukes på grillen. Det kan sees bl.a. med designet, funksjonene og at iGrill 2 for eksempel kan festes på grillen.

Griller du like mye som du lager i ovnen, bør du gå for et steketermometer som passer for begge. Det er her vår testvinner kommer inn i bildet igjen, da det er et allsidig produkt med funksjoner som kun fokuserer på at du skal oppnå et godt resultat og spise biffene dine slik du vil. Meater+ egner seg både til matlaging i ovn og på grill.

Rengjør ditt steketermometer grundig

Det er utrolig viktig at du husker å rengjøre steketermometeret ditt grundig. Dette fordi de ikke tåler en runde i oppvaskmaskinen, hvor mange bakterier blir drept. Du må derfor være nøye med rengjøring. Skrubb nålen grundig med en oppvaskbørste og mye såpe, og tørk den godt.

Steketermometeret må rengjøres umiddelbart etter bruk for å unngå at kjøttsaft og kjøttrester setter seg fast.

FAQ

Hvilke steketermometer er best i test?

Det beste steketermometeret i denne steketermometer testen er Meater+, da det er et smart steketermometer som sørger for at du får perfekt stekt kjøtt. Det finnes imidlertid mange steketermometre på markedet, så les artikkelen og finn det steketermometeret som passer best til ditt kjøkken.

Bør jeg velge et smart stegetermometer?

Et smart – eller intelligent – steketermometer er et som brukes gjennom en app og som selv beregner steketid, temperatur og guider deg gjennom hele prosessen slik at du får perfekt stekt kjøtt. Om du behøver dette må du selv avgjøre.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×