Strykejern test 2022

1
Philips DST5020

Velger du prisvinnende Philips DST5020 får du et rimelig strykejern med god kvalitet, som kan brukes vertikalt og horisontalt.Strykesåle med SteamGlide Plus gir jevn varmefordeling og flotte resultater, samt at dampstøt kan brukes ved behov. Presisjonstuppen lar deg komme til alle områder og kalkrenssystemet gir lang holdbarhet på produktet. Derfor skal du velge Philips DST5020 Philips DST5020 er vinneren i vår strykejern test og her får man et dampstrykejern med ergonomisk håndtak for et behagelig…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips DST5020646 kr.CDON
Tefal Virtuo FV1711297,66 kr.Dinkjøp
Philips Azur GC4541846 kr.Deal
Tefal Pro Express Ultimate GV9611Ikke på lager
Tefal Ultimate Pure FV98451.149 kr.NetOnNet
Electrolux EDB1740LG391 kr.Power

Er du lei av krøllete skjorter rett før du skal i besøket? Eller er bare det gamle strykejernet ditt oppbrukt? Uansett grunn så bør alle hjem ha et strykejern, selv dem som bare skal bruke det på finskjorter et par ganger i året. På dagens marked finnes det flere ulike modeller med ulike funksjoner, og til svært ulik pris. Det er derfor ikke alltid like lett å vite hvilket strykejern som passer best for deg.

Heldigvis har vi gjennomført en strykejern test og forhåpentligvis gjort jobben lettere for deg. I vår best i test strykejern test har vi sett på kriteriene damp og effekt, pris, brukervennlighet og funksjoner. Vi har kommet frem til seks gode strykejern i ulike prisklasser, så her vil du kunne finne det strykejernet som passer best for deg slik du kan få tøyet ditt strøket på enkleste måte og med et godt resultat.

Philips DST5020 – Best i test strykejern

Velger du prisvinnende Philips DST5020 får du et rimelig strykejern med god kvalitet, som kan brukes vertikalt og horisontalt.Strykesåle med SteamGlide Plus gir jevn varmefordeling og flotte resultater, samt at dampstøt kan brukes ved behov. Presisjonstuppen lar deg komme til alle områder og kalkrenssystemet gir lang holdbarhet på produktet.

Derfor skal du velge Philips DST5020

Philips DST5020 er vinneren i vår strykejern test og her får man et dampstrykejern med ergonomisk håndtak for et behagelig grep under stryking. Før du starter arbeidet kan du fylle på en vanntank som rommer 0,32 liter, noe som holder en stund. Med en effekt på 2400 watt varmes strykejernet raskt opp, slik at du slipper å vente lenge før du kan begynne. 

SteamGlide Plus strykesåle har slippbelegg og lar deg stryke tøyet med god og jevn glid på alle typer stoff. Strykesålen er også ripesikker og er lett å rengjøre, samt at jernet kommer med innebygd rens for kalk som gir langvarig og maksimal dampytelse. Modellen har en kontinuerlig damp på opptil 40 g/min, men du kan også gi dampstøt på opptil 180 gram. Dette gir en jevn stryking og mulighet for kraftigere stryking der det er behov som vil fjerne skrukker raskt og enkelt. Dampfunksjonen gjør at du også kan stryke horisontalt, som betyr at tøyet kan henge mens du stryker det. Dette kan være en fordel når man stryker for eksempel skjorter og gardiner. 

Rundt knapper, krager og kanter kan være vanskelig å få til fint arbeid. Det trenger du ikke bekymre deg for med dette jernet, da det har funksjonen presisjonstupp som lar deg komme bedre til overalt. Philips sitt strykejern har dryppstoppsystem som holder klærne dine flekkfrie når du stryker tøy av fint stoff som ikke tåler høy temperatur. Strømledningen skal være grundig testet for maksimal sikkerhet og holdbarhet. Strykejernet er svært lett med sine 1,2 kilo og du får her et praktisk og godt strykejern til en rimelig pris, samt to års garanti. Strykejernet har så mange fordeler, noe som nok grunnen for at Philips DST5020 tidligere har vunnet strykejern test hos andre, og også blir best i test hos oss. 

 • Jevne og god varme
 • SteamGlide Plus strykesåle
 • God brukervennlighet med lett vekt
 • Liten vannbeholder
 • Har ikke auto-av

Tefal Virtuo FV1711 – Beste for miljøet

Virtuo FV1711 strykejern fra Tefal er svært brukervennlig med sin lave vekt og ergonomiske utforming. Her får du et budsjettvennlig strykejern med funksjoner som kalkrens og dryppstopp, samt at det gir gir gode og krøllfrie resultater. Dampstøt på 80 g/min gjør at du får vekk de vanskelige skrukkene og funksjonen vertikal damp.

Derfor skal du velge Tefal Virtuo FV1711

Dette strykejernet fra Tefal har et kompakt design og håndtak som er ergonomisk utformet for bedre grep. Sammen med den lave vekten på 1,3 kilo er strykejernet derfor svært brukervennlig og gir lav slitasje på håndleddene. Vannbeholderen finner du fremme på apparatet og gjør det å helle på vann og tømme svært enkelt, men det som kanskje kan trekke ned er at det bare er plass til 0,2 liter vann. 

Strykejernet har en effekt på 1800 watt og bruker litt tid på å varme seg opp. Når det er klart gir det en jevn damp på 24 g/min. Strykesålen har non-stick belegg som lar deg stryke klærne enkelt. Dukker det opp noen voldsomme skrukker på stoffet kan du slå på dampskudd, som har en maksimal effekt på 80 gram og gir et flott resultat. Dampskudd gir deg også mulighet for å dampe opphengte klær eller gardiner. Strykejernet kommer med kalkrens for å unngå kalkavleiring, og dermed har det også lengre holdbarhet. Et tips er å jevnlig sette kalkrenspluggen i sitronvann noen minutter, så skylle den i vann for å holde strykejernet i god stand. Dryppstopp gjør at du unngår at vannflekker setter seg på klærne når du stryker. 

Vi anbefaler:  Beste steamer 2022

Tefal Virtuo er et tradisjonelt strykejern av utseende og kommer med en ledning på 1,9 meter. Er du opptatt av å gjøre det beste for miljøet bør du vurdere dette strykejernet. Det kommer nemlig med egen energisparende ECO-innstilling og garantien “Produktet er reparerbart i 10 år”. Tefal ønsker å kunne reparere produkter i inntil 10 år i hele Europa, i kampen mot avfall og for å verne miljøet. Vi anbefaler det også for deg som handler på budsjett og ikke er den mest ivrige strykeren, men heller bare trenger et funksjonelt dampstrykejern med gode egenskaper til bruk noen ganger i året.

 • Prisvennlig
 • Reparerbart i opptil 10 år
 • Auto-off som slår det av automatisk
 • Miljøvennlig med ECO-innstilling
 • Smal åpning for vannfylling
 • Har lang oppvarmingstid

Philips Azur GC4541 – Raskeste oppvarmingstid

Philips Azur GC4541 kombinerer høy ytelse sammen med praktisk bruk og  et stilrent design. Med Steamglide Plus strykesåle oppnår man ekstra god glideevne og dampskudd på 200 gram. Her får du et strykejern som enkelt og raskt fjerner skrukker fra plaggene dine og et veldig godt rensesystem som holder jernet rent. 

Derfor skal du velge Philips Azur GC4541

Philips Azur GC4541 er et godt strykejern som kombinerer høy ytelse og enkelt bruk. Med en effekt på 2400 watt kan du med dette strykejernet arbeide raskt og uten anstrengelser på alle strykbare stoff. Ved hjelp av det tradisjonelle hjulet stiller du inn ønsket temperatur og damp, og innen 30 sekunder vil Philips Azur være klar til bruk. 

SteamGlide Plus strykesålen til Philips sørger for at strykejernet glir optimalt over alle tekstilstoffer, samt at det ikke brenner seg fast i tøyet om det skulle stå litt for lenge på ett sted. Strykesålen er i tillegg ripesikker og enkel å holde ren. Kontinuerlig damp på opptil 50 g/min gir riktig mengde damp for effektivt å få tøyet glatt. Om nødvendig kan du også bruke dampskudd på 200 gram for enda bedre resultat. 

Quick Calc Release-systemet er integrert på denne modellen og gir enkel rengjøring og avkalking på bare 15 sekunder, samt langvarig dampytelse. Strykejernet kommer også med funksjonen dryppstopp for å unngå flekker under arbeidet ditt ved at vannet fordamper før det treffer plagget.  Er du en som lett glemmer å slå av strykejernet etter bruk, kan du være trygg med Philips Azur, da det kommer med funksjonen auto-av. Dermed er det faktisk to ting mindre å bekymre seg for.

Apparatet sin vekt er på 1,5 kilo og dermed ikke av de letteste, men heller ikke av de tyngste strykejernene.  Det har et veldig godt grep som sitter fint i hånden og en ledning på to meter, som gjør det praktisk å bruke. Modellen har ikke en avskrekkende pris og det er lett å forstå hvorfor dette er en av de mest populære produktene til Philips. Her kan du være trygg på at du kjøper god kvalitet og du får også med en garanti på 2 år. 

 • Kraftig strykejern
 • Kan brukes på alle strykbare stoff
 • Rask oppvarmingstid
 • Quick Calc Release for rask rengjøring og avkalking
 • Ikke integrert avstenging for sikkerhet

Tefal Pro Express Ultimate GV9611 – Beste dampskudd

Tefal Pro Express Ultimate GV9611 skiller seg fra de fleste strykejern med sitt stilige og tøffe design. Her får du smart teknologi som lar strykejernet automatisk sende ut damp ved hjelp av sensorer, samt forhåndsinnstilte programmer og display slik at du kan stryke klær effektivt med et flott resultat.

Derfor skal du velge Tefal Pro Express Ultimate GV9611

Tefal Pro Express Ultimate GV9611 er et stillegående dampstrykejern for deg som skal stryke mye og ofte. Modellen fra Tefal har en stor vanntank på 1,9 liter som er avtagbar. Når du skal starte på arbeidet kan du velge mellom fem forhåndsinnstilte programmer slik at du får automatisk rett temperatur og mengde med damp. Displayet på toppen lar deg enkelt stille inn programmet og oppvarmingstiden er på to minutter. 

Durilium® Airglide Autoclean strykesålen er selvrensende og gir med sin presisjonstupp optimal glid på alle typer stoff og rundt alle vanskelige områder. Pro Express Ultimate har en effekt på 2600 watt, samt kontinuerlig dampeffekt på opptil 180 g/minutt, noe som gjør modellen til det kraftigste jernet i vår strykejern test. Skulle du ha plagg som krever enda mer får du hjelp av dampskudd på opptil 630 g/min, som er det beste dampskuddet blant alle modellene i test. Noen beskriver det som å stryke på bomullsskyer for strykejernet glir så lett.

Strykejernet har også den nye Smart Steam-teknologien som lar sensorer kjenne igjen bevegelsene du utfører og slippe ut damp automatisk når det er behov. Dette gjør strykingen mer effektiv og korter ned tiden du må bruke for å oppnå perfekt resultat. Strykejernet kommer med dobbelt beskyttelsessystem. Funksjonen antidrypp gjør vanndråpene om til damp når de glir igjennom strykejernet, og du unngår flekker på stoffet. Kalkoppsamleren fanger opp kalkavleiringer og -rester, slik at å rengjøre strykejernet er praktisk og lett. Det følger med egen dockingstasjon for enkel oppbevaring, samt at det gir ekstra lengde på ledningen. Når det kommer til pris og vekt er Tefal sitt strykejern det dyreste og tyngste i vår strykejern test. Selv om strykejernet har en høy pris, så får du faktiske det ultimate strykejern for denne summen, samt en Philips sin garanti “Produktet er reparerbart i 10 år”.

Tefal Ultimate Pure FV9845 – Beste effekt

Tefal Ultimate Pure FV9845 er et tøft og kraftig strykejern med effekt på 3200 watt. Kjøper du dette får du funksjonene kalkrens, presisjonstupp og auto-av. Et av markedets beste strykesåle som også er selvrensende. Dette strykejernet gir dampstøt på 260 gram og en vedvarende damp på 60 gram.

Derfor skal du velge Tefal Ultimate Pure FV9845

Tefal har med Ultimate Pure FV9845 laget et svært kraftig strykejern, faktisk det kraftigste av alle modeller i vår best i test strykejern test. Denne modellen har et stilig design og er laget for deg som vil ha enklere strykearbeid som skal kunne gjennomføres raskt, eller som stryker store mengder med klær. 

Strykesålen Durilium® Airglide Autoclean er en forbedret versjon av tidligere strykesåler fra Tefal. Den nye teknologien gir optimal glid uten anstrengelser og svært jevn fordeling av varmen. Her vil strykingen gå svært lett uansett stoff og sålen er i tillegg selvrensende som gir lengre ytelse og holdbarhet. Under stryking vil jernet gi et konstant damputslipp på 60 g/min og du vil oppleve en rå kraft som gir ypperlige resultater. Skulle du ha tøy som trenger litt harderer damp kan du gi dampstøt opp til 260 gram med Tefal Ultimate. Sammen med effekten på 3200 watt vil du merke at du får unna kleshaugen som skal strykes i et høyt tempo.  Ved hjelp av presisonstuppen vil du kunne stryke små detaljer, som rundt knapper, med stor nøyaktighet. 

På dette strykejernet finner du også funksjonen Mirco-Calc, som filtrerer 100% av dampen før den går gjennom sålen og treffer tøyet, samt forhindrer at det kommer kalkrester og flekker på det du skal stryke. Når du er ferdig med arbeidet er sikkerheten ivaretatt med funksjonen automatisk avstenging, om du skulle glemme det. Dette er strykejernet lar deg stryke uten bekymringer for flekker underveis, gir enkelt vedlikehold og ypperlig resultat. Strykejernet har godt håndtak, vekt på 1,8 kg og ledning på hele 2,5 meter,  som gjør at det lett å bruke. For den miljøvennlige kjøper er det en fordel med garantien “Produktet er reparerbart i 10 år” fra Philips. Ultimate Pure har en overkommelig pris for de fleste og du får her et kraftig strykejern med mange funksjoner. 

 • Kraftig strykejern med høy effekt
 • God brukervennlighet
 • Durilium® Airglide Autoclean strykesåle
 • Auto-av funksjon for automatisk avstenging
 • Ikke innstilling for temperatur
 • Litt høy vekt

Electrolux EDB1740LG – Letteste strykejern

Electrolux EDB1740LG

Electrolux EDB1740LG dampstrykejern er et rimelig produkt som samtidig har flere nyttige funksjoner. Apparatet krever lite vedlikehold og er praktisk for både horisontalt og vertikalt stryking. Et strykejern som er svært lett i vekt, fordeler varmen jevnt og glir lett over klærne. Kalkrens gir jernet forlenget ytelse og levetid. 

Derfor skal du velge Electrolux EDB1740LG

Electrolux har med strykejernet EDB1740LG produsert er tradisjonelt strykejern som gjør strykingen av tøyet ditt praktisk. Her er det bare å fylle opp vanntanken, som har en kapasitet på 0,25 liter, stille inn ønsket temperatur på hjulet, for så vente på at et pilotlys skal indikere når jernet er oppvarmet.  

Når du skal starte på strykearbeidet fordeler en keramiske SoftGlide™strykesåle varmen jevnt, mens det emaljerte basebelegget DURAgliss™ gir en svært god glid. Strykejernet har en effekt på 2400 watt, samt kraftige 110 g dampstøt ved konsentrert dampstøt og 30 g som vedvarende. Dette vil gjøre at det kan glatte ujevnheter enkelt og uten store anstrengelser. Den vertikale dampfunksjonen lar deg arbeide både horisontalt og vertikalt, noe som er ideelt for å dampe gardiner, dresser, kjoler og andre delikate tekstiler som er opphengt. 

Strykejernet har funksjonen dryppstopp slik at du ikke trenger å være redd for å at vannflekker skal oppstå som følge av vanndråper som havner på klærne. Dette er meget bra for delikate klær som ikke tåler høy temperatur uten at de får skader. Ved hjelp av et kalkrenssystemet renses jernet underveis for å forhindre avleiringer, noe som gir jernet lang holdbarhet. Denne modellen kommer også med sikkerhetsfunksjonen SafeTouch™, som gjør at du unngår å brenne deg på det. Nede på strykejernet er det en indikator som viser når jernet er avkjølt igjen etter bruk og klar for å pakkes bort. Strykejernet, som er tilgjengelig i fargen grønn og hvit, har en strømledningen på 1,95 meter og en vekt på bare 1 kg. Det gjør at det er lett å håndtere og praktiske å oppbevare. Electrolux har her produsert et av de rimeligste modellene, men samtidig beholdt mange av de smarte funksjonene sine. Det gjør at du som kunde får svært mye igjen for pengene dine.

 • Rimelig i pris, men med mange funksjoner
 • Lett vekt som gir enkel bruk
 • Pent design
 • Liten vannbeholder, 0,25 liter
 • Strykesåle er liten
Philips DST5020 Tefal Virtuo FV1711 Philips Azur GC4541 Tefal Pro Express Ultimate GV9611 Tefal Ultimate Pure FV9845 Electrolux EDB1740LG
Type Dampstrykejern Dampstrykejern Dampstrykejern Dampgenerator Dampjern Dampjern
Strykesåle SteamGlide Plus Non-stick SteamGlide Plus Durilium® Airglide Autoclean Durilium® Airglide SoftGlide™ DURAgliss™
Dampstøt (kontinuerlig) 180 g/m (40 g/min) 180 g/min (20 g/min) 200 g/min (45 g/min) 630 g/min (180 g/min) 260g/min (60 g/ming) 110 g/m (30 g/min)
Funksjoner Dryppstopp Kalkrens Presisjonstupp Dryppstopp Kalkrens Auto-av Dryppstopp Kalkrens Auto-av Dryppstopp Kalkrens Auto-av Dockingstasjon Presisjonstupp Smart Steam-teknologi Dryppstopp Kalkrens Presisjonstupp Auto-av Dryppstopp Kalkrens SafeTouch™ Pilotlys Vertikaldamp
Effekt (watt) 2400 1800 2400 2600 3200 2400
Vekt 1225 g 1300 g 1570 g 4700 g 1860 g 1000 g
Vi anbefaler:  Vindusvasker test - Beste vinduesvasker 2022

Hva bør du setter ved innkjøp av et strykejern

På dagens marked finner du strykejern i alle prisklasser og med ulike funksjoner, effekt og innstillinger. Før du står i butikken for å kjøpe et strykejern kan det derfor være lurt å tenke igjennom hva du skal bruke strykejernet til, hvilke funksjoner du trenger og ikke minst hva du er villig til å betale for det.

Hvor ofte skal du bruke strykejernet?

Dette er nok det viktigste spørsmålet du stiller deg. Det er ikke nødvendig å bruke store summer på noen du bare skal bruke noen få ganger i løpet av et år. Et rimelig strykejern vil helt fint klare å stryke klær en gang i blant. Skal du derimot stryke mye og ofte, kan det lønne seg å investere i et veldig godt strykejern som koster litt mer. Da vil du få tilgang på bedre effekt og flere funksjoner som vil gjøre stryketiden kortere og mer effektiv.

Hvilke funksjoner trenger du?

De fleste strykejern kommer med funksjonene dryppstopp og kalkrens, som begge motvirker at det setter seg flekker på klærne. Dersom du ikke har dryppstopp kan du risikere at det blant annet kommer vannflekker ned på tøyet når du løfter strykejernet opp. Kalkrens gjør at ikke rester av kalk samler seg opp i jernet.
Presisjonstupp er et smart hjelpemiddel når du skal stryke blant annet skjorter. Her er tuppen på strykejernet spisset slik at du lettere kommer til rundt knapper og det er enklere å stryke krager og ermer på skjorter.

Auto-off slår apparatet automatisk når det ikke har vært brukt innen en viss tid. En praktisk funksjon for den glemsomme typen som kan gå fra strykejernet påslått.
Strykejern som er mer avansert kan også ha smart teknologi som gjør arbeidet enda eklere for deg.

Hvor mye skal du stryke?

Skal du få unna store hauger med klær eller kommer til å bruke apparatet svært ofte, er det viktig at du ser på spesifikasjonene for kraft, effekt og damputslipp. Jo høyrer alle disse tre egenskapene er, jo raskere og mer effektivt vil arbeidet gå, samtidig som resultatet vil holde seg på topp. Er du en som bare bruker strykejernet på et par delikate plagg, er du ikke så avhengig av god kraft og er heller ikke så avhengig av solide dampstøt.

Hvilke plagg skal du få strøket?

Har du klær og annet i som er laget av forskjellig stoffmateriale kan det være veldig greit med et strykejern med forhåndsinnstilte programmer. Det gir deg mulighet for å bruke akkurat den rette innstillingen på hvert plagg, samt at du oppnår et perfekt strykeresultat hver gang og unngår slitasje og merker på ømfintlige plagg. Ulempen med strykejern som ikke har programmene klar for deg er at du selv må regulerer temperatur og dampmengde, noe som ikke alltid er like lett. Fordelen med strykejern uten programmer er at de ofte er rimeligere i pris, så skal du bruke apparatet på plagg av for eksempel bomull og lin av og til, burde det være godt nok for deg med en av de rimeligere modellene.

Hvor stort strykejern trenger du?

I vår test finner du strykejern i ulike vektklasser, fra Electrolux EDB1740LG som veier bare 1 kilo, til Tefal Pro Express Ultimate GV9611 som veier fire kilo. Hvilke du skal velge avhenger av om du for eksempel tenker å ta det med på reise, da det kan være enklest med et lett strykejern. Skal du bruke det i hjemmet har ikke vekt så mye å si, og det kan da være best å gå for et tyngre som ofte har større strykesåle og dermed gjør unna arbeidet kjappere. Samtidig vet vi at enkelte opplever slitasje i håndleddet når de bruker de tyngre modellen, så dette bør du også tenke på.

Hvordan vedlikeholder du strykejernet ditt?

For å ta vare på strykejernet ditt best mulig og oppnå lang levetid bør du vedlikeholde det godt. Dette krever ikke mye av deg, bortsett fra at du bør lese deg opp på ditt apparat når det gjelder vedlikehold. Vi har samlet noen kjappe punkter for deg her.

Avkalking

Dampstrykejern, i likhet med alle apparater som bruker vann, bygger opp kalk over tid. Jo hardere vannet er i området der du bor, desto raskere bygger det seg opp kalkavleiringer som stivner hvis du ikke rengjør apparatet. Hvis du ikke avkalker regelmessig, presses det ut kalk som danner hvite/brune flekker på tøyet, og ytelsen på damp blir dårligere. Når du så har gått til innkjøp av et nytt strykejern er det lurt å lese kjapt om hvordan du skal vedlikeholde det. De fleste moderne strykejern kommer med kalkrensfunksjon som samler opp kalk i apparatet automatisk. Dette er enklere for deg og det eneste du trenger å gjøre da er å tømme denne jevnlig.

Kjøper du derimot et apparat uten denne funksjonen bør du jevnlig gjøre jobben selv. Det kan du gjøre ved å enkelt helle en blanding av eddiksyre og vann i vannbeholderen, for så å skru på dampprogrammet. Dette vil gjøre at kalkoppsamlingen i apparatet renner ut i beholderen, som du tømmer ut etterpå. Uansett om du har kalkrensfunksjon eller ikke, bør du alltid huske på å tømme vanntanken etter hvert bruk slik at det oppstår minst mulig kalk i systemet.

Strykesåle

Strykesåle rengjøres enkelt ved å tørke flaten med en fuktig klut eller papir.Det kan oppstå brune flekker eller skje at en strykesåle blir litt mørkere etter hvert som du har brukt strykejernet mye. Da er et godt kjerringråd å vaske den med klar eddik. Varm opp litt eddik og vask strykesålen med eddik og klut. Du kan bruke for eksempel en q-tips i hullene på flaten.