Sup brett test – Beste sup brett %currentyear%

1
Bestway Hydro Force Aqua Journey

Et perfekt valg for deg som ikke vil investere for mye i et sup brett, men samtidig skaffe deg et brett som fungerer godt. Et allround sup brett som gir behagelig og enkel padling, som leveres som en komplett pakke med alt du trenger. Derfor skal du velge Bestway Hydro Force Aqua Journey: Hydro-Force Aqua Journey er også en ferdig pakke der du får med alt du trenger for å komme i gang med padling…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bestway Hydro Force Aqua Journey1.990 kr.All4Spas
Aqua Marina Hyper5.148 kr.Bauhaus
Aqua Marina Breeze2.333 kr.Outnorth
VidaXL Inflatable SUP Board Set2.829 kr.Flashbuy.no

De siste somrene har stadig flere kastet seg på trenden med sup brett. En herlig aktivitet som kan brukes for rekreasjon, men også for fart og spenning. Et SUP brett står for Stand Up Paddle, og er i hovedsak et brett du kan padle på stående, men noen har også med ryggstøtte slik at du kan sitte og padle.

Skal du kjøpe deg et oppblåsbart sup brett må du vite at et godt egnet padlebrett skal ha passe lengde og maksvekt for deg, samt gjerne at du får med alt utstyret du trenger for å komme i gang. Hvilket sup brett du skal velge kan vi hjelpe deg med her i vår test av sup brett.

Vi har sett på de vi mener er de fem beste sup brettene på markedet. Vi har sammenlignet spesifikasjoner for hvert brett, samt at vi ser på fordeler og ulemper med hvert enkelt. I tillegg kan du finne en praktisk kjøpsguide som kan hjelpe deg å velge rett sup brett.

Bestway Hydro Force SUP Oceana – beste SUP brett

 Bestway Hydro Force SUP Oceana

En allsidig og stabilt sup brett som legger til rette for en trygg og god opplevelse på vannet. Alt utstyr følger med, samt at du kan velge om du vil sitte ved hjelp av ryggstøtte, eller fjerne den for å padle stående.

Derfor skal du velge Bestway Hydro Force SUP Oceana:

Bestway Hydro Force Oceana er det perfekte brettet for deg som er ute etter et SUP brett som kan brukes til flere formål. Her kan du nemlig padle både sittende og stående.

Sup brettet fra Bestway har god lengde som gjør at man kan velge å sitte flere, så lenge man ikke overstiger maksvekten på 130 kilo. Vi liker spesielt gode den tredelte åren som er produsert i aluminium, som du enkelt kan stille inn på ønsket lengde mellom 1,57-2,17 meter.

Hydro Force padlebrettet kan brukes for flere vindforhold siden du også kan padle sittende, noe som gjør at du kan bruke det til tross for at det er litt vind. Selve frontpartiet er en mellomting mellom avrundet og tilspisset, og Hydro-Force Oceana legger derfor til rette for både stabilitet og fart ute på vannet.

Kjøper du Hydro Force sitt Oceana sup brett får du med alt utstyret du trenger for å komme i gang med padlingen ute på vannet. Pakken inkluderer padleåre, reparasjonssett, sikkerhetsstropp, kajakksete og en finne. Det at brettet er oppblåsbart gjør det enkelt å frakte med seg i reisevesken som medfølger, og dette blir definitivt vinneren av vår test av sup brett.

 • Avtagbar ryggstøtte som fjernes enkelt
 • Godt valg for nybegynnere
 • Romslig plass på brettet
 • Drop-Stitch gir deg et stivt og stabilt padlebrett
 • Rund kant egner seg ikke for deg som vil ha større fart

 

Bestway Hydro Force Aqua Journey – beste billige

Bestway Hydro Force Aqua Journey

Et perfekt valg for deg som ikke vil investere for mye i et sup brett, men samtidig skaffe deg et brett som fungerer godt. Et allround sup brett som gir behagelig og enkel padling, som leveres som en komplett pakke med alt du trenger.

Vi anbefaler:  Lakenpose test - beste lakenpose 2022

Derfor skal du velge Bestway Hydro Force Aqua Journey:

Hydro-Force Aqua Journey er også en ferdig pakke der du får med alt du trenger for å komme i gang med padling med en gang. Padlebrettet er oppblåsbart, og i reisevesken får du plass til både selve brettet og alt av det medfølgende ekstrautstyret.

Lengden på SUP-brettet er på 274 centimeter, og bredden er på 76 centimeter. Dette er en ganske god bredden, og her får du et allround sup brett med en buet form fremme. Dette gjør at det er både behagelig og enkelt å styre brettet på vannet.

Hydro Force Aqua er et praktisk sup brett med gode løsninger som gode håndtaket for å bære brettet ned i vannet, samt en sikkerhetsstropp som gjør at du unngår at ditt sup brett flyter fra dge om du skulle ramle ut i vannet.

Hydro Force Aqua Journey er et rimelig brett der du får mye for pengene, og som fint kan brukes for noen herlige og rolige stunder på vannet. Er du derimot på jakt etter et sup brett av høy kvalitet bør du kanskje se andre steder.

 • Leveres som en komplett pakke
 • Rimelig og godt allround sup brett
 • Et brett som er lett å styre
 • Mye moro for pengene
 • Grei kapasitet med 100 kg
 • Kan oppleves som litt for kort
 • Ikke mulig å feste egen finne på brettet

Aqua Marina Hyper – beste premium

Aqua Marina Hyper

Her får du et paddle board av høy kvalitet, og passer perfekt for deg som vil ha litt ekstra fart på padlingen din. Passer for lengre turer, har god plass for bagasje og passer best for den mer erfarne padleren.

Derfor skal du velge Aqua Marina Hyper:

Aqua Marina Hyper stand up paddle er for deg som ønsker litt mer fart og spenning. Brettet er det perfekte valget for eventyreren som vil bruke sommerdagene på vannet, og gjerne ha behov for et litt mer robust brett.

Hyper er et oppblåsbart sup brett som er både behagelig og rask på samme tid. Brettet har en teknologi som gir ekstra sikkerhet og stivhet med mer parallelle skinner og mer bredde som gjør det mer robust enn de andre modellene.

Her får du det optimale når det kommer til stabilitet og stivhet i et brett. En god tykkelse med ekstra volum, samt utvidet hale, gir ren og sikker glid i vannet. Du kommer det effektivt og enkelt frem, selv om det bølger litt.

Skal du padle på tur, eller ønsker et sup brett som gir deg rask fart og mulighet for å frakte utstyr med, er dette det beste sup brettet for deg. Her kan du stå oppreist, men samtidig kjøpe ekstrautstyr om du ønsker å bruke brettet som en kajakk.

 • Brukervennlig for både erfarne og nybegynnere
 • Double Chamber Technology gir ekstra sikkerhet og stivhet
 • God tykkelse på 15 cm
 • Egnet for å frakte bagasje for overnattingsturer
 • Spiss front for økt fart
 • Padleåre medfølger ikke

Aqua Marina Breeze – beste for nybegynnere

Aqua Marina Breeze

Et ypperlig valg for nybegynnere som ønsker et sup brett som gir god stabilitet og har godt med plass på selve brettet. Takler urolig vann og kan brukes av hele familien.

Vi anbefaler:  Basketball kurv - Beste basketball kurv 2022

Derfor skal du velge Aqua Marina Breeze:

Breeze SUP fra Aqua Marina er det perfekte allround-brettet for å komme i gang med stand-up padling. Her får du et stabilt brett som takler urolig vann med stor presisjon, takket være en D-ring av rustfritt stål.

Velger du dette sup brettet fra Aqua Marina vil det være lett for deg å holde balanse, god glid og du kan lett styre brettet der du ønsker. Samtidig vil du stå stødig på brettet fordi det er utstyrt med en ruglete overflate som gir ekstra grep

Alt utstyret du har behov for medfølger i pakken, og du er klar for å teste det nye sup brettet allerede samme dag som du kjøper det. Brettet har lav egenvekt slik at du enkelt kan frakte det med deg i reisevesken.

Sup brettet fra Aqua Marina er mest egnet for deg som skal padle rolige turer, eller bare for gøy. Skulle du ønske å prøve sittende padling ved en senere anledning kan du gå til innkjøp av et sete som det er lett å montere på.

 • Perfekt for nybegynnere
 • Diamond grooving footpad for ultimat grep og komfort
 • Komplett pakke klar for bruk
 • Pumpe er svært effektiv og rask
 • Medfølger en padleåre av høy kvalitet
 • Litt lav egenvekt
 • Ikke så god tykkelse

VidaXL Inflatable SUP Board Set – beste sett

VidaXL Inflatable SUP Board Set

Et godt valg for deg som ønsker oppbygging som gjør brettet mest mulig stabilt. Er laget med hele tre finner som gir gode styreegenskaper, kommer med egen veske for oppbevaring og har lav egenvekt for transport.

Derfor skal du velge VidaXL Inflatable SUP Board Set:

VidaXL sitt sup brett får du for en hyggelig pris, men allikevel får du med utrolig mye utstyr. I pakken finner du en åre, finne, håndpumpe, reparasjonssett og en egen bæreveske, og kan være et veldig godt valg for en som er ny på området.

Lengden på padlebrettet er ganske god med sine 300 centimeter, og man får god plass med en bredde på på 70 centimeter. Det er derfor grei plass oppe på brettet for en person, men litt lav kapasitet med maksgrensen på 90 kg for enkelte.

Det er plass til hele tre finner på undersiden, der to av dem er fastmonterte, mens den siste finnen kun festes ved behov. I praksis vil dette gi gode styreegenskaper på vannet. Brettet tilbyr god stabilitet på vannet ved sitte gode kurvenivå, noe som øker stivheten i brettet og gjør det mye lettere å holde det stabilt på vannet.

En annen fordel er at brettet er både er punkteringssikkert og UV-bestandig, slik at slitestyrken er god og du kan bruke sup brettet i flere år fremover.

 • Rimelig valg for et enkelt sup brett
 • Praktisk bæreveske gir enkel transport
 • Sup brett med god lengde
 • God stabilitet og lett for nybegynnere å bruke
 • Enkelt å blåse opp og ventilere ut luften fra
 • Lav maksvekt
 • Bredden er ganske smal

Slik velger du rett sup brett

SUP er en forkortelse for Stand Up Padling, og betyr på norsk “stående padling”, direkte oversatt. Når du bruker et SUP brett kan du altså padle mens du står brettet, men samtidig finnes det noen varianter der du kan feste på en ryggstøtte slik at du kan sitte mens du padler deg fremover.

Selv om man tenker at et brett er et brett, skjønner du kanskje allerede nå at så enkelt er det ikke. Ved å lese vår kjøpsguide kan du raskere finner frem til sup brettet som passer for deg og dine behov.

Ulike typer SUP brett

Oppblåsbare SUP eller harde SUP brett

Tidligere fikk man stort sett bare tak i SUP brett som var harde og ikke kunne pakkes sammen. Det klareste fordelen med et brett som ikke er oppblåsbart er at de er langt mer stabile.

I dag finner man flest av de oppblåsbare brettene, og de er gjerne mer allsidig og praktisk med tanke på blant annet lagringsplass og transportering. Til tross for at de er oppblåsbare er de mer holdbare og de tåler en god trøkk. De har mange av de samme egenskapene som de harde brettene, men har den ulempen er at de er noe mer ustabile.

Vi anbefaler:  Sparkesykkel barn - Beste sparkesykkel barn 2022

Allround SUP brettet

Et allround SUP-brett er et perfekt for nybegynnere, samt også der flere i familien skal benytte seg av samme brettet. Et padlebrett som kan brukes både i ferskvann og sjøen. Disse sup brettene finner man gjerne i god størrelse, 3-4 meter i lengde, og 70-85 cm i bredden.
Her får du en bred og rund form fremme, slik at du ikke vil kunne oppnå en svært stor fart, men heller gjennomføre rolige turer.

Race SUP brettet

Velger du race brettet bør du være klar over at det er best for flatt vann og for den som ønsker å oppnå høyere hastighet når de padler. Denne type padlebrett har en lengre og spissere front, samt at også er som oftest smalere.
Racing-brettet er ikke like godt egnet for nybegynnere, da de gjerne er mer utfordrende å holde balansen på og styre.

Touring SUP brettet

Et Touring-brett er perfekt for litt lengre turer i forskjellige typer av farvann. Touring-brettene har gjerne en spissere front og lengre dekk, og er designede for å gli jevnere gjennom vannskorpen.
Touring-brettene er også godt egnede for nybegynnere, da de ofte er forholdsvis lette å balansere på.

Tenk over dette før du velger et brett

Maks kapasitet

Er det bare en person som skal bruke brettet? Eller skal du kanskje ha med det et barn når du padler? Eller kanskje du har behov for å oppbevare bagasje på brettet mens du padler?
Brettene med høyest makskapasitet tåler opp til 150 kg, mens de brettene med lavest kapasitet kun kan håndtere rundt 90 kg.
De fleste padlebrett håndterer 100 kg, eller 120 kg, på en god måte. Husk alltid å sjekke at vektkapasiteten er god nok for dine behov.

Medfølgende tilbehør
Sjekk hva som er inkludert når du skal kjøpe et brett som passer for deg. Enkelte av brettene i vår test kommer med alt inkludert og du får med alt fra padleåre, håndpumpe, reparasjonssett, sikkerhetsstropp og annet du trenger for å padle.
Enkelte andre brett kommer bare noen av delene, og kanskje du må kjøpe både padleåre og reparasjonssett utenom.

Tykkelse på brett

De fleste brett er minimum 10 cm i tykkelse, men de beste har 15 cm. Jo tykkere brettet er, jo mer kapasitet klarer det ofte å håndtere. Vet du at du skal ha mye vekt på brettet, og ønsker fortsatt at det skal holde god stabilitet, bør du velge et brett med god tykkelse.

Velg rett åre

Mange av brettene kommer med medfølgende åre, men noen ganger kommer de uten eller du kan oppleve at årene ikke er veldig god. Skal du finne en åre selv, bør du velge litt etter hva du skal bruke ditt padlebrett til. På markedet finnes det årer av aluminium, plast, glassfiber og karbon. Årene finnes i todelte, tredelte og faste lengder.

For en nybegynner, eller for den som bruker touring-brett, kan en mindre åre være ideelt, da det gjerne padles over en lengre strekning. Bredden på bladet påvirker fremdriften, så jo større blad, jo kraftigere tak i vannet.

Store og tunge årer kan gjøre at du raskere blir sliten i armene, og i verste fall kan det gi belastningsskader.

FAQ

Hvilke sup brett er best i test?

I vår test ble Bestway Hydro Force Oceana best i test. Bestway Hydro Force Oceana er en komplett pakke der du får et allround brett som egner seg for fleste, og spesielt nybegynnere. Du kan padle både sittende og stående.

Er det påbudt å bruke redningsvest på SUP brettet?

Ja, det kom nye lovendringer i 2022 som sier at alle skal ha på redningsvest på SUP brett, da man anser dette for å være et kjøretøy ute på vannet.