Opdateret januar 2024

sykkelsete barn – beste sykkelsete 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne testen av sykkelsete barn har vi funnet frem til de 5 beste sykkelsetene på markedet. Les hvilket sete som ble kåret til vinneren, samt alt du trenger å vite om kvalitet, sikkerhet og materiale for hver enkelt modell. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hvert sykkelsete. I vår kjøpsguide kan du lese våre gode tips om hvordan du velger det rette sykkelsetet for de minste.

Hamax Kiss

Best i test

Fordele
 • pros-icon.svg Forbedret ordning for feste
 • pros-icon.svg Passer sykler med og uten bagasjebrett
 • pros-icon.svg Smart utformet ryggstøtte
 • pros-icon.svg Remmer hindrer små føtter mot bakhjulet
 • pros-icon.svg Justerbar støtte for føtter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Hamax Kiss

Kiss sykkelsete fra Hamax er ergonomisk utformet slik at barnet får en komfortabel opplevelse av å være med på sykkeltur. Er enkel å montere, og en fritthengende festebøylen gir naturlig fjæring og beskytter ryggraden til barnet under hele turen.

Denne modellen monteres i rammen under setepinnen og trenger ikke støtte fra et bagasjebrett, samt at selesystemet er sikkert og fleksibelt selesystem. Her kan den voksne feste selen med en hånd, men barnet vil ikke klare å åpne den selv.

Thule RideAlong

Beste premium sykkelsete

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbare innstillinger etter barnets utvikling
 • pros-icon.svg Økt synlighet takket være innebygd refleks
 • pros-icon.svg Lett å rengjøre etter behov
 • pros-icon.svg Svært raskt og enkelt å montere
 • pros-icon.svg Monteres uten bruk av verktøy

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Thule RideAlong

Thule sykkelsete RideAlong har smarte og innovative løsninger som gjør at barnet sitter trygt og samtidig gjør det lett for de voksne å bruke setet. Sete er vattert og justerbart slik at barnet sitter sikkert, samt at fjæringssystemet absorberer støt slik at turen blir behagelig.

I tillegg vil en universell hurtigløsningsfeste gjør at setet kan monteres på og av sykkelen på null komma niks, og man kan derfor enkelt skifte mellom ulike sykler uten at det krever mye arbeid og tid.

Thule Yepp Nexxt Maxi

beste funksjonelle sykkelsete

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbare innstillinger etter barnets utvikling
 • pros-icon.svg Økt synlighet takket være innebygd refleks
 • pros-icon.svg Lett å rengjøre etter behov
 • pros-icon.svg Svært raskt og enkelt å montere
 • pros-icon.svg Monteres uten bruk av verktøy

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Thule Yepp Nexxt Maxi

Thule Yepp Nexxt Maxi er et lett og trygt barnesykkelsete med et moderne design og den beste komforten for barnet som skal være med på sykkeltur. Her sitter barnet i et polstret sete som er støtabsorberende.

Selv om setet har en lav vekt er det likevel svært robust sete med sitt harde og solide ytterskall. Her kan du være trygg på at barnet ikke vil kommer seg løs, fordi du sikrer det  med en magnetisk låsespenne. Kan også brukes av store barn og tåler en maksvekt på 22 kg.

Hamax Caress

beste funksjonelle sykkelsete

Fordele
 • pros-icon.svg Kan også brukes på el-sykkel
 • pros-icon.svg Lett å justere med barnets alder
 • pros-icon.svg Har hvilestilling for barn som sovner
 • pros-icon.svg Kan låses med nøkkel

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Hamax Caress

Hamax Caress er en svært god løsning for deg som trenger å flytte setet mellom flere sykler. Her kan du montere feste på begge syklene, og du flytter setet på null komma niks. I tillegg finner du også hvilestilling og innebygd demping slik at barnet får en mer behagelig tur.

Sykkelsete som har en fleksibel sele slik at du enkelt kan dra den over hodet til barnet, selv når det har hjelm på seg. Alle justeringer på Hamax sykkelsete kan gjøres med en hånd og her får du et svært funksjonelt sete.

Hamax Zenith Relax

Beste for kun bagasjebrett

Fordele
 • pros-icon.svg Gir god komfort
 • pros-icon.svg Rask og enkel montering
 • pros-icon.svg Utskiftbar polstring
 • pros-icon.svg Fritthengende bærebøyle gir naturlig fjæring

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Hamax Zenith Relax

Zenith Relax er en praktisk sykkelstol som kommer med justerbar sovestilling, utskiftbare puter, justerbar fotstøtte og polstret sele. Denne kombinasjonen vil gi små barn en komfortabel sykkeltur, samt at man justerer setet enkelt etter som barnet vokser.

Setet kan monteres ved hjelp av to ulike metoder, enten rett på sykkelrammen eller ved hjelp av et medfølgende feste. En god løsning for deg som skal bruke en sykkelstol på flere sykler.

Guide

Slik velger du riktig sykkelsete til barn

Det finnes mange ulike sykkelseter på markedet og det ikke alltid like lett å vite hvilket sykkelsete man skal velge. Les gjennom våre gode råd før du går til innkjøp av et.

Anbefalt alder

For de fleste barn kan man ta i bruk sykkelsetet for barn fra 9 måneder, men noen barn må bli litt eldre før de klarer å sitte komfortabelt i setet. Barn under 9 måneder er ikke sterk nok i rygg og nakke for å sitte med god sikkerhet og de vil heller ikke ha det særlig komfortabelt. Ekstra viktig for de minste er at man øver opp bruk av sykkelseter med korte turer i starten.

Hvor lenge man kan bruke et sete på sykkel varierer ut fra produsent, men de fleste modeller har en maksvekt på 22 kg slik at barna kan sitte godt fastspent frem til da.

Velg riktig sykkelsete for din sykkel

I dag finner man sykkelseter til flere typer sykler. Noen modeller kommer med et feste som skrus fast rundt sykkelrammen, og noen med seter som trenger bagasjebrett for å kunne festes. I tillegg kommer enkelte sykkelseter med flere fester slik at de passer de fleste sykler.

Begge metoder for å feste setet kommer med like mye sikkerhet, så lenge du følger bruksanvisningen riktig. Fordelen med at sykkelsetet festes i rammen er at det ofte er mulig å kjøpe ekstra fester separat. Noe som gjør det enklere å flytte sykkelstolen mellom forskjellige sykler.

FAQ

Hvilket sykkelsete er best?

I vår test av sykkelsete for barn ble Hamax Kiss vinneren. Et ergonomisk og komfortabelt sete som passer til flere sykler, samt kan justeres og tilpasse raskt.

Trives barna i et sykkelsete?

Det vil være avhengig av barnet som skal bruke det, men et viktig tips er å øve opp i starten med korte turer. De aller fleste barn stortrives på en sykkel sammen med en trygg voksen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×