Telt test – Beste telt 2022

1
MSR Hubba Hubba NX (2)

MSR Hubba Hubba NX er et tomannstelt som er enkelt å sette opp, samt å ta ned. Her får du god plass for to personer eller du kan velge å bruke det alene og dermed få svært god plass til ryggsekker, mat og annet du har med deg når du skal avgårde på teltturer. Er du på jakt etter et lett, frittstående og kompakt telt er dette Hubba Hubba teltet helt supert. Det leveres i…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
MSR Hubba Hubba NX (2)5.199 kr.Bikeshop
Marmot Limelight (2)3.222 kr.Climbing247.no
Big Agnes Copper Spur HV UL (2)5.499 kr.Hekta På Tur
MSR Mutha Hubba NX6.299 kr.Fjellsport
Coleman Kobuk Valley Plus1.799 kr.Fjellsport

I denne telt testen undersøker vi fem av det vi anser som de beste teltene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som plass, værbestandighet og praktiske løsninger, samt at vi vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Et telt kan være så mye, her i vår test har vi sett på kuppeltelt. Et godt kuppeltelt bør være lett å slå opp, tåle vær og vind, og gi god ventilasjon både på dag og natt. Når du skal velge et telt bør sjekke opp i om teltet har den størrelsen du har behov for på tur, både når det gjelder plass for å sove og oppbevare.

Er du på leit etter et nytt telt anbefaler vi at du leser videre i vår telt test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste teltene i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle fem teltene i vår test.

MSR Hubba Hubba NX (2) – best i test

MSR Hubba Hubba NX (2)

MSR Hubba Hubba NX er et tomannstelt som er enkelt å sette opp, samt å ta ned. Her får du god plass for to personer eller du kan velge å bruke det alene og dermed få svært god plass til ryggsekker, mat og annet du har med deg når du skal avgårde på teltturer.

Er du på jakt etter et lett, frittstående og kompakt telt er dette Hubba Hubba teltet helt supert. Det leveres i fargen grønn, som alltid er en sikker vinner, og du vil kunne ta det med deg på tur etter tur. 

På teltet finner du to inngangsdører og rundt dørene er det innebygde regnkanaler for å unngå at det drypper vann inn om det skulle regne. Ytterduken er av høykvalitets ripstop med Durashield™ impregnering og sikrer en tørr opplevelse. Alle som har vært på telttur i dårlig vær, vet hvor utrolig kjedelig det er når alt av bagasje og annet utstyr blir vått! Her kan du trygt oppbevare ryggsekker og annet uten at du frykter at det skal være vått dagen etterpå. 

I tillegg finner du mange smarte funksjoner som lommer for oppbevaring i innerteltet og oppheng for lys når mørket faller på. Her kan man gjøre hjemmekoselig raskt og enkelt for hyggelige kvelder på turen. 

Hubba Hubba™ teltet gir god ventilasjon, og føles romslig. Her kan to personer oppholde seg helt fint med en gulvplass på 2,7 kvadratmeter. Selv om det gir godt med plass, er det samtidig lett å ha med seg i sekken fordi det under 2 kg, og du kan uten problemer går lengre turer.

Marmot Limelight (2) – beste billige

Marmot Limelight (2)

Marmot Limelight telt er lett å sette opp og slå ned, og egner seg supert for to personer som skal på tur. Teltet er allsidig og kan derfor like fint brukes på turer i fjellet som til overnatting på campingplasser, og samtidig får du plass for oppbevaring av bagasje i et romslig fortelt.

Marmot Limelight kommer i et stilig og oransje design, og har en god takhøyde slik at du kan sitte oppreist uten problemer inne i teltet. Her får du nok et av de beste og romsligeste modellene på markedet for denne prisen.

Ved hjelp av fargekoder og klips går det lekende lett å få dette teltet opp og på plass, og det er like enkelt å pakke det sammen. Når du har fått teltet opp kan du velge mellom å bruke to ulike dører for å gå inn. Dette gjør også at man kan utnytte plassen bedre og velge hvilke vei man vil ha utsikten fra døråpningen.

Har du med deg Marmot Limelight på tur i mye vær og vind, kan du være trygg på at det holder seg stabilt takket være en selvbærende konstruksjon med to tverrgående aluminiumstenger. Her vil regnet ha store vansker med å komme inn, fordi Marmot har produsert en bunnduk av slitesterk polyester, som gir høy vannsøyle. Ytterduken er derfor både vann- og vindtett.

Inne i teltet finner du en egen lomme til lommelykt som gir en god og fin belysning i teltet, samt innerlommer for oppbevaring av småting som mobil, bøker eller annet. Praktisk når man skal være på tur over flere dager, og ikke vil lete hele teltet rundt etter tingene sine.

 • Leveres med livstidsgaranti
 • Har sittehøyde på hele 109 centimeter
 • Den gode takhøyde gir lite kondens
 • Solide DAC 9 mm aluminiumstenger gir stabilitet
 • Innerduk av mesh for gode pusteegenskaper
 • Hempene fører til at det kan dryppe vann inn
 • Sideveggene kan være vanskelig å få stramme

Big Agnes Copper Spur HV UL (2) – beste premium

Big Agnes Copper Spur HV UL (2)

Cooper per et av de mest solgte teltene til Big Agnes, og det forstår vi veldig godt. Teltet er ekstremt enkelt å sette opp, og ikke minst bære på. Du kan bruke dette både vår, sommer og høst, og med dette 2-manns teltet får du og en til plass til det meste som trengs for en lengre tur.

Big Agnes Copper Spur HV UL egner seg svært godt for å bæres med på fjelltur med sin lave vekt på 1,22 kg. Men ikke la deg lure av den lave vekten, her får du med mange funksjoner som er nyttige når man skal på camping, og er ypperlig for 2 personer. . 

Kjenner du ofte at du mangler plass i teltet, må du ta en nærmere titt på denne modellen. Her har du nesten tre kvadratmeter å boltre deg på. Takhøyden er god takket være de høye og vertikale veggene, og et nytt 3D-rom ved føttene gir stor lagringsplass. Det er også integrerte taklommer og oppbevaringslommer for mobil og andre småting. 

En av fordelene med Cooper Spur er at du ved hjelp av apsiser kan forme markisene ut fra dine behov, samt at de kommer med både sol- og regnbeskyttelse. Teltet har god ventilasjon takket være en stor luftventil og de dobbeltventilerende åpningene med doble glidelåser. Alt dette vil hjelpe på slik at kondens vil reduseres under alle værforhold. 

Den unike konstruksjonene gir en svært effektiv teltmontering slik at du enkelt forankrer stangspissen og låser den mens du setter opp teltet. Teltet har meget god beskyttelse mot vann, både selve duken og glidelåsene. Perfekt for den norske fjellheimen når man ikke vet hvilket vær man vil møte på underveis.  

 • Ny hjørnekonstruksjon med unik TipLok Tent Buckle™
 • Produsert av ultralett nylon double Rip-Stop
 • Reflekterende liner og hjørner gjør teltet synlig i mørket
 • Lar deg lage utendørs beskyttelse mot regn ved behov
 • Smarte oppheng innendørs for tilbehør og utstyr
 • Har ikke plass til to standard soveunderlag
 • Det kan oppstå problemer med glidelåsene

MSR Mutha Hubba NX – beste for 3

MSR Mutha Hubba NX

Med MSR Mutha Hubba NX får du et lett og kompakt fjelltelt for 3 personer, eller dersom 2 personer trenger mer plass. Teltet har mange praktiske løsninger, og det kan faktisk brukes uten ytterteltet når været er fint. Det er også lettere å komme seg inn i teltet siden du enkelt kan brette vekk ytterduken for å gi bedre inngangsmuligheter.

Vi anbefaler:  Tursekk test - Beste tursekk 2022

MSR Mutha Hubba NX 3 er et lett kuppeltelt som egner seg svært godt for fjellturer. Her får du teltet som tåler mye regn og vær, med sin vannsøyle for ytterduk på 1200 mm  og en bunnduk som har hele 3000 m som vannsøyle.

Er du på tur i fint vær trenger du ikke å montere opp ytterduken, men kan bare bruke innerteltet sammen med Footprint om du ønsker. Er dere 3 personer på tur, kan du velge mellom to innganger, og dermed unngå at du skulle krype over noe som allerede har lagt seg for kvelden.

Det følger med en teltstang slik at du raskt og enkelt får teltet på plass. Teltstangen fungerer utmerket og lar deg strekke teltet helt ut slik at du får tilgang på all plass som er tilgjengelig. Når man har fint vær på tur kan man enkelt åpne opp for full  åpning og gjennomlufting. Teltet er uten stormmatter noe som fører til god ventilasjon og mindre kondens i teltet.

Når det kommer til oppbevaring av utstyr finner du lagringsplass ved begge utgangene, samt at du kan også velge å bruke det ene ytterteltet til inn- og utgang, og det andre til matlaging. Ønsker du lys inne i teltet er det laget til oppheng for en lanterne.

De mange nettingpanelene i innerteltet sørger for god lufting slik at du alltid vil sove i frisk luft. En annen stilig side ved dette teltet er at tak og vegger er gjennomsiktige. Du kan derfor ligge å se på stjernehimmelen, når det er skyfri nattehimmel, eller andre fine scenarioer i landskapet du overnatter i.

 • Svært praktisk å komme seg inn og ut av
 • Kan brukes uten innertelt ved bruk at Footprint
 • Det er faktisk plass til 3 personer i teltet
 • Teltet er veldig lett til tross for god størrelse
 • Durashield™ i høy kvalitet og regnkanaler holder du deg tørr i dårlig vær.
 • Har tre personer mye utstyr med seg kan det bli lite plass for oppbevaring

Coleman Kobuk Valley Plus – beste for 4 personer

Coleman Kobuk Valley Plus

Coleman Kobuk Valley Plus er et utrolig stilig telt med grønne duk og gule detaljer.

Coleman Kobuk Valley Plus er et allsidig campingtelt som har nesten 8 kvadratmeter plass, og egner seg supert for en familie på tur. Vekten er på rett over 6 kg, noe som kan bli litt for mye å bære på for flere dager i fjellet. Men for korte fjellturer og camping fungerer denne type telt svært godt.

Når du skal slå opp teltet vil du oppdage at det er enkelt å få på plass på grunn av kuppel konstruksjonen. Når du kryper til køys vil du ikke bli plaget av månelys, eller solen på morgenen fordi her blir opptil 99% av dagslyset stengt ute.

Har du med små barn på tur vil du oppleve at utestengingen av dagslys er gull verdt. Når man stenger dagslyset ute vil du også merke det på temperaturen i teltet. Det kan oppleves svært ubehagelig å våkne i telt med høy temperatur, men med Coleman sin telt vil du få opptil 5 °C lavere temperatur på dagtid.

Vi anbefaler:  skotørker test - Beste skotørker 2022

Er du på tur i regnvær kan du føle deg tørr og trygg med Kobuk Valley. Vannsøylen er på 4500 mm og duken har tapede sømmer. I forkant av teltet er det et oppholdsrom, eller du kan bruke det som oppbevaringsrom for utstyr, sko eller mat.

En annen fordel med dette teltet er at duken også er behandlet med UV-beskyttelse som tilsvarer SPF 50, noe som gjør at duken holder seg lenger og bevarer fargen bedre over tid.

Teltduken har fått flammehemmende behandling og sømmene er tapede.

 • Colemans BlackOut Bedroom-teknologi gir et svært lystett telt
 • God plass for to voksne og to barn, samt bagasje
 • Solide stenger av glassfiber
 • Innerduken er produsert av pustende polyester
 • Reflekterende barduner for å minimalisere ulykker
 • Sømmene i teltet tåler ikke all verdens

Slik velger du det rette teltet

Når du skal velge riktig telt bør det være et gjennomtenkt kjøp. Er du på jakt etter et rimelig telt, eller et telt av ypperste kvalitet? Skal du bruke det på campingplasser, eller ha det med på lange fjellturer? Les vår kjøpsguide før du velger telt for din neste tur.

Bruksområder

Det første du bør tenke over er hvor du skal bruke teltet ditt. Skal du hive det i bilen og slå det opp på en campingplass, har ikke vekt og størrelse på telt så stor betydning. Skal du derimot på fjelltur, er du helt avhengig av at teltet ditt ikke veier stort.

Type telt

I vår test av telt har vi utelukkende testet kuppeltelt. De fleste kuppeltelt er selvstående, teltet står oppreist selv uten at du trenger å strekke det ut med barduner eller feste det med plugger. Dermed kan du sette opp teltet nesten alle steder, til og med på svaberg og trange plasser. Andre klare fordeler med kuppelteltene er at de er svært stabile mot vind, tåler mye regn, blafrer lite i vinden og har god takhøyde. Ulempene, telt sammenlignet med tunneltelt, er at de har mindre plass, er vanskeligere å sette opp og ofte er tyngre.

Tunneltelt har form som en tunnel og er raske å få på plass. Dette er et lett telt i forhold til størrelsen du oppnår, samt at de er derfor romsligere og gjerne med større fortelt. Det negative med denne type telt er at de gjerne krever svært god bardunering mot vær og vind, og tåler lite vind fra siden. Takhøyden er oftere lavere enn hos kuppeltelt og krever mer plass for å settes opp.

Er du en ekte friluftsentusiast kan du med fordel teste ut overnatting med tarp. Det positive med en tarp er svært lav vekt, egentlig bare en duk, og du kan finne improviserte stenger som grener og trær for å få det på plass. Gir god utsikt og virkelig kontakt med naturen. Ulempene med tarp er at du er avhengig av å finne trær, manglende beskyttelse mot vind fra sidene og gulv.

Størrelse på telt

Teltprodusenter angir hvor mange personer som kan sove i teltet ”komfortabelt”. Komfort er subjektivt, og målet angis i forhold til ”normal” kroppsstørrelse. Når du velger teltstørrelse bør du også ta hensyn til aktivitet, komfort og størrelse.

Vedlikehold av teltet

Husk at et telt alltid bør pakkes ut og luftes på nytt når du kommer hjem fra en tur. Etterpå bør det plasseres på et tørt sted slik at du unngår mugg og fukt mens du venter på neste telttur. Sørg for at du sjekker over glidelåser og de skal som regel oppbevares lukket.

Skulle du være uheldig og oppdager at en bardun har røket, kan de enkelt byttes. Små rifter i teltduken kan også repareres med riktig utstyr. Før du legger ut på neste tur er det alltid greit å sjekke at alt er på plass, slik at du ikke står i fjellheimen eller på en holme når du oppdager at du mangler teltplugger eller stenger.

Smarte funksjoner

Tenk over om du har behov for mer enn en inngang. Det kan være greit at teltet har to innganger, både for utsikten og dersom noen allerede har lagt seg og du ikke vil krype over dem for å gå til køys.

Skal du ha med litt utstyr er du avhengig av at du har plass for oppbevaring, samt kanskje du ønsker små lommer i innerteltet eller oppheng for lys. Å ha det komfortabelt og praktisk på tur er viktig for trivselen for både små og store.

Pris

Det er store forskjeller på hva de ulike modellene koster, og et telt trenger ikke alltid være kostbart for at det skal ha god kvalitet. Samtidig må vi slenge med at her får du ofte den kvaliteten du betaler for. Avhengig av hva du skal bruke teltet til trenger ikke alltid kvalitetet å være av ypperste klasse.

Vårt viktigste tips er at du velger en myggjager som både passer dine behov og lommeboken din.

FAQ

Hvilket telt er best i test?

I vår test kåret vi MSR Hubba Hubba NX til best i test fordi det har Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Hvor kan man bruke et telt?

Et telt kan brukes flere steder og egentlig der du vil. Du kan slå det opp i hagen slik at barna kan overnatte der, eller ta det med på fjellturer eller campingplasser.