Opdateret desember 2023

Toastjern test 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Er du på utkikk etter noe mer velsmakende enn tørre brødskiver til frokost eller som snack? Da kan et toastjern være noe for deg. Et toastjern lar deg tilberede sprø og gylne toast på kort tid og er lett å rengjøre da de kommer som oftest med non-stick belegg. På dagens marked finner man flere ulike varianter og mange toastjern har flere tilleggsfunksjoner. Nå kan man tilberede både vanlige toast, grønnsaker, vafler, smultringer og mye mer på et og samme jern. Her er det bare fantasien som setter grenser og du kan utforske med både grønnsaker, hamburger og annet du måtte ønske. Dagens toastjern kan altså brukes både til å lage lettvint mat, men også litt mer avansert. Les vår best i test toastjern test for å finne toastjernet som passer deg. 

Krups Grcic FDK4

Beste kvalitet

Fordele
 • pros-icon.svg Jevne og gyldne toast
 • pros-icon.svg Ekstra store og dype plater
 • pros-icon.svg God brukervennlighet
 • pros-icon.svg Høy sikkerhet
 • pros-icon.svg Best i test

Detaljeret gennemgang

Krups Toastjern utmerker seg både når det kommer til design, funksjonalitet, brukervennlighet og sikkerhet. Platene har ekstra store og dype plater som gjør at du får plass til litt større smørbrød, mens en effekt på 850W gir jevne og gyldne toast. Non-stick belegget gjør det lett å rengjøre jernet etter bruk.

Derfor skal du velge Krups Grcic FDK4

Krups Grcic FDK4 toastjern er produsert av den tyske produsenten Krups, og har et stilig og røft design. Det har to ekstra dype plater på 12 x 12 cm slik at du kan lage to skiver om gangen. Med en effekt på 850 W varmes jernet raskt opp og en indikatorlampe lyser når jernet er klart. Ventetiden er svært kort og resultatet blir jevne og gylne toast akkurat slik du ønsker.

Designeren Constantin Grcic har hatt brukervennlighet i fokus uten at det det går utover resultatet. Krups sitt toastjern har flere nyttige funksjoner som bidrar til at det blir best i test. Du kan slå av og på toastjernet ved å trykke på av/på-knappen og dermed slipper du å måtte trekke ut ledningen for å stenge det. En indikatorlampe gir nyttig informasjon som lyser rødt når toastjernet er skrudd på og det vil lyse grønt når det er klart for å legge inn skiver. Ved hjelp av fjærlås i topplokket og cool-touch håndtak i vinklet materiale unngår man faren ved å brenne seg. Non-stick belegget gjør enkelt å rengjøre og man får raskt vekk smeltet ost. Oppbevaring av toastjernet krever liten plass da det kan stå på høykant og det har en oppsamler for ledningen. Samlet sett er dette jernet en verdig vinner med en rimelig pris, flere funksjoner og flott brukervennlighet. Her trenger du bare et jern for å kunne tilberede ulike retter. 

Tefal Snack Collection SW852D

Beste multitoaster

Fordele
 • pros-icon.svg Avtagbare plater som går i oppvaskmaskinen.
 • pros-icon.svg 10 forskjellige plater som tilbehør.
 • pros-icon.svg Når raskt temperatur
 • pros-icon.svg Sikker og brukervennlig.
 • pros-icon.svg Platene har non-stick belegg.

Detaljeret gennemgang

Tefal Snack Collection SW852D er et multiprodukt med flere funksjoner. Du kan kjøpe ti ulike plater, for ulike retter man ønsker å lage, samtidig som platene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Tefal sitt toastjern, i rustfritt stål og krom, blir beskrevet som sikkert og brukervennlig, samt at det har rask oppvarming og effektiv tilberedning.

Derfor skal du velge Tefal Snack Collection SW852D

Ønsker du å lage mer enn bare vafler er dette jernet for deg, for her kan du gjøre mer enn å bare toaste smørbrød og smelte ost. Tefal Snack Collection toastjern blir levert med to sett plater der det ene settet kan brukes til vanlige trekant toast, mens det andre kan brukes som vaffeljern eller bordgrill. Dersom du ønsker flere alternativer kan du kjøpe ekstra plater som tilbehør. Det gir deg mulighet for å lage blant annet smultringer, panini og pannekaker om du blir litt lei av standard smørbrød og sandwich. Jernet har en klassiske stilen med avlang og firkantet form, som er veldig praktisk for oppbevaring. Tefal Snack er enkelt å rengjøre. Platene kommer alle med non-stick belegg slik at brød, ost eller annen mat ikke brenner seg lett fast, og du kan enkelt rengjøre de for hånd, men også sette de i oppvaskmaskinen om du ønsker.

Tefal Snack Collection toastjern er brukervennlig. Når apparatet er klart til bruk vises dette med et lys, og når du ikke bruker jernet kan du rulle ledning på plass raskt da det er egen oppbevaring for den. I tillegg får du også med et oppskriftshefte til hvert platesett slik at du kan tilberede mye mer enn bare brød. Det gjør at du kan lage både frokost, lunsj, kveldsmat og snacks med et og samme toastjern. Hvem sier vel nei takk til det? 

Fordele
 • pros-icon.svg Plater med non-stick-belegg
 • pros-icon.svg Indikatorlampe
 • pros-icon.svg Skjellformede plater som holder fyllet på plass
 • pros-icon.svg Griller 2 varme smørbrød på noen minutter
 • pros-icon.svg 750 W

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy er et godt og enkelt toastjern som raskt serverer deg to flotte toast med skjellform. Grillen kommer med non-stick belegg for rask rengjøring. Indikatorlampe viser når grillen er klar og du kan begynne å lage deg et par sprø og saftige toast. Enklere blir det ikke. 

Derfor skal du velge OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy

Sandwich Crispy fra OBH Nordica er et enkelt og godt toastjern i den klassiske og svarte stilen. Med dette toastjernet får du servert to varme smørbrød på bare få minutter. Platene har form som skjell og er litt dype, og dette gjør at fyllet holder seg godt på plass. Det betyr mindre søl og mindre å vaske på for deg som skal bruke det. I tillegg går resten av rengjøringen av apparatet veldig lett siden det er non-stick belegg på grillplaten. Når toastjernet er avkjølt vasker du både grillplate og toastjernet utvendig med en fuktig klut. Formene er litt dype som gjør at du kan ha litt mer enn bare noen osteskiver på toasten din og sammen med produktbeskrivelsen får du gode forslag til andre typer fyll du kan prøve. Her kan vi nevne forslag som soppstuing, tomat, pølser, bagels med røkt kjøtt og mye mer. Sandwich Crispy er for deg som ønsker to smørbrød raskt og enkelt, samt gir gode muligheter for andre retter, uten at det er et avansert toastjern med funksjoner utover å være et toastjern. OBH Nordica har også en grei pris og er et av de rimeligste jernene i vår toastjern test. 

C3 Ciabatta

Mest for pengene

Fordele
 • pros-icon.svg Non-stick plater for enkel rengjøring.
 • pros-icon.svg Riflete grillflater gir god og sprø overflate.
 • pros-icon.svg Håndtak med lås.
 • pros-icon.svg Indikatorlampe for temperatur.
 • pros-icon.svg Egnet for en stor sandwich eller to vanlige toast.
 • pros-icon.svg 750 W

Detaljeret gennemgang

C3 Ciabatta er som navnet sier laget for litt mer enn bare enkle toast. Toastjernet kan brukes til å lage en stor ciabatta eller to vanlige toast. Her er det non-stick belegg for enkel rengjøring og riflete grillflater som gir en god og sprø overflate. Dette jernet gir ypperlige resultater som du kommer til å elske. 

Derfor skal du velge C3 Ciabatta

C3 Ciabatta lar deg lage toast for en rimelig pris, samtidig som du kan lage mer enn bare deilige og sprø toast. Med dette toastjernet kan du også lage ulike typer snacks, større sandwicher og ciabatta, fordi her er det ikke to oppdelte rom, men en stor grill med riflete overflate. Overflaten på grill har målene 22×14 cm. Jernet er i seg selv flott og i stilrent design. Modellen er laget i en høyblank svart finish og er veldig enkel i sin stil. Det gjør at du fint kan ha det fremme på kjøkkenbenken. Platene har non-stick belegg slik at du får sprøe toast samtidig som du enkelt rengjør maskinen etter bruk.  Det er også veldig lett å bruke med indikasjonslamper på toppen av toastjernet. et lys viser når jernet er på og et annet lyser når ønsker temperatur er oppnådd og du kan legge i mat. Sikkerheten er også i vare tatt med et låsbart håndtak som gir gir trygghet for nysgjerrige barnehender. Dette er et toastjern som gir en god og gjennomført helhet, og kanskje derfor har C3 Ciabatta stukket av med seieren i både i en svensk test og en dansk test av toastjern. I vår toastjern test vil vi utnevne toastjernet som bordgrillen hvor du får mest for pengene og smakfulle resultater. 

Wilfa SAM1B-1000

Mest kompakte

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighet for å grille mer enn bare toast
 • pros-icon.svg En stor grillflate på 21,5 x 12 cm
 • pros-icon.svg Non-stick belegg
 • pros-icon.svg Enkel å oppbevare

Detaljeret gennemgang

Ariete Toast & Grill Compact 1982 er en stilren paninigrill som du lett kan pakke vekk etter bruk og dermed er veldig praktisk for mindre kjøkken. Her får du et toastjern med en stor grillflate på 21,5 x 12 cm der du kan velge å lage deg en stor toast eller to mindre.

Derfor skal du velge Ariete Toast & Grill Compact 1982

Toastjernet Ariete Toast & Grill Compact 1982 er et kompakt og stilig toastjern som passer godt på kjøkkenbenken og er lite nok til å kunne oppbevare i et skap. Dette svarte og plassbesparende toastjernet har ikke oppdelte rom, men heller en stor grillflate som gir deg flere muligheter for hvordan og hva du vil grille. Du kan velge mellom alle typer brød for det vil være plass uansett. Med Ariete Toast & Grill Compact 1982 kan du også grille blant annet sandwicher, hot-dog, hamburger og til og med grønnsaker. Toastjernet kommer med non-stick belegg for å unngå at mat brenner seg fast, og gjør det lettere å vaske etter bruk. En indikatorlampe på toppen lyser grønt når toastjernet er klar for å legge brødet inn og en lås på håndtaket gjør at maten holdes på plass under tilbereding, samt passer på at små barnehender ikke brenner seg. Når du ikke bruker toastjernet kan det oppbevares stående, dermed bare ruller du ledningen på undersiden og kan sette toastjernet inn i et skap. Når det kommer til pris er den midt i mellom de rimeligste og dyreste toastjernene, men vi mener du vil få mye igjen for pengene. 

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg To oppdelte og romslige rom
 • pros-icon.svg Oppnår temperatur svært raskt
 • pros-icon.svg Flott design
 • pros-icon.svg Enkel å oppbevare

Detaljeret gennemgang

Breville High Gloss DuraCeramic VST074X er et stilig og praktisk toastjern som blant annet er utstyrt med indikatorlamper, non-stick belegg med lengre holdbarhet enn de fleste og håndtak som kan låses. Her får du et svært godt toastjern som oppnår riktig temperatur raskere enn de fleste andre.

Derfor skal du velge Breville High Gloss DuraCeramic VST074X

Smørbrødgrillen Breville High Gloss DuraCeramic VST074X er kanskje det stiligste jernet i vår toastjern test slik at jernet kan godt stå fremme på kjøkkenbenken uten at det blir til sjenanse. Her kan du grille i to oppdelte rom som er ekstra store og dype med sine 12×11 cm, samt at mønsteret på platene gjør det enkelt å dele skivene opp. Det unike med dette toastjernet er at det er utstyrt med det eksklusive belegget DuraCeramic som gjør at platene varmes opp 20% raskere enn andre non-stick overflater. På toppen finnes de to indikatorlamper. Den oransje viser når jernet holder på å varme seg opp, mens den grønne viser når det er klart for å legge inn mat. Non-stick belegget er ripebestandig og med DuraCeramic skal det også være fire ganger så holdbart som andre lignende belegg. Når du er ferdig å bruke det er det kjapt å rengjøre, for du kan bare ta av platene og vaske dem i oppvaskmaskinen. Verdt å merke seg at enkelte kunder har opplevd at belegget på plater kan flake av i oppvaskmaskin. Etter rengjøring kan du velge om du vil oppbevare smørbrødgrillen stående og låst sammen i et skap eller ha det fremme på kjøkkenbenken, begge deler like praktisk. Her får du et toastjern som er lett å bruke, praktisk å oppbevare, ser stilig ut og lager gode smørbrød, men pris er litt høyere enn de billigste. 

Fordele
 • pros-icon.svg Stor grillflate
 • pros-icon.svg Egne innstillinger for ulike matretter
 • pros-icon.svg Kan brukes som både toastjern og bordgrill

Detaljeret gennemgang

Sage Appliances Smart Grill Pro er for deg som trenger en allsidig bordgrill i ypperste kvalitet. Sage har produsert en grill som kan brettes ut til en stor grillflate, har en praktisk dryppbakke for oppsamling av fett, samt manuell innstilling for temperatur. Denne bordgrillen kan brukes for å samle sammen venner og familien der alle kan grille maten sammen.

Derfor skal du velge Sage Appliances Smart Grill Pro

Sage Smart Grill er en suveren bordgrill med flere funksjoner for avansert matlaging. Jernet er ganske stort, men det gir deg utrolig mange muligheter. Her finner du en stort grillflate og med et justerbart håndtak kan du selv velge hvor mye press du vil ha på maten din. Du kan også velge å brette den øverste grillflaten helt ut slik at du kan grille på to flater på en gang. Dersom du tror at det blir søl av, trenger du ikke bekymre deg, for her følger det med oppsamlingsboks som passer på akkurat dette for deg. På denne bordgrillen finner du et LCD display hvor du kan gjøre nesten uendelige innstillinger. Du kan enkelt justere til temperatur du ønsker, men vi kan også nevne at det finnes egne innstillinger for både kjøtt og fisk, og på spesifikasjonene for kjøtt kan du velge mellom fem ulike innstillinger for kjøtt, fra rare til well done. Ved hjelp av en sonde får du beskjed akkurat når maten er ferdig og du trenger ikke følge med hvert eneste sekund, samt får perfekt resultat hver gang. Går du til innkjøp av en så godt utstyrt bordgrill kan du steke pannekaker, egg eller lage klassiske paninier. Du kan velge mellom riflede og glatte plater som er lett å bytte ut, samt at de har non-stick belegg som gjør det enkelt å tørke av dem etter bruk. Den er høy i pris, men er du på jakt etter den ypperste bordgrillen med flere muligheter, er det denne du bør kjøpe

Guide

Krups Grcic FDK4 Tefal Snack Collection SW852D OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy C3 Ciabatta Wilfa SAM1B-1000 1 Ariete Toast & Grill Compact 1982 Breville High Gloss DuraCeramic VST074X Sage Appliances Smart Grill Pro
Antall skiver 2 2 2 Grillflate 2 Grillflate 2 Grillflate
Innstillinger Kabelopprulling Non-stick Indikatorlys Kabelopprulling Non-stick Indikatorlys Avtakbar plate Non-stick Indikatorlys Non-stick Indikatorlys Låsbart håndtak Kabelopprulling Non-stick Indikatorlys Avtakbar plate Kabelopprulling Non-stick Indikatorlys Kabelopprulling Non-stick Indikatorlys Låsbart håndtak Avtakbare plater LCD-display Avtakbare plater Integrert steketermometer 6 høydeinnstillinger Non-stick Dryppbakke
Kapasitet: 12×12 cm 22,5×13 cm 22×14 cm 21,5×12 cm 12×11 cm 14×31 cm
Materialer: Plast/aluminiumm Rustfritt/krom Plast Plast Aluminium Rustfritt/krom Rustfritt/krom
Effekt 850 700 750 750 1000 750 850 2200

Slik velger du det beste toastjern

Antall skiver

De fleste toastjern er utstyrt med oppdelte rom slik at du enkelt får plass til to toast. Andre jern kommer med grillflater som gir mulighet for å grille andre mattyper. Her må du selv vurdere hva du trenger. Skal du kun skal toastjernet til å grille toast eller ønsker du mulighet for å grille annen mat og teste ut nye varianter? Svarer du ja åp det siste spørsmålet bør du velge et toastjern med grillflate. 

Funksjoner

Alt etter egne ønsker bør man sjekke hvilke funksjoner som kommer med toastjernet. Kabelopprulling lar deg deg rulle ledningen på plass, som oftest under toastjernet, når du skal sette det vekk for oppbevaring.

I vår toastjern test har alle toastjernene non-stick belegg, som til tross for god varme, gjør at mat ikke brenner seg fast på platene og gir enkel rengjøring. Et toastjern bør ha non-stick belegg ellers blir de fort stygge og vanskelig å holde ren.

Et indikatorlys viser når et toastjern er ferdig å varme seg opp,  og noen toastjern har indikatorlys for å vise når maten er ferdig.

Toastjernene som kommer med avtakbare plater gjør rengjøringen enklere, da du slipper å vaske de når de er fastmontert på toastjernet. Samtidig har noen av toastjernene ekstra plater slik at du kan tilberede andre matretter som panini, pannekaker, smultringer og ciabatta.

Kapasitet

Når du skal velge deg et toastjern bør du tenke på hva du ønske å bruke den til. Skal du bare ha et toastjern til å lage skiver med smeltet ost er det godt med et kompakt toastjern. Kapasitet vil også ha noe å si når du skal velge brødet du skal bruke. Dersom brødet er stort eller bredt kan det være vanskelig å få plass i de minste toastjernene. Skal du bruke toastjernet til flere ulike retter bør du kanskje heller sikte deg inn på en bordgrill hvor du også kan for eksempel steke grønnsaker. En bordgrill er en grill med ekstra store flate og ikke oppdelte rom. Skal du bruke den til begge deler anbefaler vi et toastjern hvor du kan skifte ut platene etter hva du ønsker å tilberede. Til slutt bør man også tenke praktisk, hvor skal du oppbevare toastjernet ditt? Har du god plass på kjøkkenet har ikke størrelse så mye å si, men må du sette deg vekk mellom hver gang bør tenke litt på størrelsen av toastjernet. 

Materialer: 

Toastjernene kommer i ulikt materiale. Noen består av grillplater i aluminium, mens resten av jernet er i plast. Andre er mer robust bygget i bedre materialer som rustfritt stål. Utseende kan også ha betydning for at det skal passe inn med resten av kjøkkenet. De fleste toastjern kommer i fargen svart og gjerne med detaljer i børstet stål eller rustfritt stål. Men om du vil ha noen annet kan du finne toastjern i både svart, hvitt og andre farger. 

Effekt

De fleste toastjern ligger mellom 700 og 750 watt, mens andre toastjern har høyere effekt på opptil 1000 watt. Det varierer veldig hvor lang tid de ulike modellene bruker på å varme seg opp og hvor jevnt varmen er fordelt i toastjernet. Det er vanskelig å si noe om hvor høy effekt et toastjern bør ha, men vi anbefaler at det bør ligge på minst 700 watt.  

FORSLAG TIL SPENNENDE OPPSKRIFTER 

Har du gått til innkjøp og investert i et toastjern anbefaler vi at du bruker det til mer enn bare toast. Ta deg en tur på butikken og gå til innkjøp av ulike oster, urter, kjøttpålegg og krydder. Her kan du prøve deg frem selv og lage din egen favoritt. Vi har også plukket ut noen spennende varianter du kan prøver, men husk det er kun fantasien som setter grensene for hva du kan lage i toastjernet ditt.

 • Ostesmørbrød med gorgonzola, fiken og valnøtter
 • Sandwich med peanøttsmør og banan
 • Toast for de voksne med kraftig, salt cheddar med karamellisert rødløk og ekstra godt med par skiver stekt bacon, og litt fersk avokado.
 • Vegetartoast med feta,paprika og spinat
 • Sandwich med kylling, pesto og mozzarella
 • Tacolefse med rester fra fredagstacoen
 • Belgiske vafler med vaniljeis, krem og bær

 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×