Trådløs støvsuger – Beste trådløse støvsuger 2022

1
Dyson V15 Detect Absolute

Dyson V15 er en svært allsidig og kraftig støvsuger som gjør at du enkelt kan rengjøre hele huset, samt at du lettere kommer til de vanskelige stedene. Ved hjelp av alt tilbehøret som medfølger kan du enkelt tilpasse støvsugeren slik at du får rengjort bedre enn noen gang før. Kommer du over ekstra vanskelig områder kan du bruke modusen Boost. Dyson V15 Detect Absolute lever virkelig opp til navnet sitt. Her får du en stilig…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dyson V15 Detect Absolute7.990 kr.NetOnNet
Dreame T202.453 kr.ComputerSalg
Bosch Unlimited BCS8225POW6.490 kr.Elon
Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC81496.000 kr.Philips
Ryobi R18HV-0 ONE+399 kr.BondeKompaniet

I denne trådløse støvsuger testen undersøker vi fem av det vi anser som de beste trådløse støvsugerne på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som batteritid, effekt og ergonomi, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Trådløse støvsugere er er kort forklart en støvsuger som ikke har ledning og kommer uten støvsugerpose. Dermed er den lettere i vekt og kan enklere komme til rundt i huset, bilen eller campingvognen, fordi den ikke trenger å være koblet til en strømkilde.

Ønsker du å erstatte den gode gamle støvsugeren med en trådløs, eller kanskje en robotstøvsuger, er det noen ting du bør tenke igjennom.

Det er store forskjeller på trådløse støvsugere, men det som skiller en virkelig god fra en dårlig er blant annet batteritid, sugeevne og motorkraft.

Er du på leit etter en god håndstøvsuger anbefaler vi at du leser videre i vår test av trådløse støvsugere test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste trådløse støvsugerne i vår kjøpsguide.

Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle fem støvsugerne i vår test.

Dyson V15 Detect Absolute – best i test

Dyson V15 er en svært allsidig og kraftig støvsuger som gjør at du enkelt kan rengjøre hele huset, samt at du lettere kommer til de vanskelige stedene. Ved hjelp av alt tilbehøret som medfølger kan du enkelt tilpasse støvsugeren slik at du får rengjort bedre enn noen gang før. Kommer du over ekstra vanskelig områder kan du bruke modusen Boost.

Dyson V15 Detect Absolute lever virkelig opp til navnet sitt. Her får du en stilig trådløs støvsuger der et unikt laserlys lar deg oppdage smuss du vanligvis ikke ville sett, samt mange andre nyttige funksjoner.

Med denne gode modellen fra Dyson går det meste av seg selv. Støvsugeren teller kontinuerlig støvpartiklene og justerer sugeevnen automatisk. Veldig praktisk om du plutselig kommer over mange brødsmuler eller annet smuss på kjøkkengulvet.

En annen stor fordel er hårbørsten som medfølger, og som støvsuger hår fra mennesker og dyr direkte inn i beholderen, og du slipper dermed det velkjente problemet der håret samler seg inni børstene.

Her har du mulighet for å støvsuge i opptil 60 minutter før du må lade eller bytte batteriet, og filteringen til Dyson fanger opp hele 99,99 % av mikroskopiske partikler og allergener.

 • Praktisk LCD-skjerm som gir deg informasjon underveis
 • En kraftig Dyson Hyperdymium™-motor gir 125 000 o/min
 • Et knappetrykk for å bytte batteri
 • Børster, beholder og munnstykke er enkelt å holde rene
 • Inkludere 2 munnstykker og 9 tilbehørsdeler
 • Batteridelen gjør at man ikke kommer inn under lave sofaer og senger
 • Litt ustabilt i skaftet

Dreame T20 – beste billige

Dreame T20 støvsuger lar deg rengjøre alle områder i boligen din ved hjelp av mye tilbehør og tre ulike sugemoduser. Her får du en svært kraftige motoren med 125 000 o/min og modellen samler opp 0,6 liter før du må tømme beholderen, noe som i tillegg er svært enkelt. Har lang batteritid og lades enkelt opp med stasjonen som medfølger.

Vi anbefaler:  Askestøvsuger test

Dreame T20 er en av de letteste trådløse støvsugere i vår test og lar deg med letthet rengjøre de mer krevende områdene. Med Dreame T20 får du to apparater i ett ved hjelp av et forlengerskaft og du bytter enkelt over til den håndholdte sugeren når du skal støvsuge blant annet møbler eller bilen.

Støvsugeren leveres med et syklonisk filtreringssystem med HEPA-filter og fanger opptil 99,97 % av partiklene.

En kraftig motor gir svært god sugeevne og resultatene er rene gulv uten stor innsats fra deg.

Etter at du har ladet batteriet fullt, som tar 4 timer, kan du bruke støvsugeren i opptil 70 minutter, noe som er skulle være nok for det fleste boliger. Skulle det ikke være nok, er det enkelt å bytte ut med et nytt batteri.

Det er flere smarte funksjoner som følger med Dreame T20. På LCD-skjermen kan du følge med på brukstid og modus, samt at den forteller deg om du når det er tid for å bytte filter. I tillegg er modellen utstyrt med en smart skannefunksjon slik at støvsugeren automatisk gjenkjenner underlagte og stiller inn tilpasset sugekraft.

Denne modellen leveres med mye tilbehør for tilpasset rengjøring av det meste i hjemmet ditt, blant annet flere små og større børster for flere ulike overflater, forlengingsslange og veggfeste for lading og lagring.

 • Kan også brukes som håndholdt støvsuger
 • Tilbehøret er enkelt å holde rent
 • Kan brukes på alt fra harde tregulv til myke tepper
 • Gir kontrollert rengjøring ved hjelp av informasjonsskjerm
 • Svært god sugeevne på 25 kPa
 • Mangler av/på-knapp og du må holde inne knappen underveis
 • Lite batteritid om boligen er stor

Bosch Unlimited BCS8225POW – beste premium

Ønsker du kun det beste er Bosch Unlimited valget for deg. Denne håndholdte støvsugeren med led lys kommer med ny motor som er like sterk som en vanlig støvsuger og har derfor en svært god sugeevne. Samtidig har den fortsatt den lette vekten til en håndholdt støvsuger.

Når beholderen er full er det en enkel sak å tømme dem og den krever ingen filterrengjøring.

Med en Bosch trådløs støvsuger av ypperste kvalitete vil du garantert frå vekk all støv i hjemmet på en effektiv måte. Modellen leveres med mange funksjoner og gjøres enkelt om til en håndstøvsuger ved behov.

Vi vet alle noen ganger trenger man mer kraft fra støvsugeren, for eksempel grus og smuss i yttergangen, og med Bosch støvsuger kan du du velge mellom tre ulike moduser. TURBO er gir den høyeste sugeevnen, mens ECO gir lengst batteritid og med AUTO justeres effekten automatisk.

Denne støvsugeren lar deg komme til overalt i huset, som hjørner, lamper og bak skjenker,  ved hjelp av en fleksibel forlengelsesslange.

I tillegg følger det med annet tilbehør du kan feste på, blant annet Mini Power som er motordrevet og perfekt for å støvsuge møbler.

Har du dårlig tid kan du bruke hurtigladestasjonen, samt at du får med to utskiftbare batteri. Det betyr ubegrenset tid for denne ergonomiske støvsugeren som også har av/på-knapp.

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149 – beste for harde gulv

Philips har her produsert en svært behagelig støvsuger med lav vekt som gjør at arbeidet ikke kjennes så tungt ut. Modellen egner seg spesielt godt for hjem med dyr, da den fjerner dyrehår ekstremt effektivt. STøvsugeren er en 2-i-1 modell der det også er med en egen modus for vasking, slik at du kan fjerne flekker underveis når du støvsuger. Svært praktisk for den travle familien.

Med Philips trådløse støvsuger SpeedPro Max Aqua i 8000-serien, kan du enkelt rengjøre hjemmet ditt. Her får du en brukstid på hele 80 minutter, og du kan støvsuge i turbomodus i 28 minutter. 

På den smartskjermen kan du selv velge hastighet for PowerBlade-motoren, som i seg selv generer en ekstrem lufthastighet slik at munnstykket bedre fanger opp støv og andre partikler. Her kan du også velge mellom tre ulike modus; ECO, NORMAL og TURBO, samt at skjermen gir et varsel om når filteret må rengjøres.  

Munnstykket du bruker for å støvsuge med har LED-lys som gjør at du oppdager skitt og støv lettere. Det kan fanger i tillegg opp støv fra begge sider med Philips sin patent på 360° dreiing. 

Ønsker du å moppe gulvet setter du enkelt på Aqua-munnstykket og heller vanntanken med et vaskemiddel av eget ønske. Moppen som medfølger er behandlet med Always Clean-belegg som fjerner og beskytter mot oppblomstring av bakterier.

 • PowerCyclone, det nyeste innen poseløs teknologi
 • Aqua-munnstykket fjerner opp 99% av bakterier, støv og smuss
 • Godt ergonomisk utformet
 • Mye tilbehør gir mulighet for å vaske både hjem og bil
 • Gir presis og effektiv rengjøring
 • Hovedmunnstykket kunne ha vært enda bedre
 • Den er god, men har ikke den beste sugeevne

Ryobi R18HV-0 ONE+ – beste håndholdte

Ryobi håndholdt støvsuger er en kompakt modell som er perfekt til de små oppgavene, som når du skal støvsuge bilen eller møbler. Modellen har et dobbelt filtersystem som samler effektivt opp støv og grus, og har enkel tømming når beholderen er full.
En praktisk sak å ha tilgjengelig slik at du slipper å finne frem store støvsugere hver gang.

Ryobi R18HV-0 ONE+ er utvilsomt den beste håndholdte støvsugeren, og med en vekt på rett over kiloet er den lett å arbeide med. Det ergonomiske håndtaket ligger komfortabelt i hånden slik at man kan arbeide over lengre tid.

Skulle du ha behov for å støvsuge smale kriker, som for eksempel i bilen, kan du benytte deg av et smalere munnstykket som følger med i esken.

En annen fordel er at den har en låsbar bryter som gir deg komfortabel bruk over lengre perioder.

Motoren har en omdreining på opptil 1300 i minutt som gir god sugeevne. Leveres med et filter som kan fjernes og vaskes ved behov, samt at beholderen som samler opp støv og skitt rommer 0,54 l.

Her bør du være observant på at batteriet og lader medfølger ikke, da denne trådløse støvsugeren er en av sortimentet til Ryobis One+-sortiment.

Du må kjøpe batteriet utenom, men dette kan til gjengjeld brukes sammen med alle produkter under Ryobis One+.

 • Batteritid på opptil 30 minutter
 • Perfekt for både bil, båt, bobil og hjemmet
 • Støvsuger med god sugeevne og lang batteritid
 • Gjennomsiktig beholder gjør at du enkelt ser når den må tømmes
 • Batteri og lader må kjøpes utenom

Slik velger du den rette trådløse støvsuger 

Du har nå bestemt deg for å gå til innkjøp av en trådløs støvsuger, men hva bør du egentlig tenke over før du reiser til elektronikkbutikken? 

Leser du får kjøpsguide først, er vi sikker på at du har et bedre grunnlag for å ta et godt valgt. 

Vi anbefaler:  Robotstøvsuger test → Se de 6 beste robotstøvsugere på markedet (2022)

Her går vi gjennom de viktigste egenskapene du bør ha vurdert. 

Driftstid 

Tenk over hvor store flater du skal støvsuge og hvor lang tid du omtrent bruker hver gang du støvsuger. Har du en mindre leilighet eller har tenkt til å bruke støvsugeren i campingvognen, trenger du ikke et fullt så kraftig batteri som til en stor enebolig. 

Sugeevne 

Her må du aller først forstå at sugeevnen måles på flere måter, og at du faktisk kan oppleve at den butikkansatte ikke vet forskjellen på det en gang! 

Trykket som støvsugeren gir mot gulvet eller annet underlag kalles sugetrykket (Pa), og mer et høyt sugetrykk får støvsugeren med seg mer av støvet enn ved et lavt trykk. 

Alle støvsugere med et trykk på over  20.000 Pa, det samme som 20 kPa, er solide. 

Kraften som oppstår i luftstrømmen i enden av støvsugere er luftwatt (AW),  men kalles gjerne for sugekraften. Her er alt over 100 AW er bra, mens de beste ligger på rundt 150-200 AW. 

Hvor mye strøm støvsugere trekker for å fungere heter motor-watt (W), og har egentlig ikke så mye å si for hvor god jobb støvsugere gjør. Det kan allikevel gi en liten pekepinn, og ihvertfall sammen med de andre momentene.  

 

Filter 

Et godt filter er helt nødvendig for å unngå at de minste partiklene av støv skal blåses rett ut igjen. Toppmodellene har HEPA-filter som fanger opp mellom 99,95 % av støvpartiklene. Bedre filter = tettere filter og krever høyere luftstrøm for god nok effekt.

Ergonomi 

Vi anbefaler at du rett og slett ber om å få teste hvordan støvsugeren er å arbeide med i butikken. Finn en som har god vektfordeling og ligger godt i håndflaten, og det uten at det sliter på armer og skuldre. Sjekk også om støvsugeren er designet for at du må holde inne på-knappen hele tiden når den arbeider. 

Beholder for oppsamling 

Pass på at beholderen ikke er så liten at du konstant må tømme den. Vi anbefaler at du tømmer den etter hver bruk, men du vil helst unngå at du må tømmes den underveis i støvsugingen din. Noen modeller har også svært store beholdere som blir klumpete og kan komme i veien når du skal støvsuge under sofaer og senger. En siste ting er at du må finne en som gjør at tømmingen av beholderen går enklest mulig. 

Funksjoner 

Mange modeller kommer med flere smarte funksjoner. Noen av de vi finner mest nyttig er skjerm som viser informasjon som batteritid og modus, samt varsler om at du må tømme beholderen. 

Andre funksjoner du finner våre modeller i denne testen er LED-lys, slik at du enklere ser støvet du vil fjerne, og ikke minst ulikt tilbehør for å kunne støvsuge alle områder du ønsker. 

Tilbehør 

I vår test kommer alle modeller med mye tilbehør, noe som er viktig for at du skal få rengjort alle gjenstander og områder du ønsker. Et godt munnstykke er noe av det viktigste som følger med, og at du kan bytte mellom munnstykke og dermed kan vaske både myke tepper tepper og harde gulv. 

Noen av modellene har mye annet nyttig tilbehør, men de fleste komme rmed de mest vesentlige du har behov for. 

FAQ

Hvilke trådløs støvsuger er best i test?

I vår test kåret vi Dyson V15 Detect Absolute til best i test fordi den har svært god sugekraft, kraftig motor og flere munnstykker og annet tilbehør. Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Hvorfor trenger man en trådløs støvsuger?

Man trenger en en slik type støvsuger for å gjøre arbeidet lettere, og mer praktisk da man ikke er avhengig av en strømkilde. Den er lett å flytte på, lader raskt opp og har god sugeevne.

Hvilke støvsugere av de trådløse er best på dyrehår?

Dersom du har dyr hjemme bør du velge en av modellene som kommer med et turbo munnstykke. De er spesielt gode fordi munnstykkene løfter hårene opp fra for eksempel tepper.