Opdateret januar 2024

Trådløse ørepropper test (2022) → Oversikt over 14 best i test modeller på markedet

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Sony WF-1000XM3
TESTVINDER

Sony WF-1000XM3

Med Sony WF-1000XM3 har Sony virkelig laget noen helt trådløse ørepropper av høy kvalitet, og det er også derfor dette er testvinneren av vår best i test. Sony WF-1000XM3 har den prisvinnende, aktive støydempingen til…

Sony WF-1000XM3 1
Ørepropper best i test

Sony WF-1000XM3

Jaybird Vista 5
trådløse ørepropper I det beste designet

Bang & Olufsen BeoPlay E8

Bose SoundSport Free Wireless 6
beste trådløse ørepropper til trening

Bose SoundSport Free Wireless

Sennheiser CX Sport 9
billige trådløse ørepropper

Andersson TEW-3100

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I vår test av trådløse ørepropper har vi satt fokus på helt trådløse ørepropper. Du vil altså finne en rekke ulike modeller som alle er trådløse, men som har forskjellige funksjoner og bruksområder. Vår testvinner er Sony WF-1000XM3 da disse skiller seg ut på testparametere som design, oppbygning, komfort, pris, batteritid og funksjoner.

Men alle de trådløse øreproppene i vår test er noen av de aller beste på markedet, så vi vil anbefale deg å lese gjennom testen for å finne de trådløse proppene som passer best til deg. Etter produktene vil vi dessuten gi deg en miniguide som gjør at du kan bli litt klokere på kjøp og bruk av ørepropper.

Sony WF-1000XM3

Ørepropper best i test

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aktiv støydemping som har vunnet priser
 • pros-icon.svg Meget god batteritid og rask oppladning
 • pros-icon.svg Full av avanserte teknologier

Detaljeret gennemgang

Med Sony WF-1000XM3 har Sony virkelig laget noen helt trådløse ørepropper av høy kvalitet, og det er også derfor dette er testvinneren av vår best i test. Sony WF-1000XM3 har den prisvinnende, aktive støydempingen til Sony i øreproppene sine, og kommer med en rekke funksjoner som skreddersyr din lytteopplevelse.

Derfor skal du velge Sony WF-1000XM3

Når det kommer til Sony WF-1000XM3 så er dette etter vår mening en av de aller beste trådløse øreproppene på markedet akkurat nå. Det er nettopp dens kvalitet, funksjoner og pris som gjør at disse blir kåret som testvinner i vår test av ørepropper. For prisen er lavere enn mange ledende modeller på markedet, uten at det har noe betydning for kvaliteten på øreproppene. Den aktive støydempingen på Sony WF-1000XM3 har vunnet priser, og kan sperre ut alt du vil av lyd fra omverdenen. Faktisk kan du skreddersy hva du ønsker å høre, så du kan for eksempel velge å fortsatt høre stemmer, men at de sperrer ute all annen lyd. 

Batteritiden er også noe av det beste på Sony WF-1000XM3. De har en batteritid på hele 8 timer på én ladning, og med det medfølgende ladeetuiet kommer det 3 ekstra oppladinger – så totalt vil du ha 32 timer med batteritid på disse trådløse øretelefonene. 

Noe av det beste med Sony WF-1000XM3 er de avanserte teknologiene og funksjonene som gjør at du kan få akkurat den lytteopplevelsen som du selv ønsker. Du kan enkelt styre de både med fingerbevegelser direkte på øreproppene, de kan styres med talestyring og de er også svært intelligente. Blant annet kan Sony WF-1000XM3 merke hva du gjør, om du trener, reiser eller står stille. Ut fra dette justeres lyden, og du kan også ta ut en ørepropp dersom du ønsker å sette lyden på pause. Alt i alt noen allsidige og gode ørepropper, til en fornuftig pris. 

Produktdetaljer

 • True Wireless
 • Vekt: 0,111 kg
 • Talestyring: Google assistant
 • Aktiv støydemping
 • Mikrofon
 • Batteritid: 8 timer + 24 timer med ladeetuiet

Sennheiser Momentum True Wireless 2

smarte, brukervennlige trådløse ørepropper

Fordele
 • pros-icon.svg God passform med ergonomisk design
 • pros-icon.svg Fantastisk stereolyd direkte i ørene
 • pros-icon.svg Vannbestandige og passer til trening og hverdag

Detaljeret gennemgang

Det er ikke noe problem å bruke Apples AirPods Pro til alle formål i hverdagen. For enten du trener, går fra A til B eller bare vil fordype deg i musikk eller en god podcast, vil disse hodetelefonene hjelpe deg med å lukke omverdenen med dens aktiv støydemping. Disse AirPods`ene er også svette- og vannavstøtende, og kommer med det praktiske ladeetuiet.

Derfor skal du velge Apple AirPods Pro

Hvis du leter etter noen gode ørepropper for bruk under trening eller sport, så se nærmere på Apples AirPods Pro. Disse helt trådløse øreproppene er designet for å være vann- og svettebestandige. Så du kan enkelt fullføre en svett treningsøkt, uten å være nervøs for om dine AirPods dine tåler det. I tillegg er Apple AirPods Pro helt trådløse i sin konstruksjon, så du er på ingen måte begrenset av en kabel, noe som gir større fleksibilitet.

Dessuten er Apple AirPods Pro utstyrt med aktiv støydemping, dvs. Active Noise Cancellation-teknologi. Konstruksjonen med en innebygd mikrofon utover og innover sørger for at ingen uønskede lyder kommer inn i øret og forstyrrer opplevelsen din. Du kan slå dette på og av selv etter behov. Du kan også kontrollere musikken, veksle mellom ANC og transparent-modus, og ta og avslutte en telefonsamtale direkte med Apple AirPods Pro.

Du kan også alltid velge å bruke Siri hvis du foretrekker å kontrollere via talekommandoer på dine AirPods. Siri kan også fortelle deg om batteritid for hodetelefonene dine, gi veibeskrivelse, fortelle om været osv. Alt dette uten å måtte ha telefonen opp av lommen. In-ear-hodetelefonene Apple AirPods Pro kan vare i opptil 4,5 timer, men det medfølgende etuiet kan lade hver ørepropp flere ganger før du må lade de helt opp. Så totalt sett får du opptil 24 timer med den gode lydkvaliteten til AirPods fra Apple. Det tar faktisk bare 5 minutter i etuiet før du får en ekstra times lyttetid.

Produktdetaljer

 • True Wireless
 • Bruk: Street og trening
 • Vekt: 5,4 gram
 • Farge: Hvit
 • Materiale: Plast
 • Batterilevetid: 4,5 timer, 24 timer med etuiet
 • Inkludert tilbehør: 3 par ørepropper i silikon, etuiet og et lyn for USB-C-kabel

Apple AirPods Pro

de beste øreproppene til hverdagen

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med Apples nyeste H1 brikke
 • pros-icon.svg Kan lades opp trådløst i etuiet
 • pros-icon.svg God lydkvalitet i proppene

Detaljeret gennemgang

Apple AirPods (2nd Generation) er enda et par gode ørepropper fra Apple. Apple er kjent for brukervennlige produkter som gjør at hverdagen blir enda mer strømlinjet, enkel og smart. Dette er ideelle ørepropper for deg som ønsker deg noen gode og praktiske ørepropper i hverdagen. 

Derfor skal du velge Apple AirPods (2nd Generation)

Apple kan det med å lage digitale, trådløse og brukervennlige produkter. Og på mange måter kan man si at Airpods´ene deres gjorde at markedet for helt trådløse ørepropper skjøt i været for noen år siden. Disse AirPods´ene er andre generasjons ørepropper, og her har de videreutviklet de originale AirPodsene til å fungere enda bedre i hverdagen. Først og fremst har Apple AirPods (2nd Generation) en god lydkvalitet i proppene sine. De har ikke aktiv støydemping, men er perfekte til å gå rundt utendørs med, til å bruke på jobb, på bussen eller hvor du enn ønsker å høre på musikk. 

AirPods er gode til hverdagsbruken, og de er veldig brukervennlige. De har en passform som sitter godt i øret ditt, og de kan også lades opp trådløst i etuiet sitt med en ladematte – eller så kan du lade de opp med en vanlig kabel. I tillegg kommer disse proppene med Apples nye H1-brikke. Dette sørger for at lyden på dine Airpods er enda bedre, og bedre synkronisering mellom AirPods`ene og dine andre enheter. Du kan enkelt pause musikken ved å ta ut en av proppene, og du kan også bruke touch-bevegelser på proppene for å styre alt fra musikk, volum og låtspor. 

Produktdetaljer: 

 • True Wireless AirPods
 • Bruk: Street AirPods
 • Vekt: 0,068 kg
 • Trådløs lading
 • Bluetooth ørepropper
 • Mikrofon
 • Farge: Hvit
 • Batterilevetid: 24 timer med etuiet

1MORE True Wireless ANC In-ear

trådløse ørepropper I det beste designet

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flott og stilrent design
 • pros-icon.svg Den fantastiske lyden fra Bang & Olufsen
 • pros-icon.svg God touch-kontroll

Detaljeret gennemgang

1MORE True Wireless ANC In-ear er en av de nyere og store hodetelefonene på markedet for helt trådløse ørepropper. De har kommet godt ut I en rekke tester, blant annet hod Tek.no, hvor de får skryt for den helt fantastiske lyden som få andre modeller kan måle seg med.

Derfor skal du velge 1MORE True Wireless ANC In-ear

1MORE True Wireless ANC In-ear er enda en modell av helt trådløse ørepropper som virkelig har gått all-in på lydkvaliteten. De får blant annet skryt fra Tek.no om å ha en lydkvalitet som få andre modeller på måle seg med. De leverer god bass, klar lyd og en god synkronisering fra enheten din, noe som gjør at du får mest mulig ut av lyden din. Denne modellen kommer med aktiv støydemping, og har faktisk fire nivåer av dette; modusene er høy, lav, passthrough og av. Du kan også enkelt bytte mellom de fire nivåene med bare enkle touch-bevegelser direkte på proppene. 

1MORE True Wireless ANC In-ear har en god passform som gjør at de sitter godt I ørene dine. De er litt tynge ytterst, noe som gjør at mange som har testet dem sier at de ikke egner seg veldig godt til å løpe med – men bortsett fra dette så sitter de veldig godt, sånn at du ikke trenger å irritere deg over at de sitter dårlig når du vil høre på musikk. De kommer også med Bluetooth 5, noe som er noe av det nyeste på markedet, og som skal sikre en helt optimal tilkobling som holder seg stabil hele tiden. De har en fin batteritid på 6 timer, men kan fint lades opp flere ganger med etuiet, sånn at du kan holde opptil 22 timer mellom vær lading. 

Produktdetaljer: 

 • True wireless
 • Vekt: 7,9 gram
 • Aktiv støydemping
 • Bluetooth 5
 • Mikrofon
 • Talestyring: Siri og Google Assistant
 • Batterilevetid: 6 timer, 22 timer med etuiet

Bang & Olufsen BeoPlay E8

trådløse ørepropper I det beste designet

Jaybird Vista

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flott og stilrent design
 • pros-icon.svg Den fantastiske lyden fra Bang & Olufsen
 • pros-icon.svg God touch-kontroll

Detaljeret gennemgang

Danske B&O er for alvor kjent for å levere fantastiske lydprodukter og som I tillegg kombinerer de med stilrent og kule designs. Så dette er virkelig proppene for deg som ønsker noen av de kuleste på markedet, og som samtidig ønsker en god lydkvalitet.

Derfor skal du velge Bang & Olufsen BeoPlay E8

Bang & Olufsen BeoPlay E8 er for deg som ønsker deg noen helt trådløse earbuds som virkelig matcher med stilen din, og som ser utrolig bra ut. For når det kommer til produkter fra danske B&O, så vil du aldri være I tvil om at du får noen produkter hvor design og utseende har vært i full fokus under utviklingen av produktene. 

Og ikke bare ser Bang & Olufsen BeoPlay E8 utrolig bra ut. De kommer naturligvis også med signatur-lyden til dette danske merket. For er det noe annet som B&O har gjort seg bemerket for, så er det deres evne til å levere god lydkvalitet  – og det er nettopp det du får med disse helt trådløse øreproppene. Dette er en av de tidligere generasjonene av Bang & Olufsen BeoPlay E8, og derfor kommer de også til en fornuftig pris sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Men det har på ingen måte gått utover kvaliteten på lyden. 

I tillegg til lyden og designet kommer proppene fra B&O med mange gode funksjoner. Forst og fremst vil du legge merke til deres praktiske touch-styringer, da proppene enkelt kan styres med små, lette bevegelser på proppene som lar deg skifte låtspor, da telefonen og kontrollere volum og det du lytter til. 

Produktdetaljer

 • Vekt: 0,280 kg
 • Bluetooth
 • Mikrofon
 • Materiale: Plast
 • Batteritid: 4 timer, 8 timer med ladeetuiet

Bose SoundSport Free Wireless

beste trådløse ørepropper til trening

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan kobles til app for enkel styring
 • pros-icon.svg Robuste, men lette propper
 • pros-icon.svg Kompatibel med stemmekontroll for brukervennlighet

Detaljeret gennemgang

Jaybird Vista er noen utrolig gode earbuds til deg som ønsker helt trådløse ørepropper til trening og i hverdagen. Her får du nemlig den gode lydkvaliteten, kombinert med en svært god passform som gjør at du kan løpe, hoppe og bevege deg i all slags vær.

Derfor skal du velge Jaybird Vista

Ønsker du deg noen helt trådløse hodetelefoner som virker optimalt til trening og bevegelse? Da bør du for alvor vurdere om du skal investere i Jaybird Vista. Dette er nemlig noen robuste og holdbare hodetelefoner som er spesielt utviklet for å kunne tåle bevegelse, vann og trening – og på den måten for at du skal kunne bruke de i enhver situasjon. Først og fremst er disse svært lette i vekt, og de er også vann- og svettebestandige med IPX7. Det betyr at du kan trene eller bevege deg ute med disse i all slags vær, uten at det vil skade øreproppene dine noe. 

Passformen på Jaybird Vista er også utrolig god. De kommer nemlig med utskiftbare tupper i tre forskjellige størrelser, sånn at du er sikret noen øreplugger som passer godt til nettopp deg. Dette gjør at de føles vektløse og behagelige i ørene dine gjennom hele treningsøkten. Batteritid på Jaybird Vista er også god. Du kan nemlig få 6 timer med den gode lydkvaliteten på ørene, pluss 10 timer ekstra med etuiet. 5 minutters lading gir også en hel time med spilletid, så det tar heller ikke lang tid før Jaybird Vista er klare til bruk igjen dersom dens batteritid skulle gå tomt. 

Produktdetaljer 

 • Vekt: 0,030 kg
 • Trening og sport
 • Vanntette
 • Batteritid: 6 timer + 10 timer med etuiet
 • Materiale: Silikon

Jabra Elite Active 75t

Testvinnende trådløse ørepropper

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Slitesterke hodetelefoner til trening og hverdags
 • pros-icon.svg Ekstra god lydkvalitet både til musikk og samtaler
 • pros-icon.svg Aktiv støydemping på farta

Detaljeret gennemgang

Ønsker du deg noen earbuds som har en lang batteritid og god lyd? Da bør du sjekke ut Jabra Elite Active 75t. Jabra Elite 75t er noen testvinnende trådløse in-ear hodetelefoner med aktiv støydemping som har fått toppkarakter hos blant annet Dinside.no.

Derfor skal du velge Jabra Elite Active 75t

Jabra Elite 75t er enda noen helt trådløse ørepropper som du trygt kan velge dersom du ønsker deg en modell som varer lenge, som tåler mye bevegelse og svette og som samtidig gir deg god lyd, uansett hva du gjør. For med disse proppene kan du nemlig gjøre alt du ønsker av aktivitet. Du kan trene, gå tur, jobbe eller ta samtaler – og alt sammen kan du gjøre med høy kvalitet. Faktisk kommer Jabra Elite 75t med en 4-mikrofonteknologi som sikrer deg en utrolig god lyd selv når du tar samtaler med proppene. 

Jabra Elite 75t er robuste og slitesterke, da de tåler vannsprut og svette, og de sitter behagelig på øret, noe som gjør at du kan være i full bevegelse uten at de sklir ut – uansett hvor svett du blir. I tillegg til dette kommer Jabra Elite 75t med aktiv støydemping som du kan styre med en app, sånn at du kan sperre ut all lyd rundt deg mens du trener. Batteritid på disse øreproppene fra Jabra Elite er også veldig bra. Du kan få lyd i opptil 7,5 timer, noe som er bedre enn de fleste modeller på markedet. I tillegg får du ekstra oppladinger med etuiet, noe som gir deg totalt 28 timer med lyd på øret med Jabra Elite 75t. 

Produktdetaljer

 • Vekt: 11 gram
 • Batteritid: 7,5 timer
 • Ladetid: 2,5 timer
 • Bluetooth
 • Aktiv støydemping
 • Rekkevidde: 10 meter
 • Talestyring: Google assistant, Alexa og Siri

Samsung Galaxy Buds Pro

trådløse ørepropper av Samsung-kvalitet

Fordele
 • pros-icon.svg Intelligent støydemping-funksjon
 • pros-icon.svg Passer sømløst med dine andre Galaxy-enheter
 • pros-icon.svg Sitter behagelig på til trening og hverdagsbruk

Detaljeret gennemgang

I sann Samsung-stil så kommer Samsung Galaxy Buds Pro med en utrolig god kvalitet, og dette er virkelig noen helt trådløse hodetelefoner til deg som ønsker deg noen propper som er stappfulle av teknologi og funksjoner som passer til dine andre Galaxy-enheter.

Derfor skal du velge Samsung Galaxy Buds Pro

Har du andre Galaxy-produkter fra Samsung, og ønsker deg noen helt trådløse ørepropper som du kan koble de opp sammen med? Da bør du faktisk velge Samsung Galaxy Buds Pro. Dette er nemlig noen helt trådløse hodetelefoner som er stappet full med teknologi og funksjoner – men de passer naturligvis aller best for deg som har Samsung Galaxy-produkter fra før. Det gjør nemlig at du enkelt kan styre proppene dine fra telefonen. Blant annet kan du tilpasse hvor mye støy du vil redusere fra omgivelsene dine, sånn at du enkelt kan bruke de til trening, jobb, gåturer, på bussen eller hvor du enn ønsker å lytte til god musikk eller din favorittpodcast med den beste lydkvaliteten. 

Det som gjør Samsung Galaxy Buds Pro så unike, er deres intelligens. For eksempel kan de selv merke hvilket Galaxy-produkt du bruker. Det betyr at hvis du for eksempel ser på en film med nettbrettet ditt, og telefonen din ringer – så vil Samsung Galaxy Buds Pro automatisk bytte lyden over til den enheten du bruker. I tillegg til dette er Samsung Galaxy Buds Pro vann- og svetteresistente. Det betyr at du fint kan trene med de eller bruke de ute selv når det regner. Den gode passformen som gjør at de ikke faller ut, og sitter godt i ørene dine. 

Samsung Galaxy Buds Pro kobles enkelt sammen med enhetene dine, og det er veldig enkelt å koble de til. I tillegg gir de deg 5 timer med lyd, og ytterligere 13 timer med etuiet. Etter bare 5 minutter med lading, vil du dessuten få en hel time med lyd igjen. De kan lades trådløse eller med kabel. Så her får du noen virkelig smarte hodetelefoner til daglig bruk. 

Produktdetaljer

 • Aktiv støydemping
 • Brukstid: 18 timer
 • Trådløs lading
 • Bluetooth
 • Mikrofon
 • Talestyring med Bixby
 • Vann- og svetteresistente

Andersson TEW-3100

billige trådløse ørepropper

Sennheiser CX Sport

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg En av de billigste modellene på markedet
 • pros-icon.svg Har en god batteritid på totalt 27 timer
 • pros-icon.svg God touch-kontroll for brukervennlighet

Detaljeret gennemgang

Hvem sier at helt trådløse ørepropper trenger å koste en formue? Det har virkelig Andersson klart å motbevise når de har utviklet Andersson TEW-3100. For her får du testens og en av markedets billigste hodetelefoner – og de er fortsatt fulle av gode og smarte funksjoner.

Derfor skal du velge Andersson TEW-3100

Når du oppdager Andersson TEW-3100 så kommer du til å se at gode ørepropper ikke trenger å koste så mye. Så dette er virkelig øreproppene for deg som ønsker å holde deg til et lavt budsjett, eller som bare ønsker deg noen gode ørepropper uten å måtte investere så mye. Dette er nemlig den billigste modellen i vår best i test, og faktisk også en av markedets billigste modeller. Men det har virkelig ikke gått på bekostning av mulighetene du får med disse. 

Først og fremst gir disse en god lyd, da de har både stereolyd med bass og det som kreves, samt doble mikrofoner. Du kan derfor bruke øreproppene sammen eller hver for seg. De kommer i ladeetuiet som tilsammen gir hele 27 timer med spilletid, og de har også en LED-indikator som viser deg hvor mye batteritid som er igjen. 

Andersson TEW-3100 kommer med touch-kontroll og talestyring, noe som gjør at du enkelt kan justere musikk, volum eller ta samtaler med disse helt trådløse øreproppene. Alt i alt et veldig godt kjøp for deg som ønsker deg noen helt trådløse ørepropper til en billig penge. 

Produktdetaljer

 • Vekt: 4 gram
 • 3 forskjellige størrelser
 • Bluetooth
 • Mikrofon
 • Lydisolasjon
 • Batteritid: 4,5 + 22,5 tome
 • Ladetid: 1,5 time

Huawei Freebuds 3

beste ørepropper med rask opplading

Fordele
 • pros-icon.svg Rask og enkel opplading av proppene
 • pros-icon.svg Veldig god lyd – spesielt til samtaler
 • pros-icon.svg God forbindelse med dine enheter

Detaljeret gennemgang

Med disse Freebuds 3-proppene fra Huawei får du noen earbuds som virkelig står I stil med det Huawei har blitt aller mest kjent for – nemlig intelligent og smart teknologi kombinert med brukervennlighet og allsidighet. 

Derfor skal du velge Huawei Freebuds 3

Hvis du velger disse, så kan du føle deg helt trygg på at du får noen earbuds av høy kvalitet, som alltid leverer. Her vil du nemlig oppleve en god lyd, et flott design og en allsidighet som gjør at dette er noen fantastisk gode ørepropper til hverdagslig bruk. Noe av det som gjør at de skiller seg ut, er den innovative ladingen. Først og fremst gir de to earbuds deg 4 timer med lyd. Med etuiet får du ytterligere 16 timer, så du har 20 timer med lyd tilgjengelig. I tillegg har de en innovativ og rask opplading, som gjør at du kan lade opp hele 45 % av dens batteritid på bare 15 minutter. Så her trenger du ikke gå uten batteri veldig lenge. 

I tillegg til dette kommer denne modellen med en usedvanlig god lyd. Her kan du nyte den gode lyden med bass og klar lyd direkte i ørene dine. I tillegg har de den intelligente støydempingen som gjør at du kan stenge ute lyden fra omverdenen. Spesielt kommer dette til nytte under samtaler, da de kan redusere for eksempel vindstøy med hele 94 %. 

Takket være den nyeste Bluetooth-teknologien vil du også merke at det er veldig raskt og enkelt å koble til proppene med dine enheter. Det går raskt, og forbindelsen vil være konstant og stabil under bruk. I tillegg vil synkroniseringen mellom lyd og video gå kjemperaskt, så trenger ikke bekymre deg for forsinkelse. 

Produktdetaljer

 • Batteritid: 20 timer
 • Ladetid: 1 time
 • Bluetooth
 • Trådløs lading
 • Aktiv støydemping

Guide

Guide til valg av trådløse ørepropper

I denne artikkelen har vi gjennomgått de beste produktene på markedet. Men hva bør du egentlig se etter når du skal velge de som passer best til deg? Det er noe av det vi håper at du blir litt klokere på i nedenstående avsnitt – da vi går gjennom de viktigste funksjoner og muligheter du kan få med noen helt trådløse ørepropper, så kan du selv vurdere hva som er viktig for deg, og hva du eventuelt kan velge ifra.

Aktiv støydemping

Det kan for mange lønne seg å prioritere ørepropper med støydemping, også kalt aktiv støydemping. Når den aktiv støydempingen er slått på, vil du ikke bli forstyrret av lyder utenfor når du lytter til musikk. Dette er fordi øreproppene er utstyrt med en eller flere innebygde mikrofoner som plukker opp støy rundt deg og minimerer dette ved å sende ut såkalte kontrasignaler. Du kan alltid velge å slå av den aktive støydempingen hvis du trenger å høre omverdenen.

Det er også mulig å få ørepropper med såkalt passiv støydemping. Disse hodetelefonene har en lydabsorberende struktur, men avgir ikke bestemte motsignaler for å forhindre støy.

Passformen på øreproppene dine

Passformen på øreproppene dine er veldig viktig, og spesielt nå hvor det finnes så utrolig mange modeller på markedet. Veldig mange av dagens in-ear hodetelefoner, eller trådløse ørepropper, har i dag en god passform. Men det varierer naturligvis mye fra person til person og modell til modell hvordan de sitter.

Noen modeller kommer med flere forskjellige størrelser på tuppene, som gjør at du kan skifte ut og tilpasse de til ditt øre. Andre er derimot spesielt designet for å tilpasse seg med et ergonomisk design. Noen modeller kommer også i standardstørrelser, eller har kroker som gjør at de kan festes godt. Med andre ord – her må du tenke over hva som er viktig for deg. Hvis du for eksempel vil trene og løpe med dine in-ear hodetelefoner, så er det at de sitter godt i øret enda viktigere enn til hverdagsbruk.

Vannbestandighet og trening

På lik linje med at de skal sitte godt i øret når du trener, er det viktig at dine helt trådløse propper kan tåle bruken som kreves ved å trene med de. Under de hardeste treningsøktene er det for eksempel veldig viktig at de tåler hardt bruk, at de er slitesterke og at de er resistente mot vann og trening. For når man trener så svetter man mye. Og det kan også hende at du trener utendørs i dårlig vær. Det å da ha noen ørepropper som tåler vann og svette er derfor en stor nødvendighet for deg som ønsker å bruke øreproppene dine til nettopp dette. Som du kan se i vår test, er det en rekke av hodetelefonene som er spesielt utviklet for å tåle nettopp denne typen bruk. Det betyr ikke at de ikke kan brukes til hverdags også, men at du trygt kan bruke de til den harde bruken som trening medføre, da dette ellers kan skade eller slite mye på in-ear hodetelefoner som ikke er designet for det.

I tillegg til vannresistens og robusthet, er det også viktig at øreproppene er lette og ikke veier mye når du trener med de. Mye bevegelse kan nemlig bety at de lett kan skli ut. Men noen lette ørepropper som er laget av for eksempel plast eller silikon vil sikre at de sitter godt på plass når du skal bruke de.

Batteritid og ladetid

Et område hvor mange av hodetelefonene i vår test skiller seg ut på markedet er når det kommer til batterilevetid. For batteritid er blitt veldig viktig for de fleste forbrukere, og dermed har også dette blitt noe de forskjellige produsentene konkurrerer hardt om å bli best på.

Batteritiden kan variere mye fra modell til modell. For eksempel vil du raskt se i vår test at hodetelefonene varierer i alt fra 4 timer og noen av de beste har helt opp til 9 timer på en lading. I tillegg til dette kommer de fleste av modellene i etuiet deres som fungerer som ladeetuiet for ekstra batterilevetid. Dette gjør at det ikke er nødvendig å lade de så ofte, da de lader seg selv når de ligger i etuiet sitt – og det kan også øke batterilevetiden mye.

Ladetiden varierer også, men dagens modeller lades opp ganske raskt, noe man også skal se i sammenheng med batterilevetid. Noen modeller kan gi opp til en hel time eller mer med bare noen få minutters ladetid. Det betyr med andre ord at du ikke trenger å gå særlig lenge uten batteri på dine in-ear hodetelefoner.

Design og utseende

Selv om de nevnte funksjonene kanskje er de aller viktigste for de fleste av oss, så kommer vi ikke utenom at det også er ganske viktig med designet. Vi går jo tross alt med våre ørepropper rundt på trening, på jobb, på skole, på bussen og ellers i hverdagen og da er det jo en stor fordel at de også ser bra ut mens vi har de på oss.

Nå er det sånn at de aller fleste modeller i dag på markedet har hatt stor fokus på nettopp design og utseende. Du vil derfor for eksempel se i vår test at de aller fleste in-ear hodetelefoner ser veldig bra ut.

Andre funksjoner

Som du kan lese om i vår test så vil du se at de ulike modellene kommer med utrolig mange forskjellige funksjoner og muligheter. Alt fra touch-styring, talestyring, tilkobling til app, trådløs lading og mange mange flere. Alt dette utvikles til enhver tid, så toppmodellene er i dag stappfulle av ulike funksjoner.

Vi anbefaler deg i stor grad å vurdere hvilke funksjoner som er viktig for deg, og hvilke som kanskje er mindre viktige. På den måten betaler du for det du selv ønsker, eller slipper å betale for noe du egentlig ikke har behov for.

Hva er forskjellen på trådløse og helt trådløse ørepropper?

Som du helt sikkert har sett i vår test så omtales hodetelefoner ofte som enten True Wireless og helt trådløse, mens andre gjør det ikke. Er dette noe du har blitt forvirret av? Det er faktisk ikke en feil at vi og andre omtaler om hodetelefoner bruker disse ordene – da det er en måte å forklare hvor trådløse hodetelefoner og ørepropper er. True Wireless, eller helt trådløse propper, forklarer nemlig at produktene er helt og holdent trådløse. Det er to stk. ørepropper som individuelt skal settes inn i hvert sitt øre. Men noen ørepropper kan fint være trådløse uten å være helt trådløse. Det beskriver egentlig hodetelefoner som er in-ear og skal kobles opp med Bluetooth-teknologi, men som allikevel har en eller annen form for kabel tilknyttet til seg. Et eksempel på dette er Sennheiser CX Sport, som er utviklet til å ha den mest praktiske passformen, og som er designet for å ikke falle ut under hard trening – derfor har de en kabel mellom seg som gjør at du fortsatt har friheten ved å ikke koble til øreproppene til en telefon eller enhet med kabel, men du trenger ikke være redd for at plutselig den ene proppen er borte.

Hva er fordelen med trådløse ørepropper?

Er du i tvil om du skal investere i et par trådløse ørepropper, eller om du heller skal prioritere pengene dine på et par hodetelefoner eller noen in-ear hodetelefoner som ikke er trådløse?

Tradisjonelt har hodetelefoner som er koblet til kabel, og som ikke er in-ear – men around-ear, vært kjent for å ha bedre lyd enn de trådløse, små proppene. Dette gjelder spesielt dersom man har ønsket seg aktiv støydemping. Men sånn er det faktisk ikke lenger. Det har kommet mang en earbuds test på markedet nå, som viser at støykansellerende ørepropper i dag er blitt nesten like gode som større hodetelefoner med kabel.

Det er vel fortsatt noen som vil argumentere for at lyden ikke er like bra, men til de kan vi si at det finnes en rekke andre gode fordeler med å gå for noen trådløse in-ear hodetelefoner. Først og fremst handler det om friheten. Du slipper å måtte være avhengig av en kabel og hvor du skal putte enheten. Med kabel har du bare 1-1,5 meter å gå på, og når du beveger deg ute er det vanskelig å plassere denne kabelen pent. Om du trener er det også svært upraktisk å plassere denne telefonen nærme nok til at du har full bevegelsesfrihet. Men med de trådløse proppene slipper du dette problemet, da er de bare koblet til enheten med Bluetooth eller annen teknologi – så har du full bevegelsesfrihet når du har de på.

Du trenger heller ikke ha på telefonen eller enheten på kroppen når du bruker øreproppene dine. Det som er så deilig er at du kan legge fra deg enheten din, og fortsatt bevege deg rundt. Selve rekkevidden varierer litt på de forskjellige øreproppene, men de fleste klarer seg ihvertfall fint innen 10 meter.

I dag finner du trenings-ørepropper, vannresistente ørepropper, støydempende ørepropper. Du finner behagelig øreplugger hvor passformen har vært viktig i utviklingen, modeller hvor lydkvaliteten er i fokus, andre som har fokusert på batterilevetid. Med andre ord kan du fint finne proppene som passer best til deg og ditt behov – og til den prisen du ønsker.

Er dyre modeller bedre enn billigere?

Når det kommer til markedet for trådløse ørepropper kommer du raskt til å se at de varierer svært mye i pris. Det er ikke sånn at pris alltid sier noe om kvaliteten, da det finnes en rekke gode modeller på markedet som har god lydkvalitet, god kvalitet og gode funksjoner uten at de koster veldig mye. Du kan derfor fint velge noen i de lavere prisklassene.

Når det er sagt, så er det sånn at noen av de ledende merkene og produktene på markedet koster en del, og det er heller ikke helt uten grunn. For selv om du fint kan få noen gode ørepropper til en billig pris, så er det sånn at de dyrere modellene har flere funksjoner, muligheter og lydkvaliteten er også bedre. Her anbefaler vi deg å vurdere litt hva det er du skal bruke de trådløse proppene til. Hvis du skal bruke de daglig, til trening og en rekke andre ting så kan det være lurt å investere i noen av de mer avanserte modellene – det samme gjelder hvis du virkelig går opp i god kvalitetslyd.

Men hvis du heller bare er på jakt etter noen ørepropper som kan spille av musikk eller en podcast på vei til og fra jobb eller en gang i blant, og at de mest avanserte funksjoner ikke er det viktigste for deg – så kan du fint velge en av de billige modellene.

Hvordan finner jeg de beste trådløse øreproppene på budsjett?

Det å skulle kjøpe seg noen ørepropper er for mange en stor investering. Det kan virke som mye penger for et par ørepropper, og derfor er mange i tvil om det er verdt investeringen. Vårt beste tips er å gjøre deg opp noen tanker om hvor mye penger du er villig til å legge i et par nye ørepropper. På den måten vil du kunne snevre inn valgmulighetene dine – og heller ha et utvalg innen din prisklasse som du kan velge mellom. På den måten slipper du å ende opp med å bruke mer penger enn du er komfortabel med.

Men hvis det er sånn at du har bestemt deg for et par ørepropper du virkelig vil ha, så kan det også ofte betale seg å følge litt med om de eventuelt kan komme på tilbud. Konkurransen blant nettbutikker i dag er stor, og sannsynligheten for at nettopp dine favoritter kommer på tilbud fra tid til annen er ganske stor. Følg med på tilbudsaviser og prissammenligningssider – så vil du kunne skaffe deg en oversikt, og slå til når tilbudet kommer. På den måten kan du spare en del penger, og kjøpe deg noen gode ørepropper selv på budsjett.

Sånn er denne trådløse ørepropper-testen utført

Vi har gjennomgått en lang rekke testkilder og forbrukeranmeldelser for å finne frem til hvilke modeller som kan kategoriseres som de beste proppene på markedet akkurat nå. Dette etterlot oss med et utvalg gode produkter, hvor du kan finne de 14 vi synes var best i test på denne siden. Vi har dessuten sørget for å velge ut et utvalg av forskjellige ørepropper i vår test, sånn at alle kan finne noe som passer ens behov.

I vår test av trådløse ørepropper kan du finne ørepropper med funksjoner som aktiv støydemping, vanntetthet, ulike prisklasser og mange andre ting. Det burde altså være noe for enhver smak her. Og vi vil også våge å si at du kommer til å elske dine nye ørepropper uansett hvilken modell i vår test du ender opp med å velge.

FAQ:

Hvilke trådløse ørepropper er best i test?

I vår test er Sony WF-1000XM3 kåret som de beste proppene, grunnet dens funksjoner, lydkvalitet og allsidighet. Men alle modellene i vår test er noen av de beste på markedet, så du bør alltid finne den som passer dine behov best.

Hvordan velger jeg de rette trådløse ørepropper?

Vi anbefaler deg å finne ut hvilke funksjoner som er viktig for deg, og velge ut fra det. På den måten slipper du å få en modell som mangler ønskede funksjoner – eller betale for mye for funksjoner du ikke bruker.

Hvordan kobler jeg til trådløse ørepropper?

Øreproppene kobles normalt til via Bluetooth. Du skal altså sørge for at den enheten du ønsker å spille fra har Bluetooth-teknologi innebygget for at du skal kunne koble til de trådløse hodetelefonene dine.

Skal jeg velge trådløse ørepropper med eller uten aktiv støydemping?

Noen foretrekker å kunne stenge resten av verden ute for den optimale lydkvaliteten, mens andre foretrekker å kunne høre lyd utenfra. Det er derfor opp til deg og hva du skal bruke hodetelefonene dine til.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×