Opdateret september 2023

Stor trampoline test → Sjekk ut markedets beste trampoliner her

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Trampoline EXIT Elegant Premium ø366 cm inkl. Net Deluxe 2
den beste rammen

Salta Comfort With Safety Net Ø251cm

BERG Elite Regular Trampoline 380 inkl Deluxe Sikkerhetsnett 3
den beste rammen

BERG Elite Regular Trampoline 380 inkl Deluxe Sikkerhetsnett

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Gode minner, aktiv lek og mye morro for hele familien – det er det som kjennetegner en trampoline. Vi nordmenn elsker trampoliner, og det er ikke uten grunn. Det er gøy og sunt på en gang, og det å konkurrere om best sprett, høye hopp og kule triks er grobunn til mange timer med lek og morro.

Men det finnes mange trampoliner på markedet, og sikkerheten er svært viktig. Derfor synes mange det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter når man kjøper en ny trampoline. I vår trampoline test har vi plukket ut markedets 6 beste trampoliner, som varierer i størrelse, form og behov. I tillegg kan du lese vår store guide til valg og kjøp av trampoline nederst i artikkelen.

Fordele
  • pros-icon.svg Trampolinen kan kjøpes til en god pris
  • pros-icon.svg Scorer høyt på sprett
  • pros-icon.svg Rammen er stabil og robust
  • pros-icon.svg Har en høy maksimal brukervekt
  • pros-icon.svg Har et innovativt og trygt sikkerhetsnett

Detaljeret gennemgang

Nederlandske Berg er et firma som virkelig har gjort seg bemerket på markedet for trampoliner, og noen av de mest populære bestselgere på markedet akkurat nå er fra nettopp Berg. Og Berg Favorit er deres absolutte bestselger – og vår testvinner. Den har nemlig vunnet flere tester, og er blant annet test vinneren i Best-i-test.nu sin «Trampoline Best i test».

Det er flere ting som gjør at Berg Favorit er blitt en favoritt. Først og fremst er det kvalitet og sikkerhet som gjør at denne trampolinen scorer så høyt. For de som bruker denne trampolinen vil raskt merke at den føles svært solid og sterk i duken. Det ser man også ved at dens anbefalte maksimal brukervekt er 120 kg, noe som er på den øvre enden av skalaen på markedet for trampoliner.

Rammen er laget av galvanisert stål som er et rustfritt materiale, som gjør at den kan stå ute om vinteren, og kantpolstringen er av materialer som tåler vær, vind og UV-stråler. Berg Favorit kommer dessuten med et sikkerhetsnett med polstrede stolper, og med dens omkrets på 4,3 meter er denne trampolinen den største i vår best i test, og 4,3 meter er en optimal størrelse .

Salta Comfort With Safety Net Ø251cm

den beste rammen

Trampoline EXIT Elegant Premium ø366 cm inkl. Net Deluxe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Den passer til mindre hager da den tar liten plass
  • pros-icon.svg Du får mye for pengene, billig sammenlignet med andre trampoliner
  • pros-icon.svg 2 års garanti på rammen, sikkerhetsnettet og hoppematte
  • pros-icon.svg Stilrent, svart design

Detaljeret gennemgang

Trampoliner varierer stort i pris, og mange tenker kanskje at man får det man betaler for. Men det trenger ikke være tilfellet hvis du går for Salta Comfort With Safety Net. Her får du nemlig en god trampoline av høy kvalitet til en lav pris – da dette er en billig modell sammenlignet med andre trampoliner.

En annen positiv ting med Salta Comfort With Safety Net er at den er relativt liten. Med dens diameter på 251 cm er trampolinen nemlig også en av de mindre trampolinene, noe som gjør at den passer veldig godt for deg som har begrenset plass i hagen, men fortsatt har lyst på en trampoline.

Salta Comfort With Safety Net har et stilrent design, og vil dermed se både diskret og pen ut i hagen din, med dens svarte farge i rammen. Sikkerhetsnettet som følger med har en praktisk åpning med glidelås, og sikkerhetsnettet er laget av et mykt og finmasket materiale.

BERG Elite Regular Trampoline 380 inkl Deluxe Sikkerhetsnett

den beste rammen

BERG Elite Regular Trampoline 380 inkl Deluxe Sikkerhetsnett

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Svært holdbar trampoline med lang levetid
  • pros-icon.svg En unik Airflow-teknologi
  • pros-icon.svg Høyt antall Twinspring gold fjær i V-form som sikrer god sprett
  • pros-icon.svg En trygg og sikker trampoline
  • pros-icon.svg Kommer med Delux sikkerhetsnettet som lukker seg selv

Detaljeret gennemgang

BERG Elite Regular Trampoline 380 er enda en trampoline fra det nederlandske merket Berg, og i følge merket selv er deres Elite-serie deres aller beste og mest avanserte trampoliner. Denne trampolinen ligger helt i toppsiktet når det kommer til pris, men til gjengjeld egner den seg godt dersom trampolinen skal bli brukt mye og intenst. 

Noe av det som gjør at BERG Elite Regular Trampoline 380 skiller seg ut, er deres Airflow hoppeduk. Den sørger nemlig for en svært god luftgjennomstrømning som gjør at man kan hoppe enda høyere og ha bedre sprett. I tillegg er BERG Elite Regular Trampoline 380 utstyrt med hele 112 twinspring gold fjær – noe som er det høyeste antallet fjær i denne testen. De er i tillegg montert i V-former, da dette sørger for at man får et større område på hoppeduken som er optimalt å hoppe på. 

BERG Elite Regular Trampoline 380 er værbestandig og godt polstret med UV-herding. Trampolinen vil dermed holde seg godt i all slags vær, og har en svært god kvalitet. Den passer godt for både voksne og barn, med en maksimal brukervekt på 110 kg.

Fordele
  • pros-icon.svg Høy kvalitet på rammeverket
  • pros-icon.svg Lang holdbarhet
  • pros-icon.svg Enkel trampoline å montere
  • pros-icon.svg Enkel trampoline å oppbevare om vinteren
  • pros-icon.svg Egner seg for yngre barn (6 år+)

Detaljeret gennemgang

BERG Favorit InGround Trampoline 380 er den samme trampolinen som vår testvinner Berg Favorit, bare I en lav versjon. Med andre ord får du den samme gode kvaliteten, stabiliteten, tryggheten og sikkerheten som med Bergs toppmodell.

Det er mange som foretrekker en lavere trampoline, spesielt de som har litt yngre barn, eller de som ønsker å være nærmere bakken. Med andre ord er dette en trampoline som egner seg best for yngre barn. Trampolinehøyden på denne trampolinen er nemlig bare 20 cm, så denne egner seg ikke for de som ønsker en trampoline med lange fjær som sikrer de høyeste hoppene – men heller en trampoline barna kan leke på uten at du trenger å være redd for at de skal falle ned.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg God sprett og myk landing pga. lange fjær
  • pros-icon.svg God utnyttelse av hele hoppematten
  • pros-icon.svg Stilrent og flott design
  • pros-icon.svg Stige er inkludert
  • pros-icon.svg Rammen er tykk og kantpolstringen har 30 cm tykkelse

Detaljeret gennemgang

Noen foretrekker å gå for en rektangulær trampoline, og det kan være flere grunner til det. En rektangulær trampoline egner seg for eksempel veldig bra til de erfarne trampolinehopperne som ønsker å gjøre triks og akrobatiske øvelser, da man får utnyttet hoppematten til det fulle. Andre har kanskje en hage som er formet på en måte som gjør at en rektangulær trampoline egner seg bedre.

Uansett årsak, hvis man ønsker en rektangulær trampoline er Salta First Class With Safety Net Rectangular etter vår mening det aller beste alternativet. Denne trampolinen scorer nemlig svært høyt på både kvalitet og sikkerhet – noe som er veldig viktig når man skal investere i en rektangulær trampoline.

Salta First Class With Safety Net Rectangular har en ekstra tykk ramme og en kantpolstring som er 3 cm tykk, og noen doble koniske fjær på hele 210 mm, noe som gjør at man både kan hoppe høyere, og man vil også lande mykere og tryggere. Trampolinen er veldig stilren og flott der den står, og i tillegg til sikkerhetsnettet er trampolinen også utstyrt med en stige som følger med på kjøpet – noe som ikke er gjeldene for mange trampoliner.

Guide

Hvordan velger jeg den beste trampolinen?

En trampoline kan være en stor glede for hele familien, og det er jo nettopp derfor at trampoliner har blitt så populære som de har blitt for familier over hele landet. Men de aller fleste kan nok også synes at det er vanskelig å velge hvilken trampoline man skal velge – det å hoppe på trampoline er morsomt, men man har også hørt om ulykker på trampoliner. Det er derfor lurt å tenke over noen ting før man kjøper en ny trampoline. Nedenfor går vi gjennom de viktigste faktorene du bør tenke over for å finne trampolinen som passer best for deg og din families behov.

Hvem skal bruke trampolinen?

Når du skal ut å kjøpe en trampoline å er det lurt å tenke over hvem det er som skal bruke den. Skal voksne bruke den? Er det kun barn? Skal hele familien hoppe, og skal flere hoppe på trampolinen samtidig? Trampoliner har nemlig alltid oppgitt den maksimale brukervekten på produktinfi. Noen har maksimal brukervekt 120 kg, mens andre har opp mot maksimal brukervekt 150 kg. I vår test varierer den maksimale brukervekten på mellom 100 kg til 180 kg.

Tenk derfor over maksimal brukervekt når du kjøper en trampoline, og hvor mye vekt deres trampoline skal tåle, selv når flere bruker trampolinen samtidig. I tillegg vil en stor trampoline kreve mer vekt, mens en mindre trampoline kan gi god sprett uten for mye vekt.

Nedenfor kan du også lese mer om for eksempel trampolinens form, og hva slags trampoliner som gir dypere og mer kontrollert sprett, mens hva som sørger for høyest mulig sikkerhet. Alle disse tingene er avhengig av hvem det er som skal bruke trampolinen, så det er lurt å ha dette i tankene.

Trampolinens form

Når du ser på norske hager så vil du raskt se at det er de runde, eller sirkulære trampolinene som er mest populære her i Norge, men det finnes også en rekke gode rektangulære trampoliner. Men hva som er et godt valg for deg, avhenger av en rekke faktorer. Generelt kan man si at det er en større risiko forbundet med rektangulære trampoliner, noe som er grunnen til at de runde er mer populære. Formen på de runde trampolinene er nemlig med på å styre den som hopper inn mot midten av trampolinen, noe som gir en høy sikkerhet og reduserer risikoen for at man hopper utenfor eller på kanten av en trampoline. På den måten får man automatisk en kontrollert sprett for barn, og det er også tryggere dersom flere barn skal hoppe på trampolinen samtidig.

På den andre siden så passer de rektangulære trampolinene bedre til mer erfarne hoppere, da de gir bedre og dypere sprett, noe som egner seg godt dersom du ønsker å kjøpe en trampoline som gir høye hopp, samt mulighet for dypere og mer akrobatiske hopp og triks da du oppnår en mer kontrollert sprett.

I tillegg vil kraften på rammen på de runde trampolinene bli fordelt utover, noe som gjør at rammen ikke trenger å være like kraftig for å være en trygg trampoline. Dette gjør altså at det krever mindre materiale, og de runde trampolinene er derfor også gjerne rimeligere.

Trampolinens størrelse

Hvor stor trampoline du velger har faktisk også en del å si. For det første må du tenke over hvor stor hage du har, og dermed hvor god plass du har til en trampoline. Noen har plass til en stor trampoline, mens for andre er det en liten trampoline som passer perfekt i deres hage.

Men det er litt andre ting man også bør tenke over når det kommer til størrelsen. Jo større trampoline, jo mer kraft trenger man for å få en god sprett. For et lite barn med lav vekt, vil dermed en stor trampoline gi dårlig sprett. Dette er fordi at luften under trampolinen skal presses opp og ned, og det krever altså en passende vekt å få presset nok luft under til at det gir god sprett. 4,3 meter er derfor den største familiestørrelsen man får som standard. 4,3 meter er nemlig passende for de fleste. For et lite barn vil den ikke gi for høy sprett, sånn at det blir usikkert, samtidig som at de har litt å vokse på.

Rammen og konstruksjonen av høy kvalitet

Fjærene og rammen er selve fundamentet på en trampoline, og er derfor ganske så viktig å gjøre seg opp noen tanker om. Rammen er selve skjelettet  på trampolinen, og som holder den oppe. Rammen må være kraftig nok til å kunne tåle den maksimale brukervekten, og gjerne at flere barn bruker trampolinen samtidig. På de fleste trampoliner av høy kvalitet er rammen laget av galvanisert stål. Galvanisert stål er tilnærmet rustfritt, noe som gjør at rammen på trampolinen vil ha en god holdbarhet selv om rammen på trampolinen står ute over vinteren og i ulikt vær – noe vi tross alt har i norske hager.

Rektangulære trampoliner krever en kraftigere ramme enn de runde, da vekten fordeles her ulikt. I tillegg vil en tyngre trampoline også være mer stabil. Det er derfor lurt å tenke godt over rammen når du kjøper en trampoline.

Gode fjær gir god sprett

Vi vet alle sammen at fjærene har mye å si på en trampoline, og bedre fjær gir gjerne bedre sprett. Det er nemlig stor variasjon i kvaliteten på fjærene i en trampoline, noe som også henger en del sammen med pris. Det du derfor bør se på når det kommer til fjæringen på en trampoline er hvor mange fjær det er, hvor lange de er, hvor store og tykke de er og hva de er laget av. Jo større fjær, jo mer trekker seg ut, og jo dypere og mer kontrollert sprett vil man oppnå.

Få fjær eller korte, harde fjær vil gjerne gi en dårlig sprett, mens mange fjær som er fleksible og lange gjør at man vil få tak i hoppet og gir bedre sprett. Dette med fjær er derfor noe som i stor grad henger sammen med kvalitet – men det handler også om hva du ønsker av trampolinen.

Hoppeduk

Sammen med fjærene er det hoppeduken som i stor grad er med på å styre opplevelsen man får når man hopper på en trampoline. Det er viktig at man ser etter en trampoline med høy kvalitet på duken, da dette også er den mest utsatte delen på en trampoline. Sollys, regn, fukt og skitt, sammen med selve hoppingen fører til en stor slitasje på duken, noe som gjør at den duk med lav kvalitet kan bli ødelagt.

Det fleste trampoliner av høy kvalitet er i dag laget av slitesterke og UV-beskyttende materialer, noe som gjør at de varer lenger og holder seg gode å hoppe på i lang tid.

Sikkerhetsnettet på en trampoline

Det kommer vel ikke som en overraskelse på deg at sikkerhetsnettet har til formål å sikre en trygg trampoline. Et sikkerhetsnett er der for å sørge at du eller barnet ditt ikke hopper utenfor trampolinen og skader dere. Et sikkerhetsnett skal gjerne være minimum 180 cm, og et sikkerhetsnett er laget av finmasket netting, som stopper deg dersom du skal være uheldig å hoppe ut på kanten av trampolinen.

Sikkerhetsnett har ikke alltid vært en del av trampolinen. Men de siste årene har sikkerhetsnettet blitt mer eller mindre obligatorisk, og noe mange ser på som en absolutt nødvendighet. Sikkerhetsnett følger i dag med på de fleste trampoliner, men ikke alle – så dette er noe du bør sjekke når du skal kjøpe en trampoline. Et sikkerhetsnett er ikke nødvendig dersom du skal grave ned trampolinen i bakkehøyde, men bortsett fra det så er du nødt til å ha sikkerhetsnett med din trampoline.

Det er en del forskjeller på et sikkerhetsnett. Noen sikkerhetsnett har glidelåser, mens noen sikkerhetsnett har en selvlukkende inngang. Hvis barnet ditt har en tendens til å glemme å lukke sikkerhetsnettet etter seg, så kan det være lurt å kjøpe en trampoline med selvlukkende inngang.

Kantbeskyttelse og polstring

Dette er viktig, så gjenta dette for deg selv; kantpolstring, kantpolstring, kantpolstring. I tillegg til sikkerhetsnett, så er nemlig kantpolstringen en svært viktig del av en trampoline. En kantpolstring er nemlig den aller viktigste sikkerhetsbeskyttelsen på trampolinen, da kantpolstringen hindrer at man skader seg. En kantpolstring ligger rundt hele kanten på trampolinen og beskytter en mot å treffe fjærene og rammen når man hopper. Det mest vanlige er at en kantpolstring er på rundt 30 cm tykkelse, og at selve tykkelsen på materialet er rundt 2-3 cm.

Materialet på kantpolstringen er også viktig. På de fleste trampoliner er kantpolstringen laget av materialer som tåler slitasje, vær, vind og UV-stråler.

Tenk over garanti og reservedeler

Her i Norge så er det garanti på varer vi kjøper. Det kan være 2 år, eller det kan være 5 år. Dette er noe som er lurt å tenke over ved kjøp av en ny trampoline. Det er nemlig gjerne ulik garanti på alt fra rammen til duk til sikkerhetsnettet. Det er derfor en svært god ide å sjekke om den trampolinen du kjøper har 2 eller 5 år garanti, og hva den rekker.

Det kan også være at man etterhvert får bruk for reservedeler på en trampoline, spesielt om trampolinen står ute, eller om den blir brukt mye. Kanskje man får en rift i dens sikkerhetsnett, eller kanskje kantpolstringen får seg en skade. I disse tilfellene er det et godt valg å ha kjøpt en trampoline fra et anerkjent merke, da det ofte er lettere å finne reservedeler fra disse produsentene.

Hvor viktig er pris på en trampoline?

Er du usikker på hvor mye du skal gi for en trampoline, og om prisen på en trampoline egentlig har noe å si? Vi forstår godt at du lurer på dette, da dette er en komplisert og sammensatt spørsmål – og vi har dessverre ikke et veldig godt svar på dette.

Generelt kan vi si at ja, prisen har noe å si. Dette handler om at høy kvalitet gjerne henger sammen med at trampolinen er veldig god, og dermed også har en høyere pris. En kraftig, stabil og robust trampoline hvor rammen er tykk vil gjerne også prisen være høyere. Det kan man for eksempel se på en rektangulær trampoline. På en rektangulær trampoline krever det at rammen er kraftigere, og dermed blir det også brukt mer materiale, som igjen fører til en høyere pris. Derfor kan man også se at de runde modellene er billigere enn en rektangulær, nettopp fordi at en rund trampoline krever mindre materiale på rammen da vekten fordeles mer jevnt utover hele rammen.

Kantpolstring, fjær, rammen, sikkerhetsnett og hoppeduk er alle deler på trampolinen som krever høy kvalitet for å vare lenge, da det reduserer risikoen for ulykker. Materialene som er brukt er derfor svært viktig, og det henger ofte sammen med prisen. Ser du etter en trampoline med god sprett, god plass og høye hopp – så stiller det en del krav til en trampoline. Med andre ord lønner det seg som oftest ikke å gå for en billig trampoline, da det kan føre til at kantpolstring, fjær, ramme, sikkerhetsnett og hoppeduk ikke er laget av de beste materialene.

Når det er sagt, så finnes det rimelige modeller som er veldig god, hvor du får en god pris og du får mye for pengene. Først og fremst er det derfor viktig å lese anmeldelser, tester osv. for å lese om andres erfaringer med trampolinene – på den måten kan du fint finne en trampoline til en god pris, men det krever at man undersøker hva det er man kjøper.

Er trampoliner egentlig trygge?

Sikkerheten er et must når det kommer til trampoliner, og det er nok mange som er redde for å kjøpe en trampoline til barna sine, da de er redde for at de skal skade seg – noe som gir god mening. Men det er viktig å understreke at stort sett så er en trampoline helt trygg, da det er lagt så stor vekt på en høy sikkerhet i produksjonen av trampoliner – spesielt om du velger en god trampoline av god kvalitet.

Trampoliner er utrolig gøy for hele familien, og det er grobunn for masse moro, gode minner og aktiv lek utendørs. Trampoliner i dag som er av god kvalitet er alle sammen utstyrt med sikkerhetsnett, kantpolstring og slitesterke materialer, noe som gjør at den demper støt, og sjansen for ulykker er veldig liten.

Det å hoppe på trampoline er dessuten svært sunt for barn og voksne, da det er en effektiv og morsom måte å være i aktivitet på. Man øker motorikken, koordinasjons- og balanseevnen, så det er mange gode grunner til å kjøpe en trampoline.

Dersom du er bekymret for at det skal bli for høy sprett, eller at det er farlig for barna dine, så kan du fint også kjøpe en trampoline med mindre sprett, da dette vil gjøre at man ikke kan hoppe like høyt. Et annet alternativ er å gå for en lav trampoline eller grave ned trampolinen i bakken, sånn at ikke fallhøyden er for stor – men et sikkerhetsnett og kantpolstring sørger altså i stor grad for at sjansen for en ulykke er blitt veldig lav på dagens moderne trampoliner.

Hvordan monterer man en trampoline?

Mange har en forestilling om at en trampoline er vanskelig å montere. Men det trenger absolutt ikke være tilfellet. Det kan nok være at man bør være minst to stykker når man skal montere trampolinen, men bortsett fra det så er en trampoline generelt enkel å montere.

Det som kan være krevende når man monterer en trampoline er når man skal hekte fast fjærene i rammen samtidig som at man strammer duken. Akkurat denne jobben krever at man bruker litt muskler – men for de aller fleste går dette helt fint.

Alle trampoliner kommer med en bruksanvisning, og de aller fleste av de er veldig brukervennlige og enkle å lese. Når trampolinen er montert så er det lurt å sjekke fjærene at de sitter ordentlig, og du må også sikre deg at trampolinens kantpolstring er godt festet over både rammen og fjærene.

Oppbevaring av trampoliner om vinteren

Dette med å oppbevare en trampoline om vinteren er det mange som lurer på. Hvordan gjør man det på best måte? Kan trampolinen stå ute? Og hvordan bør den oppbevares?

Som nevnt tidligere i vår artikkel så er de fleste gode trampoliner produsert av gode materialer hvor rammen er av galvanisert stål, noe som er rustfritt og tåler fuktighet og forskjellige årstider. Men når det går mot kaldere tider, så bruker barna gjerne trampolinen mindre, og den kan bli stående lenge uten å bli brukt.

Det er mange som velger å la trampolinen stå, og det går i de fleste tilfeller greit. Men for å sikre en lang holdbarhet og levetid på trampolinen så gjør man lurt i å pakke den bort når sommeren er over. Det er nemlig sånn at snø, regn, vær og vind sliter på rammen, sikkerhetsnett, hoppeduk, kantpolstring og fjær, og snøen kan ofte være tung hvis den ligger på trampolinen. Vi anbefaler derfor at du demonterer hele trampolinen og oppbevarer den på et tørt sted.

Tips for demontering og oppbevaring av trampolinen:

  • Rammen bør demonteres helt
  • Oppbevar sikkerhetsnett, kantpolstring, hoppeduk og fjær på et tørt sted
  • Bruk gjerne hansker når du demonterer, sånn at du ikke klemmer eller skader deg når du fjerner fjærene
  • La gjerne kantpolstring, duk og sikkerhetsnett ligge å tørke før det pakkes sammen, sånn at det ikke blir liggende fukt i delene
  • Spar på bruksanvisningen sånn at monteringen blir enkel når sommeren kommer
  • Ta en gjennomgang av alle delene før det pakkes sammen for å sjekke at alle deler er intakte, eller om det er bruk for å skifte ut noen deler til sommeren igjen

Slik sikrer du trampolinen

Her i Norge er vi utsatt for et varierende vær, og noen ganger kan det forekomme sterk vind eller mye snøfall. Som vi nevnte i forrige avsnitt, så kan snø legge seg svært tungt på en trampoline, noe som kan skade både fjær og hoppeduk, noe som kan gjøre at man får mindre sprett og lavere holdbarhet på trampolinen.

I tillegg kan trampoliner være utsatt for mye fint. Sikkerhetsnettet er for eksempel såpass høyt, at hvis det blåser skikkelig så kan vinden få tak. Det samme gjelder i stor grad for hoppeduken, da den kan fungere som et seil. Vi har derfor samlet noen gode tips for sikring av trampolinen:

  • Legg gjerne noen steiner, eller noe tungt over bena på trampolinen for å sikre at vinden ikke får tak – eller fest den med kjetting
  • Sett trampolinen et sted i hagen hvor det er le, og hvor vinden sjeldent blir veldig kraftig
  • Er det spådd svært sterk vind så fjern sikkerhetsnettet, eller legg hele trampolinen opp ned mens vinden herjer

Slik er vår trampoline test utført

I vår best i test av trampoliner har det vært viktig for oss å finne et godt utvalg av trampoliner som passer til ulike behov. I denne testen vil du derfor finne et variert utvalg av trampoliner som varierer i størrelse, maksimal brukervekt, sikkerhet, form og pris, da alle har ulike behov og ønsker for en trampoline.

For å finne frem til de utvalgte modellene i vår best i test, har vi gått gjennom store mengder informasjon på nettet i form av informasjon fra produsenter, kundeerfaringer, forbrukertester og ekspertuttalelser. På den måten har vi samlet sammen informasjon til å kunne plukke ut de aller beste trampolinene på markedet akkurat nå, sånn at du kan ta et godt og veloverveid valg i kjøp av den beste trampoline for deg og din familie.

Berg Toys Favorit with Comfort Safety Net 430cm Salta Comfort With Safety Net Ø251cm Trampoline EXIT Elegant Premium ø366 cm inkl. Net Deluxe BERG Elite Regular Trampoline 380 inkl Deluxe Sikkerhetsnett BERG Favorit InGround Trampoline 380 inkl. Comfort Sikkerhetsnett Salta First Class With Safety Net Rectangular 244x427cm
Størrelse Ø: 430 cm H: 90 cm Ø: 193 cm H: 65 cm Ø: 366 cm Ø: 380 cm H: 90 cm Ø: 380 cm H: 20 cm 244×427 cm H: 89 cm
MAKSIMAL BRUKERVEKT 120 kg 100 kg 106 kg 110 kg 110 kg 180 kg
HØYDE SIKKERHETSNETT 270 cm fra bakken 250 cm fra bakken 270 cm fra bakken 270 cm fra bakken 200 cm fra bakken 271 fra bakken
ANTALL FJÆRER 96 stk 48 stk 80 stk 112 stk 80 stk 92 stk
BREDDE KANTPOLSTRING 380 mm 290 mm 350 mm 380 mm 300 mm
TYKKELSE KANTPOLSTRING 20/10 mm 20 mm 30 mm 20 mm 30 mm

FAQ:

Hvilke trampoliner er best i test?

I vår test har vi kåret Berg Favorit til den beste trampoline, da den scorer høyt på alle våre testparametere. Men alle har ulike behov, og derfor har vi valgt ut et variert utvalg av markedets beste trampoliner - så alle modellene i vår test er svært gode.

Hvordan sikre en trampoline for vind?

Er det spådd sterk vind er det smart å fjerne sikkerhetsnettet eller snu hele trampolinen opp ned mens vinden herjer. I vår artikkel kan du dessuten lese flere tips for å sikre trampolinen for vind.

Hvor stor skal en trampoline være?

Hvor stor trampolinen skal være varierer ved behov. Største standardstørrelse er 4,3 meter, da dette er en passende størrelse for både barn og litt eldre. Lav vekt eller høy vekt har også en del å si, så sjekk den maksimale brukervekten og les vår artikkel for flere tips om størrelse.

Hvor lang tid tar det å sette opp en trampoline?

Det kan gå relativt raskt å sette opp en trampoline. Les bruksanvisningen godt og vær gjerne et par stykker når den monteres - så burde det kunne gjøres på 2-3 timer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×