Opdateret september 2023

Uv telt baby – Beste UV-telt 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne UV-telt testen har vi plukket ut de 5 beste teltene med UV-beskyttelse og funnet frem til den beste av dem alle. Her kan du lese det du trenger å vite om størrelse, brukervennlighet og kvalitet, samt at vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hvert av teltene. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger det rette UV teltet for ditt barn.

Swimpy UV Tent

Best i test

Fordele
 • pros-icon.svg Beskytter godt mot solen
 • pros-icon.svg Ventilasjonspaneler i siden gjør at teltet ikke blir for varm
 • pros-icon.svg UV telt med ventilasjon
 • pros-icon.svg Solbeskyttelse faktor UPF50 +

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Swimpy UV tent

Swimpy UV Telt er en praktisk modell som gir en behagelig skygge for barnet, og ikke minst gir god beskyttelse mot solens UVA og UVB stråler. Teltet kan like godt brukes på stranden som hjemme.

Skal du ta det med på stranden kan du enkelt pakke det inn i en smart oppbevaringsveske og det er tydelige instruksjoner for hvordan du setter det opp igjen. Skulle det blåse en del på stranden kan du også feste teltet til underlaget ved hjelp av teltplugger. Teltplugger er ikke inkludert.

iPlay UV Tent 40+

Beste premium UV telt

Fordele
 • pros-icon.svg Inkluderer også oppblåsbar madrass
 • pros-icon.svg Reiseseng og uv telt i ett
 • pros-icon.svg Måler 120 x 75 x 46 cm oppslått

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge iPlay UV Tent 40+

IPlay UV telt baby er er god løsning for deg som ikke vil bruke så mye penger på teltet, men samtidig vil ha et telt for god beskyttelse mot UVA og UVB stråler fra solen. Her får du grei plass som de små kan leke på, og to praktiske lommer på innsiden der småting kan oppbevares.

Teltet slår du enkelt opp ved hjelp av stenger, og du har raskt en plass i solen der barnet kan ligge beskyttet. Teltet er tilgjengelig i flere farger og er enkelt å ta med seg på tur.

Swimpy Bamse

beste uv telt med Bamse

Fordele
 • pros-icon.svg Ramme produsert i glassfiber
 • pros-icon.svg Perfekt for utflukter
 • pros-icon.svg Kompakt oppbevaringseske

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Swimpy Bamse

Her er enda et telt fra testvinneren. Denne modellen er et ypperlig strandtelt med flott design fra den kjente figuren “Bamse”. Teltet kommer med en praktisk oppbevaringspose som har skulderrem slik at du enkelt kan bære teltet med deg.

Skal hele familien på stranden eller nyte en dag ute i hagen, kan minstemann oppholde seg i dette teltet som kommer med hele UPF 50+! Skulle det blåse litt kan du enkelt feste teltet til underlaget ved hjelp av 4 holdere for teltstenger.

Swimpy Babblarna

Beste UV telt med Babblarna

Fordele
 • pros-icon.svg Kan festes i underlaget med teltplugger
 • pros-icon.svg Gir god ventilasjon
 • pros-icon.svg Gir god beskyttelse i flott design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Swimpy Babblarna

Elsker din lille håpefulle Babblarna vil han eller hun garantert trives med å leke i dette UV teltet som har motiv fra den kjente tv-serien for barn. I tillegg beskytter teltet ekstra godt mot sol og både UVA og UVB stråling. Teltet kommer med solfaktor UPF 50+.

Teltet kommer med funksjonen pop-up, som betyr at det slår seg opp automatisk når du pakker det ut fra oppbevaringsvesken.  Lettere enn dette blir det ikke.

Guide

Slik velger du den riktig uv telt baby

Når varmen komme rvil hele familien ut, men samtidig vet vi at de aller minste er svært utsatt for UV-stråler med sin sarte hud. Da kan et UV-telt være en god løsning for å gi barnet uv beskyttelse.

Før du tar et valg kan du med fordel lese gjennom vår raske oppsummering, slik at du kan føle deg trygg på at du velger det rette teltet når du står i butikken.

Montering

Sjekk at du kjøper en modell som er lett å slå opp og ta ned igjen. Livet med små barn er travelt nok, og du trenger ikke en modell som krever lang bruksanvisning og en time for å montere. Det mest praktiske vil være å velge en modell som kommer med pop-up funksjonen.

Kvalitet og beskyttelse

Et UV-telt er designet for å beskytte barn og unge fra UV-strålene fra solen. Du ønsker at teltet både skal kunne vare lenge, samt beskytter mot skadelige stråler. Skal du tilbringe mye tid i solen med de små bør du ha en modell med høy solfaktor. De fleste modellene på markedet kommer med faktor 30+, 40+ og 50+. UPF 50 er den høyeste og beskytter barnet mest.

Størrelse

Husk at barnet vokser fort, og selv en liten baby vil vokse ut av teltet sitt til neste år om du kjøper det veldig lite. Meningen er gjerne at de små skal kunne leke og bevege seg litt i teltet sitt, så velg derfor en av modellene som er store nok.

FAQ

Hvilke uv telt til baby er best i test?

I vår uv-telt baby test ble Swimpy UV telt best i test. Vi liker spesielt at teltet har god størrelse, samt gir barn skygge og beskyttelse mot solens skadelige stråler på en flott måte.

Hvordan slår man opp et uv telt?

Det vil avhenge av teltet du kjøper. Noen kan du sette opp ved hjelp av teltstenger, mens andre er ekstra lette å slå opp ved hjelp av funksjonen pop-up.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×