Opdateret januar 2024

Vakuumpakker test – Finn den beste vakuumpakkeren for deg blant 5 av de beste på markedet

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

OBH Nordica 7944 Fresh 3
Beste billige vakuumpakker

OBH Nordica Fresh Food Sealer 7944

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Med en vakuumpakker kan du øke holdbarheten til maten eller ferdigretter med 5 ganger. Du kan også redusere tiden for å marinere kjøtt, da kjøttet vil marinere raskere når alt oksygenet er fjernet fra posen, og til slutt er en vakuummaskin også din beste venn hvis du har en sous vide.

Det finnes flere forskjellige vakuumpakkere på markedet, og derfor har vi i denne vakuumpakkere testen samlet 5 vakuumpakkere som alle har sine egne og gode egenskaper. I vår kjøpsguide kan du lese mer om alle fordelene ved å bruke en vakuumpakker og få veiledning til å velge den beste for ditt kjøkken.

Foodsaver V2860

Beste vakuumpakker

Fordele
 • pros-icon.svg Holder maten fersk opptil fem ganger lenger
 • pros-icon.svg Avtakbart dryppbrett som tåler oppvaskmaskin
 • pros-icon.svg Plassbesparende design med poseholder og oppbevaring av ruller

Detaljeret gennemgang

Denne vakuumpakkeren fra Foodsaver har vunnet tittelen som beste vakuumpakker i en test utført av Forbrukerrådet Tænk, fordi den er av høy kvalitet og har et godt utvalg av nyttige funksjoner. Foodsaver har produsert en rekke produkter for å holde maten fersk lenger, samtidig som den reduserer matsvinn, slik at du også sparer penger.

Derfor skal du velge Foodsaver V2860:

Foodsaver sørger for å vakuumpakke maten din uten problemer, uansett om maten må vakuumpakkes for å ha lengre holdbarhet, fryses eller om den skal tilberedes sous vide. Samtidig er det en robust maskin av høy kvalitet som tåler å bli brukt ofte i hverdagen, og den er enkel å bruke slik at du selv på de travleste dagene raskt kan vakuumpakke mat som er til overs.

Maskinen fjerner alt oksygen fra innholdet i posen, og det er akkurat oksygen som gjør at maten blir dårlig. Ved å fjerne oksygenet vil maten din bli bevart, og den holder på de næringsrike egenskapene og friskheten opptil fem ganger lenger. Vakuumforseglingen kapsler inn matens næringsstoffer, slik at du ikke trenger å gå på akkord med verken kvalitet eller smak. Du unngår også frostskader og reduserer matsvinn, noe som kan bidra til å redusere matbudsjettet ytterligere.

Foodsaver v2860 er utstyrt med to hastigheter, et vakuumtrykk på 0,8 bar og vakuumpuls, som gir deg maksimal kontroll over prosessen for vakuum. Pulsfunksjonen tar hensyn til sensitive matvarer, noe som er viktig siden vakuumprosessen kan være ganske hard på visse typer mat. Det er også en funksjon for tørr og fuktig mat for å skåne denne type matvarer. 

Foodsaver har vært på markedet i en årrekke, og de vet hvilke funksjoner som er viktige for å få mest mulig ut av vakuumpakkeren deres. Derfor har maskinen også en rekke smarte funksjoner som er uunnværlige i en travel hverdag.

Du kan enkelt følge med på hvor langt maskinen er på en egen indikator for fremdrift, og du trenger ikke gjøre noe, da den har håndfri betjening. Et lys viser deg når luften er fjernet og det hele er forseglet.

Når du vakuumpakker visse matvarer, kan det hende at det kommer litt juice ut av posen og inn i maskinen. Hvis vakuumpakkeren ikke har dryppskål kan det være litt rot å rengjøre, men denne vakuumpakkeren har dryppskål og tåler oppvaskmaskin, så rengjøringen blir ikke enklere.

Den har en enkel og slank og plassbesparende design i rustfritt stål som passer til de fleste kjøkken. Foodsaver har designet denne vakuumforsegleren på en slik måte at det er plass til oppbevaring av posene. Den har også en innebygd kutter, slik at du kan kutte posene til akkurat den størrelsen du trenger. Det er også plass til en hel rull, slik at du har alt samlet i én maskin. Du kan også oppbevare den vertikalt hvis det passer kjøkkenet best. Foodsaver har uansett tenkt gjennom produktet sitt for å gjøre det til en allsidig maskin som alle kan bruke, uansett hvor travelt de har det eller hvor lite plass det er på kjøkkenet. Maskinen fortjener absolutt tittelen som den beste vakuumpakkeren i denne vakuumpakker testen.

Caso VC300 PRO

Beste vakuumpakker med integrert beholder og posekutter

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel betjening av maskinen og nødvendige funksjoner, slik at du kan vakuumpakke enkelt og raskt
 • pros-icon.svg Maskinen er utstyrt med 2 sveisetråder
 • pros-icon.svg ‘Soft vakuumsystem’ for vakuumering av sensitiv mat

Detaljeret gennemgang

Kundene ser ut til å være ekstremt fornøyde med denne vakuummaskinen, da produktet har fått mange gode anmeldelser på blant annet Skousen. Den ble testvinner hos Politiken i 2015, og Forbrukerrådet Tænk har også gitt produktet gode karakterer, da det er den nest beste vakuumpakkeren i deres test. Den får skryt for å absorbere og sveise godt uansett hvor våt eller tørr maten er.

Derfor skal du velge Caso VC300 PRO:

Dette helautomatiske vakuumeringssystemet er ideelt for deg som ønsker å oppbevare maten din slik at den kan vare lenger eller hvis du vil prøve deg på sous vide matlaging. Caso VC300 er en både sterk og praktisk vakuumpakker, som har en vakuumhastighet på 12 liter pr. minutt og et vakuumtrykk på 0,8 bar.

Vakuummaskinen betjenes av knappene på toppen av maskinen. Det er knapper for alle nødvendige funksjoner som en vakuumpakker skal kunne utføre; sveis og vakuum, kun sveis, pulsvakuum, variabel sveisetid og stopp-bryter. Puls vakuum eller ‘Soft vacuum system’ er ideelt når du skal vakuumpakke sensitiv mat som ikke tåler å bli satt under for mye press. Her foregår vakuumprosessen manuelt, slik at du kan holde øye med maten underveis, og det er en knapp for stopp om det er nødvendig.

Noen forhandlere inkluderer en vakuumslange som gjør det mulig å vakuumere andre beholdere. Hvis det ikke er inkludert i pakken, kan det kjøpes som tilbehør.

Caso VC300 PRO har 2 sveisetråder, som er med på å sikre at den er 100 % sveiset hver gang. Det er utrolig viktig at du kan stole på sveisefunksjonen til vakuumpakkeren din.

Da Caso utviklet denne vakuumpakkeren tenkte de også på plassen, så det er plass til en rull i den integrerte beholderen og du kan enkelt justere lengden på posene med den integrerte posekutteren. I beholderen er det plass til poser med bredde inntil 30 cm, uavhengig av lengde.

Caso VC300 PRO har også en temperaturkontroll, som sikrer at maskinen ikke blir utsatt for overbelastning og brudd, noe som er med på å øke levetiden til maskinen.

Rengjøring av maskinen er ganske enkel, og gjøres enkelt med en våt klut. Rengjør du maskinen før bruk, må du være oppmerksom på at begge pakningene må være helt tørre før du bruker maskinen, ellers får du ikke et godt resultat. I tillegg må maskinen stå åpen slik at pakningene ikke ryker. I tillegg er vakuumkammeret avtagbart, noe som sikrer enkel rengjøring dersom det har rent marinade eller annen juice ut av posen og inn i juicesporet under vakuumprosessen.

Forbrukerrådet Tenk roser blant annet forseglingen, vakuumeringen, brukervennligheten og kvaliteten på maskinen.

OBH Nordica Fresh Food Sealer 7944

Beste billige vakuumpakker

OBH Nordica 7944 Fresh

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pålitelig vakuumpakker du alltid kan stole på – selv når den skal brukes til sous vide
 • pros-icon.svg Bra produkt til lav pris
 • pros-icon.svg Fint og enkelt design, slik at den lett kan oppbevares i kjøkkenskap eller skuffer.

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica er et kjent dansk merke som produserer elektriske kjøkkenapparater til en fornuftig pris. Her har de laget en vakuumpakker i et enkelt sort design, slik at du kan sikre at maten din varer fem ganger lenger enn konvensjonelle oppbevaringsmetoder.

Derfor skal du velge OBH Nordica Fresh Food Sealer 7944:

OBH Nordica har utstyrt denne maskinen med et vakuumtrykk på 0,75 bar, og den har en vakuumhastighet på 9 liter pr. Minutt. Vakuumpakkeren har en effekt på 110 watt og en vekt på 1,94 kg, noe som tyder på at det er en ganske robust vakuummaskin til en god pris!

I pakken følger det selvfølgelig også noen poser i forskjellige størrelser, som er en god start. Du vil raskt oppdage at du trenger mer enn én størrelse, for når du først har blitt vant til å bruke vakuumpakkeren i hverdagen, vil du ønske å bruke den så mye som mulig. Det er tross alt en veldig god måte å vakuumpakke rester fra middagen, som kan fryses og brukes en annen dag, da en vakuumpakke også beskytter mot frostskader. Du kan også bruke maskinen til å vakuumpakke individuelle gjenstander som for eksempel en halv sitron eller lignende.

Med denne maskinen ønsker OBH Nordica å vise deg hvor enkelt det er å vakuumpakke din overflødige mat, slik at vi kan redusere matsvinnet og matbudsjettet ditt. I utgangspunktet er det flere fordeler med å vakuumpakke maten din, og du kan lese mer om dem lenger ned i denne artikkelen. Det er viktig at prosessen holder seg enkel, for ellers blir det aldri en vane på det travle norske kjøkkenet. I tillegg må det også være en god  maskin, for vi vil at det skal være enkelt, maskinen må være enkel å ha i nærheten. Det er dette OBH Nordica har forsøkt å få til med denne maskinen, og de har lykkes ganske bra. Det er tre knapper; forsegling, stopp-knapp og en knapp for vakuumering og forsegling. I tillegg er maskinen ganske enkel å bruke, da man trykker på de to knappene på hver side av maskinen, noe som får maskinen til å åpne seg. Legg posen med maten inn i maskinen – et godt stykke over forseglingsgjengene – og lukk lokket godt igjen. Det tar bare et klikk før den sitter perfekt, og så kan du starte prosessen med forsegling og vakuumering. Når du er ferdig med å bruke den er det viktig at du ikke trykker lokket helt ned slik at det kommer en ‘klikk-lyd’, da dette kan skade pakningene, men ellers er det ingenting du trenger å ta hensyn til.

OBH Nordica lager også egne poser som passer til maskinen, og disse kan selvfølgelig også brukes i mikrobølgeovn og i kokende vann, noe som gjør dem ideelle for vakuumpakking av mat som skal tilberedes med metoden sous vide. Du kan selvfølgelig også bruke andre vakuumposer, men pass på at kvaliteten på posene er den samme, og samt bredde og lengde. Ellers vil du ikke oppnå samme resultat.

OBH Nordica tilbyr deg å prøve produktet i 100 dager, og er du ikke fornøyd får du pengene tilbake.

Witt Smart Vakuumpakker

Beste vakuumpakker med integrert posekutter

Fordele
 • pros-icon.svg Smart og stort betjeningsdisplay
 • pros-icon.svg Fokuser på en god forsegling
 • pros-icon.svg Integrert posekutter

Detaljeret gennemgang

Witt har selvfølgelig også designet og produsert en vakuumpakker, som passer perfekt i designet med deres sous vide-maskin ‘Smart sous vide’. Designet er pent og lekkert og skiller seg ut fra mengden, da det er en robust maskin, som har en god pris og integrert posekutter.

Derfor skal du velge Witt Smart Vakuumpakker:

Witt Smart vakuumpakker har et moderne utseende og finnes i både hvit og sort. Den har en forsterket front, som gjør maskinen mer slitesterk og robust, samtidig som den gir den et jevnt utseende. I utgangspunktet skiller denne vakuumpakkeren seg ut fra de andre på markedet med tanke på maskinens design. hEr finner du et stort display på lokket, hvor det er 7 knapper, og lys som indikerer hvor langt i prosessen maskinen er kommet. Lokket tas av ved å holde inne knappene på siden.

Maskinen er laget med tanke på at maten skal tilberedes via tilberedningsmetoden sous vide, derfor har de satt ekstra fokus på selve forseglingen av vakuumposen. Det ødelegger tross alt maten hvis det kommer vann inn i den, og det er seriøst ikke noe mer elendig enn å få kjøttet ødelagt når det har kokt i så mange timer.

Witt trekker selvfølgelig også frem de mange fordelene ved å bruke en vakuumpakker i hverdagen. De fremhever blant annet den forlengede holdbarheten til maten din, maksimerer smaken av kjøttet ved å vakuumpakke kjøttet med marinade eller urter

Maskinens vakuumtrykk er 0,8 bar, noe som tyder på en sterk vakuumpakker, og den bruker 130 watt, som er det høyeste i denne testen. Disse to egenskapene gjør blant annet at prosessen for vakuumering tar mellom 10 og 20 sekunder. Det er inkl. for å fjerne all luften og forsegle posen. Selve forseglingsprosessen tar mellom 6 og 10 sekunder.

Med denne vakuumpakkeren medfølger det selvfølgelig også noen poser, så du kan begynne å bruke den med en gang. De er i forskjellige størrelser, og i etterkant vil det være mulig å kjøpe poser fra Witt hos den forhandleren du velger. Du kan også bare legge til forskjellige størrelser samtidig som du kjøper maskinen.

En ekstra smart funksjon på denne modellen er at den inkluderer naturligvis en posekutter, slik at du enkelt og greit kan kutte posene i de størrelsene som passer best til maten din. Det er en fordel å ha posekutteren i nærheten, fordi du ønsker å ha den i nærheten mens du forbereder kjøttet til å gå i posen, slik at du ikke må stoppe opp midt i prosessen. Det gir også et mye mer presist og rett kutt, noe som er viktig for å forsegle posen. 

Guide

Slik velger du den rette vakuumpakker

Det er flere forskjellige ting du må ta hensyn til før du investerer i din neste vakuumpakker, og derfor har vi samlet en rekke spesifikasjoner, funksjoner og annen viktig kunnskap som du kan bruke for å ta ditt valg når du skal kjøpe en vakuumpakker. .

 • Vakuumtrykk: Trykket måles i bar, og har stor betydning for hvor raskt og kraftig maskinen suger luften ut av posen. Hvis du er ute etter en kraftig vakuumpakker, må du opp til 0,8 bar.
 • Vakuumhastighet: Vakuumhastigheten til vakuumpakkeren er viktig for hvor raskt den kan suge alt oksygenet ut av posen. Noen leverandører gir til og med informasjon om hvor mange sekunder selve vakuumprosessen tar, men ikke alle gjør det. En rimelig vakuumpakker sier mellom 9 og 12 liter per minutt.
 • Forseglingen: Denne delen er nesten like viktig som selve vakuumprosessen, da det krever en god forsegling for at posen skal forbli luftfri. Noen maskiner har to tetningslister, noe som kan være bra hvis du skal være ekstra sikker på at den er skikkelig. 
 • Poseskutter: Noen vakuumpakkere gjør bare mer enn andre. Hvis du bare er ute etter en veldig enkel maskin, trenger du kanskje ikke en fullfunksjons vakuumpakker. Vil du derimot ha en vakuumpakker som gjør det enkelt for deg å ta ut vakuumpakkeren, så trenger du en med en posekutter. En posekutter er smart fordi den lager et rent kutt, noe som er viktig når du skal forsegle posen.
 • Beholder til poser: Det samme gjelder en integrert beholder til posene, for da er alt samlet på ett sted. På den måten ligger ikke posene og flyter et sted, men du har alt samlet på ett sted, slik at du enkelt kan ta ut vakuumpakkeren når du trenger det. Det vil også øke sjansen for at du tar den ut selv når du er skikkelig travel. 
 • Design og størrelse på maskinen: Dette er alltid et spørsmål om smak, nettopp fordi design og smak er veldig forskjellige. Det er imidlertid klart at de nyere maskinene passer mer designmessig på dagens kjøkken, og det tas hensyn til med at det må være enkelt om det skal bli en vane på kjøkkenet. Størrelsen på maskinen avhenger av kjøkkenet – kan maskinen stå foran? Eller må det pakkes bort i et skap eller i en skuff hver gang? Det er ingen hemmelighet at hvis maskinen står rett foran deg, er det større sjanse for at den blir brukt oftere. Det er tross alt nettopp hverdagsmat som har godt av å vakuumpakkes, slik at den får lengre holdbarhet.
 • Vakuumpakker til sous vide tilberedning: Hvis du leter etter en vakuumpakker fordi du trenger å vakuumpakke maten din som skal tilberedes ved hjelp av tilberedningsmetoden sous vide, så trenger du en vakuumpakker som gjør en virkelig god forsegling. Ellers kan du ødelegge maten.
 • Ekstra tips: Når du vakuumpakker mat, har du en tendens til å velge eller kutte noen poser som er mye større enn det som faktisk trengs. Når du tilbereder maten med sous vide er det veldig viktig at vannet ikke renner inn i kjøttet, og derfor kan du gjøre posen litt større enn forventet. Det samme gjelder hvis du vakuumpakker noe veldig fuktig, som vakuumpakker prøver å suge ut. Her vil det også være nødvendig å velge en ekstra stor pose, for å være sikker på at vannet ikke presser seg ut.
 • Kjøp av poser: Når du kjøper vakuumpakkeren din, følger det som regel alltid med poser, slik at du kan vite hvilken størrelse du trenger mest. Det er selvsagt ikke helt vanlige poser som brukes til å vakuumere. Posene er mye sterkere, og de fleste poser tåler både kokende varmt vann og mikrobølgeovn. Det er selvsagt forskjellig fra produsent til produsent, men det er som oftest slik posene er laget. Noen leverandører av vakuumpakkere produserer også egne poser, og ved å bruke deres poser er du helt sikker på at kvaliteten på både vakuumprosessen og forseglingen er på topp. Men noen maskiner kan lett ‘tåle’ poser fra en annen produsent (jeg har selv opplevd dette med min egen).

Fire fordeler ved å bruke en vakuumpakker

 • Forlenger holdbarheten til produktene dine
 • Beholder næringsstoffer og smak
 • Intensiverer prosessen for marinering av mat
 • Beskytter maten din mot frost

Dette er fire ekstremt gode fordeler med å vakuumpakke noe av maten din, og de fire fordelene er også grunnen til at du bør investere i en god og effektiv vakuumpakker som du enkelt kan bruke i hverdagen.

Når du vakuumpakker mat og fjerner oksygenet, skaper du en beskyttende atmosfære slik at det ikke dannes bakterier, da bakterier krever oksygen for å leve. Derfor forlenges også holdbarheten med opptil fem ganger så mye, men du skal ikke tro at alle bakterier holder seg unna.

Melkesyrebakterier og noen andre bakterier danner seg godt i maten, men det er også mange bakterier som ikke dannes, og dette – sammen med fjerning av oksygen – er med på å forlenge holdbarheten til matvarene dine med opptil fem ganger mer enn normalt. Dette er også med på å redusere matsvinnet og ikke minst ditt matprosjekt. Vi nordmenn har for vane å kaste ut utrolig mye mat, og nå har du muligheten til å la restene vare mye lenger. I tillegg kan du nå også kjøpe mat som snart går ut på dato og så vakuumpakke den og fryse den.

Maten beholder også sine næringsstoffer og ernæringsmessige egenskaper samt smaken, slik at maten forblir smakfull og deilig, som om den var nylaget.

I tillegg kan en vakuumpakker også brukes til å intensivere prosessen for marinering av kjøtt, da det er mye lettere for kjøttet å absorbere det når det er vakuumpakket. Kjøttet trenger derfor ikke stå i kjøleskap i flere timer hvis det vakuumpakkes sammen med marinaden og settes i kjøleskapet.

Den siste fordelen foreløpig er at maten din blir bedre beskyttet mot frost hvis du vakuumpakker den. Når du legger maten i fryseren er det en sjanse for at den får frostskader, og da kan du ikke spise den. Maten må derfor pakkes godt inn når den skal i fryseren!

Hva kan vakuumpakkes, og hva kan ikke?

Du kan faktisk vakuumpakke alt du vil, men noen matvarer trenger at du tar litt mer vare på de enn andre. Ikke alle matvarer tåler å bli satt under så høyt press. Her tas det spesielt hensyn til ulike typer fisk, da det kan være lett å mose den siden den er så myk.

Luftige boller eller brød bør heller ikke vakuumpakkes, da det trenger luft, og det samme gjelder andre typer mat som inneholder luft.

Ellers står du fritt til å vakuumpakke ulike typer mat, og du kan alltids bare prøve deg frem – du finner raskt ut om maten er for ‘sart’.

Et godt tips er imidlertid at det som skal vakuumpakkes ikke inneholder for mye væske. Hvis det er for mye væske i den, kan det påvirke vakuumprosessen, da den vil prøve å suge den ut. Det er generelt en dårlig idé å vakuumpakke flytende mat, da vakuumprosessen og væsken mest sannsynlig vil reagere negativt på hverandre, og vakuumpakkeren ikke vil lykkes med å suge ut luften. Hvis du skal vakuumpakke en suppe eller lignende, anbefales det at du fryser ned det flytende stoffet, hvis det er nødvendig.

Når det kommer til alle de matvarene som tåler å bli vakuumpakket er prosessen ganske så enkel. Du vakuumpakker vanligvis middagsrester eller lager en ekstra stor porsjon for å dele den i flere forskjellige porsjoner, som du så kan fryse ned. Vi har allerede nevnt at mat som vakuumpakkes holder seg bedre i fryseren hvis den er vakuumpakket. Maten er beskyttet på en helt annen måte, noe som er en fordel om du liker å fryse ned porsjoner til de litt travle dagene.

Det er også en fordel å vakuumpakke andre matvarer, som sitroner, grønnsaker, kjøtt, kjøttpålegg og annet som har verdi for deg å lagre.

Vakuumpakkere til å tilberede sous vide

Som du sikkert har oppdaget er det flere gode grunner til å investere i en vakuumpakker, men de har blitt betraktelig mer populære de siste årene fordi markedet for sous vide-maskiner til hjemmekokkene har eksplodert. Ved tilberedning av mat med en sous vide-maskin må maten vakuumpakkes med krydder eller marinade for å oppnå best resultat. Dette er fordi når maten skal ut i vannet, må det ikke under noen omstendigheter komme vann på kjøttet, da det vil ødelegge kjøttet. I tillegg må all luft fjernes fra posen slik at kjøttet ikke blir liggende oppå vannet, da dette ikke vil gi optimal tilberedning av kjøttet.

Er du usikker på hvordan tilberedningsmetoden sous vide foregår, og har lyst til å lese mer om hvordan du oppnår perfekt tilberedt kjøtt og annen mat nesten uten å løfte en finger, les vår artikkel om sous vide-maskiner og andre gode tips til hvordan du bruker en sous vide maskin.

FAQ

Hvilken er den beste vakuumpakker i vår test?

Vi har vurdert at den beste vakuumpakkeren er Foodsaver V2860, da den har alle funksjonene som er nødvendige for å få et godt resultat. Det er også en maskin som er enkel å bruke i hverdagen og av utrolig høy kvalitet. Les hele artikkelen for å finne den som passer best på kjøkkenet ditt.

Hvilke fordeler er det ved å bruke en vakuumpakker?

Det er flere fordeler. Matproduktene dine beholder langt flere næringsstoffer og smak. I tillegg er det også med på å øke holdbarheten på mat opptil fem ganger så mye. På den måten kan man unngå matsvinn og du kan spare litt penger på matbudsjettet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×