Vannkoker test (2022) → Her er de 11 beste vannkokerne på markedet

1
Siemens TW86103P

Siemens TW86103P er vår testvinner og dermed best i test. Det er fordi den har fått gode anmeldelser i en rekke tester, blant annet svenske Råd Rön, og har spesielt fått mye ros for dens nøyaktighet og hvor rask den er til å koke vannet.  Derfor skal du velge Siemens TW86103P Denne vannkokeren er vår testvinner, og det er ikke uten grunn at dette er den beste. Denne har nemlig blitt kåret som testvinner og…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Siemens TW86103P769 kr.Bakeren og Kokken
KitchenAid Artisan 5KEK15222.521 kr.Proshop.no
SMEG KLF031.301 kr.Power
Stelton Emma vannkoker1.202 kr.Bakeren og Kokken
Wilfa TM-1500S1.071 kr.Power
Alessi MG322.597 kr.Bakeren og Kokken
OBH Nordica 6494 Color Burst Steel669 kr.Skousen
Philips Daily Collection HD9350429 kr.CDON
Russell Hobbs Retro Ribbon569,95 kr.Luxplus ApS
Dualit Classic2.609 kr.CDON
Bosch TWK6A813703,35 kr.Dinkjøp

Mangler du en ny vannkoker, men synes det er vanskelig å finne den perfekte til kjøkkenet ditt? Da kan du lese vår vannkoker test hvor du finner de 11 beste vannkokerne som alle skiller seg ut på hver sin måte.

En vannkoker er en viktig del av mange sin morgenrutine, og derfor er det også viktig at du velger den beste vannkokeren for deg, ditt behov og ditt kjøkken – både med tanke på de beste funksjoner og design. I vår vannkoker test har vi kåret Siemens TW86103P som best i test og vår testvinner, da den har flere gode funksjoner som gjør at den rett og slett er den beste etter vår mening.

Men du kan også finne 10 andre gode, effektive og stilrene vannkokere i vår test. I tillegg får du gode tips om hvordan du velger den beste vannkoker til ditt kjøkken og som passer best for dine behov.

Siemens TW86103P – vannkoker best i test

Siemens TW86103P er vår testvinner og dermed best i test. Det er fordi den har fått gode anmeldelser i en rekke tester, blant annet svenske Råd Rön, og har spesielt fått mye ros for dens nøyaktighet og hvor rask den er til å koke vannet. 

Derfor skal du velge Siemens TW86103P

Denne vannkokeren er vår testvinner, og det er ikke uten grunn at dette er den beste. Denne har nemlig blitt kåret som testvinner og fått en rekke gode anmeldelser av forbrukere og i tester som for eksempel hos det svenske testmagasinet Råd Rön. Siemens TW86103P har et enkelt og stilig design av rustfritt stål og svart plast. Det er en robust og solid vannkoker, som står stabilt med sine 1,6 kg. Vannkokeren bruker 2400 watt, noe som er normalt for en vannkoker, og har en vanntank på 1,5 liter vann, noe som skal være mer enn nok for en vanlig husholdning. På de to vannindikatorene kan du enkelt lese hvor mye vann det er i kjelen. 

Noen type drikke, for eksempel grønn te, tåler ikke å få for varmt vann, da det ødelegger noen av næringsstoffene og vitaminene. Derfor bør vannet ikke koke når det helles i te, derfor har noen vannkokere justerbar temperatur. Siemens TW86103P har 4 forskjellige temperaturer; 70, 80, 90 og 100 grader. Når vannet har nådd kokepunktet, kommer det et diskret pip for å varsle.

Siemens TW86103 har en rekke funksjoner som du vil sette pris på. Blant annet, en ”hold varm”-funksjon, som sørger for at du kan holde vannet varmt i noe tid. Den har også en 360 graders stikkontakt, noe som betyr at du kan plassere kjelen på stikkontakten fra alle vinkler, og du kan også snu vannkokeren hvis du trenger å se vannmåleren fra en annen side.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2400 watt
 • Kapasitet: 1,5 liter
 • Materiale: Rustfritt stål og svart plast
 • Avkalkingsfilter: ja
 • Temperaturnivå: 4
 • Vekt: 1,5 kg
 • Justerbar temperatur – velg mellom 4 forskjellige temperaturer
 • 2 vannindikatorer
 • “Hold varmen”-funksjonen

KitchenAid Artisan 5KEK1522 – en vannkoker i flott design

KitchenAid er for mange favorittmerker når det gjelder kjøkkenapparater som kjøkkenmaskiner, vannkoker, brødristere, blender og mange flere. Design og kvalitet er på topp. Denne kjelen er en del av ‘KitchenAid Artisan’ -serien og har en stilig design med avrundede former.

Derfor skal du velge KitchenAid Artisan 5KEK1522

KitchenAid Artisan 5KEK1522 har kapasitet til 1,5 liter vann, og har et fint design som enkelt kan plasseres på bordet hvis det er gjester på besøk. Den har et litt buet og innbydende design, og KitchenAid har virkelig fokusert på å legge til noen funksjoner som gir prikken over i’en.

Billige vannkokere er vanligvis ikke isolerte, og blir derfor veldig varme på utsiden. Men KitchenAid Artisan vannkoker har en isolert konstruksjon, slik at vannet holdes varmt i lengre tid og at det ikke blir veldig varmt utenpå. I tillegg reduserer det også støy. Dette gjør det også enkelt å helle ut av vannkokeren. Håndtaket er behagelig å holde og lar deg håndtere produktet enkelt. 

KitchenAid vet at det er forskjell på te og urtete, da de ikke tåler den samme temperaturen, og det kan ødelegge teen hvis du utsetter den for høye temperaturer. Derfor har denne kjelen 7 temperaturtrinn mellom 50 og 100 grader, som du enkelt kan endre på basen. I tillegg viser et lys også hvilken temperatur vannet har nådd, og når vannet er ønsket temperatur, gir den en lyd, så det er ingen tvil om at det er ferdig.

På KitchenAid Artisan 5KEK1522 kan du enkelt lese temperaturen på temperaturmåleren som er plassert på den ene siden av vannkokeren, og den måler også temperaturen selv om kjelen ikke er på basen. 360 graders stikkontakt sørger også for at du enkelt kan plassere vannkokeren på stikkontakten uansett hvilke vinkler du kommer fra.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2400 watt
 • Kapasitet: 1,5 liter
 • Avkalkingsfilter: ja
 • Materiale: Aluminium
 • Temperaturnivå: 7
 • Vekt: 2,8 kg
 • Isolert konstruksjon slik at den ikke blir varm å ta på
 • Temperaturmåleren måler også temperaturen når den ikke er på basen
 • Robust vannkoker og stilig design

SMEG KLF03 – en retro vannkoker av høy kvalitet

SMEG har etter hvert laget en fin samling av kjøkkenutstyr, og denne vannkokeren passer perfekt på ethvert kjøkken med deres design. Produktet deres er laget i retro design, og er tilgjengelig i vakre pastellfarger, men også krem, svart og noen steder grå.

Derfor skal du velge SMEG KLF03

Denne vannkokeren kan romme opptil 1,7 liter, og kan temperaturstyres i trinn mellom 50 og 100 grader; 50, 60, 70, 80, 90, 95 og 100 grader. SMEG har laget to versjoner av denne kjelen, hvor den ene har temperaturkontroll og den andre ikke, og de er selvfølgelig en prisforskjell mellom de to produktene.

Vi anbefaler:  Beste kaffemaskin med kvern (2022) → stor best i test og guide

SMEG vannkoker skiller seg definitivt ut i designet sammenlignet med de andre vannkokere på markedet. Det er imidlertid viktig at du vurderer hvilken farge du skal ha på kjøkkenet. En vannkoker er noe du kjøper for å ha den i mange år, så du må velge en farge som du vet at du vil elske i mange år fremover. Foruten den fine retro-designen, er den enkel å bruke, siden den bare har to knapper; en for temperaturkontroll og en ‘på og av’-knapp.

Under håndtaket kan du se hvor mye vann det er i kjelen. Lokket er et skyvelokk, så du bare trykker på det og det åpnes – veldig smart. Og som de fleste andre vannkoker, har den en 360-graders stikkontakt slik at du kan sette vannkokeren på den fra alle vinkler. Den slukker også når den treffer 100 grader, eller hvis det ikke er vann i kjelen.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2400 watt
 • Kapasitet: 1,7 liter
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Temperaturnivå: 7
 • Vekt: 1,45 kg
 • Temperaturkontroll mellom 50 og 100 grader
 • 360 graders plassering på sokkelen
 • Lokk med trykkfunksjon

Stelton Emma vannkoker – en vannkoker i klassisk dansk design

Stelton er kjent for sin langstrakte termos, som er tilgjengelig i mange forskjellige farger, og siden den gang har de produsert mange forskjellige ting til kjøkkenet. De har det blant annet laget denne serien ‘Emma’, som er deres prisbelønte te- og kaffeserie.

Derfor skal du velge Stelton Emma vannkoker

Dette er en mini vannkoker som er laget av rustfritt stål, og er tilgjengelig i flere forskjellige farger, men Stelton og deres designere har nøye valgt ut fargene den er tilgjengelig i for å passe resten av ‘Emma’-serien. Kannen har et fint håndtak laget av bøketre, som er med på å gi et helt unikt utseende til kjelen. Kapasiteten er 1,2 liter, noe som er nok for en vanlig familie, men hvis du trenger mer, kan du enkelt og raskt koke vann.

Du slår på kjelen ved å trykke ned på den lille hvite knappen under håndtaket, og den kommer med en lyd når du er ferdig. Etter at kjelen har vært i bruk, slås den av automatisk. Selvfølgelig har Stelton også laget en 360 graders base slik at du kan plassere kjelen fra alle vinkler. Basen har også plass til at du enkelt kan rulle overflødig ledning opp under sokkelen, slik at du ikke trenger å se på en unødvendig og stygg ledning hvis den kan unngås. Varmeapparatet er selvfølgelig også skjult under basen.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2400 watt
 • Kapasitet: 1,2 liter
 • Avkalkingsfilter: Ja
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Temperaturnivå: Ingen
 • Vekt: 1,45 kg
 • Dansk og stilig design, som er en del av en hel te- og kaffeserie
 • Vannkoker med dobbel vegg, slik at utsiden føles mindre varm
 • Smart konstruksjon med en ledningsopprulling

Wilfa TM-1500S – En vannkoker spesielt laget for te

Er du veldig glad i te? Wilfa TM-1500S er vannkokeren for deg som ønsker en liten vannkoker med kort koketid, hvor du kan lage en kopp te på kort tid og som har en god kvalitet, uansett om du skal lage svart eller grønn te. Det er en liten vannkoker som er veldig smart til tebrygging. 

Derfor skal du velge Wilfa TM-1500S

Planlegger du å bruke vannkokeren din hovedsakelig til å lage te på kort tid? Da bør du vurdere om du kanskje skal investere i Wilfa TM-1500S. For dette er ikke en vanlig vannkoker, men kan på mange måter egentlig kalles en te-koker istedenfor. For denne Wilfa vannkoker lar deg nemlig lage akkurat den type te som du ønsker. Den har en kapasitet på 1,25 liter, noe som ikke er store mengder vann, men det er en ok stor kapasitet som er nok til de aller fleste. 

For når du lager te så bør temperaturen kunne justeres etter hvilken type te du lager. Du skal få vannet varmt, men hvor varmt varierer. For lyse tesorter som hvit, grønn og gul te så bør du ikke overstige 85 grader varmt vann, mens for svarte tesorter gjør det ingenting om vannet koker. Og det er akkurat dette du kan justere med Wilfa TM-1500S. Den er veldig enkel å bruke, og det tar ikke lang tid å koke opp vannet eller lage te. Den har en “hold varm”-funksjon, og er også beskyttet mot tørrkoking. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om du glemmer å slå av vannkokeren etter deg. Og best av alt, så kommer Wilfa TM-1500S med en sil for te, som gjør det veldig enkelt å lage te akkurat sånn som du foretrekker. 

Produktdetaljer

 • Vekt: 1,5 kg
 • Kapasitet: 1,25 liter
 • Materiale: Stål
 • Kanne på vannkoker: Glass
 • Sil for te
 • Kapasitet på 1,25 liter
 • Lar deg bestemme temperaturen på vannet
 • Veldig enkel å håndtere, da den er brukervennlig

Alessi MG32 – en ledningsfri vannkoker

Alessi er kjent for å lage stilrene produkter, og deres vannkokere er intet unntak. Denne Alessi MG32  kommer i deres smarte signaturdesign for vannkokere, og best av alt er denne vannkokeren ledningsfri. Med andre ord slipper du å tenke over irriterende ledninger som ligger på kjøkkenbenken.

Derfor skal du velge Alessi MG32

Har du sett en Alessi vannkoker før? Det har du helt sikkert, for dette designet er nærmest ikonisk. Eventyret startet i 1985 da dette designet ble presentert, og siden da har denne vannkokeren vært en stor del av markedet for vannkokere. De har blitt videreutviklet, og Alessi MG32  er en av de helt nye modellene. Den kommer naturligvis med Alessi sin ikoniske fugl på tuppen av vannkokeren. Denne står inne i tuten, og den plystrer når vannet koker – dermed er du aldri i tvil når vannet koker. 

Alessi MG32  har en kapasitet på hele 1,8 liter, noe som kan regnes som store mengder vann om gangen når man skal koke vann og få vannet varmt. Det er nemlig noe som bør holde for hele den store familien. I tillegg til dette er selve vannkokeren ledningsfri. Dette er veldig praktisk når du løfter kjelen opp fra basen og skal helle i vannet – du trenger ikke tenke på at du må dra på ledningen for å få til dette. 

Med det ikoniske designet og det at dette er en brukervennlig vannkoker, gjør at dette etter vår mening er en av de beste vannkokere på markedet – nettopp fordi de har videreutviklet deres modeller i over 30 år. 

Produktdetaljer

 • Finnes i flere farger
 • Kapasitet: 1,8 liter
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Ledningsfri vannkoker
 • Kommer med et helt unikt design
 • Kommer med den ikoniske fuglen til Alessi sine vannkokere

OBH Nordica 6494 Color Burst Steel – en funksjonell og praktisk vannkoker

Denne smarte og moderne Color Burst Steel 6494 vannkokeren fra OBH Nordica er en veldig funksjonell og teknologisk vannkoker som kan gi glede for alle i en travel hverdag, hvor alt skal være enkelt og oversiktlig på kjøkkenet.

Vi anbefaler:  Melkeskummer test

Derfor skal du velge OBH Nordica 6494 Color Burst Steel

Hvis du vil ha en vannkoker i et pent og stilig utseende, så vel som en som har flere forskjellige funksjoner, slik at hverdagen og matlagingen kan bli mye enklere og mer håndterbar, så er OBH Nordica 6494 Color Burst Steel et fantastisk valg. Det er en funksjonell og teknologisk modell utstyrt med temperaturfunksjon, hvor det er mulig å velge mellom så mange som 5 temperaturinnstillinger. Under er det mulig å velge et alternativ med 37 grader for matlaging av babymat.

I tillegg til temperaturkontroll, hvor du kan velge mellom forskjellige temperaturinnstillinger avhengig av hva vannet skal brukes til, har denne kjelen også en hold-varm-funksjon. Med denne funksjonen kan du ha samme temperatur i kjelen over lengre tid hvis du for eksempel sitter og drikker te og kaffe inne i bordet, slik at du ikke trenger å helle vannet i en termos etterpå.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2200 watt
 • Kapasitet: 1,6 liter
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Vekt: 1 kg
 • Antall trinn: 5
 • Vakker stilig utseende med fargeendring i henhold til valgt temperaturfunksjon
 • Temperaturkontroll med 5 temperaturinnstillinger
 • Hold funksjonen varm

Philips Daily Collection HD9350 – en billig vannkoker

Ser du etter en klassisk og god vannkoker som ikke koster allverden? Da bør du vurdere Philips Daily Collection HD9350. Dette er nemlig den bililgste vannkokeren i vår test, men det betyr på ingen måte at den ikke er god – dette er nemlig en brukervennlig og enkel vannkoker til kjøkkenbenken.

Derfor skal du velge Philips Daily Collection HD9350

Denne Philips vannkoker er vår tests billigste vannkoker, uten at det på noen måte har gått på bekostning av god kvalitet og brukervennlighet. Dette er nemlig en vannkoker som er veldig brukervennlig og enkel å bruke – da den er enkel å håndtere, og bruker ikke lang tid på å koke vann, og det er dessuten både enkelt å fylle på vann og helle vann fra den. Når du koker vann koker den vannet veldig raskt, så du slipper å vente lenge på det varme vannet ditt, og du raskt kan lage en kopp te eller noe kaffe. 

Philips Daily Collection HD9350 er dessuten laget av rustfritt stål, og har dermed et flott og stilrent design. Den har en 360 graders dreiebase, noe som gjør at du slipper å tenke på hvilken vei vannkokeren skal plasseres på basen. I tillegg har den automatisk avslåing, som gjør at den slår seg automatisk av når vannet koker, sånn at du slipper å glemme dette. Den har også beskyttelse mot tørrkoking. Med andre ord er dette en trygg, enkel, billig og robust vannkoker som gjør akkurat det den skal gjøre.  Denne vannkokeren har også en praktisk vannmåler som gjør at du kan se hvor mye vann som er i vannkokeren. 

Produktdetaljer

 • Kapasitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2200 watt
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Kabelopprulilng
 • Vannmåler
 • Automatisk slukk
 • Kalkfilter: Ja
 • Billig i pris
 • God kapasitet på 1,7 liter
 • Brukervennlig og enkel å bruke

Russell Hobbs Retro Ribbon – en moderne vannkoker

Denne vannkokeren fra Russel Hobbs er mye mer enn bare et av de beste designs i denne testen. Denne vannkokeren er nemlig ikke vanskelig å håndtere og en av de beste vannkokere som er på markedet akkurat nå – og den kommer i et fantastisk flott design.

Derfor skal du velge Russell Hobbs Retro Ribbon

Ønsker du deg vannkokeren som virkelig ser flott ut på kjøkkenbenken? Da kan du trygt gå for Russell Hobbs Retro Ribbon. Dette er nemlig en vannkoker som ser veldig bra ut, med et retro, men moderne utseende som ser bra ut i de aller fleste kjøkkener. Med dens kapasitet på 1,7 liter er det ikke bare små mengder med vann som kan lages, men det er ikke vanskelig å få laget store mengder med vann, for hele familien. Faktisk kan du koke vann til hele seks kopper samtidig, og du kan koke vann i kannen på bare 55 sekunder – noe som er en veldig kort koketid. 

Russell Hobbs Retro Ribbon kommer i et materiale på rustfritt stål, og er også isolert, noe som gjør det veldig vanskelig å brenne seg på kannen. Det beste av alt er dens hurtigkokefunksjon, hvor du selv kan velge å koke 1,2 eller 3 kopper med vann på veldig kort koketid. Russell Hobbs Retro Ribbon er energivennlig, du kan faktisk spare opptil 66 % med energi ved å bruke denne kannen. 

Russell Hobbs Retro Ribbon har en temperaturmåler for vannet, som gjør at du kan se temperaturen på vannet, og dermed også ønsket temperatur når du koker vann. Det er enkelt å fylle på vann, og det er automatisk slukking på denne kannen. Med andre ord er dette en av de meste vannkoke på markedet. 

Produktdetaljer

 • Kapasitet: 1,7 liter
 • Automatisk slukking: Ja
 • Effekt: 2400 Watt
 • Tørrkokevern: Ja
 • Indikator for vannnivå
 • Et flott retro design som ser bra ut på kjøkkenbenken
 • Kort koketid – kan koke vann på bare 55 sekunder
 • Kommer med en praktisk temperaturmåler for vannet

Dualit Classic – en vannkoker til den kvalitetsbevisste

Dualit sin historie går helt tilbake til 1940-tallet, da en tysk mann elsket å finne på ting, og hans første vellykkede produkt var en tosidig brødrister. Deretter har Dualit blitt et populært merke innen brødristere og vannkokere, noe som er forbundet med god tysk kvalitet.

Derfor skal du velge Dualit Classic

Dualit har her laget en helt klassisk vannkoker uten for mange funksjoner, men til gjengjeld har de laget noen virkelig gode ting. Høy kvalitet er alltid i fokus hos Dualit. Håndtaket er laget i en ergonomisk design med et silikonhåndtak, slik at du har et godt grep om kjelen.

Dualit har også tenkt annerledes når det gjelder vannindikatorene, som er laget av BPA-fri plast. Det er to vannindikatorer, som er plassert på hver sin side av kjelen, men på den ene er en standard liter mål, og den andre er laget spesielt for tedrikkere. Her indikerer det hvor mange kopper vann du koker. Det er perfekt for når gjester kommer på besøk, og du er i tvil om hvor mye vann du egentlig skal koke.

Vi anbefaler:  Stor kaffetrakter test (2022) → De markedets 10 beste kaffetraktere i test

Dette er også vannkokeren med størst effekt, siden den har 3000 watt. Den er utvilsomt utstyrt med en god og sterk motor, men den er faktisk også kjent som ‘den hviskende vannkokeren’ fordi den er veldig stille i bruk, og den er faktisk den roligste vannkokeren som Dualit har produsert, og den har blitt anerkjent av ‘ internasjonalt merke og godkjenning fra Noise Abatement Society ‘.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 3000 watt
 • Kapasitet: 1,7 liter
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Temperaturnivå: Ingen
 • Vekt: 1,6 kg
 • Robust dobbelvegget konstruksjon i rustfritt stål
 • Den er utstyrt med flere patenterte innovative funksjoner
 • Utrolig stillegående vannkoker

Bosch TWK6A813 – en trygg og sikker vannkoker

Bosch TWK6A813 er en Bosch vannkoker som er en sikker og trygg vannkoker på markedet, og som også har en veldig fornuftig pris. Den kommer i et stilrent utseende, sånn at den tar seg helt fint ut på kjøkkenet ditt.

Derfor skal du velge Bosch TWK6A813

Bosch TWK6A813 er en perfekt vannkoker for deg som ønsker deg en billig og enkel vannkoker som gjør det den skal kunne. Dette er ikke en vannkoker med termostat, men en vannkoker som effektivt koker vannet på kort tid, sånn at du kan lage te, kaffe eller hva du enn måtte ha bruk for kokende vann til. Den har en stor og god kapasitet på hele 1,7 liter, noe som er i det øvre siktet av vannkokerne på markedet. 

Bosch TWK6A813 har dessuten et smart filter for kalk, noe som gjør at dette er en enkel vannkoker å rengjøre effektivt. Den kommer med en 360 graders base, som gjør at du kan sette den akkurat som du vil. Den har også et temperatur-isolert håndtak som gjør at du ikke brenner deg når du skal helle ut litt vann om gangen. Den slår seg automatisk av når vannet koker eller når du løfter kannen fra basen, og den har dessuten beskyttelse mot overoppheting og tørrkoking. Alt i alt er dette en veldig god vannkoker, som fortjener å være en av vannkokerne i testen for beste vannkoker. 

Produktdetaljer

 • Kapasitet: 1,7 liter
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Filter for kalk: Ja
 • Automatisk slukking: Ja
 • Varmeisolert håndtak
 • Effekt: 2400 watt
 • Stor kapasitet på hele 1,7 liter
 • Avtakbart filter for kalk – enkel å rengjøre
 • Slår seg automatisk av når du koker vann

Guide til å velge den beste vannkoker

Hvilken vannkoker skal jeg velge og hvilke er best i test på markedet nå? Det kan være vanskelig å bestemme seg, spesielt hvis du er i tvil om hva du skal se etter i en ny vannkoker. Produsenter prøver hele tiden å utvikle vannkoker med smarte funksjoner, men det kan være vanskelig å finne ut hva du virkelig trenger. Derfor har vi laget en guide med en rekke ting du fint kan vurdere før du velger din neste vannkoker.

Design

Designet er typisk et spørsmål om smak, men i Norge har vi lenge hatt det stilige, enkle, minimalistiske ønsket i hjemmet vårt, og dette gjelder vanligvis også når det gjelder valg av vannkoker. Hvis du ser på de forskjellige merkene på markedet, er det vanligvis det stilige og enkle som går igjen. Og så er det noe med retro-design som også har fått oppmerksomheten vår i denne testen.

Funksjoner

Vårt kjøkkenutstyr blir stadig mer og mer funksjonabelt, smart og teknisk. Derfor kommer også selv vannkokere med nye og smartefunksjoner en gang i blant, og det siste i markedet akkurat nå er «hold varm»-funksjonen, som kan holde vannet varmt i ca. 30 minutter hvis vannkokeren står på basen.

Temperatur-kontroll

Hvis du elsker te, er dette en funksjon du bør se etter når du leter etter din neste vannkoker. Vannets temperatur er veldig viktig for noen typer te. Urtete tåler ikke så mye varme som svart te, så hvis du ønsker en vannkoker for å lage te, finn ut hvor mye favorittteen din skal ha og kjøp en vannkoker som kan justere temperatur. Hvis teen blir for varm, kan den bli bitter, og den vil ødelegge den gode smaken.

Kapasitet og funksjon for å se hvor mye vann som er

De fleste vannkokerne er utstyrt med en vannmåler, som gir deg en oversikt over hvor mye vann det er i den. Noen produsenter har laget vannkoker med to vannmålere – en på hver side – noe som gir veldig god mening og er veldig praktisk å bruke. Du trenger ikke å vri på kjelen for å finne vannmåleren, og i tillegg har noen produsenter det også med å plassere vannmåleren rett under håndtaket, noe som kan gjøre det vanskelig å se vannmåleren.

En vannkoker for en vanlig husholdning har en kapasitet på ca. 1,5 liter vann, men de fås også med 1 liter og 1,2 liter hvis du vil ha en som er litt mindre. Hvis du er ute etter en litt større, bør du ha en 1,7 liter.

Ledningen på vannkokeren

Noen av vannkokerne på markedet i dag er trådløse, noe som betyr at kjelen ikke har noen ledning i seg, men bare selve basen. Det gir deg stor frihet til muligens. å plassere kjelen på bordet, og du kan enkelt fylle den med vann uten å måtte tenke på å ha en ledning etter deg. Mange gode vannkokere har dog likevel ledning, men de som har det har som regel muligheten til å rulle opp ledningen under basen sånn at den tar minst mulig plass, også under bruk.

Riktig skjenkeutløp

En god helletut er alfa omega når du velger din neste vannkoker. Det kan være utrolig farlig å ha en vannkoker som søler kokende vann over alt, og spesielt hvis det er barn på kjøkkenet. Sørg derfor for å gå etter en vannkoker med en skikkelig tut som ikke drypper det kokende vannet.

360 graders base

I dag er det unormalt å finne en vannkoker som ikke har denne funksjonen, men det er ganske viktig å oppnå en enkel bruk av vannkokeren. En 360 graders base betyr at du ikke trenger å tenke på hvordan kjelen skal plasseres på basen. Du kan gjøre det fra alle vinkler.

Hvordan rengjøre vannkoker?

Kalk ikke et stort problem for oss i norge, og derfor holder vannkokere og andre kjøkkenapparater seg fine her i Norge mye bedre enn i mange andre land. Men selv om ikke kalk er et stort problem for de fleste av oss, så er det fortsatt noe kalk i vannet, som over tid kan danne seg litt i bunnen av en vannkoker – det er derfor lurt å rengjøre vannkokeren en gang i blant for å sikre seg at man alltid har rent og godt vann man koker opp.

De fleste vannkokere er enkel å rengjøre, det finnes nemlig avkalkingsmidler på butikken som man enkelt kan helle litt i vannkokeren og koke opp litt vann, så er mye gjort. I tillegg til dette finnes det andre gode råd mot å fjerne kalk.

Du kan for eksempel blande litt maskinrens som du også bruker i oppvaskmaskinen i vannkokeren og fylle opp med vann, koke opp og la det stå litt. På den måten vil kalket løsne opp. Eddik er også kjent for sine egenskaper for å fjerne kalk. Hvis du velger å bruke eddik kan du enkelt helle litt eddik og vann i vannkokeren og koke opp. La det stå i et kvarters tid før du heller det ut.

FAQ:

Hvilke vannkokere er best I test?

I vår vannkoker test har vi kåret Siemens TW86103P som vår testvinner, og dermed den beste vannkokeren. Men det er mange gode modeller med i vår testen, og de er alle topp 11 best i test på markedet. Så les artikkelen og finn den som passer deg best.

Hvordan rengjør jeg best mulig min vannkoker?

Det finnes flere måter å rengjøre en vannkoker. I vår artikkel gir vi deg flere tips om dette og hvordan du best mulig kan fjerne kalk og rester i vannkokeren.

Dette er en av de nyere funksjonene som mange er fornøyd med, da vannet kan holdes varmt i 30 minutter. på basen. Dette er spesielt nyttig hvis det er mange som går ut av døren om morgenen og alle vil ha en kopp kaffe før.