Flir ONE Pro - Android (USB-C)
FLIR ONE Pro er et allsidig og robust varmekamera som passer for de fleste. Avanserte funksjoner, høy nøyaktighet og god brukervennlighet gjør at dette er den perfekte modellen for en androide enheter. Derfor skal du velge Flir One Pro Android: Flir One er et prisgunstig varmekamera som du enkelt kobler til et nettbrett eller smarttelefon med Android operativsystem, eller med en USB-C-kabel. Flir One bruker to kameraer for å skape termiske bilder. MSX-teknologi som benytter…
Sjekk prisen →I denne artikkelen har vi testet beste varmekamera slik at du kan finne frem til akkurat det rette kameraet som passer for deg. Uavhengig av om du skal bruke det for å oppdage lekkasjer for varme og kulde, eller jakte på på vilt, du vil finne frem til den rette modellen her hos oss.
Varmekamera er et praktisk verktøy som viser bilder ved hjelp av termisk stråling, og ikke lys som et vanlig kamera. Dette gjør det lett å se temperaturforskjeller gjennom kameraet. På dagens marked finner man både håndholdt eller de som du kobler til mobiltelefonen din. En god modell må ha den rette oppløsningen, god nøyaktighet og andre smarte funksjoner som du kan ha behov for.
Er du på utkikk etter et varmekamera anbefaler vi at du lese gjennom vår varmekamera best i test. Her går vi gjennom hver enkelt modell blant våre testprodukter og viser deg både fordeler og ulemper med hver modell. I tillegg finner du en kjøpsguide i vår test av varmekameraer, som vil være til god hjelp når du skal velge det rette for deg.
Flir ONE Pro – Android (USB-C) – beste varmekamera
FLIR ONE Pro er et allsidig og robust varmekamera som passer for de fleste. Avanserte funksjoner, høy nøyaktighet og god brukervennlighet gjør at dette er den perfekte modellen for en androide enheter.
Derfor skal du velge Flir One Pro Android:
Flir One er et prisgunstig varmekamera som du enkelt kobler til et nettbrett eller smarttelefon med Android operativsystem, eller med en USB-C-kabel.
Flir One bruker to kameraer for å skape termiske bilder. MSX-teknologi som benytter seg av informasjon fra det innebygde visuelle kameraet og viser de på det termiske bildet. Oppløsningen er på hele 19 200 piksler.
Ved hjelp av appen kan du blant annet filme, ta enkeltbilder, sette sammen panoramaer og lage timelapse. Med en svært god termisk oppløsning og VividIR™-bildebehandling, gir FLIR ONE Pro flere detaljer, lar deg måle mindre komponenter lenger unna og jobbe sikrere rundt strømførende utstyr.
Flir One egner seg for privatpersoner og profesjonelle, og man kan lett lage rapporter og analyser, og det med en følsomhet på ±3°C eller ±5%.
Her får du et robust varmekamera som tåler fall på opptil 1,8 meter til en god pris. Ingen tvil om at dette vinneren av vår varmekamera test.
- Gir et skarpt, detaljert og svært informativt bilde
- Seks temperaturområder og tre punktmålere
- Automatisk innstilling for hvitbalanse
- Har nøyaktig og berøringsfri temperaturavlesing
- Høydejusterbar tilkobling via OneFit™
- Batteriet varer ikke så lenge
Seek Thermal Compact – beste billige
Seek Thermal Compact er et lite og avansert varmekamera som kobles til en mobil enhet. Lett å bruke selv for nybegynnere og kommer med en rekke god funksjoner til en grei pris.
Derfor skal du velge Seek Thermal Compact:
Kameraet Seek Thermal Compact er en rimelig utgave, men likevell får du her en modell som håndterer de fleste områder svært godt. Du kobler enkelt til Seek Thermal direkte til din Android-telefon, og innen kort tid kan du oppdage varmen rundt deg.
Varmekameraet lar deg se varmen rundt deg i en avstand på opp til 540 meter med sin avanserte teknologien for termisk sensorer. Hjelper deg med å finne frem til varmekilder påv temperaturer fra -40 ° C og opptil +330 ° C.
Ved hjelp av Seek Thermal vil du finne frem til varmekilder både i rør innendørs, trær og busker utendørs og på sjøen med sine mer enn 32.000 termiske piksler. Velg mellom ni ulike fargepaletter for å finne best mulig rapporter.
Seek Compact sitt termisk varmekamera er designet for å drives med lav effekt fra smarttelefonen eller nettbrettet, noe som gjør at det ikke kreves egne batterier eller lading.
- Lagre eller dele bilder og videoer enkelt
- God og fokuserbar linse
- Leveres med magnesium deksel
- Gode 36 ° synsfelt
- Svært god for nybegynnere
- Passer aller best for sporadisk bruk
- Følsomhet er ikke oppgitt
Flir E6-XT – beste premium
Flir E6-XT er liten, lett og smidig å bruke, samt gir deg all den informasjonen du har behov for. Et supert varmekamera for profesjonelt bruk, eller for privatpersoner som vil ha profesjonelt utstyr.
Derfor skal du velge Flir E6-XT:
Varmekameraet FLIR E6-XT er er en liten og håndholdt modell, som det er svært smidig å ta i bruk, selv for nybegynnere. Her kobler du varmekameraet til mobilen via WiFi for å overføre bildene du har tatt.
Du skal lete lenge etter et mer brukervennlig varmekamera. Pek-og-skyt er grunnideen til FLIR Ex-serien, og det er faktisk så enkelt. Her er det ingen vanskelig og avanserte innstillinger og funksjoner. Pek, skyt og bilder lagres raskt og direkte med en gang.
Bildene har en oppløsning på 240×180 piksler, samt at varmekameraet er utstyrt med en patentert bildefunksjon MSX® som tilbyr varmebilder av utmerket kvalitet i sanntid. Her kan du oppdage temperaturforskjeller fra -20 og opptil 550°C.
Resultatene til Flir E6-XT er strålende skarpe bilder slik at du raskt kan finne feilen ved hjelp av tydelige rapporter. I tillegg kommer varmekameraet med 10 års garanti for de termiske detektorene, en god sikkerhet å ha når ting koster litt.
- Batteri varer i over 2 timer
- Kommer med automatisk fokus
- Har en lyssterk og god skjerm
- Kompatibel med Windows, IOs og Android
- Tåler fall på opptil 2 meter
- Høy pris, og egner seg helst for profesjonelle
- Overføring av bilder til telefon kan være trøblete
Bosch GTC 400 C – beste billige håndholdte
Bosch GTC 400 C er en rimeligere versjon av et håndholdt varmekamera, som lar deg oppdage temperaturforskjeller raskt, faktisk bare noen få sekunder. Resultatene er lett å dokumentere
Derfor skal du velge Bosch GTC 400 C
Bosch GTC 400 C er, til tross for litt lavere pris, et robust varmekamera som er håndholdt. Fra du tar bildet vil det gå få sekunder før varmekameraet har oppdaget temperaturforskjeller.
Med Bosch vil du kunne fange opp temperaturforskjeller fra -10 °C og opptil 400 °C. IR-sensoren på kameraet har en oppløsning på 160 x 120 piksler som gir detaljerte bilder, samt at fargeskjermen er på hele 3,5 tommer slik at det er ekstra lett å se måleresultatene.
Når man skal lokaliserer ulike verdier for temperatur gjøres det enkelt ved hjelp av et innebygd kamera som genererer et vanlig bilde som legges over varmebildet. Ved hjelp av hele 19 200 piksler egner dette kameraet seg til mange forskjellige bruksområder.
Resultatene blir gode, og ved hjelp av appen Boch Measuring Master er det enkelt å dokumentere og dele resultatene. Varmekameraet fra Bosch er robust og vil tåle å være i bruk på daglig basis.
- Økt fleksibilitet med Dual Power Source
- Robust og brukervennlig varmekamera
- Gir gode bilder raskt
- Avansert teknologi til rimelig pris
- Robust modell som gir godt bilde
- Litt dyrt for privatpersoner, men rimelig for en profesjonell
Flir ONE Pro | Seek Thermal Compact | Flir E6-XT | Bosch GTC 400 C | |
Temperaturområde, bruk | 0° til 35°C | -40 ° C til +330 ° C | –20°C til 550°C | -10 °C til +400 °C |
Fokuseringsområde | 30 cm til uendelig | 20 cm – 600 m | 50 cm til uendelig | Ikke oppgitt |
Oppløsning, termisk sensor | 160×120 | 206 x 156 | 240 × 180 | 160 x 120 |
Vekt | 35 gram | 386 gram | 0,575 kg | 0,5 kg |
Nøyaktighet | ±3°C eller ±5% | Ikke oppgitt | ±2°C eller ±2% | ± 3.0 °C |
Brukstid | ca. 60 minutter | Bruker batteri på mobil | ca. 2,5 timer | Bruker alkaliske batterier/12 V litiumionbatteri |
Slik velger du rett varmekamera
Det eksisterer en rekke forskjellige modeller av varmekameraer på markedet. Når du skal velge det rette kameraet bør det hvert fall være en modell som du vet at du kan håndtere. I tillegg er det en rekke andre punkter du bør du tenke gjennom som vi har notert opp under.
Hvordan fungerer varmekameraet?
Forskjellen på et vanlig digitalt kamera og varmekameraet er at vanlig kamera fanger opp lys, mens et termokamera fanger opp infrarød stråling. Alt rundt oss sender ut infrarød stråling, og jo varmere et objekt er, jo mer stråling sender det ut. Derfor vil en hjort sende ut mye mer stråling enn for eksempel et kjøkkenbord. .
Det er altså denne egenskapen med kameraene som gjør at du vil se endringer og variasjoner i bildene du tar med et infrarødt kamera. Det vil ikke bli påvirket av lys eller mørke, og du kan derfor bruke det når som helst på døgnet. Bildene vil være like gode.
I utgangspunktet vil bildene du tar være i en gråskala, men her skjer det ting for at du skal kunne lese resultatet bedre. Bildene blir konvertert til farger, og du kan lettere lese av opplysningene bildene gir deg.
Hva bruker man varmekamera til?
Privatpersoner kan bruke et varmekamera til flere ulike områder. Merker du at lekker kulde eller varme ut fra huset ditt, kan du bruke varmekameraet for å se hvor varmen eller kulden lekker fra. Dermed kan du enkelt ordne opp i problemer ved hjelp av bilder fra kameraet.
Tar du med varmekamera innendørs, vil du kunne se hvor kulden lekker. Varmekameraet vil vise deg kalde flekker, gjerne rundt vinduer og ventiler i eldre hus. I løpet av få sekunder vet du hvor isolasjonen må forbedres.
Skulle du være uheldig å ha vannlekkasjer i huset, kan du raskt finne det ut ved hjelp av varmekameraet ditt. Vannlekkasjer vil vanligvis føre til kaldere omgivelser rundt områder der det har oppstått. Selv om det kan være små temperaturforskjeller klarer varmekameraet å registrere forskjellen. Et vanlig termometer vil ha problemer med å håndtere denne situasjonen.
Kjøper du deg et varmesøkende kamera kan det også brukes utendørs. Her kan du finne frem til hvor dyrene gjemmer seg i mørket ved hjelp av termisk sensorer når du jakter.
Eller du kan ha det med deg på sjøen når mørket faller på slik at du lett kan se farer gjennom kameraet ditt.
Ulike typer varmekamera
I dag selges det mest håndholdte modeller eller du kan velge en modell som kan kobles sammen med en mobil. Du vil også kunne velge en av de fastmonterte kameraene, som gjerne fungerer som varmekamera sammen med andre funksjoner.
Hvilke du skal velge er avhengig av hva du skal bruke kameraet til.
Varmekamera til telefon er absolutt den mest solgte kameraet. Her får du en liten enhet som du enkelt kobler opp til smarttelefonen eller nettbrettet. Du bruker selve kameraet til å ta bildene med, mens i appen kan du se bilder, videoer og timelapser. I tillegg vil bildene lagre seg direkte på enheten du kobler kameraet opp til.
Denne muligheten er både lettvint og enkel i bruk, men vil nok aldri gi så gode bilder som en av de håndholdte kameraene ,samt at det kan være vanskelig å forstørre opp bildene.
Et håndholdt varmekamera er ofte litt kraftigere enn dem som du kobler opp til mobilen. Her er programvare og maskinvare alt-i-ett. Bildene dukker derfor opp på skjermen som befinner seg på enheten.
Her kan får du flere muligheter for å gjøre justeringer med en gang når det kommer til følsomhet og temperaturskala. Det vil som sagt også være lettere å forstørre bildene i ettertid, samt utarbeider rapporter og analyser.
Dette bør du tenke over før du kjøper
Temperaturområde
Både når det gjelder å finne frem til feil og skader i et hus, eller man skal på jakt, hoder det med varmekameraene som har et måleområde som går fra -20 til 250°C.
Oppløsning
De infrarøde detektorene handler mye om kvalitet på bilde. Jo større detektor, jo bedre kvalitet vil du få på bilde, og ikke minst skarphet. Oppløsningen angis i aktive piksler, og jo flere piksler jo bedre bilde.
Innen det profesjonelle kan det være fastsatt standard for godkjente varmekameraer, så skal du bruke det i denne sammenheng bør du sjekke opp i reglene som gjelder.
Temperaturfølsomhet
Hvor viktig temperaturfølsomheten vil være for deg, avhenger av hva du skal bruke enheten til. Dette blir vanligvis oppgitt i °C ved en omgivelsestemperatur på 30°C.
Skal du bruke enheten i omgivelser med lave energistrømninger bør du være opptatt av dette. Det kan være for eksempel bygningstermografi og termografering av fjernvarmerør i bakken. Her vil du trenge en modell som har en følsomhet på 0,08°C eller mindre.
Skjermstørrelse og kvalitet
Sjekk at skjermen har passende størrelse og kraftig nok lys og kontraster Skal du bruke det utendørs trenger du dette for at bilde skal være tydelig i sollys. En annen fordel er om skjermen er hengslet slik at du kan snu den i vinkel, og at skjermen sin retning ikke vil skape problemer under arbeidet ditt.
Brukervennlighet
Man ønsker såklart at man får kameraet man kan betjene. Sjekk derfor opp i hvor Intuitiv betjening og brukermeny er på modellene. Noen har menyer tilgjengelig på nordiske språk, men en del har det kun på engelsk.
Vekt og ergonomi
Skal du bruke varmekameraet ofte over lengre tid, vil du ikke ha en modell som er for tung. Skal enheten brukes bare av og til, vil ikke dette være så viktig for deg.
En del av modellene kan betjenes med bare en hånd, men noen krever begge. Tenk over hva du skal gjøre samtidig som du bruker enheten, har du begge hender ledige?
Tilbehør
Når du skal ta med deg varmekameraet vil du gjerne at det skal kunne gjøre på en enkel å grei måte. Sjekk om du får med oppbevaringseske, ledninger som kreves for overføring og mulighet for ekstra batteri om du trenger det.
Her bør du også være oppmerksom på hvor lang brukstid batteriet har. Noen har flere timer, mens andre under en time.
Kompatibilitet
Når du skal velge et termisk kamera som skal brukes sammen med mobilen din, må du sjekke at kameraet fungerer sammen med din smarttelefon. Har du for eksempel en Iphone, er det kjedelig å komme hjem med kamerat som passer med andre telefoner.
Skal du overføre bilder ved hjelp av WiFi må du finne ut om kameraet du velger tilbyr akkurat dette. Eller om du ønsker å overføre via den vanlige gamle metoden, med en usb-kabel.
Bruksområder
Det kan være ulike grunner for at man ønsker å kjøpe et varmekamera. Når du skal kjøpe bør du basere kjøpet ditt på hva du skal bruke det til.
Skal du bruke kameraet en gang i blant, kan du trygt gå for en litt rimeligere modell som ikke har så mange piksler eller høy følsomhet. Det samme gjelder om du skal på jakt. Samtidig bør du ikke velge en modell som har så dårlig nøyaktighet at du ikke kan bruke det for ditt tenkte formål.
Skal du derimot bruke kameraet i det profesjonelle og oppdage store problemer knyttet til boliger, bør du ha et kamera som har høyest mulig nøyaktighet. Her bør du gå for en modell med flest mulig funksjoner slik at du kan bruke kameraet som et profesjonelt verktøy.
Pris
I vår test finner modeller i ulike prisklasser, fordi det vil være avhengig av dine bruksområder hvor mye du skal investere. Skal du bruke det for en sjelden anledning, vil det mest sannsynlig holde med en rimeligere modell.
Skal du bruke varmekameraet i det vanlige arbeidet krever det at du får bilde opp som er av høy kvalitet, og gjerne så nøyaktig som mulig. Da bør du investere deretter.
FAQ
Hvilke varmekamera er best i test ?
I vår kamera best i test ble FLIR ONE Pro vinneren. Et allsidig og robust varmekamera som passer for de fleste. Kommer med avanserte funksjoner, høy nøyaktighet og god brukervennlighet.
Hvorfor trenger man varmekamera?
Å ha et varmekamera hjelper deg med å finne frem til både lekkasjer av kulde, varme og vann i boligen din, samt at du kan bruke det utendørs for jakt.