Opdateret november 2023

Varmeteppe test 2022 – Beste varmepledd for vinteren

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Tristar BW-4754 2
beste størrelse

Tristar BW-4754

Andersson HGB 2.3 5
beste for såre muskler

Andersson HGB 2.3

Andersson BDW 2.0 6
beste varmeteppe på på budsjett

Andersson BDW 2.0

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Både på sommeren og vinteren kan vi virkelig få frosten i oss her i Norge. Sommerkveldene er ikke alltid like varme, og spesielt om vinteren kan det være godt å krype under teppet for ekstra varme. Et vanlig pledd kan gjøre susen for oss, men med et varmeteppe kan du få den ekstra varmen som du er ute etter.

Du kan bruke et varmepledd på sofaen eller i senga. Uansett hvor du legger deg er en av de beste fordelene med et elektrisk varmeteppe at det gir deg en jevn og god varme som isolerer med et ekstra lag. Dette laget varmer opp teppet og luften mellom deg og teppet, som resulterer i å gi deg en deilig og behagelig varme. Pleddet kan brukes gjennom natten eller på dagtid og kveldstid på sofaen. De fleste varmepleddene kommer med myk fleece, som gjør at det heller ikke klør mot kroppen din.

Men på markedet er det mye å velge mellom, og hvilke som er det beste varmepledd for deg kan være vanskelig å finne ut. Heldigvis for deg har vi gjort mye av arbeidet for deg. Vi har sett på hvilke modeller som finnes på markedet og sammenlignet dem for å komme frem til noen av de aller beste varmepledd som er tilgjengelig. Her finner du varmepledd som er både stor og liten, flere innstillinger for varme og kan brukes til ulike formål. Les vår best i test varmeteppe for å finne det som passer perfekt for deg.

Beurer HD 75

beste varmepledd

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk utkobling etter 180 min
 • pros-icon.svg Leveres med 3 års garanti
 • pros-icon.svg Egnet som både varmeteppe og sengeteppe
 • pros-icon.svg Beurer Safety System (BSS) for din sikkerhet
 • pros-icon.svg Patentert elektronisk temperaturregulering.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Beurer HD 75

Beurer HD 75 varmeteppe gir en svært god og behagelig varme som kan fremme blodsirkulasjonen og hjelpe mot leddsmerter. Ønsker du å bruke det på litt varmere dager, fungerer også godt som et deilig varmeteppe uten strøm.

I varmeteppet kan du velge mellom seks ulike innstillinger for varme på et opplyst funksjonsdisplay, og dermed tilpasse det akkurat til ditt behov og hvilke årstid du bruke det på. Vi vet alle at vinteren i Norge kan være svært kald og da er det fint at man kan skru varmepleddet noen ekstra hakk opp. Produktet har en overflate i fleece som kjennes myk mot kroppen, samt at teppet er Oeko-Tex sertifisert, som vil si at det er trygge tekstiler som er testet for helsefarlige stoffer. Materiale har god pusteevne, slik at du ikke opplever pleddet som for klamt. Dette varmeteppet vil holde deg god og varm på sofaen eller i soverommet, og har en svært jevn varmefordeling. Teppet vil skru seg av automatisk etter rundt tre timer. I tillegg kan det maskinvaskes på 30 grader og har mange funksjoner for både komfort og sikkerhet. Dette blir vår best i test varmepledd!

Tristar BW-4754

beste størrelse

Tristar BW-4754

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Komme i dobbel størrelse
 • pros-icon.svg Har 2 oppvarmingssoner og 3 varmeinnstillinger
 • pros-icon.svg Svært egnet som varmelaken i sengen
 • pros-icon.svg Har en effekt på 120 watt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Tristar BW-4754

Tristar BW-4754 elektriske varmeteppe passer for to personer som kommer i en delikat hvitfarge. Dere kan benytte det under lakenet for å få varmere seng, men også som en herlig varmeteppe bare for deg selv. Det er helt opp til deg og hva du ønsker.

På Tristar BW-4754 finner du to ulike innstillinger for varme, som for mange kan være mer enn nok. Det er også en innebygd beskyttelse for  overoppheting slik at du kan føle deg helt trygg. Teppet er laget av syntetisk ull med en myk og deilig følelse når du skal legge deg. Fordi du kan ta ut varmekontrollen er det ikke noe problem å vaske det i vaskemaskin. Legger du varmeteppet i sengen en stund før du skal gå til sengs vil du få en varm og god seng som hjelper mot nattesøvnen på kalde netter. En annen fordel er at ved hjelp av de ulike soner kan du og den du deler med selv velge hvor høy varmen skal være, og dere trenger derfor ikke ha samme innstilling på varmen.  Alt i alt, dette er et godt varmeteppe med flere fordeler som du kan skaffe deg til en hyggelig sum.

OBH Nordica 4096 Cosy Hug

beste varmelaken

Fordele
 • pros-icon.svg Har rask oppvarmingstid
 • pros-icon.svg Har stort utvalg av temperaturinnstillinger
 • pros-icon.svg Innebygd automatisk utkobling etter 180 min
 • pros-icon.svg Materiale er svært mykt og luftig

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge OBH Nordica 4096 Cosy Hug

Cosy Hug 4096 fra OBH er et behagelig og mykt nettopp, akkurat som en god klem. Materialet er av fleece som gir et lettere teppe slik at du ikke blir tynget ned av teppet. Helt perfekt en kveld du syns det kjølig, eller til bruk som et ekstra teppe over dynen.

Varmeteppe er utstyrt med hele 10 temperaturinnstillinger slik at du selv kan finne den varme som passer for deg, og du kan styre alt med en praktisk fjernkontroll som er svært brukervennlig. Dermed kan teppet benyttes like så godt på både på litt kjølige sommerkvelder som på kalde vinterdager. Sikkerheten er ivaretatt med vern for overopphetingsvern og en kontrollampe. Fargen er i praktisk sort eller grått, som passer inn i de fleste hjem. I tillegg kan dette teppet også maskinvasken. OBH har laget et varmeteppe av superlett fleece materiale som du knapt merker at du har over deg, og det til en hyggelig pris som skulle passe de fleste, samt at den kan være en flott gave. Teppet er så deilig at det kan fint brukes uten varmefunksjonen også, den er nesten bare som et pluss å regne!

Medisana HU 675

beste for såre muskler

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mange nyttige funksjoner
 • pros-icon.svg Egner seg godt for som varmelaken
 • pros-icon.svg Har 3 ulike innstillinger for varme
 • pros-icon.svg Tåler maskinvask ved å fjerne varmekontroll

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Melissa Heating Blanket Varmeteppe

Melissa Heating Blanket vil gi deg en mild varme som kan hjelpe mot muskelspenninger og smerter, og gi deg et velbehag etter en hard dag. Ved hjelp av den praktiske fjernkontrollen kan du krype under teppet og styre alt.

Dette teppet egner seg nok aller best for å ligge under et laken i sengen, slik at du får en varm natt når du skal sove. Du kan trygt sette teppet på en stund før du legger deg takket være et sensorsystem av høy kvalitet som sørger for maksimal sikkerhet. Det er anbefalt å starte opp varmeteppet ca. 30 minutter før du legger deg. Med en kompakt størrelse på 150 x 80 cm passer vårt elektriske teppe for enhver seng.Bare spre det utover madrassen, legg lakenet over og du kan nyte den milde varmen. Siden vi alle foretrekker ulike varme kommer teppet med tre ulike valg for varme; 30, 40 og 50 grader. Melissa varmeteppet slår seg av etter 3 timer automatisk, har LED-indikator og overopphetingsvern. Du kan enkelt fjerne den avtakbar bryterkontrollen og vaske teppet i vaskemaskinen. Et funksjonelt og lettstelt teppe som er perfekt til å varme opp sengen din.

Andersson HGB 2.3

beste for såre muskler

Andersson HGB 2.3

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God i størrelsen
 • pros-icon.svg God sikkerhet og vern mot overoppheting
 • pros-icon.svg Høy effekt og rask oppvarming
 • pros-icon.svg Behagelig materiale

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge NORDIQZENZ Varmeteppe

NORDIQZENZ elektrisk varmeteppe er et av de mykeste pledd på markedet, og er svært god i størrelsen med sine 160 x 130 centimeter. Her mangler det ikke på plass og du kan virkelig krype inn under dette flott varmepleddet i sofaen eller i sengen. Varmepleddet er perfekt etter en lang dag i kulden, eller etter en hard treningsøkt og du kjenner spenning i muskler.

På NORDIQZENZ varmeteppe er det 10 ulike temperaturinnstillinger, noe som skulle tilsi at absolutt alle skulle klare å finne den varmen de ønsker. En innebygd beskyttelse mot overoppheting sørger for at du ikke brenner deg selv. Produktet har en innebygd tidtaker som kan gå opptil 9 timer, som er flott å ha dersom du skulle sovne mens du nyter tiden unde rpleddet. En annen fordel er at teppet kan vaskes i vaskemaskin ved 40 ºC. Et teppet av materiale som svært behagelig og du vil kjenne deg myk og avslappet under dette pleddet, og med den store størrelsen er det ikke noe problem å få plass under det.

Andersson BDW 2.0

beste varmeteppe på på budsjett

Andersson BDW 2.0

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Her får du mye for pengene
 • pros-icon.svg Herlig materiale som kjennes mykt mot kroppen
 • pros-icon.svg Pledd med 3 innstillinger for varme
 • pros-icon.svg Timerfunksjon som kan stilles opptil 8 timer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Andersson BDW 2.0

Ved kjøp av Andersson BDW 2.0 er det slutt på å krype oppi en kald og guffen seng. Dette herlige og myke produktet gir deg en varme som er behagelig. Her er det bare til å slå på sengevarmeren en stund før du legger deg, og dermed venter en varm, lun og myk seng på deg.

Pleddet skal plasseres som et laken i sengen din og du bør starte det opp litt før du selv har tenkt til å gå til sengs. Pleddet har tre ulike innstillinger for  varme slik at du slipper å oppleve at det eventuelt skulle bli alt for mye varme for deg. Varmen styrer du enkelt med fjernkontroll som er koblet til teppet med en ledning. Her er det også en praktisk timerfunksjon slik at pleddet slår seg av etter 8 timer. Dette er med på å gjøre bruken av pleddet tryggere for deg på de kalde kveldene. Trekket på Andersson varmelaken kan fjernes og du kan da vaske det ved 40°C, slik at du alltid har en ren og fristende sengevarmer. Et god kjøp for deg som er på utkikk etter en rimelig, men god sengevarmer for sengen, men som også kan brukes på sofaen. 

Guide

Kjøpsguide

Hvilke typer varmetepper finnes?

Varmeteppe er en fellesbetegnelse, og de vanligste typene er varmelaken og varmepledd, som igjen kommer i flere ulike utførelser og farger. Førstnevnte legger man som regel under lakenet, slik at sengen er ferdig oppvarmet til du skal legge deg. Disse finnes for både enkelt- og dobbeltseng, slik at du slipper å plage de som helst vil legge seg i en iskald seng.

Har du et uteområde med stikkontakter i nærheten av sofaen, kan et varmepledd også være et godt tilskudd for å nyte høstkveldene litt lengre. Det er ingen sak å sitte ute så lenge du ikke blir kald på baken!

Hvilke helsefordeler gir et varmeteppe?

For mange er varmetepper synonymt med hverdagsluksus. Det er imidlertid også ofte brukt for å lindre smerter, enten det er i rygg eller nakke. Den gir slitne muskler en deilig avkobling, og har flere nivåer på varmen.

Et varmeteppe gir også andre fordeler som at du unngår for varm innetemperatur fordi du bare varmer opp sengen, ikke hele soverommet. Det er også en god varmekilde ut i hagen en sen kveld, og ikke minst at du raskt oppnår varme i kroppen. Dermed er alt lagt til rette for at du kan sitte ute lengre og nyte kvelden.

Vil man merke varmeteppe gjennom natten?

Dagens varmeteppe er både tynne, myke og komfortable, så du merker kun den behagelige varmen. Varmetepper fra Enklere Liv kommer fra Beurer, og strekkes over madrassen før lakenet legges over.

Du kan selvfølgelig også legge det oppå lakenet for så å fjerne det når du skal legge deg.

Kan det være farlig å bruke et varmeteppe?

Som med alle elektrisk eprodukter er det alltid en viss fare for at elektronikken kan bli for varm, men de aller fleste varmetepper kommer heldigvis med en sikkerhetsfunksjon. I vår test har en funksjon som heter timerfunksjon, noe som gjør at teppet vil slå seg av etter en viss tid som du stiller inn selv på forhånd. Flere av modellene er laget med vern mot overoppheting, og disse teppene vil da slå seg av selv dersom det blir for varmt mellom kroppen din og teppet.

Er du en som er særdeles redd for at det skulle være noe som helst fare, anbefaler vi at du velger et teppe med begge funksjoner. Bruken av varmetepper er selvforklarende og enkelt. Selv barna kan benytte seg av teppet, men det anbefales at det kun skjer under oppsyn.

FAQ

Hvilke varmeteppe er best i test?

I vår best i test ble Beurer 75D det beste varmepledd! Det er mykt, har mange funksjoner og kommer til en hyggelig pris.

Er varmetepper trygge til bruk om natten?

Ja, fordi de fleste kommer med en automatisk avstenging og derfor kan du trygt sove med pleddet.

Hvordan fungerer et varmeteppe?

Et varmeteppe er oftest et fleeceteppe som har integrerte varmetråder i materialet. Dette gjør at du får en varmegivende effekt og teppet utstråler varme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×