Opdateret oktober 2023

Viltkamera test – Beste viltkamera 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Det blir stadig mer populært å ta i bruk viltkameraer, og privatpersoner kan bruke det for både moro eller til hjelp når de skal jakte. Ved hjelp av et viltkamera som fanger opp bevegelse innenfor rekkevidden sin, kan du fange selv de mest sjenerte dyrene på bilde og video.

I tillegg til at et viltkamera kan brukes for å fange opp hvilke dyr som beveger seg innenfor et visst område, kan du også bruke det for å sikre boligen din, eller en hytte. Gode viltkamera har lang standby tid for batteri og dermed kan du ha full kontroll over hva eller hvem som beveger seg der du ønsker. Men det er ikke alltid like lett å vite hvilke kamera du skal velge, og på dagens marked er det mange viltkamera tilgjengelig.

I denne viltkamera test har vi sett på de vi mener er de fem beste viltkameraene på markedet. VI har sammenlignet blant annet brukervennlighet, rekkevidde, oppløsning og bildekvalitet for hvert kamera. I tillegg kan du finne en praktisk kjøpsguide som kan hjelpe deg å velge det rette viltkameraet for deg og dine behov.

Fordele
 • pros-icon.svg Lar deg følge med hjemmefra
 • pros-icon.svg Kompakt og brukervennlig viltkamera
 • pros-icon.svg Mobiltelefon teknologi som gir mindre påvirkning i jaktområdet
 • pros-icon.svg Redusere stresset på dyrene der før du skal jakte
 • pros-icon.svg Endre innstillinger, overvåke og se bilder enkelt gjennom app

Detaljeret gennemgang

Svært kompakt og brukervennlig kamera tar bilder og sender bilder både dag og natt med høy oppløsning. God rekkevidde for deteksjon og blits, og fungerer med minnekort på opptil 32 GB.

Derfor skal du velge Spypoint LINK-MICRO-LTE 4G viltkamera:

Spypoint Link Micro LTE er helt klart blant kameraene som har best brukervennlighet, og her får du med ferdig installert simkort. Bildene overføres raskt ved hjelp av LTE/4G og du kan overføre 100 bilder i måneden uten kostnader.

Spypoint viltkamera er et rent foto-viltkamera, og tar bilder med høy oppløsning, og har opptil 24 meter rekkevidde for både blits og deteksjon. Viltkameraet tar gode bilder og bildene blir detaljerte, uavhengig av om det er fargebilder på dagen eller IR-bilder om natten.

Spypoint Link-Micro LTE tilbyr den perfekte balansen mellom mobilteknologi og et enkelt oppsett uten kompliserte funksjoner.Viltkameraet får strøm fra  8 x AA batterier, som du må kjøpe separat, eller du kan gå til innkjøp av batteripakken til SPypoint.

Andre nyttige funksjoner på viltkameraet er LED-lys som viser status for hvor godt signalene er, egen app for bildeoverføring og at du kan sende langt flere bilder i måneden for en liten kostnad. Vi liker spesielt godt den enkle prosessen som kreves for å sette kameraet opp i SpyPoint sin app.

Fordele
 • pros-icon.svg Integrert IR LED-lys gir godt opplyst område i mørket
 • pros-icon.svg Viltkameraet er IP65-sertifisert, og tåler regnvær
 • pros-icon.svg Produsert med 5 MP CMOS-sensor
 • pros-icon.svg Synsvinkel på 60 grader
 • pros-icon.svg Standbytid opp til 6 måneder for batteri

Detaljeret gennemgang

Kameraet for deg som vil ha den beste bildekvalitet og flere funksjoner for et variert bruk av kameraet. Følger med litiumbatterier som lades opp ved hjelp av solcellepanel.

Derfor skal du velge Spypoint LINK-MICRO-S-LTE 4G viltkamera:

Dette viltkameraet fra Spypoint er en kompakt modell med alle funksjonene du kan tenke deg i et viltkamera. I tillegg er det utstyrt med et  integrert solcellepanel med en innebygd oppladbar batteripakke. Plassbesparende og ikke minst miljøvennlig.

Du kan være trygg på at du får tatt alle gode bilder du ønsker med en utløserhastighet på 0,4 sekunder, raskere enn noen av de andre kameraene i testen. I tillegg er rekkevidde for detektor 24 meter, og det samme gjelder for blits.

Bilde og video lagres og overføres til SPypoint sin app, og du kan dermed se direkte fra din mobil det som rører seg innenfor kameraet sin rekkevidde. Nedlasting og opplasting av bilde og video går raskt ved hjelp av mobilnettet.

Til tross for at viltkameraet er fullt av tekniske funksjoner er det fortsatt lett å ta i bruk. Ved hjelp av Spypoint sin app kan du legge inn dine innstillinger på en oversiktlig måte og oppnå de resultatene du ønsker. Er du på jakt etter det beste viltkameraet, og pris ikke betyr så mye, er dette modellen du må gå for.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Nattsyn på hele 20 meter
 • pros-icon.svg Fullstendig vanntett kamera
 • pros-icon.svg Rask reaksjon på bevegelse rundt kameraet
 • pros-icon.svg Beskyttelsesdeksel kan låses med passord

Detaljeret gennemgang

Et kompakt kamera som tar like god ebilde rpå natt som på dag. God brukervennlighet, kan fange opp bevegelse innenfor 20 meter og leverer bilder med 12 mp.

Derfor skal du velge Braun Scouting Cam Black300 Viltkamera:

Braun Scouting Cam Black300 lar deg ta bilde og video innenfor et synsfelt for 120 grader, og er et kompakt viltkamera med god reaksjonstid. I tillegg kan du selv stille inn følsomheten på tre ulike nivåer.

Dette er et viltkamera fra Braun som kan brukes som overvåking og kamerafelle både dag og natt, for her er kameraet utstyrt med 36 “svarte” lysdioder som hjelper til med å gi bilder og video av høy kvalitet på nattestid. Alt er like klart som på dagen på bilde rog video.

Batteriet er utstyrt med funksjon for standby, slik at batteriet varer lenger, og kameraet har en standbytid på flere måneder. Her finner du også en CMOS-sensor, som også brukes i digitale kameraer og tar bilder på opptil 12 megapiksler og tar opp video i 1080p.

Bilder og video blir lagret på et MicroSD-kort, som du må kjøpe utenom. Ved hjelp av minnekortet kan du studere alt av opptak og bilder i etterkant.

Fordele
 • pros-icon.svg Kameraet lar deg lagre bilder i 12 mp, 16 mp eller 20 mp
 • pros-icon.svg Kamera har en synsvinkel på hele 108 grader
 • pros-icon.svg Viltkamera med 44 LED-innebygde lys for gode nattbilder
 • pros-icon.svg Bruker svart IR i mørket som ikke skremmer viltet
 • pros-icon.svg Innebygd WiFI gjør det svært brukervennlig

Detaljeret gennemgang

Et godt viltkamera som kan fungere for både bilder og video av dyr, samt overvåking. Enkelt å se opptak i ettertid ved hjelp av innebygd WiFi og egen app. Gir svært god kvalitet på bilder.

Derfor skal du velge Denver WCT-8020W Viltkamera:

Denver WCT-8020W viltkamera er smart kamuflert og værbestandig kamera som egner seg svært godt for å ta bilder og video av svært god kvalitet, både for dyreliv og overvåking av områder.

Denver WCT-8020W har en innebygd LCD-skjerm som lar deg se bilder og video direkte på viltkameraet, eller du kan koble kameraet til TV-en din for å se på opptak du har gjort. I tillegg har kameraet innebygd WiFi, slik at du kan laste den en gratis app fra Denver og bruke appen for å legge inn de rette innstillingene for deg.

Her får svært gode bilder i høy oppløsning på opptil 1920 x 1080p, mens det helautomatiske infrarøde IR-filteret sikrer at kameraet kan se i mørket. Kameraet fungerer automatisk med bevegelsesdeteksjon og tar opp bilder og/eller video når det registrerer bevegelse.

Denver WCT-8020W viltkamera er produsert i værbestandig materiale som er vanntett og tåler alle typer vær. Kameraet trenger 8x AA-batterier (ikke inkludert). Batteriet kan deretter stå i ventemodus i opptil 6 måneder.

Guide

Slik velger du rett viltkamera

Du har nå bestemt deg for et viltkamera. Kanskje du ønsker å fange opp hvilke dyr som beveger seg utenfor hytten eller campingvognen når du ikke er til stede. Eller så skal du kanskje bruke det til å overvåke rundt egen bolig, kaien eller annet. Neste steg er da å finne frem til viltkameraet som møter dine behov og fungerer slik du ønsker. Her i denne kjøpsguiden skal vi gå gjennom enkelte viktige punkter du bør tenke over før du velger det rette viltkameraet for deg.

Forskjeller mellom billige kamera og dyre kamera

Ja, det er forskjeller mellom et kamera til en rimelig pris og et kamera til høyere pris. Kjapt oppsummert kan vi si at kjøper du et rimelig kamera kan du forvente å kunne ta bilder, men ikke nødvendigvis video. Andre egenskaper som vil mangle på et rimeligere kamera er at bildekvaliteten vil ligge på opptil 8 mp, og triggertiden mellom 1-2 sekunder. Her vil du vanligvis ikke kunne bruke blits eller fjernstyring, samt heller ikke kunne overføre opptak til andre enheter.

Bildeoverføring

Noen kamera kommer med mulighet for å overføre bildene dine til for eksempel en app, TV eller datamaskin. De andre kameraene har ikke mulighet for dette, og du kan kun se bilder og video direkte på kamera sin skjerm.

For å overføre fra kamera til en annen enhet trenger du et kamera som enten har LTE (Long-Term Evolution) eller innebygd WiFi. Dette gir deg mulighet for å se bildene på andre skjermer og ikke minst vil bildekvalitet som oftest bli mye bedre enn på en liten skjerm som er integrert på viltkameraet ditt.

Brukervennlighet

Viltkameraer kan være svært enkle å sette opp, og gir deg brukervennlighet. Andre lar deg styre alt superlett via en app, mens andre igjen kan være litt tungvinte med display hvor alle innstillingene må legges inn. Noen ganger kan mange funksjoner på et kamera henge sammen med hvor lett de er å bruke, men ikke alltid. Noen av de enkleste kameraene på markedet kan være veldig krevende å stille inn.

Kamerakvalitet

Det er store forskjeller på hvor gode kameraene faktisk er. Her kan bildekvalitet variere mellom 3MP-20MP, de beste kameraene har også 720p på videoopptak.

Hvor god kvalitet man ønsker seg varierer, og er ofte avhengig av bruk og pris. Skal man ta klare, tydelige bilder er det beste å ha over 8MP, men om man kun ønsker enkel overvåkning holder det med lavere kvalitet. Skal kameraet også ta tydelige bilder i mørket kan det være greit med et viltkamera med stor linse, siden de slipper inn mer lys.

Batteri og batteritid

De fleste viltkamera, i hvertfall i vår viltkamera test, krever at du kjøper batteri separat. Mange kamera bruke rvanlig ebatterier (AA), men enkelte modeller kommer ogsp med solcellepanel.
Hva du skal velge må være opp til deg. Viltkamera med solcellepanel trenger ikke vedlikehold på strømmen, men om den står i mørke eller skitne omgivelser kan det være lurt å sjekke til viltkameraet ved jevne mellomrom.
Viltkamera med batteri holder som oftest 4-14 måneder, det er avhengig av størrelse på batteri, og hvor mye et kamera forbruker når det er slått på.

Triggertid

Viltkamera med sensor har triggertid på ca. 0,5 – 2,0 sekunder. Det vil si reaksjonstiden fra kameraet registrerer en bevegelse til det utløser et bilde eller starter et opptak. Flere viltkamera kan også justeres slik at det filmer/ tar bilder hele døgnet, eller ved bestemte tidspunkt.

Blits

Flere kameraer kommer med blits, men hvor synlig en blits skal være vil være avhengig av bruk. Skal du bruke kameraet til å overvåke rundt boligen for din egen sikkerhet, er det ikke så nøye om blits er svært synlig. Det kan gjerne være en fordel.

Skal du bruke det som et jaktkamera er det viktig at blits ikke skremmer vekk dyrene, og du bør derfor gå for en modell med usynlig blits.

Rett bruk av viltkamera

Noen ting du bør tenke over før du tar i bruk et viltkamera

 • Det er kun lov å sette opp et kamera på egen eiendom
 • Skal du sette opp et viltkamera for jakt, må du ha avtale med grunneier eller søke Statskog
 • Sett opp tydelig skilt slik at man kan se at området er overvåket
 • Fanger du opp mennesker på opptakene, skal dette slettes

Pris

I likhet med andre teknologiske produkter vil pris avgjøre hvor funksjonelt og funksjonsrikt et viltkamera er. På markedet finner du viltkamera fra 700 kroner, og helt opp til en pris på 5000 kroner. Kjøper du kamera til en lav pris vil du stort sett kunne ta bilde ,mens et kamera til høyere pris også gir tilgang til å ta opptak og ikke minst mange andre nyttige funksjoner som sensorer som er svært sensitive og overføring av bilder og video til andre enheter.

Hvilke pris du skal legge deg på må du selv avgjøre i samråd med lommeboken din, og ikke minst hva du skal bruke kameraet til. Skal du på jakt for å tjene penger, kan et kamera til en litt høyere pris lett rettferdiggjøres. Det samme gjelder dersom du har behov for et kamera når det kommer til overvåking og sikkerhet. Er det mer for gøy du skal sette opp et kamera, bør man kanskje ikke velge det til aller høyeste pris.

FAQ

Hvilke viltkamera er best i test?

I vår viltkamera test ble Spypoint LINK-MICRO-LTE 4G best i test. Her får du et viltkamera av god kvalitet som er brukervennlig, har god bildekvalitet og der rekkevidden er tilstrekkelig.

Hvordan fungerer et solcelledrevet viltkamera?

Et solcelledrevet viltkamera lader opp batteri ved hjelp av solstråelene. Gir dermed uendelig med batteritid, men krever at det faktisk er sollys og at du rengjør solcellepanelet med jevne mellomrom.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×