Vindusvasker test – Beste vinduesvasker 2022

1
Kärcher WV 6 Plus

Derfor skal du velge Kärcher WV 6 Plus Kärcher WV 6 Plus har vunnet flere tester av vindusvaskere, og det er ikke uten grunn. Pris er litt høy, og man kan finne billigere vindusvaskere på markedet, men de er ikke så god som denne. Kärcher vindusvasker er absolutt verdt pengene. Her kan du lade batteriet i ca. en time, og etterpå har du 100 minutter med arbeidstid. Med andre ord vil du rekke å vaske…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Kärcher WV 6 Plus899 kr.NetOnNet
Bosch GlassVac727 kr.Megaflis
Kärcher WV 2 Plus n669 kr.Obs
Vileda Windomatic Power818 kr.avXperten
Leifheit Dry&Clean568 kr.Deal
Senz SEZX182A199 kr.Power

Vi er nok flere som kjenner på at vindusvask er tidkrevende, og at vi sjelden får det helt perfekt. Når vi står utenfor etter å ha vasket over, ser vinduene skinnende rene ut, men så snart vi kommer inn, oppdager vi små flekker og striper både her og der. Dette kan skape frustrasjon og man føler kanskje at alle de timene man brukte var helt bortkastet.

Det gjør faktisk at flere av oss bare utsetter dette arbeidet og det blir mange ganger noe av det siste vi gjør når det kommer til rengjøring. Men hva om vi kunne fortelle deg at dette kan du gjøre både raskere, enklere og med et bedre resultat? Dersom du ønsker det må du lese videre! Dersom du går til innkjøp av en vindusvasker, vil du med en gang oppleve at arbeidet blir mer lystbetont, og ikke minst at resultat blir utrolig mye bedre! Du vil kunne sitte innendørs etterpå og bare nyte de rene vinduene.

På markedet i dag finnes det flere ulike modeller og det er ikke alltid like lett å vite hvilken du skal velge. Her har vi gjort et god tstykke med arbeid for deg. I vår vindusvasker test vil du finne de beste vindusvaskere som er å finne akkurat nå. Vi har kommet frem til en som er best i test, men det kan være at du heller ønsker en av de andre gode vindusvaskerne som vi har kommet frem til. Les videre og bestem deg.

Kärcher WV 6 Plus – best i test

Kärcher WV 6 Plus

Derfor skal du velge Kärcher WV 6 Plus

Kärcher WV 6 Plus har vunnet flere tester av vindusvaskere, og det er ikke uten grunn. Pris er litt høy, og man kan finne billigere vindusvaskere på markedet, men de er ikke så god som denne.

Kärcher vindusvasker er absolutt verdt pengene. Her kan du lade batteriet i ca. en time, og etterpå har du 100 minutter med arbeidstid. Med andre ord vil du rekke å vaske rundt 300 m² med vindusflater. Modellen er svært brukervennlig og består av to deler som man lett monterer og vannbeholderen er enkel å tømme. Kärcher har et godt gripetak, noe som skiller seg klart ut blant andre modeller. Den ligger fin og balansert i hånden, og det fører til en grundig rengjøring og mindre striper på vinduet, samt at den er svært lett å arbeide med.

Vi anbefaler:  Beste steamer 2022

Denne vindusvaskeren leveres med et munnstykke som måler 28 cm bredt, samt en sprayflaske. Her får du en vindusvasker som er enkel å bruke, samt gir deg skinnende rene vinduer på en effektiv måte. Den er enkel i bruk og bruker omtrent en time på å lade seg opp. Kärcher WV 6 Plus er den vindusviskeren som ble best i test!

 • En dose med vaskemiddel følger med
 • Myke gummierte kanter på munnstykket
 • Lang levetid på batteri
 • Gjør vindusvask raskere, enklere og morsommere
 • Det medfølger bare ett batteri

Bosch GlassVac – beste design

Bosch GlassVac

Derfor skal du velge Bosch GlassVac

Bosch GlassVac er en liten og tøff vindusvasker som føles svært robust. Her får du med mye nyttig tilbehør du trenger for å vaske vinduene, slik at du kan nyte flotte resultater og med stripefri finish. Det tar rundt 130 minutter å lade opp modellen, og da har du rundt 30 minutter med arbeidstid, som skulle holde for en god del vinduer.

Vannbeholderen er fastmontert på vindusvaskeren og tømmes ved å trekke ut en propp. Her kan du spyle vann ned i tanken for ekstra rengjøring, men det er nok litt tungvint akkurat dette. Du får med mye tilbehør, blant annet to mikrofiberkluter, bærestropp og en sprayflaske. Bærestroppen er nyttig slik at du lettere kan håndtere Bosch GlassVac under arbeidet med å få skinnende rene vinduer.

En annen fordel med Bosch vindusvasker er at du også får med to ulike naler, som er lett å bytte mellom. Dette gjør at du lettere kan vaske de små områdene, og samtidig bruke en større nal for effektivt å rekke over større vinduer. Med Bosch GlassVac får du en robust og effektiv vindusvasker som kan levere imponerende resultater. Den har en akseptabel arbeidstid, nyttig tilbehør og er kraftig. Absolutt en god andreplass i vår test.

 • Har et kompakt design som er stilig og praktisk
 • Den arbeider hurtig og effektivt
 • Her får du med alt du trenger av tilbehør
 • Er litt tungvint å tømme vannbeholderen
 • Kort tid på fulladet batteri

Kärcher WV 2 Plus n – best for pengene

Kärcher WV 2 Plus n

Derfor skal du velge Kärcher WV 2 Plus

Kärcher WV 2 Plus er perfekt for deg som har ulik størrelser på vinduene dine og dette produktet kjennetegnes av det klassiske designet til Kärcher. Maskinen har god kapasitet og en batteritid på 35 minutter, noe som skulle rekke helt fint for en vanlig enebolig uten for mange vinduer. Skulle du ikke rekke alle vinduene, kan du ta en liten pause på en time, mer enn det trenger ikke maskinen før den er fulladet igjen.

Brukervennligheten er høy på denne vindusvaskeren, og mye av grunnen er tilbehøret du får med. Den leveres med to ulike munnstykkeret som er 28 cm og et på 17 cm slik at du kan tilpasse bruken til hvor store områder du skal vaske. Vekten på 0,6 kg gjør denne modellen svært lett å håndtere, og du kan også arbeide i høyden uten at det sliter for mye på skuldrene.

Vi anbefaler:  Strykejern test 2022

Her får du en klassiske bestselgeren fra Kärcher som har god batteritid og utmerket kapasitet for deg som skal vaske en enebolig. Enkel å bruke, samt en god del tilbehør gjør den virkelig verdt pengene.

 • Leveres med to munnstykker for store og mindre vinduer
 • Gir et godt vaskeresultat
 • Bruker kort tid på å lades opp
 • Lav vekt gjør denne lett å håndtere
 • Munnstykkene er litt harde i kantene
 • Det mindre munnstykket etterlater noen ganger striper

Vileda Windomatic Power – beste batteridrevet

Vileda Windomatic Power

Derfor skal du velge Vileda Windomatic Power

Vileda Windomatic er en elektrisk og batteridrevet vindusnal med sugefunksjon som er utviklet for at du skal kunne få perfekte rene vinduer uten store anstrengelser. Denne vindusvaskeren vil raskt og effektiv suge opp alt skum og skittent vann, og du vil sitte igjen med vinduer som er skinnende rene og tørre.

Denne modellen bruker omtrent 6 timer for å lade opp batteriet, noe som gir deg en batteritid på 20 minutter. Her er sugekraften jevnt fordelt over hele listen og med den unike fleksible halsen kommer du til overalt, også inn i hjørner og kanter, samt at du slipper at skitne vannrester ligger igjen.

Den er lett å bruke, du vasker over vinduene med kluten og bruker deretter Vileda vindusvisker til å suge opp det skitne vannet. Apparatet kan brukes på alle overflater som er glatte, for eksempel vindu, speil, glassbord, oppvaskbenk. Etter bruk fjerner du enkelt vanntanken og rengjør den i oppvaskmaskinen eller under rennende vann. En svært god vindusvasker for deg som trenger en vindusvasker med lav vekt og som ofte vil vaske vinduer.

 • God bredde på nal
 • Kan brukes både vertikalt og horisontalt
 • En fleksibel hals gjør det enkelt å komme til i hjørner
 • Har en lett vekt som ikke gir belastninger
 • Fungerer aller best kun i horisontal vinkel
 • Lav kapasitet

Leifheit Dry&Clean – beste teleskop vindusvasker

Leifheit Dry&Clean

Derfor skal du velge Leifheit Dry&Clean

Ved kjøp av Leifheit Dry&Clean får du ikke bare en vindusvasker, men et helt sett for å gjøre rengjøring av vinduene til en lek, nesten. Pakken inneholder alt man trenger for å få vinduene rene, blant annet en teleskopstang, en våtmopp og en spruteflaske. Det gjør at du er i stand til å vaske alt fra tak, himling og andre glassflater du skulle ha behov for, samt de vanskelige tilgjengelige områdene.

Forlengerarmen som følger med knipser du lett på feste som befinner seg på baksiden av vindusvaskeren, og du vil da kunne rekke 43 cm lenger. En flott fordel for deg som har litt høye vinduer, for da kan du rekke frem uten å måtte bruke stige.Vindusvaskeren har en flekkfri sugeevne med null dråper takket være den brede nalgummien. Kan brukes på alle typer glassflate inkludert vinduer, speil, fliser og dusjkabinett.

Leifheit bruker et litiumbatteri, slik at du kan være trygg på at du har et batteri som vil holde lenge. På maskinen er det en standby-modus som sørger for å spare på batteriet mellom hvert vindu. Totalt har maskinen en arbeidstid på 35 minutter. Vannbeholderen kan fjernes fra maskine for enkel tømming. Det er alltid en klar fordel at beholderen ikke er montert fast.

Her får du mye for pengene med en rimelig vindusvasker med mye tilbehør og god arbeidstid på batteriet.

Senz SEZX182A – beste på budsjett

Senz SEZX182A

Derfor skal du velge Senz SEZX182A

Med denne vindusvaskeren fra Senz kan du enkelt rengjøre vinduene dine uten å få striper på vinduet. Den har høy brukervennlighet og gjør prosessen med å vaske vinduer mye enklere. Den er ikke fullt ut en vindusvasker slik som de andre i testen, men en mellomting som kan fungerer utmerket for dem som er på jakt etter et produkt som bare forenkler vindusvaskingen litt.

Når du skal i gang med denne vindusvaskeren starter du med å lade opp batteriet, og du vil da ha en brukstid på ca. 30 minutter. Det praktiske LED-displayet indikerer når batteriet er fulladet Du rengjør vinduene som vanlig med klut og vann blandet med rengjøringsmiddel. Etter det vil Senz vindusvasker suge opp det overskytende vannet, og resultatet er vinduer som er skinnende rene og uten striper. Her får du med det du trenger for å få jobben gjort.

Vannbeholderen har en kapasitet på 150 ml, og er lett å komme til for å tømme underveis. Er du på utkikk etter å få arbeidet litt enklere, men samtidig ikke vil bruke store summer på det? Da er dette produktet en god løsning for deg. Senz er rimelig og gir mindre søl enn en vanlig nal.  Enkel rengjøring av vinduer og glassfronter

 • Gir et flott resultat uten striper
 • Har en arbeidstid på 30 min
 • Det medfølger et oppladbart Li-ion batteri
 • Lang oppladingstid
 • Er ikke så slitesterk som andre

FAQ

Hvilke vindusvasker er best i test?

I vår test ble Kärcher WV 6 Plus best i test. Denne har også vunnet tidligere tester, så her føler vi oss trygge på at vi har kåret den riktige vinneren og et produkt som fungerer utmerket.

Hva er fordelene med en vindusvasker?

En vindusvasker gjør arbeidet lettere, resultatet blir finere fordi den kan rengjøre raskere. Ikke minst vasker den mye raskere enn det vi selv gjør.

Ting man kan lure på om vasking av vinduer og vindusvaskere

Hvorfor bør man bruke vindusvasker til rengjøring av vinduer?

Fordi den forhindrer at du etterlater deg striper og flekker slik som en vanlig mikrofiberklut ofte gjør. Dermed får du et skinnende rene vinduer som resultat, samtidig du bruker mye mindre tid og arbeidet går mer effektivt enn ved bruk av en nalgummi.

Hvilket såpevann må man bruke?

Når man skal vaske vinduer bør man bruke nylonvask eller andre typer universalspray som egner seg for glass og blanke flater. Det medfølger ofte egne såper med mange av vindusvaskerne, og denne type såpeblanding er ofte litt sterkere enn den du får på vanlig dagligvarebutikk.

Dersom nalgummien blir ødelagt, kan man da få tak i ny?

Ja, det kan du. I vår test er det mulig å bytte ut nalgummi på alle modellene. Dette er bra både for lommeboken og miljøet, fordi man forlenger levetiden på produktet man kjøper. Det er også veldig viktig at nalen er fungerende, begynner den å bli dårlig vil du raskt oppleve at resultatet for vindusvask ikke blir så bra, og kanskje nalen etterlater seg striper.

Hva er forskjellen på arbeidstid og batteritid?

Arbeidstid handler om hvor lenge vindusvaskeren kan arbeide, altså rengjøre vinduer, før du må lade den på nytt. Batteritid kan gjerne være lenger, og teller også med minuttene du ikke aktivt bruker verktøyet.

I hvilket vær er det best å rengjøre vinduet?

Det som er positivt når det gjelder vask av vindu er at du kan gjøre det all slags vær, men det er noen tidspunkter som er bedre enn andre. Du kan gå ut i dårlig vær, men det aller beste er når det er lyst, men ikke solskinn. Solskinn gjør arbeidet vanskelig på grunn av gjenskinn.