Opdateret oktober 2023

Vinkjøleskap test → Stor test av de beste vinkjøleskapene akkurat nå

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Caso vinkjøleskap WineDuett 21
TESTVINDER

Caso vinkjøleskap WineDuett 21

Du kan med fordel investere i dette vinkjøleskapet fra merket Caso dersom du er ute etter en modell med lekkert design, stor romslighet og mulighet til å justere temperaturen etter behov. Vår testvinner har alt…

Caso vinkjøleskap WineDuett 21 1
Beste vinkjøleskap

Caso vinkjøleskap WineDuett 21

One2taste Scandomestic Vinkjøleskap SV 90 2
Beste innebygde vinkjøleskap

Caso WineDuett Touch 21 vinkjøleskap

Caso Winecase 6 mini vinkjøleskap 5
Beste billige vinkjøleskap

Bosch KSW 38940 Vinkjøleskap

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne vinkjøleskap testen kan du enkelt og raskt få en oversikt over de syv beste variantene på markedet. Vi har kåret vinkjøleskapet WineDuett 21 fra merket Caso til å være best i testen, da modellen utmerket seg på parameterne: temperaturinnstillinger, konstruksjon og pris. På listen finner du imidlertid også modeller som er billigere i pris eller mer høyteknologiske enn vår testvinner, så det lønner seg å se gjennom hele listen hvis du vil finne det beste vinkjøleskapet for deg.

Etter å ha gjennomgått de utvalgte produktene, bør du lese vår kjøpsguide hvor vi veileder deg til hvordan du finner det beste tilbudet på vinkjøle og hva du bør se etter når du er på jakt etter et vinkjøleskap.

Caso vinkjøleskap WineDuett 21

Beste vinkjøleskap

Caso vinkjøleskap WineDuett 21

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighet for å justere temperaturen etter behov og dele opp kjøleskapet i to soner
 • pros-icon.svg Stor romslighet, hvor det er plass til hele 21 flasker fordelt på syv hyller
 • pros-icon.svg LED-display gjør det enkelt å justere og overvåke kjøleskapets temperatur
 • pros-icon.svg Isolert med sikkerhetsglass med UV-filter slik at solens stråler ikke påvirker vinen

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i dette vinkjøleskapet fra merket Caso dersom du er ute etter en modell med lekkert design, stor romslighet og mulighet til å justere temperaturen etter behov. Vår testvinner har alt dette – og det er til og med plass til 21 vinflasker i de justerbare hyllene i vinkjøleskapet.

Derfor skal du velge Caso vinkjøleskap WineDuett 21:

Det er mange forskjellige grunner til at du bør investere i dette vinkjøleskapet fra Caso. Først og fremst er modellen utviklet i et stilig design som klarer å skille seg ut uten å fremstå for prangende. I tillegg investerer du i en romslig variant med syv justerbare hyller, så du kan bestemme selv hvor høye eller lave hyllene skal være. Avhengig av hvordan du plasserer hyllene, kan kjøleskapet inneholde opptil 21 flasker vin.

En av de store fordelene med dette vinkjøleskapet er at din lagrede vin alltid vil ha riktig temperatur. Kjøleskapet er utstyrt med termoelektrisk kjøleteknologi og har to forskjellige temperatursoner. Det betyr at du kan stille inn den øvre sonen mellom 7 og 18 grader, mens den nedre sonen kan stilles inn mellom 10 og 18 grader. På den måten kan du godt ha litt kaldere vin øverst i kjøleskapet, mens de nederste flaskene har litt varmere temperatur.

Du kan enkelt justere temperaturen i kjøleskapet via det innebygde LED-displayet midt på vinkjøleskapet sin dør. Displayet viser konsekvent gjeldende grader i kjøleskapet, mens det justerer seg selv i temperatur. På den måten kan du raskt finne ut hvor langt på vei oppgaven er. Kjøleteknologien og en vifte bidrar til at temperaturen alltid er jevn i de to sonene.

Du finner også intern LED-belysning i vinkjøleskapet, slik at du alltid kan se hva som er inni.

Som nevnt er dette vinkjøleskapet utviklet i et spesielt stilig design. Du får dermed en modell med glassdør med stålramme rundt et sort skap. Du kan enkelt åpne vinkjøleskapet via det innebygde stålhåndtaket.

Kjøleskapsdøren har også to-lags isolert sikkerhetsglass med innebygd UV-filter. Denne konstruksjonen sikrer at flaskene er beskyttet mot mulig sollys.

Caso WineDuett Touch 21 vinkjøleskap

Beste innebygde vinkjøleskap

One2taste Scandomestic Vinkjøleskap SV 90

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Moderne design i rustfritt stål og mørkt glass
 • pros-icon.svg Stor romslighet med plass til 21 viner
 • pros-icon.svg To separate temperatursoner, slik at du kan ha både rødt og hvitt i kjøleskapet samtidig

Detaljeret gennemgang

Med dette vinkjøleskapet får du et svært funksjonelt og moderne vinkjøleskap som har god plass til opptil 21 viner. Modellen er utviklet med design i rustfritt stål og mørkt glass – og glasset er utviklet med en beskyttende UV-teknologi. Det er også mulig å justere temperaturen i to separate soner, slik at du kan få hvilken som helst type vin slik du foretrekker den.

Derfor skal du velge Caso WineDuett Touch 21 vinkjøleskap:

Hvis du allerede er litt begeistret for vår testvinner, men ønsker deg et vinkjøleskap med en litt mer moderne utforming, så kan det være lurt å investere i denne modellen, som også kommer fra merket Caso. Generelt er konstruksjonen omtrent den samme som hos vår testvinner, men denne modellen har et mer moderne design. Du vil dermed få et vinkjøleskap med eksteriør laget av rustfritt stål og mørkt glass, som garantert vil tiltrekke seg oppmerksomhet fra dine gjester.

Kjøleskapets frontglass er også utviklet med en aromabeskyttende UV-teknologi, slik at vinen ikke påvirkes selv om kjøleskapet står midt i en solstripe. På denne måten forblir alle typer vin friske og kjølige som om de hadde vært i en kjølig vinkjeller.

Dette vinkjøleskapet har plass til opptil 21 flasker vin, der du selv velger hvordan du plasserer dem i kjøleskapet. Totalt er det 6 hyller som flaskene kan fordeles på. Du kan med fordel vurdere hvordan du plasserer flaskene, da dette kjøleskapet er delt inn i to individuelle temperatursoner. Du kan dermed med fordel ha rød- og hvitvin plassert i separate soner for å oppnå best temperatur for hver type vin.

Den øvre sonen i vinkjøleskapet har en justerbar temperatur mellom 7 og 18 grader. Den nedre sonen kan derimot stilles inn mellom 10 og 20 grader. Du kan enkelt bytte mellom de forskjellige temperaturene via et intuitivt berøringsdisplay. Du velger også om du vil ha det blå LED-lyset på eller av, slik at det enten er lys på eller av når du åpner kjøleskapet.

One2taste Scandomestic Vinkjøleskap SV 90

Beste vinkjøleskap med aktivt luftfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Innebygd kullfilter som hjelper til med å rense luften optimalt
 • pros-icon.svg Glassdøren er tonet med et UV-filter, slik at vinene dine er beskyttet mot solens stråler
 • pros-icon.svg Delt inn i to temperatursoner med plass til 19 flasker i hver sone

Detaljeret gennemgang

Det er ikke bare temperaturen som har en betydning for hvordan vinen smaker når den kommer ut av kjøleskapet. Luften har for eksempel også en viss betydning, derfor kan du investere i dette vinkjøleskapet fra Vestfrost dersom du forventer at vinen skal lagres lenge. Den er utstyrt med et aktivt kullfilter som renser luften.

Derfor skal du velge Vestfrost W38 Vinkjøleskap:

Har du lyst til å investere i et vinkjøleskap, hvor du vet at luften inne i skapet er optimal, så kan du se nærmere på denne modellen fra merket Vestfrost. Denne spesielle modellen er utviklet med et spesielt aktivt kullfilter. Dette filteret går inn og renser luften i kjøleskapet, så lukt mm. påvirker ikke smaken på vinen. Dette er spesielt en fordel for deg som forventer å ha noen viner liggende lenge.

I tillegg er vinen i kjøleskapet også beskyttet mot solens skadelige UV-stråler, fordi glassdøren er tonet med UV-filter. Av den grunn setter ikke solstrålene, selv om de står rett på kjøleskapet, i gang en prosess med oksygenering.

Dette vinkjøleskapet er faktisk en innebygd modell som skal plasseres under en eksisterende benkeplate. Utseendemessig er kjøleskapet veldig enkelt i sin konstruksjon, og derfor kan det passe inn i de fleste hjem. Vinkjøleskapet er designet med aluminiumsfront og sorte sider. I tillegg er de 12 innvendige hyllene i tre med sort trådhylle og forkant i tre. Vær oppmerksom på at disse ikke kan justeres.

Totalt er det plass til 38 flasker vin i dette vinkjøleskapet. Modellen består av to sider, hvor det kan være 19 flasker à 75 cl hver. Du har også muligheten til å stille inn hver side til mellom 5 og 18 grader. De to sidene avkjøles individuelt, så du kan godt ha den ene siden kaldere eller varmere enn den andre. På den måten kan du både ha vin til langtidslagring og samtidig flasker du forventer å drikke innenfor en kortere tidsramme.

Dette kjøleskapet er utstyrt med en kompressor som nøyaktig hjelper til med å justere temperaturen til de innstilte nivåene. Kompressoren er til og med utviklet som en vibrasjonsdempet versjon, som bidrar til å forhindre vibrasjoner rundt kjøleskapet. På den måten vil ikke bunnfallet bevege seg rundt i flasken når de oppbevares.

Vestfrost W38 Vinkjøleskap

Beste lille vinkjøleskap

Fordele
 • pros-icon.svg Liten modell som enkelt kan integreres i kjøkkenet eller spisestuen
 • pros-icon.svg Plass til 18 flasker vin til tross for den lille og diskré strukturen
 • pros-icon.svg Lavt energiforbruk og lydnivå

Detaljeret gennemgang

Det er ikke bare temperaturen som har en betydning for hvordan vinen smaker når den kommer ut av kjøleskapet. Luften har for eksempel også en viss betydning, derfor kan du investere i dette vinkjøleskapet fra Vestfrost dersom du forventer at vinen skal lagres lenge. Den er utstyrt med et aktivt kullfilter som renser luften.

Derfor skal du velge Vestfrost W38 Vinkjøleskap:

Har du lyst til å investere i et vinkjøleskap, hvor du vet at luften inne i skapet er optimal, så kan du se nærmere på denne modellen fra merket Vestfrost. Denne spesielle modellen er utviklet med et spesielt aktivt kullfilter. Dette filteret går inn og renser luften i kjøleskapet, så lukt mm. påvirker ikke smaken på vinen. Dette er spesielt en fordel for deg som forventer å ha noen viner liggende lenge.

I tillegg er vinen i kjøleskapet også beskyttet mot solens skadelige UV-stråler, fordi glassdøren er tonet med UV-filter. Av den grunn setter ikke solstrålene, selv om de står rett på kjøleskapet, i gang en prosess med oksygenering.

Dette vinkjøleskapet er faktisk en innebygd modell som skal plasseres under en eksisterende benkeplate. Utseendemessig er kjøleskapet veldig enkelt i sin konstruksjon, og derfor kan det passe inn i de fleste hjem. Vinkjøleskapet er designet med aluminiumsfront og sorte sider. I tillegg er de 12 innvendige hyllene i tre med sort trådhylle og forkant i tre. Vær oppmerksom på at disse ikke kan justeres.

Totalt er det plass til 38 flasker vin i dette vinkjøleskapet. Modellen består av to sider, hvor det kan være 19 flasker à 75 cl hver. Du har også muligheten til å stille inn hver side til mellom 5 og 18 grader. De to sidene avkjøles individuelt, så du kan godt ha den ene siden kaldere eller varmere enn den andre. På den måten kan du både ha vin til langtidslagring og samtidig flasker du forventer å drikke innenfor en kortere tidsramme.

Dette kjøleskapet er utstyrt med en kompressor som nøyaktig hjelper til med å justere temperaturen til de innstilte nivåene. Kompressoren er til og med utviklet som en vibrasjonsdempet versjon, som bidrar til å forhindre vibrasjoner rundt kjøleskapet. På den måten vil ikke bunnfallet bevege seg rundt i flasken når de oppbevares.

Bosch KSW 38940 Vinkjøleskap

Beste billige vinkjøleskap

Caso Winecase 6 mini vinkjøleskap

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lavt energiforbruk som er gunstig for lommeboken i det lange løp.
 • pros-icon.svg Mye for pengene
 • pros-icon.svg Mulighet for å stille inn kjøleskapet på en temperatur mellom 8 og 18 grader
 • pros-icon.svg Utrolig stillegående i drift
 • pros-icon.svg Litt mer energi- og miljøvennlig enn andre på grunn av høyere energiklasse

Detaljeret gennemgang

Det kan virke som en veldig dyr affære å kjøpe et eget kjøleskap til vinflaskene dine, men det trenger det faktisk ikke å være. Du kan for eksempel investere i dette mini vinkjøleskapet fra Caso hvis du vil spare penger på kjøpet og ikke trenger mye plass. Modellen har også høyere energiklasse enn flere andre på denne listen.

Derfor skal du velge Caso Winecase 6 mini vinkjøleskap:

Hvis du ikke har det største budsjettet å bruke på et vinkjøleskap, og heller ikke trenger et digert en av denne typen, så kan du godt investere i dette mini vinkjøleskapet fra merket Caso. Modellen har kun plass til ca. 6 flasker vin, men er nå fortsatt fullt funksjonell og gir god mulighet for riktig temperatur på dine viner. Totalt har kjøleskapet en kapasitet på 9 liter. Hyllene i metall er til og med flyttbare, slik at du alltid kan tilpasse kjøleskapet til det du forventer å oppbevare der (hvis du ikke bare vil ha vin i kjøleskapet).

Du har muligheten til å plassere dette mini vinkjøleskapet der det måtte passe deg. Modellen er utformet som en frittstående modell som ser fin ut fra alle kanter. I tillegg vil kjøleskapet, med sin enkle sorte farge, kunne passe inn i de fleste rom og interiør.

Vinkjøleskapet er utstyrt med et enkelt touchdisplay, slik at du alltid kan se hva temperaturen i kjøleskapet er på og justere den. Du har mulighet til å velge temperaturer mellom 8 og 18 grader. I tillegg har modellen innebygget LED-belysning, slik at du alltid kan se hva som er inne i kjøleskapet.

Det er tre ekstra fordeler ved å investere i dette vinkjøleskapet fremfor andre modeller. For det første er modellen ekstremt stillegående, da den har et lydnivå på kun 30 dB(A). Du vil derfor ikke bli forstyrret av dette mini vinkjøleskapet – selv om det er i ferd med å kjøle ned temperaturen.

I tillegg er modellen en del av energiklasse A. Selv om den ikke er den beste energiklassen, er det likevel et tegn på at denne modellen er mer miljøvennlig enn flere andre vinkjøleskap. Du får derfor ikke en like dyr strømregning med denne varianten, noe som er bra for lommeboka på sikt.

Caso WineSafe 18 innebygd vinkjøleskap

Beste lille vinkjøleskap

Fordele
 • pros-icon.svg Liten modell som enkelt kan integreres i kjøkkenet eller spisestuen
 • pros-icon.svg Plass til 18 flasker vin til tross for den lille og diskré strukturen
 • pros-icon.svg Lavt energiforbruk og lydnivå

Detaljeret gennemgang

Ved å investere i dette innebygde vinkjøleskapet fra Caso kan du være sikker på at du får en enkel modell som har plass til mange flasker til tross for sin lille størrelse. Vinkjøleskapet har plass til 18 flasker, som er plassert i tre hyller. Du kan enkelt styre temperaturen via et touch-display, og det lave lydnivået sørger for at kjøleskapet ikke forstyrrer deg unødvendig.

Derfor skal du velge Caso WineSafe 18 innebygd vinkjøleskap:

Du kan med fordel investere i dette vinkjøleskapet fra Caso om du er ute etter en litt mindre versjon som enkelt kan integreres i kjøkkenet eller spisestuen. Modellen kan være liten i størrelsen, men designet sørger for at plassen utnyttes optimalt. Av den grunn er det plass til totalt 18 flasker vin i dette kjøleskapet, som kan fordeles på tre hyller. Så du trenger ikke å bekymre deg for å gå på akkord med kapasiteten bare fordi modellen din er mer kompakt.

Du har mulighet for å oppbevare både rød-, hvit- og rosévin i dette vinkjøleskapet, da modellen kan stilles inn på en temperatur mellom 5 og 20 grader. Du kan enkelt stille inn temperaturen via det digitale touchdisplayet – og det er selvfølgelig alltid mulig å justere temperaturen hvis du senere finner ut at du heller vil ha vinen litt varmere eller kaldere.

Via displayet kan du også stille inn hvor mye eller lite lys du ønsker at skal komme inn i kjøleskapet. Belysningen slår seg også på automatisk når du åpner kjøleskapet, slik at du alltid kan se hvilken flaske du får tak i.

Du kan faktisk også beskytte vinen din mot effekten av lys ved å oppbevare flaskene i dette vinkjøleskapet. Modellen er utviklet med UV-glass i tre isolerende lag, som bidrar til å bevare vinens aroma og smak, slik at den ikke oksiderer mens den oppbevares.

En annen fordel med dette vinkjøleskapet er at det tilhører energiklasse A. Du kan derfor stole på at modellen sparer et visst strømforbruk, slik at strømregningen din ikke blir for høy. Faktisk har denne modellen en effekt på kun 60 watt. I tillegg har vinkjøleskapet også et lavt lydnivå på 39 dB(A), som sikrer at produktet ikke virker forstyrrende.

Guide

Slik velger du rett vinkjøleskap 

Du risikerer å bli ekstremt skuffet over kjøpet ditt dersom du ikke setter deg inn i hvilken type vinkjøleskap du faktisk ønsker. For å unngå denne situasjonen vil vi i denne delen gi deg åtte gode tips til hva du bør vurdere før du kjøper det første og beste vinkjøleskapet du kommer over. Du er derfor bedre forberedt på kjøpet hvis du tenker på punktene nedenfor på forhånd.

 • Størrelse: Du kan få vinkjøleskap i mange størrelser, så det kan være fordelaktig å vurdere hvor mye plass du er villig til å sette av i hjemmet til ditt vinkjøleskap. Husk at størrelse og kapasitet ikke alltid gjenspeiler hverandre.
 • Kapasitet: Hvor mye vin forventer du å ha i ditt vinkjøleskap? Har du allerede mange flasker som skal oppbevares eller trenger du kun plass til nyinnkjøpte flasker kort tid før servering? Det er ikke verdt å kjøpe et vinkjøleskap med ekstremt stor kapasitet hvis du uansett bare planlegger å lagre noen få flasker. Ønsker du derimot å ha flasker lagret over lengre tid og noen å nyte innen kort tid, eller bare ha et stort utvalg allerede, så bør modellen helst ha stor kapasitet.
 • Frittstående eller integrert: En viktig vurdering er om du ønsker at modellen skal stå fritt i hjemmet eller om den skal integreres under en bordplate mm. Et innebygd vinkjøleskap tar mindre plass, men kan ikke flyttes etter behov.
 • Pris: Hva er du villig til å betale for ditt nye vinkjøleskap? Sett gjerne et realistisk budsjett for hva du har råd til å betale for produktet. På den måten vet du også bedre hvilken prisklasse du må holde deg innenfor.
 • Temperaturinnstillinger: De fleste vinkjøleskap har et temperaturområde på minst 10 grader, men du kan godt gå for en modell med flere innstillingsmuligheter dersom du regner med å oppbevare flere ulike typer vin. Du kan også vurdere om du vil ha et vinkjøleskap som har flere soner slik at du kan lagre vinen din ved forskjellige temperaturer. Rødvin bør for eksempel ikke oppbevares ved samme temperatur som en hvitvin hvis du ønsker å beholde aromaen.
 • Funksjoner: Det er helt opp til deg om du ønsker et høyteknologisk eller mer enkelt vinkjøleskap. Noen av egenskapene som du kan holde øye med er displaytype, innebygd lys og om det er UV-beskyttelse, slik at vinene dine ikke påvirkes av solens stråler.
 • Lydnivå: Produktet kan bli plagsomt å høre på hvis det har et høyt lydnivå. Av den grunn vil vi anbefale deg å se etter modeller med lavt støynivå. Jo lavere lydnivå, jo mindre forstyrrelse.
 • Strømforbruk: Strømforbruk er kanskje ikke det viktigste for alle, men i disse tider kan det kan være lurt å holde øye med ditt vinkjøleskap for å være sikker på at det ikke bruker mye strøm. I så fall blir du nok litt lei deg når du ser din første strømregning.

Finn det beste tilbudet på vinkjøleskap

Et vinkjøleskap kan være en litt dyr investering avhengig av hvor stor modell du trenger og hvor mye du forventer av ditt vinkjøleskap med tanke på funksjonalitet og egenskaper. De litt dyrere og høyteknologiske modellene koster gjerne over 5000 kroner, men det er også mulig å finne noen litt rimeligere varianter til rundt eller under 2000 kroner.

Uansett om du er ute etter et høyteknologisk eller enkelt, et stort eller lite – eller noe helt annet – vinkjøleskap, kan du dra nytte av å følge med på nettsidene til ulike nettbutikkene for å finne den beste prisen. Det er lettere å finne det beste tilbudet på vinkjøleskap når du allerede har bestemt deg for hvilken modell du vil ha. Det lønner seg derfor å undersøke markedet på forhånd og så vente med å kjøpe modellen til den er redusert til et godt tilbud.

Så hvis du vil spare penger på vinkjøleskapet ditt, smør deg med tålmodighet og vent med å kjøpe produktet til det er nedsatt. Heldigvis har de fleste nettbutikker jevnlige tilbud på ulike hvitevarer.

FAQ

Hvilket vinkjøleskap er best i test?

I vår test ble Caso vinkjøleskap WineDuett 21 best i test. Et vinkjøleskap med lekkert design, stor romslighet og mulighet til å justere temperaturen etter behov, samt rom for 21 vinflasker.

Hvor mange flasker er det plass til i et vinkjøleskap?

Dette avhenger helt av hvilke modell du kjøper. Noen har plass til bare 5 flasker, mens andre modeller har kapasitet til nesten 200 flasker.

Hva er fordelen med et integrert vinkjøleskap?

Et integrert vinkjøleskap gjør at du kan montere kjøleskapet ditt for vinflasker inn under kjøkkenbenken eller kjøkkenøyen din. Dermed blir det mindre synlig og opptar ikke unødvendig plass på kjøkkenet ditt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×