Opdateret desember 2023

Vognpose test (2022) → Se markedets 9 beste vognposer i test

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Elodie Details LightWeight Down Dunvognpose 2
Beste vognpose med anti-gli

Elodie Details LightWeight Down Dunvognpose

Nordlys Light Vognpose 6
Beste vognpose til sommer

Nordlys Light Vognpose

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

En vognpose er en uvurderlig del av det å holde barnet sitt varmt i barnevognen og er med på å sikre en høy komfort i hverdagen. Men det finnes utrolig mange modeller på markedet, og det kan være veldig vanskelig å vite hva man skal velge.

Vi har derfor laget en vognpose test til deg, hvor vi har plukket ut markedets 9 beste modeller. Vi har sett på testparametere som isolasjonsevne, kvalitet, design, pris og funksjon for å velge ut et bredt og godt utvalg som kan passe for ethvert behov. Det betyr at alle modellene i vår best i test er noen av markedets aller beste vognposer – og alle er derfor også verdt investeringen.

Nederst i artikkelen vil vi dessuten gi deg nyttig informasjon og gode tips til valg og bruk av vognpose til barnet ditt.

Voksi City

Den beste vognpose

Fordele
 • pros-icon.svg Designet med praktiske oppbevaringslommer
 • pros-icon.svg Varm vognpose som puster godt
 • pros-icon.svg Lang levetid takket være forlengelsesdel

Detaljeret gennemgang

Voksi er et norsk merke som har kommet frem som en stor favoritt blant norske foreldre de siste årene, og gang på gang vinner deres vognposer forbrukertester rundt om i landet. Vår testvinner er vognposen City fra Voksi, grunnet dens mange gode fordeler til barnet. 

Derfor skal du velge Voksi City

Voksi er som sagt en storfavoritt her i landet, og posen Voksi City er kåret til vår best I test – noe det er mange grunner til. Voksi City er en vognpose som er designet for daglig bruk for deg som ønsker å gå på trilleturer rundt i byen, på kaféer og på de daglige turene som man er så glad i sammen med barnet sitt. Med andre ord er dette en allsidig vognpose som er designet for bruk i hverdagen. 

Holder varmen i mange år

Det som gjør Voksi City til en av de aller beste vognposene på markedet er en høy kvalitet på materialene den er laget av. Med en fantastisk kombinasjon av bomull, dun og fjær så er dette en utrolig myk vognpose for barnet. Den isolerer godt, og materialet er også svært pustende sånn at det ikke blir klamt inne i posen. Den tåler kulde godt, men du kan også fint bruke den på varmere dager som på våren – i stor grad på grunn av glidelåsens smarte plassering som kan åpne posen helt sånn at den også kan brukes som en dyne eller som en matte. 

Voksi City er dessuten både vind- og vanntett, og er en fantastisk vognpose som skaper trygghet hos barnet ditt. Man kan også kjøpe med en ekstra forlengelsesdel, noe som gjør at levetiden til posen kan forlenges betydelig.

Det er ikke bare selve kvaliteten og oppbygningen som gjør Voksi City så god. Den er nemlig også utviklet med en rekke smarte funksjoner I tillegg til den smarte glidelåsen den har. Den er designet med noen lommer til oppbevaring, sånn at du kan putte inn leker, mobiltelefonen din eller andre ting når du og barnet ditt er på farten. Den har også refleks, samt et anti-skli materiale på baksiden som gjør at barnet ikke vil gli ned I vognen.

Produktdetaljer

 • Bredde: 47 cm
 • Lengde: 100-125 cm
 • Egnet alder: 0 til 3 år
 • Ytre materiale: 100 % Nylon
 • Materiale foring: 100 % bomull
 • Materiale polstring: 80 % andedun, 20 % andefjær
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader

Elodie Details LightWeight Down Dunvognpose

Beste vognpose med anti-gli

Elodie Details LightWeight Down Dunvognpose

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Føles ut som en lett og komfortabel dyne
 • pros-icon.svg Den varmer godt på kalde dager
 • pros-icon.svg Du får mye for pengene

Detaljeret gennemgang

Denne lette vognposen fra det svenske merket Elodie details er også en av de aller beste modellene på markedet for vognposer akkurat nå. Denne posen har vunnet en rekke tester, blant annet hos Best-i-test.nu og VelgEnklere hvor den har blitt rost for dens komfort. 

Derfor skal du velge Elodie Details LightWeight

Dersom du er på jakt etter en av de beste vognposene på markedet til barnet ditt, så kan du ikke gå helt galt med Elodie Details LightWeight. Her får du nemlig en testvinner hos flere forbrukertester, hvor den blir skrytt opp i skyene for dens høye komfort for barnet og evne til å holde på varmen. Den er rett og slett et ganske så trygt kjøp. 

Svevende på en sky

Noe av det som Elodie Details LightWeight får mest skryt for er for komfortabel den føles ut å ha rundt seg. VelgEnklere beskriver posen som «en sky å ligge på», og det er takket være en høy kvalitet på foret og materialene som er brukt.  Den er rett og slett veldig lett og luftig i oppbygningen sin, noe som gjør at den føles veldig lett å ha rundt seg. Men allikevel er dette en vognpose som varmer godt, selv på årets kaldeste dager. 

Elodie Details LightWeight har også noen smarte funksjoner. Den har anti-gli på baksiden, noe som gjør at man ikke sklir i vognen. I tillegg har den åpninger til et 5-punktsbelte, noe som gjør at den passer til de aller fleste barnevogner på markedet. Den kommer med en oppbevaringslomme, noe som gjør at du enkelt kan pakke den sammen til at den tar veldig lite plass. 

Produktdetaljer

 • Bredde: 53 cm
 • Lengde: 100 cm
 • Ytre materiale: 100 % Nylon
 • Materiale foring: 100 % polyester
 • Materiale polstring: 70 % dun, 30 % fjær
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader

Voksi Urban

en populær klassiker

Fordele
 • pros-icon.svg En varm vognpose til vinterbruk
 • pros-icon.svg Mange muligheter og åpningsmuligheter
 • pros-icon.svg Kan brukes i mange år

Detaljeret gennemgang

Voksi Urban er enda en vognpose fra norske Voksi, og denne vognposen har i mange år har vært en klassiske for norske foreldre. Voksi Urban er nå kommet I en oppdatert utgave, hvor merket har gjort en rekke forbedringer på vognposen – og det kan merkes på Voksi Urban. 

Derfor skal du velge Voksi Urban

Voksi Urban er et klassisk, trygt og godt valg for deg som ønsker en skikkelig god vognpose til barnet ditt. Her har du nemlig en vognpose som er laget av fantastisk dunkvalitet og posen føles utrolig luftig og god å ligge I for barnet. Voksi Urban er veldig varm og har en svært god foring, så dette er en vognpose som passer godt til bruk om vinteren og på kalde dager. 

Mange fleksible muligheter

Det som gjør at Voksi Urban skiller seg ut I mengden er at vognposen har så mange muligheter og fleksible løsninger, som gjør at vognposen er veldig enkel å bruke i hverdagen. Voksi Urban har for det første mulighet til å bli forlenget, noe som gjør at barnet kan ha glede av vognposen i mange år. Etterhvert som barnet vokser vil det kanskje også gå litt selv, og det kan være et styr når barnet vil ut og inn av vognen. 

Men med Voksi Urban trenger ikke dette å være et problem. Alle deler på Voksi Urban kan åpnes og justeres, blant annet kan man åpne i fotenden, sånn at man ikke skitner til innsiden med møkkete sko. I tillegg til dette kommer Voksi Urban med åpninger som kan lukkes med borrelås, sånn at du kan feste vognposen med stropper og selen for en god plassering. Alt i alt et veldig godt kjøp.

Produktdetaljer

 • Bredde: 45 cm
 • Lengde: 85-115 cm
 • Egnet alder: 0 til 1,5 år (4,5 år m/forlengelsesdel)
 • Ytre materiale: 100 % Nylon
 • Materiale foring: 100 % bomull
 • Materiale polstring: 80 % dun, 20 % fjær
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader

Easygrow Nature Fur

Beste vognpose til vinter

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra varm vognpose
 • pros-icon.svg Gode justerings- og forlengelsesmuligheter
 • pros-icon.svg Materialer av høy kvalitet

Detaljeret gennemgang

Easygrow Nature Fur er en av de aller varmeste vognposene på markedet, og her er ikke selv den kaldeste vinteren en hindring for å komme seg ut. Med materialer av høy kvalitet – er dette en premium vognpose verdt investeringen. 

Derfor skal du velge Easygrow Nature Fur

Easygrow Nature Fur er en utrolig praktisk og flott vinter-vognpose som kommer I et kult, nordisk design. Vognposen er svært behagelig å ligge I, takket være at den har blitt utviklet med fokus på å bruke naturlige materialer av høy kvalitet. Vognposen har individuelle hull til selen, og glidelåsene er designet sånn at vognposen blir tett og ikke lekker inn kulde i åpninger. 

Ekstra varm vognpose

Vinteren her i Norge kan bli svært kald, spesielt i visse deler av landet. Dersom du bor et sted hvor vinteren kan bli veldig kald, så bør du ta med Easygrow Nature Fur I vurderingen din. Dette er en noe dyr vognpose, men det er også en av de aller varmeste vognposene på markedet, og du trenger ikke bekymre deg dersom målestokken viser 20 minusgrader. 

Denne vognposen er ikke egnet til bruk om sommer og vår, og selv til bruk i byer og på steder hvor det ikke blir så kaldt på vinteren kan bli i varmeste laget for Easygrow Nature Fur. Derfor er dette en god investering for deg som er på jakt etter en ekstra varm vognpose. 

Produktdetaljer

 • Mål: 52 x 98-130 cm
 • Ytre materiale: 100 % Polyester
 • Materiale foring: 100 % organisk bomull
 • Materiale polstring: 80 % dun, 20 % fjær
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader

Bugaboo High Performance Vognpose+

vognpose tilpasset Bugaboo-barnevogner

Fordele
 • pros-icon.svg Beregnet for de med Bugaboo-barnevogn
 • pros-icon.svg Kommer med ekstra lokk for kalde dager
 • pros-icon.svg Vind- og vanntett materialer

Detaljeret gennemgang

Bugaboo er en av de mest populære produsentene av barnevogner og annet barneutstyr, og Bugaboo High Performance Vognpose+ er en vognpose som er tilpasset formene på de populære barnevognene. Dette er en oppdatert modell for multifunksjonelt bruk.

Derfor skal du velge Bugaboo High Performance Vognpose+

Har du en Bugaboo-barnevogn, eller planlegger du å kjøpe en til barnet ditt? Da bør du også vurdere om du skal kjøpe med Bugaboo High Performance Vognpose+. Denne er nemlig designet med en passform som gjør at vognposen passer helt perfekt I de populære barnevognene, og er derfor spesielt egnet for de med denne typen barnevogner. Bugaboo High Performance Vognpose+ er en oppdatert versjon av din forgjenger – og her har du en vognpose med en rekke fordeler. 

Multifunksjonell vognpose

Bugaboo High Performance Vognpose+ er en vognpose som kan brukes på store deler av året, høst, vår og vinter. Det er nettopp fordi vognposen har blitt designet til å være en multifunksjonell vårpose, som kan brukes i en rekke situasjoner. Den er for det første designet med vind- og vanntette materialer, noe som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for dårlig vær. 

I tillegg til dette så er Bugaboo High Performance Vognpose+ I utgangspunktet designet med et lokk som passer fint til vår og høst. Dersom det begynner å nærme seg vinter eller er veldig kaldt, så kan du putte inn et ekstra lokk av ull, så kan Bugaboo High Performance Vognpose+ fint holde på varmen selv på de kaldeste dagene. Vognposen er ergonomisk designet, og kan praktisk festes i barnevognen med trykknapper på siden.

Produktdetaljer

 • Mål: 45 x 102 cm
 • Ytre materiale: 100 % Polyester
 • Materiale sokkel: 100 % bomull
 • Materiale polstring: 60 % dun, 40 % fjær
 • Vedlikehold: Vaskes på 30 grader

Nordlys Light Vognpose

Beste vognpose til sommer

Nordlys Light Vognpose

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Designet for kalde sommerdager
 • pros-icon.svg Har en rimelig pris
 • pros-icon.svg Vind- og vanntett vognpose

Detaljeret gennemgang

Det er ikke alltid man trenger en veldig varm vognpose, men heller en pose man kan bruke på de litt varmere årstidene. I de tilfellene er Nordlys Light Vognpose en virkelig god investering, og dette er derfor etter vår mening markedets beste vognpose til vår og sommer.

Derfor skal du velge Nordlys Light Vognpose

Er du på jakt etter en middels varm vognpose som ikke blir for varm på sommerhalvåret? Da bør du vurdere å investere I Nordlys Light Vognpose. For det er naturligvis fint å ha en vognpose til vinterbruk som kan klare de kaldeste dagene. Men sommeren er ikke like kald, men det betyr ikke at det ikke er bruk for en vognpose da heller. 

Til de kalde sommerdagene

Nordlys Light Vognpose er nemlig designet for å bli brukt på de vår- og sommerdagene for det er litt for kjølig til å bare ha på vanlige klær, men det er for varmt til de helt varme vognposene. Vognposen er nemlig laget i deilig bomull, noe som gjør at den er utrolig behagelig, men vognposen er ikke for varm eller tykk. 

Nordlys Light Vognpose er dessuten både vind- og vanntett, så denne kan du bruke på de dagene hvor det blåser eller regner mye. Vognposen er Oeko-Tex sertifisert, noe som betyr at Nordlys Light Vognpose ikke inneholder fargestoffer som er allergi- eller kreftfremkallende, og at vognposen er produsert på en bærekraftig måte. I tillegg til dette koster heller ikke Nordlys Light Vognpose all verden, så du ikke trenger å tømme lommeboken helt.

Produktdetaljer

 • Mål: 46 x 106 cm
 • Ytre materiale: 100 % Polyester
 • Materiale foring: 100 % bomull
 • Oeko-Tex sertifisert
 • Pusteevne: 3000 g/m2/24h

BABYZEN Vognpose

en vognpose til BABYZEN-barnevogner

Fordele
 • pros-icon.svg Utviklet for BABYZEN-vogner
 • pros-icon.svg Fleksibel og lett vognpose
 • pros-icon.svg Holder godt på varmen

Detaljeret gennemgang

Her har du enda en vognpose som er spesielt utviklet for å passe i spesifikke vogner, og BABYZEN Vognpose er designet for å passe perfekt I BABYZEN sine populære barnevogner. Så har du en slik barnevogn – da er dette en god investering for deg. 

Derfor skal du velge BABYZEN Vognpose

Har du en BABYZEN-barnevogn? Da bør du vurdere om du ikke skal investere i deres vognpose også. Passformen på BABYZEN Vognpose er nemlig perfekt utviklet for å passe inn I disse populære barnevognene. Men hvis du har falt for utseende til denne vognposen, men ikke har deres barnevogn trenger du ikek å frykte. Den er også designet til å være en universell vognpose som også vil passe i de aller fleste vogner takket være dens hull til 5-punktsbeltet på barnevognen. 

Lett og komfortabel

BABYZEN Vognpose er laget av materialer av høy kvalitet, og det vil du også merke når du tar i denne vognposen. Den er luftig og lett og føles derfor utrolig komfortabel å ligge på. Den holder veldig godt på varmen, og vognposen har også fleksible løsninger og åpninger, noe som gjør at du fint kan justere hvor varmt det skal være i posen. I tillegg har den et flott design, noe som har gjort denne vognposen veldig populær. 

Produktdetaljer

 • Mål: 43 x 112 cm
 • Ytre materiale: 100 % Nylon
 • Materiale foring: 100 % polyester
 • Vedlikehold: Vaskes på 30 grader

Voksi Active

Vognpose med kombinert ull og dun

Fordele
 • pros-icon.svg Spesielt utviklet for utendørs bruk
 • pros-icon.svg Inneholder ull for god varme
 • pros-icon.svg Smarte løsninger for oppbevaring

Detaljeret gennemgang

Vi må nesten ha med enda en vognpose fra norske Voksi – rett og slett fordi de virkelig kan det å produsere vognposer. Voksi Active er en allsidig vognpose som er designet for de som liker å tilbringe mye tid utendørs. 

Derfor skal du velge Voksi Active

Liker du og barnet ditt å bruke mye tid utendørs – uansett vær? Da bør du kanskje se litt nærmere på vognposen Voksi Active. Dette er nemlig en modell som er spesielt utviklet til utendørs bruk og for de som liker å være aktive hele året. Vognposen er vind- og vanntett, og har glidelåsen plassert på smarte steder, noe som gjør at dette er en allsidig og multifunksjonell vognpose som du kan åpne og justere etter behov. 

Kombinasjon av ull og dun

Det som gjør Voksi Active til en unik vognpose, er at Voksi med denne vognposen har kombinert ull og dun for å skape en ordentlig god vognpose som holder på varmen og transporterer fuktighet. Dunet i vognposen vil nemlig holde veldig godt på varmen, selv på kalde dager. I tillegg vil ullet transportere bort fukt, sånn at det ikke blir klamt og fuktig inne i vognposen. 

Voksi Active kommer også med noen smarte oppbevaringslommer på forsiden av vognposen. Så kan du oppbevare små ting, noe som er praktisk når man er på farten.

Produktdetaljer

 • Mål: 100-125 cm inkludert forlengelsesdel
 • Egnet alder: 0 til 6 år
 • Ytre materiale: 100 % Polyester
 • Materiale foring: 100 % fleece
 • Materiale polstring: 80 % dun, 20 % fjær
 • Fyll nederst: 100 % ull
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader

Guide

Finn den beste vognposen til ditt barn

Markedet for vognposer kan for mange føles veldig stort og vanskelig å finne frem i, og det kan derfor være vanskelig å vite hva som er en god vognpose og hvilken vognpose man skal velge til barnet sitt. For hvordan vet man hva hver enkelt vognpose kan brukes til, eller om vognposen passer til den barnevognen man har. I avsnittene nedenfor vil vi prøve å gjøre deg litt bedre forberedt på hva du skal se etter i valg og kjøp av vognpose – så du kan gjøre et godt kjøp – og til en god pris.

Isolering og varme

Noe av det første du bør tenke over er hvor varm vognposen skal være. Varme er hovedformålet med vognposer, og derfor er det viktig å tenke over isolasjonen til vognposen. Først og fremst bør du tenke på når du skal bruke posen. Er det til sommer, vinter, høst eller vår. Det viktigste er å ha en god vognpose på vinteren, da det er da det er mest nødvendig å ha det ekstra varmt i posen.

Ting du bør se etter når det kommer til isolasjon og varme er hvor varm vognposen er og hvilke årstider den passer til, sånn at du vet at barnet ditt holder seg varmt i vognen. I tillegg bør du se på om posen er tett rundt hode og mage, og om glidelåsene er tette nok. I tillegg bør du også se på om posen er vind- og vanntett sånn at posen også holder barnet tørr når posen brukes.

Vognposene i vår best i test er laget av forskjellige materialer. De fleste har dun og fjær i seg, spesielt vognposer til vinter. Dersom du ser etter vognposer til sommer så har de gjerne bomull eller annet materiale. Det er nemlig viktig at du også bruker riktig pose på de varme dagene, sånn at barnet ikke blir for varmt og klamt når det ligger i vognposen.

Passform og funksjon

Passformen på posen har også en del å si. Det er ikke behagelig for barn å skulle ligge i en for stor eller for liten vognpose, eller at passformen ikke passer til vognen. Det er derfor lurt å tenke litt over hvordan passformen er, og hvordan posen skal brukes. Skal den kunne brukes i både liggestilling og sittestilling? Eller bare en av delene? Skal den brukes utenfor vognen eller bare i?

Noe av det viktigste er også at vognposen føles myk og god rundt ditt barn når den brukes. I tillegg til å holde på varme, skal en myk vognpose også være behagelig sånn at ditt barn skal ha det komfortabelt og godt i posen.

En annen ting vi har sett på er om vognposene har antiskli materialer på undersiden av posen. Dette er lurt sånn at ikke ditt barn glir ned i vognen og ligger ubehagelig. For en myk pose kan gli noe, men dersom den har materialer for å hindre dette er dette veldig praktisk når posen brukes.

Levetid og slitestyrke

Barn vokser fort, og de vokser gjerne også ganske fort ut av posen sin. Men det er en rekke poser på markedet som har lang levetid. For det første er mange av vognposene på markedet i dag laget av slitesterke materialer, som gjør at de ikke blir ødelagt eller slitt når de brukes.

Men det aller viktigste er å se på størrelsen til vognposen. Design, lengde og bredde er derfor ting som er lurt å se på. Noen er kun beregnet til opp til 1,5 eller 3 år, mens andre poser har forlengerdeler som gjør at du kan øke lengde på posen ved behov. det vil gjøre at du kan bruke posen i mange år – noe som er veldig praktisk.

Andre smarte løsninger

Mange vognposer kommer med en rekke andre funksjoner og muligheter som gjør de fleksible. Noen har antiskli på baksiden, noen har hull til å feste seler og belter, noen har reflekser, noen kan åpnes til å brukes som dyne eller matte i tillegg til å være en pose. Med andre ord – vognposene på dagens marked kommer med en rekke smarte løsninger som gjør at de vil være praktiske og bedre når de brukes. Vi anbefaler deg å tenke over hva som vil gjøre hverdagen bedre for deg og ditt barn, sånn at dere kan få glede av vognposen i lang tid fremover.

Kompatibel med barnevogn

Som du nok kan se i vår best i test så har vi nevnt av noen av vognposene vi har valgt ut er spesielt designet for å få plass i spesifikke barnevogner. Dette handler både om passform, men også plass og feste i vognen. Du bør derfor sjekke om produsenten av den barnevognen dere har også har utviklet vognposer med design som har plass i deres vogn – da det vil gjøre at den sitter bedre på plass i vognen.

Men dette er ikke nødvendigvis så viktig. For de aller fleste vognposer på markedet har et universelt design. Det betyr at dens design er utviklet til å få plass og passe godt til å ligge i de aller fleste barnevogner. Dette gjøres for eksempel med hull til feste av seler og belte, eller antiskli på baksiden som gjør at posen ligger på plass.

Men en ting du bør tenke over er om dere har en liggevogn hvor ditt barn ligger, eller en sittevogn hvor ditt barn hovedsakelig sitter. Dette har nemlig litt å si for valg av vognpose, da noen er designet for at barnet sitter, mens andre har et design for barn som ligger i vognen.

De fleste modellene i vår test er dog designet til å passe til begge deler. Men sjekk gjerne dette, da noen passer bedre til visse barnevogner enn andre.

Andre gode tips om bruk av vognpose

Vi vet at det er mange ting man skal tenke over når det kommer til det å holde barnet sitt trygt, varmt og tørt gjennom hele dagen. En vognpose kan for mange være litt forvirrende, og man vet ikke helt når man skal bruke den, hvordan man skal bruke den eller hvor lenge man skal bruke den. I avsnittene nedenfor vil vi derfor ta en gjennomgang av noen gode tips og råd om bruk av vognpose.

Blir det for varmt med vognpose om våren og sommeren?

En vognpose er designet for å holde på varmen og for å holde ditt barn varmt i løpet av en kald vinter. Det betyr med andre ord at de fleste vognposer på markedet har et design og oppbygning som gjør at den kan håndtere kalde dager med minusgrader. Dette kjennetegnes gjerne ved bruk av dunmaterialer og at vognposen er myk og luftig.

Man bør derfor passe litt på å bruke vognposer til vinter om sommeren, da det kan bli for varmt for ditt barn, noe som gjør at de blir svette og klamme, og det blir fuktig inne i vognposen. Men det finnes vognposer til sommer og varmere dager også. Dette i form av et tynnere stoff, eller praktiske måter å åpne opp vognposen på for å slippe inn luft.

Hvilke klær skal barnet ha i vognposen?

Som en rekke andre ting når man er nye foreldre, så kan det føles litt forvirrende å vite hvor mye eller hvor lite klær barnet ditt skal ha på seg når du bruker en vognpose. Vi vet hvor vanskelig det kan føles med alle ting man skal lære seg, og man er redd for å gjøre det feil. Men det beste rådet vil alltid være å føle på hva ditt barn har behov for.

Men når man bruker en vognpose skal man gjerne tenke på dette som det ytterste laget med klær for barnet ditt, også kan du dermed planlegge resten av klærne utifra det. Med andre ord vil det ikke være nødvendig for barnet å ha på seg en full vinterdress inne i posen – da vognposen tar dette laget. Hva barnet skal ha på seg utover vognposen er opp til hvor kaldt det ellers er i luften. Er det kaldt ute, så er det lurt å kle barnet lag på lag, og gjerne i ull eller fleece innenfor vognposen. I tillegg må du huske å ha på sokker og sko på barnet, da det ofte er på føttene barnet blir mest kald.

Hvordan fester du vognposen til barnevognen?

Det er viktig å feste vognposen godt i barnevognen sånn at ditt barn sitter bedre på plass i vognen, da dette er mest praktisk og behagelig for barnet. Noen vognposer har knapper på siden, men det er mest de som er beregnet til spesifikke barnevogner.

Det mest vanlige er at vognposene har hull på siden som gjør at du kan feste de fast med selen eller et belte. Noen poser har dessuten antiskli på baksiden sånn at posen ikke sklir selv om barnet ditt sitter eller ligger urolig i lang tid.

Hvor lenge kan barnet bruke en vognpose?

Det er ikke en regel som sier noe om hvor lang tid et barn kan bruke en vognpose, da dette er veldig individuelt – også hvor lenge dere bruker barnevogn. De fleste vognposer er designet for unge barn, noen opp til 1,5 år, noen opp til 3 år. Er barnet ditt under 3 år er det derfor ikke et problem å finne en vognpose som passer i lengde og bredde.

Men det er nemlig lengde og bredde som er det som gjør at ditt barn kan vokse ut av posen og bli for høy og lang for den. Men det finnes på mange modeller forlengerdeler som gjør at dere kan bruke en vognpose for større barn også, da mange større barn fortsatt har lyst til å bruke en vognpose.

Hvor mye penger skal man bruke på en vognpose?

Prisen på en vognpose kan variere mye, og mange kan nok bli litt skremt av prisen på denne typen produkter. Men det finnes vognposer til en god pris, og det er gode muligheter til å gjøre gode tilbud, noe som er praktisk når man ellers skal kjøpe inn så mye utstyr til barnet.

Vi anbefaler derfor å holde et øye med bedre tilbud på nett, da du ofte kan gjøre noen gode kupp. I tillegg finnes det vognposer til en god pris på markedet, noe du også kan se i vår test. Det er nemlig ikke sånn at de dyrere er bedre enn de rimelige. Mye handler om hva de er laget av, om det er myk dun eller andre materialer for å holde på varme – og det kan billigere vognposer også gjøre.

Sånn er vår vognpose test utført

Når vi har valgt ut de 9 best i test i vår test av vognposer har vi sett på en rekke parametere for å plukke ut markedets beste vognposer. Vi har sett på at de skal være praktisk i bruk, funksjonelle, holde på varme, være isolert – og har dessuten sett på andre parametere som festemuligheter, ekstra funksjoner, design og pris. Ved å se på en rekke forbrukertester, kundeerfaringer og ekspertuttalelser har vi valgt ut de modellene vi mener er markedets beste vognposer.

I vårt utvalg har vi lagt vekt på å velge ut et utvalg som passer ulike behov, sånn at alle skal kunne finne den vognposen som passer til sine og sitt barn sine behov.

FAQ

Hvilken vognpose er best i test?

I vår best i test har vi valgt ut Voksi City som testvinner grunnet dens gode funksjoner, varme-isolasjon og pris. Men alle modellene i vår test er alle verdt investeringen, så les vår artikkel og velg etter deres behov.

Hva bruker man en vognpose til?

En vognpose skal brukes til å holde på varme i barnevognen for barnet ditt. det fungerer som et ytre kleslag, sånn at ditt barn holder seg varm og ligger godt i barnevognen med en myk og god pose rundt seg.

Når skal man bruke en vognpose?

Du skal bruke en vognpose i barnevognen når det er for kaldt til at barnet kan ligge uten ytre lag. Ditt barn skal holdes varmt og tørt i barnevognen, og posen hjelper med å oppnå nettopp dette.

Bruker man samme vognpose hele året?

Du bør ikke bruke den samme posen hele året, da vognposer til vinter er for varmt om sommeren. Men gå for en tynn vognpose eller en vårpose til vogn på de varmere dagene. les vår artikkel for mer informasjon om dette.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×