Opdateret oktober 2023

Webcam test (2022) → Din guide til de 4 beste webcam akkurat nå

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Logitech StreamCam 4
Beste webcam for opptak og streaming

Logitech StreamCam kamera

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne webkamera testen kan du lese om de 4 beste webkameraene på markedet akkurat nå. Alle de utvalgte modellene er av høy kvalitet og sikrer deg dermed den beste bilde- og lydgjengivelsen. Vår testvinner er Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam, men alle de inkluderte webkameraene er verdt investeringen, så du står fritt til å velge riktig variant for deg.

I tillegg til å guide deg til de beste webkameraene, gir vi deg også en kjøpsguide som kan hjelpe deg å avgjøre hvilke funksjoner du bør prioritere og holde øye med underveis. På den måten er du sikker på å bestille et funksjonelt webkamera til hjemmet ditt.

Fordele
 • pros-icon.svg Utmerket bildeoppløsning med 4K Ultra HD, HDR, RightLight 3 og mer.
 • pros-icon.svg Evne til å justere synsfelt, zoom, panorering og andre innstillinger
 • pros-icon.svg Sertifisert for kommersiell bruk og fungerer derfor med alle videoapper
 • pros-icon.svg Utstyrt med infrarød programvare for ansiktsgjenkjenning som sikret optimal beskyttelse

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke velge galt med dette webkameraet fra Logitech, siden det rett og slett setter en ny standard for webkameraer. Produktet leverer 4K Ultra HD-video, som betyr at du har perfekt oppløsning når du snakker med andre på nettet. Webkameraet er godkjent for profesjonelt bruk og lar deg justere flere innstillinger for å passe dine behov.

Derfor skal du velge Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam:

Vi vil anbefale deg å investere i dette webkameraet fra Logitech hvis du ikke vil ha et hvilket som helst webkamera, men et som faktisk garanterer deg et godt bilde hver gang du bruker kameraet. Produktet er utviklet med et hav av funksjonelle teknologier som sikrer deg den beste bildekvaliteten. Det er nettopp på grunn av den utmerkede bildekvaliteten og muligheten til å tilpasse bildet til dine behov at vi har valgt denne modellen som vår testvinner.

Du er garantert krystallklar streaming av bildet ditt med optimal oppløsning, bildefrekvens og fargefordeling. Produktet leverer 4K Ultra HD, RightLight 3 og HDR, som sikrer en detaljert video, uavhengig av hvordan belysningen er i rommet eller om det er andre objekter som kameraet kan zoome inn på. Du har også mulighet til å justere synsfeltet, avhengig av hvor mye av rommet/antall personer som skal vises. Du kan i tillegg kontrollere panorering og zooming uten risiko for hacking.

Som en ekstra bonus er dette kameraet sertifisert for bedrifter, og derfor er det også kompatibelt med en lang rekke apper, inkludert Zoom, Skype for Business, Temas, Windows Hello og flere. Webkameraet bidrar til å opprettholde en god beskyttelse av dine private filer, da det er utstyrt med infrarød ansiktsgjenkjenning, f.eks. via Windows Hello. Du kan også montere kameraet der det måtte passe, da justerbare klips følger med på kjøpet.

Trust Exis webkamera

Beste billige webcam

Fordele
 • pros-icon.svg Selges til en svært lav pris slik at alle har råd til et godt webkamera
 • pros-icon.svg Har innebygget mikrofon slik at du ikke trenger å koble til flere enheter samtidig
 • pros-icon.svg Enkel å koble til datamaskinen, siden en USB-kabel bare må settes inn
 • pros-icon.svg Fleksibelt stativ gjør det mulig å plassere den på mange skjermtyper / overflater

Detaljeret gennemgang

Et godt webkamera trenger ikke nødvendigvis å koste en formue og denne modellen fra Trust er et utmerket eksempel på det. Webkameraet selges til en utrolig lav pris, men lar deg likevel holde møter eller snakke med venner og familie med et optimalt bilde. Det er innebygget mikrofon i kameraet, slik at du ikke trenger å koble til flere enheter.

Derfor skal du velge Trust Exis webkamera:

Har du ikke det største budsjettet for å kjøpe et nytt webkamera? I så fall er det ingen grunn til panikk. Du kan fortsatt få et solid og velfungerende kamera i god kvalitet om du rett og slett investerer i denne modellen fra merket Trust, som vi har kåret til den beste billige modellen i denne testen. Produktet selges til en ekstremt gunstig pris som enhver person har råd til. Du trenger altså ikke ha en skikkelig stor lommebok for å ha råd til denne varianten.

Likevel får du et webkamera som fungerer akkurat som det skal og som kan brukes til flere forskjellige datamaskiner. Oppløsningen er på 640 x 480 piksler, og selv om det finnes webkameraer med høyere oppløsning på markedet, er denne oppløsningen utmerket når kameraet skal brukes til å vise deg i en samtale. Du kan derfor enkelt bruke denne modellen når du er på nettmøter med bedriften eller prøver å holde kontakten med familie og venner.

En fordel med dette webkameraet er at det har innebygget mikrofon, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å koble til en ekstern mikrofon. Lyden går derfor gjennom krystallklar fremfor om du måtte bruke datamaskinens mikrofon. Du kobler enkelt til produktet via en USB-kabel, som er hele 1,5 meter lang. Kameraet er utviklet med et fleksibelt stativ, som gjør at du kan ha det stående på flere forskjellige typer overflater og skjermer. Produktet er kompatibelt med Microsoft Windows 7 og Microsoft Windows Vista / XP eller nyere systemer.

Sandberg USB Webcam Pro

Beste webcam med linsedeksel

Fordele
 • pros-icon.svg Utviklet med et deksel som kan skyves foran linsen når du ikke ønsker å bli filmet
 • pros-icon.svg Alltid et skarpt bilde på grunn av Full HD 1080 pikslers oppløsning
 • pros-icon.svg Innebygd stereomikrofon sørger for god lyd under samtalen
 • pros-icon.svg Klemmer er montert på kameraet slik at du enkelt kan feste det til skjermen

Detaljeret gennemgang

Dette webkameraet fra merket Sandberg minner litt om vår testvinner i sitt design. Den selges imidlertid til en billigere pris enn testvinneren, så du kan velge denne i stedet hvis du vil spare litt penger på kjøpet. En klar fordel med denne modellen er også at den er utviklet med et innebygd deksel som kan skyves over linsen for optimalt privatliv.

Derfor skal du velge Sandberg USB Webcam Pro:

Vil du investere i et webkamera hvor det er mulig å dekke til linsen når du ikke bruker utstyret? I så fall bør du ta en nærmere titt på dette webkameraet fra Sandberg. Produktet er utviklet med et lite deksel som enkelt kan skyves foran og av linsen. På den måten kan du ha trygghet selv når webkameraet ikke er i bruk, da du ikke vil risikere at noen hacker seg inn på webkameraet ditt og filmer deg uten ditt samtykke. Dekselet går i ett med resten av det svarte designet, så det vil ikke være en torn i øyet når det er slått av.

Dette webkameraet gir et skarpt bilde hver gang du tar opp med det, siden det er utviklet med en Full HD 1080 pikslers oppløsning. Objektivet er også utstyrt med både funksjonen autofokus og automatisk lysregulering. Disse egenskapene sørger for at bildene dine alltid vises i høy kvalitet og uten hakking – uansett om rommet er mørkt eller du beveger deg rundt under samtalen.

Du trenger heller ikke stole på datamaskinens lydkvalitet når du skal snakke med venner, familie, kolleger osv. Det er en integrert stereomikrofon i dette webkameraet, som gjengir lyden for samtalepartneren din i høy kvalitet. Du får altså en videosamtale hvor kvaliteten på både lyd og bilde er på topp. Produktet er til og med utstyrt med noen justerbare klemmer, slik at du kan feste det til flere forskjellige gjenstander, inkludert datamaskinen din.

Logitech StreamCam kamera

Beste webcam for opptak og streaming

Logitech StreamCam

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Høy opptakskvalitet med Full HD og ulike funksjoner som sikrer et bedre bilde
 • pros-icon.svg Utstyrt med to frontvendte mikrofoner, slik at du kan få god lyd på opptaket
 • pros-icon.svg Mulighet for å justere visningsvinkelen / visningsvinkelen til dine behov
 • pros-icon.svg Utviklet med Logitech Capture – et program som kan skape ekstra dynamikk i videoen

Detaljeret gennemgang

Med denne modellen fra Logitech kan du få den beste lyden og bildet for opptak og streaming. Produktet er utstyrt med to frontvendte mikrofoner, som sikrer deg en fyldig og rik lyd, og har en opptakskvalitet i Full HD 1080 piksler, slik at bildet også blir skarpt. Du har også muligheten til å justere visningsvinkelen til vertikal eller horisontal.

Derfor skal du velge Logitech StreamCam kamera:

Leter du etter det beste webkameraet å bruke til å strømme eller spille inn videoer for å laste opp til nettet? Da trenger du en modell som denne varianten fra Logitech, som leverer både lyd og video i høy kvalitet. Selve opptakskvaliteten er i Full HD 1080p ved 60 fps med 1920 x 1080 piksler i videooppløsning. I tillegg har webkameraet en spesiell AI-basert ansiktssporing og autoeksponering som sørger for at kameraet alltid kun fungerer på deg og ikke bakgrunnen bak deg. Autoeksponering bidrar også til å justere bildet etter de forskjellige lysforholdene.

Du har muligheten til å velge ulike visningsvinkler når du filmer. Produktet kan stilles inn for både vertikal og horisontal filming. Vinkelen endres enkelt ved å rotere kameraet eller endre bildemodus. Kameraet har også innebygget elektronisk bildestabilisering, slik at du ikke registrerer uhell risting. Produktet kobles til en datamaskin via en USB-plugg og fungerer bl.a. med Open Broadcaster Software (OBS), XSplit og streamlabs, slik at du enkelt kan streame innholdet ditt på ulike nettsteder.

Som nevnt er du også garantert optimal lydkvalitet når du filmer med dette webkameraet. Dette er fordi produktet er utviklet med to frontvendte mikrofoner som kan brukes på både stereo og doble monokanaler. Mikrofone som er tovei er også utviklet med et filter for støyreduksjon. Ved hjelp av den brukervennlige appen Logitech Capture kan du spille av ulike visuelle eller lydeffekter i videoene dine for å skape ekstra dynamikk. I tillegg er det en ekstra bonus at webkameraet har et hvitt LED-lys som indikerer når du sender direkte.

Guide

Kjøpsguide for webcam

I avsnittene ovenfor kan du lese mer om de ulike produktene som vi har valgt å inkludere i denne webkamera testen. Produktene er alle av høy kvalitet og kan derfor hevdes å være noen av de beste webkameraene på markedet akkurat nå. Men å vite hvilke modeller som er de beste webkameraene hjelper deg ikke nødvendigvis med å finne ut hvilket webkamera du bør investere i. Det kan du imidlertid lese mer om i avsnittene nedenfor, hvor vi veileder deg i kjøpet.

Slik velger du det rette webcam

I denne delen kan du lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du kjøper et nytt webkamera. Det krever en forståelse av egenskapene til webkameraer for å komme hjem med det riktige produktet for dine behov. Les om de 5 viktigste betraktningene nedenfor:

 • Formål: Før du leter etter et webkamera, bør du tenke gjennom hva formålet med produktet er. Skal det bare brukes når du snakker med venner og familie på nettet, er det for bruk i jobbsammenheng eller må du bruke webkameraet til å spille inn videoer? Hovedformålet avgjør hvor mange funksjoner webkameraet ditt må være utstyrt med og hvor høy bildekvalitet (og eventuelt lyd) som trengs. Hvis webkameraet kun skal brukes til nettsamtaler, kan du nøye deg med en billig modell med fin bilde- og lydkvalitet. Du bør imidlertid gå for en modell med litt høyere oppløsning hvis den er til bruk i jobben, da kollegene dine ønsker å kunne se deg uten at du flimrer/piksler. Og hvis kameraet skal brukes til å ta opp videoer som senere skal legges ut på nett, så må du ikke gå på akkord med kvaliteten på verken bilde eller lyd
 • Bildekvalitet: Når det gjelder valg av webkamera, er god bildekvalitet alltid å foretrekke. Du vil gjerne gå for en modell med en oppløsning på rundt 1920 x 1080 piksler hvis du vil ha et bilde av god kvalitet, men mindre kan være godt nok dersom du har et stramt budsjett (f.eks. leverer vår beste budsjettmodell fortsatt et godt bilde, selv om oppløsningen er relativt liten). Du kan også se etter modeller med Full HD, Ultra HD, 4K-oppløsning, HDR etc.
 • Lyd: Webkameraet ditt bør helst ha innebygget mikrofon dersom du ikke ønsker å bruke mikrofonen på datamaskinen eller koble til en ekstern variant. Dette bidrar til å sikre en bedre lydopplevelse for de du snakker med på nettet. Stemmen din vil ofte komme mye klarere frem med innebygde mikrofoner i webkameraet
 • Innebygde funksjoner: Hold godt øye med hvilke funksjoner de enkelte webkameraene er utviklet med. Noen har ingen ekstra funksjoner, mens andre justerer bildet etter lyset i rommet, tilpasser seg ansiktet ditt, kan vendes til andre synsvinkler osv. Det er helt opp til deg om du vil investere i en høyteknologisk variant eller ikke
 • Sikkerhet: Hvis du ikke forventer å demontere webkameraet ditt etter hver bruk, så kan det være lurt å investere i en modell med et slags deksel som kan plasseres foran selve kameraet. På den måten trenger du ikke bekymre deg for at webkameraet ditt begynner å filme uten at du vet om noen hacker seg inn på datamaskinen din.

I tillegg må du selvsagt også se nærmere på prisen på de enkelte modellene. Det endrer seg mye fra modell til modell, hva du må betale for ditt nye webkamera. Det er ingen grunn til å betale mye penger for én type webkamera hvis du kan få akkurat de samme funksjonene i en billigere modell. Hold derfor alltid godt øye med utvalget og de ovennevnte egenskapene for deretter å kunne sammenligne modellene med hverandre. På denne måten kan du være sikker på at du klikker hjem en modell som ikke bare passer dine behov, men at du også får den til en god pris.

Slik er denne webcam testen utført

For å lage denne webkamera testen har vi konsultert resultatene fra diverse andre testmagasiner og undersøkt webkameraene som har fått gode anmeldelser fra ulike forbrukere. Basert på denne informasjonen har vi kommet frem til modellene som vi mener er de beste webkameraene på markedet. Vi har forsøkt så langt som mulig å finne noe for enhver forbruker i stedet for bare å inkludere produkter for samme formål og pris. Av den grunn vil du i denne testen kunne finne produkter med forskjellig utseende og innebygde funksjoner.

Har du godt nok internett hjemme?

I noen tilfeller kan bildet under streaming eller en samtale bli pikselert på grunn av dårlig internettforbindelse. Så hvis du bruker et webkamera av høy kvalitet, men fortsatt opplever at det hakker eller pikselering, kan det være at internett er feilen.

Vi anbefaler at du leser ruter testen vår hvis du ønsker veiledning om hvordan du tester internett. Du kan også få kunnskap om hvilke rutere du kan erstatte din nåværende modell med hvis det er problemet. På den annen side, synes du rett og slett at det er vanskelig å få et optimalt signal hvor hjemmekontoret/datamaskinen befinner seg? Da kan du vurdere å investere i et mesh wifi-system. Du kan lese mye mer om dette i vår mesh wifi-test, som du finner her.

FAQ

Hvilke webcam er det beste?

I denne testen har vi valgt et Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam som best i teste. Produktet har god oppløsning og høy kvalitet på både bilder og lyd. Les testen og finn den rette for deg.

Hva skal jeg være oppmerksom på når jeg skal kjøpe et webcam?

Du må spesielt holde øye med kvaliteten på bildene når du leter etter et godt webkamera. I tillegg spiller også lyden en viktig rolle for noen, samt de innebygde funksjonene.

Hva koster et webcam?

Prisen på et webkamera varierer veldig fra modell til modell. Noen modeller er svært billige og du får de til bare noen få hundre kroner, mens andre koster en del mer. Disse er imidlertid ofte utviklet med flere funksjoner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×